Zenusky, myšlienka dňa ;)
Tu nejde o to že chce podviest zámerne. On nemusí chcieť podviesť zámerne že pôjde za nejakou dobrovoľne lebo plánuje mať sex s inou. On môže podviesť aj na základe toho že sa nechcene zaľúbil do kolegyni, ktorú stretával každý deň a pri toľkých sympatiach ktoré vzájomne od seba dostávajú každý deň, môže proste podľahnúť. Pod navalom emócií a zaľúbenosti. Alebo proste len emócií, že je s človekom s ktorým je v kontakte každý deň možno aj niekoľko rokov.
Takže nie nieje to tak že keď človek chce tak podvedie. Človek môže podviesť aj neúmyselne a nezamerne.
A toto sú dve rozdielne veci. Či človek podvedie tak že to plánoval - napr. Išiel do bordelu, zavolal si štetku na byt. Toto je plánovaná nevera.
A je rozdiel keď podvedie aj keď to neplanoval a nepomyslel na to, lebo sa možno zaľúbil do inej ženy a podľahol dlhodobým emóciám.
Ešte dopisem. Nehovorím o sebe ale dajme tomu priklad.Muž trávi v práci viac času ako doma so ženou. V práci je 5 dní a takmer celý deň napr od 7- 17:00.. so ženou je akurát cez víkend ani to nie celý ! Keď chce byť napr aj s kamošmi trochu alebo sa upratuje a pod. A cez týždeň je snou po večeroch možno tak 2,3 hodinky. Keď si to taká počítame dokopy za celý týždeň tak to nevychádza ani na pol dňa.. čiže keď muži trávia viac času v práci ako doma so ženou, je viac než pravdepodobné že sa môžu zalubit do inej ženy. A keď nie zalubit tak môžu tam byť silné sympatie. Preto niektorým ženám vadia KOLEGYNE .. práve kvôli tomu že človek trávi viac času v práci ako doma ;) čiže ma príležitosti habadej na zaľúbenie sa alebo na iné veci ktoré pôvodne ani nechcel, ale proste podľahol 🙂
Myslienka dna😳 no tak novinka pre teba- mne to je aleze uplne jedno, ci planoval alebo neplanoval, pokial zasunul (alebo mal pokus zasunut) niekam inam ako "doma", je to nevera.🤨🤨🤨 A ked raz podviedol, dovera je ....odplavala s jeho uvolnenim hormonov a to uz je na kazdej, do akej miery to (ne)bude akceptovat a ake kroky vyvodi🙄🙄
@vevesh ja som tým nechcela povedať že zato nemôže 😅 tým som chcela povedať že podľa mňa nieje dobre keď muži pracujú so ženami. Pretože sú jednoduchší ako ženy a skôr podľahnú či už emocionálne alebo inac. A aj keby neboli jednoduchší. Stať sa to môže aj dobrému človeku že sa zaľúbi do inej. A z toho sa zrodi NEVERA. Preto by som ani nezniesla keby môj chlap pracoval so ženami.
Aj ja trávim s kolegami pomaly viac času,ako s mužom a nemilujem ani jedného! To čo spletáš je blbosť bez hlavy a päty. Či ťa niekto podvedie je len a len na ňom.
Aký materiál berieš? Lebo z toho čo čítam je fakt skvelý 😂
Môj muž pracuje aj so ženami a vieš čo už takmer 9rokov sa vracia ku mne, dovolenky a život stále plánuje so mnou, aj darčeky kupuje čo viem mne 😉
Takže je sice pekné, že Ty by si nezniesla keby pracoval so ženami ale keby to bol job kde by dostal o 500€ viac asi by si aj tie ženy oželela ver mi.
Nedívaš sa na to milá autorka Podľa seba súdim Teba?
Myslím, že mužsko-ženským kolektívom sa už dneska velmi vyhnúť nedá, lebo žien je viac a prenikajú už aj do profesií kde muži ešte predvčerom vládli.
Emocionálna nevera je podľa mňa ešte horšia ako fyzická, čiže prípad kde je to lebo sa zaľúbil do inej by bol pre mňa omnoho bolestivejší ako jednorázovka...ale držať pri sebe muža tak, že ho nepustím do práce kde sú ženy? 🙄 Trochu sebavedomia a hlavne dôvery by to chcelo...
