Kde sú jeho hranice?

31. jan 2022

Pozdravujem a prajem vám pekný začiatok týždňa 😊
Tak ako väčšina aj ja si k vám idem po názor a prípadne po radu. Verím že sa to tu nezvrhne ako vo väčšine prispevkov 😅

Hlavným dôvodom môjho príspevku je môj vzťah s MM. Sme manželia 5r. máme jedno dieťa - 2r....

S manželom máme pomerne dobrý a pestrý vzťah. Čo sa mi ale poslednú dobu nepáči je jeho zvláštny "humor" ( vždy sme sa navzájom doberali, ale "normálnym" spôsobom). Prejdem konkrétne k veci. Jeho hlúpe narážky na moju postavu , predovšetkým na časti môjho tela ( mam klasickú postavu, veľkosť M , vyška 170 , váha 65, čiže si myslím že na tom som pomerne dobre 🙂 ) -píšem len pre prípad ak by sa tu chcel niekto púšťať do toho že m schudnúť a podobne veci ( snažím sa v rámci možností športovať) .....

Robí si srandy napríklad z mojích pŕs ( počas dojčenia som mala stále ľavý prsník o čosi väčší ako ten pravý) ostalo mi to aj teraz, keď už nedojčím, ale je to pomerne menej viditeľné. Najhoršie je že to minule spomenul pred jeho bratom so slovami : moja žena bola počas kojenia ako " kiklop" .. bohužiaľ, niekomu to možné príde smiešne.. aj ja som sa na tom zasmala , ale príjemné mi to veru nebolo.
Ďalšia vec , veľkosť topánky mám 40. Stále sa smeje že som sa rýchlo naučila plávať keď mám tak veľké " plutvy" ... ženy verte ,že zasmiala by som sa na tom ak by sme sa doberali medzi sebou v súkromí. Ale tieto veci začal riešiť pred známymi (robí si zomna srandu a zosmiešnuje ma na verejnosti ) ... minule útočil aj na moje vzdelanie. Že dúfa že deti budú múdre po ňom ( znova pred návštevou) , nechcem aby to vyznelo povýšenecky ale čo sa týka inteligencie som na tom lepšie ako on ( urazilo ma to , a pripadala som si ako hlupák )... určite sa budete pytat prečo to s nim neriešim , tak za prvé nechcem sa konfrontovať pred návštevou a zneprijemnovať si tak posedenie .... keď sme však sami, a poviem mu že sa mi to vonkoncom nepáči takéto správanie pred návštevou, vysmeje ma. ( ak by to robil keď sme sami, brala by som to inak , veď bežne sme si robili doteraz srandu medzi sebou , tu ide ale o to že ma zosmiešuje pred inými ľuďmi)

Ovplyvňuje to aj náš sexualny život ( začala som sa na seba pozerať inak , hanbím sa vyzliecť, aby si znova niečo na mne nenašiel čo sa mu zná smiešne ) uráža ma to a on si to buď neuvedomuje alebo to robi naschval ...

Preto sa chcem opýtať či to vnímam ja veľmi osobne a až také zlé to nieje alebo co si o tom myslite vy . Ďakujem

danulicek
31. jan 2022

Nevnímaš to veľmi osobne, ja mám rada humor, aj sa na sebe zasmejem, ale toto podľa môjho názoru okolo srandy ani nechodilo. najmä keď vie, že ti to prekáža a pokračuje v tom...

monillia
31. jan 2022

Podľa mňa žiješ s debilom.Nemam problem si robiť srandu aj zo seba ale toto je moc. To je vyslovene ponizovanie

domireb
31. jan 2022

Ak ti tieto naražky nie sú vtipné, nesmej sa na nich,lebo ani smiešne nie sú. Manželovi na rovinu povedz, že je to nepríjemné, že má ma k tebe toľko úcty, aby ťa nezosmiešňoval. Byť to môj muž, tak ho ovalím panvicou, pretože má tak dobre tvarovanú a akusticky vyváženú hlavu, na ktorú by to sadlo.

sulejmanka
31. jan 2022

Tak ja mám rada humor ale toto je cez čiaru, pretože o srandu ide keď je to vtipné obom, ak len jednému a druhému je to nepríjemné, tak je to ponižovanie. Opýtaj sa ho či by sa jemu páčilo, ak by si si pred návštevou robila srandu z jeho malého pipika

autor
31. jan 2022

Dnes mi z prace volal že si 14.februára vybavil voľno.. tak som sa potešila a povedala že tak to si môžme spraviť v nedeľu romantický večer. Povedal mi že nie lebo to by si musel vypiť...ja už si všetko beriem osobne, neviem ako to myslel ale trápi ma to..asi fakt žijem s hlupákom 😒

danka56
31. jan 2022

Keď nepomáha rozhovor v súkromí, tak ja by som mu to vrátila. Možno to vyznie sprosto ale ale ticho by som rozhodne nebola,ani pred návštevou. Možno návšteva sa len zo slušnosti zasmeje a odídu od vás a majú rovnaký názor ako ty. Keď opäť zaperli nejakú takú trápnosť, dja nejakú ironicku poznamku alebo zosmiesni aj ty jeho.

