Keď je chorý otec a keď je chorá matka

21. apr 2023

Ženy aj u vás to je tak? Manžel bol chorý asi 2t, dal si trochu voľno, a zhodou okolností aj boli sviatky atď, cize bol cely čas doma, nemusel do prace, sedel doma a liečil sa, ja som sa starala. Po týždni ochorela aj 1,5r dcérka, jej to prešlo chvalabohu rýchlejšie, bola to len viroza. Manžel ešte kašľal čiže on nič, zase ja som sa starala. A teraz keď už oni sú zdraví, ja som chorá ako pes. Vykasliavam zelené hlieny, soplim, záchvaty kašľa a bolia ma kosti, proste tak ako stále.. No len s tým, ze muž usmiato ráno do práce, a ja tu chcipnuta sama na dieťa a domácnosť. Uz si nemôže zobrať voľno aby bol doma a aby som to ako clovek mohla 2dni vylezat.. Ženy prečo sme také silné? A tie co mate ešte viac detí, panebože ako to dávate?

januska12323
21. apr 2023

Ako si spravíš tak máš. Nerob nič čo nie je nutné. Dieťa doobeda prežije aj na suchej strave a rozprávkach. Muž príde z práce strč mu do ruky dieťa, zoznam úloh a zalez do postele.

xsuzannex
21. apr 2023

Zena musi, nema na vyber. Ja som takto s brutal hnackou zostala sama s troma detmi dva dni.. myslela som ze ma odvezu

inana11
21. apr 2023

A to di predstav crevnu virózu dvaja dospelý a dve deti😃chavalabohu mam deti čo si “grcnu a idu dalej”😃muž ležkal a mna deti naháňali na záchod pomedzi to ako som davala ich a ešte umývala nehody keď bolo treba 🤷‍♀️😃

sissy27
21. apr 2023

tak ja to chápem, že ak bol dva týždne pn a teraz by mal byť zas na očr, tak asi vám to nabúra rodinný rozpočet, to by si zas frflala, že chýbajú peniaze...
Dnes je piatok, to nejako vydržíš, a cez víkend nech berie dieťa preč a ty sa lieč. Prípadne sa netreba hanbiť požiadať o pomoc babky, kamošky...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
21. apr 2023

@sissy27 pracuje celý víkend..

autor
21. apr 2023

@sissy27 babky sú jednak ďaleko, a obe majú svoje diagnózy, od nich nieje pomoc žiadna ako sa im narodila vnučka, tak maximálne na 2h návštevu, ked ju im donesieme aby sa potešili... Čiže pytat ich o pomoc, ked je tu choroba, a hlavne keď ja som chorá, je nemysliteľné

deti95060810
21. apr 2023

no veru ja som zaľahla s vysokými horúčkami - 40 a manžel na krku 4 deti.... postaral sa. ešte aj mňa pekne chodil pozerať aj s horúcim čajíkom.

autor
21. apr 2023

@sissy27 kamošky tu nemám

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
milanemila
21. apr 2023

Tak to davam, ze mam normalneho muza 🤷🏼‍♀️ ja sa staram o neho, ked je chory a on o mna, ked je chore dieta striedame sa a jeden druheho podrzime ked niekto z nas uz doslova pada na hubu. Nie je v tom ziadne kuzlo.

janage
21. apr 2023

Tak hodinová škôlka či opatrovateľka na doobeda. Obed a spinkať. Poobede muž nástup k dieťaťu ty do postele.
Ja odkedy som skončila v nemocnici na Vianoce na týždeň, zásadne počúvam svoje telo

stanulienkat
21. apr 2023

Niektore zeny nie su ani tak silne, ako hlupe ( nemyslim autorku, ale tak vseobecne). To by bol posledny raz, kedy by mal odo mna caj pocas choroby.

sissy27
21. apr 2023

dobre, babky nie, kamošky nie, čo by bolo pre teba dobré riešenie? Aby muž ostal doma a staral sa? Predpokladám, že je jediným živiteľom rodiny - ak v lepšom prípade príde len o značnú časť príjmu, bude vám to stačiť? Ak v horšom prípade stratí prácu úplne, tak tiež to bude v poriadku?
Ja neviem posúdiť, do akej miery naozaj musí ísť do práce a nemôže si zobrať viac voľna, alebo do akej miery je to len výhovorka, to už vieš lepšie ty.

deti95060810
21. apr 2023

@sissy27 aj to je pravda... tiež nemôže chýbať naraz veľa ľudí v automobilke za pásom... na nejakom úrade to by ešte šlo, ale vo výrobe a najmä pásovej výrobe tam to nejde...

autor
21. apr 2023

@sissy27 viem ze nemôže vypadnúť z prace a viem ze musí zarobiť, len som mala potrebu sa kus po sťažovať lebo sa nemám komu.. Prečo sme ženy také, odkiaľ berieme silu na toto, ci je to takto fér, a ci to stoji zato, ze takto na nohách s deťmi na krku prechodime ich aj vlastné choroby, a v 50tke budeme ztp na chrbát, kĺby, zodrate... Lebo to vidím ze takto isto to robila moja mama a aj tak dopadla, moja svokra, moja babka, muzova babka atď... Nemám v okolí jasličky hodinové, a cudziu opatrovateľku sem volať do zachrchlaneho bytu, no neviem ani keby to tu bolo vyriadene, cudzí človek je neistota hlavne pri dieťati..

