Ahojte.Spolu s manželom a synom bývame u svokrovcov.Mame prerobený vrch domu, takže máme svoju domácnosť.Problem je v tom, že vždy keď máme nejaku návštevu svokra príde za nami malému prinesie nejakú maškrtu a sedí s nami sedí,počúva a trepe somariny, ktoré nikoho nezaujímajú. Kamarátky mi už hovorili, že im to vadí,ale ani ja ani manžel nevieme ako jej to povedať, aby sa neurazila (čo sa asi nedá, lebo ona sa urazi na každú somarinu).Máte niekto podobnú skúsenosť, alebo mi poradte čo mám robiť?
@bonaqa2013 🙂 Áno poschodie sa nám dá zamknúť, ale to by nám asi len tak neprešlo. Ofúcana by chodila ďalší mesiac.
@esterba ibaže ona sa nepýta či môže ísť ďalej. Ona je pani domu.Ona príde hra sa s malým, rozjasi ho a sadne si.Niekedy ak máme naliate vínko povie ,, ja by som si vínko nedala"?
Máme ale za tými sklenenými verami je hneď obývačka takže nás vidí aj počuje. A ide mi to už riadne na nervy.Ona keď má návštevu ju neruším.Nikdy by som si to nedovolila.Podla mňa to ako sa správa je vrchol drzosti.Nehovoriac o tom ako má strapnuje pred mojimi známymi.
povedať jej to na rovinu..chce to odvahu, ale uvidíš ako sa ti uľaví..ofučí sa, ale neskôr aj odfučí..je to zasahovanie do tvojho života, pohody, nedaj si to narúšať..
z toho co pises, nemate samostatnu domacnost... mate 2 kupelne, 2 kuchyne... ale to je tak vsetko...
takze bud sa pripravit na ofucanie (dieta ked sa ti hodi z trucu o zem predsa tiez neriesis 😎 ) a poriesit si tu obyvacku ak vsetko od vas pocut...
je to o stanoveni hranic, ak bola zvyknuta ze moze robit co chce, samozrejme ze bude bojovat aby to tak ostalo... ona bude ofucana a vy jednotne ak vydrzite byt tvrdohlavejsi, zvykne si..
alebo sa holt odstahovat...
Nechápem ako sa môže takto správať, že jej to neni trápne.Nechcem sa s ňou hádať.Ale zase sa nechcem kolo nej hádať s manželom a stále chodiť niekam len aby som ju nemala na očiach.Nehovorim, že je u nás non stop ale stále mám v hlave, že príde.Stale byť V strehu ma nebaví.
@michaela2713 tak je to jej dom a musi mat pod kontrolou ci sa o synacika dobre staras. nehadaj sa o tom s manzelom. dohodnite si jednotny postup a svokru naucit ze toto je vase... naco sa hadat? raz jej to pekne slusne. povies a kym nebude slusne odpovedat, proste sa s nou nebav. zamkni dvere a ked chce prist, pekne nech klope. ak nemate cas vypoklonkovat. zvykne si casom, ale vy s manzelom musite byt nestupni...
@melonik7 a ako jej to mmám povedat? Svokra nepáči sa mi, keď máme navstevu, že chodíte k nam?
@michaela2713 a ak si to hned nevyjasnite ,tak t bude este horsie. bohuzial ... musis stanovit hranice .
Ešte vám napíšem čo mi nedávno spravila, aby ste vedeli aká je. Bola u nás moja sestra.Isla si na balkón zapáliť. A svokra z dvora na mňa vykrikoval, že ona trha zelinku v záhradke a ja sa schovávam.Sestra sa po chvíli zobrala a išla s domov. Ale na dvor si nemôžem nikoho pozvať ani nič robiť len dávať pozor aby malý nespravil škodu na kvetinkach.
@michaela2713 "svokra-mama...chcem Vás poprosiť, keď budeme mať návštevu (návštevy), aby ste vtedy k nám nechodili, radi by sme boli so svojimi priateľmi osamote..ďakujem" vlastná skúsenosť = na rovinu treba rozprávať, slušne, ale na rovinu..
@michaela2713 ak ty respektujes jej navstevy skus jej dat ako sa vravi vlastnou medecinou, pride jej navsteva sadni a sed s nou, zober aj maleho, jaste sa tam atd.....uvidis ako bude reagovat na situaciu v opacnom garde, ak jej to bude vadit, potom to mozete riesit, preco ona robi to co si sama nezela....
@jeennyv presne nad tým som rozmýšľala, ale ja nechcem byť ako ona.Ja by som sa trápne cítila. Neviem prečo to ona robí. Možno sa bojí, aby som ju náhodou neohovárala , ale ja som rada, že sa môžem s niekým porozprávať a neriešit svokru.