A čo je to ak neveru plánoval ale potom sa do tej plánovanej nevery neplánovane zalúbil?
Zalubit sa je neplanovane. To proste pride.
Nejaky cas to bude trvat, nez to zas odznie.
Neda sa o tom rozhodnut.
Nevera je uz vedome rozhodnutie. Ze to prvotne zalubenie v sebe podporujes a rozvijas tym, ze vyhladavas spolocnost toho druheho aj mimo nutneho stretavania sa (u kolegov), vytvaras si prilezitosti byt v blizkosti, ci priamo spolu, atd.
A sex je tiez rovnako vedome rozhodnutie.
Tomu sa uz da povedat si nie. S tazkym srdcom, ale da. To uz nie je pudova zalezitost. Tam uz sa da rozumovo rozhodnut.
Aj ked hormony kricia: urob to, chod do toho, co blbnes? 🙂
Ty si ten chlap co sa zalubil do kolegyne, ze? A teraz sem pises dufajuc ze budeme s tebou suhlasit, ze sa nevery vlastne ani nedopustas, kedze si to neplanoval?
No ja cumim proste, ale vies co, podobny argument mi dal moj muz. Zevraj to co robil nebola nevera, kedze on to nerobil preto aby mi ublizil. On to robil len preto aby si zvysil sebavedomie a so mnou to nemalo nic spolocne a tym padom to nebola nevera voci mne.
A tie argumenty o tom kolko casu travis s manzelkou a kolko s kolegynou... to je co prosim ta? Nakoniec za tu neveru bude zodpovedny tvoj sef, lebo ta nutil travit s kolegynou 10 hodin denne.
Pravda je taka ze ty si na presne takej istej urovni ako ten pako co zamerne nahana frajerky cez zonamky a ma v kazdom meste jednu.
Jedinne v com sa mozes od neho odlisovat je to, co s tym urobis?
😳nevera je vec rozhodnutia- na slabu volu sa ludia iba vyhovaraju, teda nikto pri rozume partnerovi nepovie, ze ho chcel zamerne podviest. A tych vyhovoriek od alkoholu po problemy v manzelstve/vztahu sa najdu.....
Apropo, ako by si chcela, aby muzi nepracovali so zenami dosiahnut? Dokonca aj v moslimskych krajinach, kde mas dost tvrde delenie pohlavi od 6 rokov sa toto neda v drvivej vacsine povolani dosiahnut🤔🤔🤔
pošli chlapa na stavby a máš pokoj..... 12 hodín denne bude makať, potom padne od únavy do postele a bude spať. cez víkend ťa s radosťou pretiahne a budete obaja spokojní...
mimochodom, asi sa budem odlišovať od iných príspevkov, ale cca 75-80% vzťahov + nevier vzniká, áno, práve na pracovisku. je fuk, či ide o jednorázovku-rýchlovku alebo sú do toho zapojené city minimálne jedného, vzácne oboch z nich. skrátka to, čo uvádzaš v úvodnom príspevku, má hlavu a pätu. áno, chlap, ktorý podviesť plánuje, podvedie hocikde, ale najviac príležitostí má práve v zmiešanom kolektíve a v práci. a nielen preto, že tam trávi 8 hodín denne, ale preto, že má naozaj mnohokrát viac času na rozhovor ako doma so ženou (lebo ako píšeš: príde neskoro, je unavený, dá sprchu, možno do toho hučia deti, prípadne odbehne nakúpiť).... no než prehodí so ženou nejaké slovo, tak je fakt tak 19:00 a vybavené 🙂
samozrejme, záleží to predovšetkým od charakteru chlapa.
faktom je, že u nás je jedna veľká fabrika a v časoch praslávnych som počula z mnohých strán, že je tam veru veselo.... rôzne firemné večierky až do rána, chaty každú chvíľu, teambuildingy (neviem, ktorý idiot toto vymyslel) takisto.... nie jedna ženská tvár ostala vlhká potom, čo sa dozvedeli, čo ich mladí milovaní mužíčkovia porobili. a je jasné, že ich kolegyne v tom neboli vôbec nevinne... je pravda, že je to tak cca 7-11 rokov dozadu, teraz je to tam už kľudnejšie (mnohí tí ľudia už "zostarli" a dostali rozum, mnohí poodchádzali a prišli ďalší - usadenejší apod.).