janage
21. apr 2023

Opatrovateľka môže dieťa zobrať doobeda na ihrisko, do parku, a kdekoľvek. Odvolať kamošky, opýtať sa v skupine mesta na nejakú overenú. Mne chodila takto jeden čas pomáhať krstná dcéra kamošky.

janage
21. apr 2023

A zas aby 2 dní si muž nemohol zobrať voľno, prehodiť smeny atď. aby žena mohla najhoršie vyležať. Až skončíš nedajbože so zápalom pľúc v nemocnici potom bude brat voľno omnoho dlhšie.
Úplne by stačilo, keby ženy občas uplatnili mužský prístup k veci a uprednostnili svoje zdravie a seba pred ostatnými.

janage
21. apr 2023

A ak vieš ze muž nemôže vypadávajú z práce aj do budúcna je fajn mať plán B. Kto sa stará ak ja ani on nemôžeme.

sissy27
21. apr 2023

tak ale to už je o tom, ako si to v živote nastavíme. Ak sa od začiatku postavíš do role matky a gazdinky na plný úväzok a muž od začiatku nemusí doma pohnúť prstom, tak nečakaj, že zrazu sa to zmení, lebo si chorá.

terezka1947
21. apr 2023

Nič v zlom,ale ja neuznávam také: nemôže.
Keby musel,ostane.
Čiže....
Dajme tomu,že ide do práce,po práci vie plne fungovať doma,postarať sa o teba, dieťa,nakúpiť,uvariť,obriadit.
Toto vie urobiť každý muž.
Zbytočne zo seba robíš martirku😉

stanulienkat
21. apr 2023

Pises, ze takto to robila aj tvoja matka, aj svokra ....aj..aj..
Nacase zacat vychovavat buducu muzsku generaciu k samostatnosti, napomocnosti, empatii... Zeny by mohli svojich synov zacat ucit, ze v 15 rokoch mu mamicka nemusi robit ranajocky, ustielat postielku, posle ho na nakup a da mu robit aspon drobne cinnosti v domacnosti.
Podla mnohych diskusii na MK si zeny honia ego, ktora je lepsia gazdinka, ktora lepsie posluhuje muzovi, ktorej muz doma nemusi nic robit, lebo ju to naplna🙄. A podobne. Vdaka bohu za moju svokru, ako vychovala svojich synov.

cookie29
21. apr 2023

zeny nemaju na vyber. Urob to ako chlap, zalez a nechaj dieta nech sa postara... urobis to? Neurobis. On hej. A este mu aj veceru navaris.

ayanamirei
21. apr 2023

@cookie29 lebo sa nepostara... zahlasi,ze musi ist do prace a nech to zena vydrzi,ze sa bude ponahlat a odide🤦🏼‍♀️

0kristina0
21. apr 2023

Skor otazka znie: Preco ste take sproste?

rebrambora
21. apr 2023

Ked som chora, stara sa o domacnost, deti a aj o mna. Je ale zivnostnik, cize si to vie zariadit.

titla
21. apr 2023

No neviem... moj muz tiez ide do prace ked ja som chora a ja ostavam doma sama (vacsinou aj s chorym dietatom). Prezijeme, kym nepride domov a potom jemu zacina druha sichta a ja zaleziem do postele a liecim sa. Muz sa zatial postara o dieta a v nevyhnutnom mode o domacnost. Navari a nosi mi aj caj do postele. A rovnako sa staram aj ja, ked je chory. Ale kym nie som v stave, ze mam 40-tky a neviem stat na nohach, tak doma neostava. Naco?

erickatt
21. apr 2023

Ano, my zeny musime byt silne. Skus si fakt co najviac lahnut. Urobit rychly obed, objednat obed, cely den deckam dovoliť ,, vsetko" a inak nerobit nič. Riad, pradlo aj smeti pockaju

zabka79
21. apr 2023

Pre boha ani nehovor. Zena vzdy taha za kratsi koniec , ked si pomyslim kolko som toho "zvladla" , preto som si netrufla na druhe dieta. Dat si dalsie kolo by som skoncila nv psychiatrickom ustave ☺️

nikpa
21. apr 2023

Nad týmto sa ani nezamýšľaj, narodila si sa ako žena a sú prípady, kedy nemáš na výber. Ale nedovol aby to tak bolo vždy a automaticky. Chápem, že sú dni kedy muž nemôže zostať doma ale ak áno, tak nech zostane. Aj ty potrebujes chorobu vyležat a vydýchnuť si. Ja si pamätám, že u nás tiež bolo obdobie kedy muž hovoril, že teraz nemôžem zostať ani pol dňa doma... Dva dni na to ma chytil taký vírus, že som nevládala vstať z postele sama ani na wc, nedokázala by som sa postarať o deti v žiadnom prípade. Keď ma uvidel, zrazu stačil jeden telefonát a vybavil si rovno 4 dni voľna. Takže chlapi sú zvyknutí, že žena maká aj cez teplotu a bolesti. Asi si za to ale môžeme čiastočne samé.