@michaela2713 ak nemas odvahu jej to slusne povedat, tak sa stretavaj s kamaratkami inde. Napr v kaviarni s detskym kutikom...
@michaela2713 myslim, ze skoro kazdy by sa citil trapne, ak by bol niekde v skupine navyse, ale mozno len realnou situaciou sa tvoja svokra pouci...ja poznam ludi co im to nic nehovori....jednoducho takych co je ich vsade vela....jednoducho uzavrata,neuzravreta spolocnost idu do toho...zvedavost ci kontrola neviem....
@martina833 preco sa mam stretavat s kamaratkami inde.Ja chcem mat domov,kde si mozem pozvat koho chcem ci uz kamaratky alebo rodinu.
Kupim mreze a cedulu svokre zakaz vstupu 🙂 😀 😀
@michaela2713 tak v tom pripade, jej to musis povedat... hlavne slusne a s citom...
S teroristami, detmi a svokrami sa nevyjednava! 😉
@michaela2713 moja zlata, za toto si mozes iba a iba ty SAMA. Pretoze si to nezarazila hned na zaciatku.
Teraz to bez ofucania svokry uz nebude - pretoze ona povazuje za normalne, ze TVOJA navsteva rovna sa JEJ navsteva.
Pri najblizsej prilezitosti (zavolaj si sestru - a tej povedz co ides spravit aby bola prirpavena 🙂 ) milej svokre s USMEVOM povedz ze to TEBE prisla navsteva. Ak sa bude domahat vina - vino som naliala iba NASEJ navsteve, ak chces, pridi zajtra na vino ty a pokecame spolu my dve....
proste toto musis zarazit - a cim skor, tym lepsie.
je super, ze to vadi aj tvojmu chlapovi - horsie by bolo ak by boli rozbroje este kvoli tomu emdzi vami dvoma.
Nečítala som všetky príspevky, možno to tu už je. Jednoznačne jej to treba povedať. Či sa urazí, lebo nie. Keď aj nabudúce urobí to isté, pekne jej povedať. Mama/babka, hoci je tento dom Váš, toto tu hore je naša domácnosť a moja návšteva a rada by som sa so svojou návštevou rozprávala sama. Ak Vás budem chcieť mať pri tom, tak Vás zavolám🙂 znie to síce kruto, ale čím skúr, tým lepšie. Nech sa zbytočne neznepriatelíte. Je to ich dom ale vy tam musíte mať svoje súkromie a pohodlie 😉
@michaela2713 No moc si ma tymto príspevkom nepotesila, pretoze si tiez prerabame vrh z manzelom, ale u mojich rodicoch. Neviem sa dockat kedy to bude hotove, aby sme boli sami, ale aj tak uz teraz sa obavam, ze tam bude mama non stop, pritom cakame babatko a uz teraz rozmyslam ako jej jedneho dna povedat, ze chceme byt aj sami. Ale ako ti pisali treba asi slusne a narovinu. Moja mama je napríklad tiez taka ako pises ty, ze sa na vsetko hned ofuci, napr pribeh z nedele isli sme sa prejst a nic sme jej nepovedali a uz bola ofucana ci sme neni schopny aspon povedat, kam ideme, popravde napadlo ma to, ale nepovedala som to naschvál, pretoze to beriem tiez tak ako si zacneme na zaciatku tak to bude a nemienim jej stale rozpravat co, kde a ako. Tiez to treba brat tak, ze ked sa ofuci tak sa raz aj odfuci a vela krat si poviem (asi to bude zniet hrozne) ze oooo aky klud ked je ofucana, mame svaty pokoj :D
Ale verim ti mas to horsie, ze to je tvoja svokra, ja by som to riesila asi tak, ze by som to nechala na partnerovi, aby sa s nou porozpraval co a ako 🙂
@michaela2713 povedzte jej to takto:
"zbohom, majte sa. Stahujeme sa prec!"
Treba jej to povedat, jasne a slusne, ale nesuhlasim s ostatnymi prispievatelkami, ze by si to mala urobit ty. Mal by to spravit jej syn, tvoj manzel. Obzvlast, ak su to vase spolocne navstevy, a nie len tvoje navstevy.
Je to jej syn, ty pre nu vzdy budes len cudzia zena co sa jej nastahovala do domu, nevie sa prisposobit a este by jej rozkazovat chcela.
Máš muža? Máš dieťa? Tak začni žiť samostatne, v opačnom prípade sa musíš zmierit s pozíciou ovce.
@michaela2713 svokru zamknúť do kvôlne, pivnice, kurína a pod.
A nedá sa Vám zamknúť poschodie? A potom pustiť rádio.... Maminka nepočuli sme - lebo sme nechceli...