ladycat2021
31. jan 2022

To mi pripomenulo mojho ex ako hovoril o mne ze som tlusta, pusta a podobne vyrazy .. pred inymi ludmi ... 🙄😒

cyberk
31. jan 2022

smutne, ze si to sam neuvedomuje aj po tom ako si mu povedala ze ti to vadi... myslim ze toto by kazdej vadilo, humor ako humor ale toto su dost intimne veci, aby to hovoril pred inymi...
akoze mna keby takto "humorne" sundaval pred inymi, tak by som mu to vratila dvojnasobne az tak, ze by sa prepadol pod zem, a aspon by zistil, ze take veci sa nepatria...
...mrzi ma, ze si taketo veci zazivas... ten valentin... och.. to je chuj 😖

nickpick
31. jan 2022

nerozumiem prirovnaniu ku Kyklopovi, ten mal predsa 1 oko, ako to suvisi s prsiami? tvojmu muzovi zjavne chyba slusna vychova, a myslim, ze zmena nastane jedine ak sa zacnes spravat rovnako, akonahle zacne mat v spolocnosti nejake narazky musis reagovat, nesmiat sa na nevhodnom akoze vtipe, ale pekne mu to s usmevom vratit, kludne sa na to dopredu priprav, poukaz na jeho zle vlastnosti, neznalosti, trapasy, nemusis to robit urazeneckym sposobom, alebo s cielom vyvolat konflikt, proste reaguj, daj najavo ze ti to nie je jedno, ze on je ten co sa nevie chovat a zjavne ma nejaky problem….je to proste primitivne, toto nie je zmysel pre humor a robenie si srandy, toto je nejaky komplex a cim skor pochopi ako jeho slova vnimaju aj ini nielen ty tym lepsie….

nickpick
31. jan 2022

a nabuduce ked bude chciet intimnosti by som zadelila, ze si musis najskor dat pohar cerveneho…

barbora0308
31. jan 2022

Mne sa este zamlada stalo, ze moj troska podnapity priatel (aktualne uz manzel) na zabave povedal pred priatelmi, nieco, za co som sa ja hanbila. Tam som to samozrejme neriesila, ale doma som mu razne povedala, ze taketo si uz dobuducna nikdy nezelam a ze som sa citila velmi trapne. Hned sa mi ale ospravedlnil a povedal, ze jemu ani nedoslo, ze by ma to mohlo urazit, hlavne mi slubil, ze sa to uz nebude opakovat a naozaj svoje slovo drzi dodnes 🙂. Takze u mna stacilo upozornit, ze si to nezelam a osobne si myslim, ze ak si ta niekto vo vztahu naozaj vazi, tak ma takuto poziadavku, bez vahania akceptovat.

ahaknaj
31. jan 2022

To si neberies osobne. 14.2. si zbal veci, chod do wellness na celý deň a panko na dovolenke nech sa stará o dieťa. A začni s tým pravidelne. Prestan variť a komentuj jeho brucho cez ktoré si na g.le nevidí a uvidíš...

sparrows
31. jan 2022

Nevnímaš to osobne, je rozdiel medzi doberaním a urážaním a on si to musí uvedomiť. Normálne mu povedz, že to už prekročilo hranice vtipu a že si to nepraješ. Alebo sa začni k nemu správať rovnako ;)

lienka.7
31. jan 2022

By som ho na to upozornila ze mi to vadi a ze nech ma laskavo nepovažuje pred ostatnými.
Ak by to nepomohlo a mal by na mna blbé narážky, tiez by som mu to uz vrátila...pokojne aj typu ze miláčik mozno som ja kiklop ale aspoň si ich nemusím hladat lupou 👌
Inak je to zakomplexovany debil, prepac. Lebo toto vyrovnaný a inteligentný muz nikdy na verejnosti nepovie.

akinomel
31. jan 2022

Sranda má tiež svoje hranice. Ponižovanie nemá čo robiť v kvalitnom vzťahu. Treba si to vyjasniť raz a navždy. Ak nepomôže, pouvažovala by som nad zmyslom takéhoto,,vzťahu". Hlavu hore a nedaj sa!

