Moja svokra má problém dcérou a vnukmi. Švagriná sa už po niekoľký krát odsťahovala k novému frajerovi alé starší syn(15) sa jej tentokrát postavil a povedal,ze on s ňou nejde,ze zostane u babky. Totiž naposledy takto prepadol. Musím podotknúť,ze babka ich už niekoľko rokov živý,kedze švagriná nikde nikdy nerobila. Ako a kde treba ísť aby svokra získala príspevok na vnuka a výživné, ktoré švagriná naneho poberá. Ono je to so švagrinou ešte horšie ako som popísala.proste je to nezodpovedná matka,ktora berie ako samozrejmosť že ju jej mama chová a živí. Prosím poraďte ☹
@rebeka7501 aj som si myslela,ze tam. Dakujem. Snad nam tam pomozu
Presne ako sa píše v príspevku vyššie, to že tam má trvalý pobyt nič neznamená. Pokiaľ je dom alebo byt babkin, tak trvalý pobyt jej ľahko zruší a nemusí ju tam vpustiť. Chlapec nech len ostane u babky, predsa tak veľkého chalana už neprinúti nasilu aby s ňou šiel. Na ÚPSVaR babke určite pomôžu so spísaním návrhu na súd. Držím palce. V takomto prípade bude určite pre chlapca lepšie keď ostane u babky.
A to ma este 7rocnu dceru,z inym chlapom,ale ta drzi s maminkou. Zatial. No pokusime sa aspon chlapca zachranit. Dakujem
@tomikejt -pozor - trvalý pobyt sa zrušiť nedá ale iba prehlásiť a to na príslušný mestský úrad, aj " bezdomovci" musia mať "neakú adresu"
dedičstvo sa rieši až ked dotyčný zomrie, zatial na ten byt švagriná nemá žiadne právo, morálne už vôbec nie
K trvalému pobytu, babka jej ho môže zrušiť ako majiteľ nehnuteľnosti, švagriná nech si napíše adresu na mesto, to babku nemusí zaujímať.
@bale1rinka takze treba ist na obecny urad,kedze je to na dedine a prehlasit jej trvaly pobyt tam? A ona ked bude chciet tak si ho od tial potom prehlasi kamkolvek?
@favzuzana tam sa opýtaj
pockat zeny - spomina sa len babka, ale kde je dedko? ak dedko zomrel a dedilo sa podla zakona,tak moze mat svagrina podiel na nehnutelnosti po otcovi. t im potom situaciu komplikuje.
@favzuzana najprv si ujasnite, ci je byt len urcite len babkin. ak ano, potom vam nestoji nic v ceste.
@favzuzana ak by sa vám toto podarilo, možno by sa švagrina konečne začala správať zodpovednejšie, lebo takto má vždy prístav, kde sa môže vrátiť. Mimochodom, keď nikdy nepracovala, z čoho žije? Predpokladám, že keby nebolo jej rodičov, tak by nemala ani na chlieb...najvyšší čas jej dať jasne a dôrazne najavo, že je čas, aby sa začala starať sama o seba a miesto zháňania chlapov začala zháňať prácu. Držím palce.
@timea7 toto su aj moje slova. Na chlapca berie alimenty,na dceru nie,chlapa nevedia ani vobec najst. Ja neviem,ci jej stat nieco dava.ona nepovie. Horsie je,ze svokra sa mi postazuje,ja jej poviem ako sa k nej ma chovat,ona mi prislubi,ze ano,uz ju chovat nebudeme. Ale aj tak povoli. Svagrina vie,ze babka nie je tvrda osoba,a dedo uz vobe nie tak to vyuziva. Preto musim babku aspon na ten trvaly pobyt nahovorit.
@favzuzana to je mama tvojho manžela, či tvoja mama? V podstate to je jedno, len by som mame povedala, že je nefér, že podporuje niekoho, komu sa nechce ísť do práce,že sa cítite ukrátení. Nejde vôbec o peniaze, ale o princíp. Že keby bola vdova s tromi malými deťmi, do práce by nemohla ísť. lebo jedno by bolo postihnuté, vy sami by ste ju finančne podporovali a pomáhali jej, ako vládzete. Ale mama podporuje lajdáka. 😠 😠 😠 😠
Muzova mama. Svokru to trapi,ale jej je luto tych deti. A zase tak daleko ze na sud,aby si ich osvojila zajst nechce. Chce mat uz len kludny dochodok. Muz sa uz k tej sestre ani nepriznava. Tetaz zas odysla k novemu frajetovi. Dufa,ze najde debilja,ktory ju bude chovat.ale kazdy po case zisti co je zac.Tak musim nastojit,nech aspon ten pobyt zrusi. Lebo ona sa urcite do roka vrati. A budeme radi aj bez dalsieho dietata. Keby byvam blizko,tak som tam kazdy den az by svokra na mna dala. Ale ja mam svoju rodinu.to sa neda stale riesit ich problemi. Muz vravi,ze s nou boli problemy odjakziva,ze rodicia s nou mali uz davno zatocit. Jaaaaj co uz.
@favzuzana smer UPSVR v mieste bydliska vnuka