niektoré veci mám z priameho zdroja - človeka, ktorý tam robil, a mnohé sa mi dokonca posťažovali panie priateľky alebo manželky. a taktiež som počula príhodu od ženy, ktorá tam pracovala. takže bolo toho hejno a ja osobne teda súhlasím s tvojim úvodným príspevkom, že v kolektíve sa tá nevera rodí často. podporované to je jednoznačne tzv. "upevňovaním" kolektívu.
pre útočiace osy vopred upozorním, že to neznamená, že to platí 100% pre každého. že každý podvedie, každý využije príležitosť. ale žiaľ, je mnoho takých, čo to urobia.
@andreatytler hej? to aj také tu máme? 😀
no fakt myšlienka dňa, to zas bude deň...prepáč, ale splietaš čisté nezmysly. Ale pobavila si ma: neznesieš, aby tvoj muž pracoval so ženami, ale v titulku tvrdíš, že keď chlap chce, tak podvedie aj cestou z práce! Ako zabezpečíš, aby cestou z práce nestretol žiadnu babu?!
ale no tak, nebudeme hľadať zúfalo výhovorky, keď sa nepodarilo udržať vtáka v gatiach. Byť verným je vec rozhodnutia, drvivá väčšina ľudí pracuje v zmiešaných kolektívoch, drvivá väčšina ľudí má počas svojho života viac príležitostí svojho partnera podviesť, je to na človeku, čo s tým urobí. Chodila som na viacdňové školenia, kde nebol so mnou nikto z môjho okolia, keby som sa rozhodla niečo s niekým mať, môj partner by sa to nikdy nedozvedel. Nikdy ma to ani nenapadlo, aj keď tam často boli veľmi príťažliví muži, z ktorých niektorí by veľmi radi využili situáciu. No ja svojho partnera milujem, moja tolerancia nevery je nulová, čiže to isté, čo požadujem, aj ponúkam. Moje rozhodnutie je byť vernou, bez ohľadu na to, že sa s mužmi v práci denne stretávam, že sa s nimi stretávam pri športe, vždy to tak bolo aj bude.
@danica2711 možno robí za rohom 😀
@elizabet173 súhlasím. ja som bola tak isto nastavená. ale poviem ti, čo sa tam robilo.... to nemalo obdobu.... a žiaľ, je takých veľa, čo využijú príležitosť
Dobrý matroš si si našlahala.
Keď travi tak málo času s manželkou, tak nech uteká domov za ňou a nech sa realizuje doma a nie pri nejakej kolegyni. To je o charaktere a nie o tom, koľko casu s kým trávi. Bodaj by neboli nevery pri takom zmýšľani niektorých ľudí.
Tvl,toto je riadna teoria🤣🤭A inak sa citis dobre?
A čo týmto chcel básnik akože povedať? Že keď sa neplánovane zaľúbi, tak je to z čistoty duše? A keď to plánuje, tak fuj - hanba mu? Je to to isté. Nevera je nevera a je jedno ako si ju chceš ospravedlniť len aby ti bolo lepšie a vyšiel si z toho ako anjelik.
drvivá väčšina nevery nie je spôsobená fyzickou príťažlivosťou. Väčšinou to začne emocionálne, napr. žena muža nikdy nepustí k slovu, nepodporuje ho v záľubách, sprdáva jeho nápady, ponižuje ho (pred druhými), nechváli ho, ... Ak má chlap potom kolegyňu, ktorá mu všetko toto dáva, je len otázkou času, kedy z toho bude niečo viac.
To čo si napísala je čistá kravina. Nevera je vždy nevera.. za mňa je nevera už len to, keď jeden z manželov vedome myslí na sex s inou osobou, predstavuje si ju nahú a pod. (to vedome je dôležité, je rozdiel medzi myšlienkou a premýšľaním, fantáziami). Žiadny muž nie je nesvojprávny, aby nemohol cudziu ženu odmietnuť, povedať jej, že je ženatý atď. To že je so svojou manželkou menej ako v práci je fakt, na druhej strane, do roboty tiež nechodí preto, aby tam 8 hodín trkotal s kolegyňou.. asi tam pracuje (čo je prakticky to isté, ako keby v sobotu upratoval a teda "nie je" so ženou, ako si napísala).
Takže ešte raz - nevera je väčšinou emocionálneho pôvodu a často si to ženy spôsobia samé. Tým neobraňujem chlapov, každý neverný človek je za to zodpovedný, lebo je to jeho skutok.. Ale ženy veľakrát povedia že chlapi sú neverné prasce a pri tom sa k nim správajú ako k handrám.. nečudujme sa potom, že úspech majú tie ženy, čo mužom hladkajú ego a emočne im dávajú, čo potrebujú..
@acrobaleno Ja sa nečudujem nad takýmito prízemnými príspevkami 😀 Nedávno som u kaderníčky listovala EMMU či EVU, či ktorú riť 😀 a tam článok, ktorý dosť že neurobil z nevery úplne bežnú vec 😀 Ja neviem kto tieto srajdy píše, ale evidentne to niektoré ženy majú v hlavách trochu mimo 😀
Jedna vec je ze sa zalubi. Druha vec ako sa k tomu postavi a kam az to necha zajst. Aj ked tazko si viem predstavit cloveka kt pracuje na vztahu a cestou z prace mysli na to kam vezme zenu s detmi cez vikend alebo ako si vecer daju so zenou vino, ze sa nechtiac zalubi do kolegine. Ale tak stat sa moze no😅
@andreatytler to mi je ľúto,😏😔muži si fakt asi svine v tomto
@ella_price to sú tie kvázi feministické časopisy. Nevera nie je bežná vec a ani by sa k nej tak nemalo pristupovať.
Ta myslienka dna je o com? Pointa mi nejako unika. Ci pointou je, ze muzi su prvoky, co idu za kazdou pipinou v robote a my zeny sa k tomu mame ako postavit? Ze to je v pohode, lebo ved on nechcel? Alebo aj ja v robote pojdem za kolegom, lebo ved ho vidim castejsie ako toho svojho doma? A takto si budeme krasne spolu doma nazivat 😀
A este by som chcela teda vediet ako docielit aby muzi nepracovali so zenami 😅 tu mozeme Afganistan zaviest, zeny budu schovane za plachtou aby sa do nich muzi nahodou chudaci nezahladeli 🤦♀️🤦♀️
Prepac, ale taketo myslienky dna, to radsej uz nemysliet vobec.
Moj nazor je, ze mormalny chlap nema dat prilezitost kolegini sa do neho zalubit. Maju spolu pracovat a nie glirtovat, koketovat atd. Keby si nechal patricny odstup nikdy by sa takto nezamotal. Zeny sa vedia vtierat a chlapom robi dobre ze o nich zrazu este ma zaujem aj niekto iny nez manzelka, alebo ze su zrazu za hrdinoch lebo pomozu so somarinou, ktoru by samozrejme dotycna slecna zvladla aj sama, ale jednoduchsie je ospevovat si uzasny, dokonaly, super ako si tu krabicu papiera preniesol. Velmi si mi pomohol. Odvdacim sa ti ako len budes chciet.. Atd...
A co zena ved aj ona chodi do prace, to znamena ze ma pravo sa zalubit do kolegu? Ked su kolegine rozumne tak nebudu zvadzat a flirtovat so zadanym muzom.. Ak sa chlap zalubi tak je to preto ze mu niekto da nadej aotvara dvere.. Do neznama, do dobrodruzstva. Keby jasne kolegina zabuchla dvere tak sa chlap sam stiahne a nema sancu sa zalubit. Praca nie je zoznamka ale praca.
Ok😂😂😂 ...a ked sa zalubi do "bordelzeny", tak potom je to co ? Chtiac, ci nechtiac ? 😂😂
Normalny chlap, ktory ma manzelku, deti, sa nema co "zalubit" do kolegyne, to uz co je, ze takeho oznacis este za obeť, chudacika, co nechcel😀😀 vzdy je to o "chceni", lebo skratka ak nechce, tak si ziadne zalubenie nepripusti.
Ale tebe ked tento tvoj nazor ulahci zivot, tak si kludne s tym zi a bud spokojna.