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ladycat2021
31. jan 2022

@bambulienka25 to by dala zabrat jeho egu 😂 ale zasluzi si to chrapun 👍

nadazdi
31. jan 2022

On sa ti ani neospravedlní? Alebo nepovie pred nimi, že to bol vtip láska? 😅 napríklad.. My s mužom týmito nemiestnymi vtipmi žijeme, všetci nás tak poznajú, a ti, čo to prežívajú, tak s takými sa moc nestretávame.. ved ja chápem, že každý mame iné hranice.. aj jeho hranica konči mojimi vtipmi na jeho vzdelanie a moja jeho vtipmi ohľadom deti, že čo po mne zdedili napríklad, to mi vadí, za tých 10 rokov tieto hranice plne rešpektujeme a nech už hrotime tieto akože vtipy do hocijakých smerov, tak obaja poznáme naše achilovky.. mňa jeho reči neurazia, zasmejem sa schuti, rovnako aj on, ale hneď sa ospravedlníme, alebo si dáme pusu, nech si aj ti ľudia nemyslia, že sa celé dni len urazame a ešte sa smejeme ako debili.. veď ani tej návšteve nemusí byt 2x prijemne sa smiať na účet ,,hostiteľa”, hlavne keď ti nepovie ani prepac ani nič..

seahorse27
31. jan 2022

Asi je nacase ho zhovadit pred navstevou, nech si aj on vychutna tuto poziciu. Je to cisty debil 🤦‍♀️

janai1
31. jan 2022

Inak keď ti to vadí neviem čo sa na tom rehoceš 🤦‍♀️ Však keď ho ešte v tom pred kamošmi podporuješ tak čo čakáš? Zdvíhaš mu dobre ego

brembo
31. jan 2022

napíšem ti jedno,je to debilný f.s. Najbližšie pred znýmimi alebo priatelmi rodinou okomentuj ,že akého malého ho má,a že v posteli ju uplná 0. Najbližšie si rozmyslí,že čo povie pred známimi.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lilitela
31. jan 2022

Dve veci k teme, prva: raz som sa v kolektive smiala na scene z filmu mechanicky pomaranc, kto pozna vie, ze je to cudny film; no, ale videla som v tej chvili len uryvok a dovtedy som film nepoznala, takze to bolo vytrhnute z kontextu. Jeden z pritomnych ma pekne schladil, ked sa na mna pozrel a s chladnou tvarou povedal, ze to nie je smiesne. Mal pravdu (ked som videla nakoniec cely film) a zaroven som si uvedomila, ze ja by som takto v zivote nedokazala reagovat - chyba. Takze tot rada odo mna k tebe, ked ta bude strapnovat, zareaguj pred znamymi nanho takto. Druha rada: kedze nezabralo vykomunikovanie si s nim v sukromi, tak by som mu oplatila rovnakou mincou, pred znamymi si utiahla z neho, urcite sa nieco najde - vsetko je totiz subjektivne - od velkeho pupku, cez neoholeneho vtaka, plesatu hlavu, smatlave nohy, chlpatu hrud, pehaty chrbat, az po sex - prilis kratko, prilis dlho, prilis malo, prilis vela, pripadne ze ked mu stoji, tak dolava, 😂 myslim ze sa da vybrat. Bud sa spamäta, alebo to minimalne medzi vami otvori novu diskusiu, kde sa bude moct na vec pozriet uz hadam s novym pohladom.

simona92101
31. jan 2022

Skus mu robit pred navstevou to iste,zacni sa mu posmievat kvoli postave,velkosti naradia atd.uvidis ako precitne

danica2711
31. jan 2022

iné problémy medzi sebou nemáte? Vieš, sú ľudia, ktorí keď sa voči partnerovi nevedia presadiť vlastnou kvalitou a autoritou, idú na to ponižovaním partnera. Možno sú situácie, kde proste tvoju úroveň nedosahuje alebo situácie, kde tvoje rozhodnutie alebo riešenie bolo správnejšie než jeho a dotklo sa to jeho ješitnosti a on to "rieši" takto. Samozrejme je to trápne "riešenie", ale je pohodlnejšie než zapracovať na sebe. Skús sa zamyslieť, či to náhodou nemôže vyplývať z niečoho takého a rozobrať to s ním, ak rozhovor nepomôže, tak manželská poradňa. Také že zhadzuj ho pred ľuďmi aj ty môže síce pomôcť na chvíľu, ale môže to skončiť aj tak, že po sebe budete ziapať nejapnosti kontinuálne a už sa s vami nebude chcieť stretávať ani rodina a priatelia, pretože im to pôjde na nervy. Akú atmosféru to vytvorí medzi vami, je snáď jasné.

monillia
31. jan 2022

Ponizovat ho v spoločnosti pred ostatnými je tiež cesta. Neviem či by som to chcela riešiť hneď tak . Snažila by som sa v prvom rade rozumne s ním porozprávať,trvať na normálnej komunikácií,prípadne dať prečítať diskusiu. Keby nepomohlo tak by som mu možno v intímnej chvíli pri pokuse o zbližovanie splechla do tváre,že načo sa tak ponizuje že chce sex s niekým kto ma veľké nohy rozdielne prsia a pod

janinah
31. jan 2022

Nauč sa mu to vracať aj s úrokmi.pred cudzími a ešte " humornejsie" ako on to robí tebe.Nech si to užije.

vikusjk
31. jan 2022

ja osobne nie som uplne za take to detske "vracanie si" i ked niekedy to moze pomoct, skor si ale myslim, ze ste obaja dospeli ludia, manzelia, cize ste si blizki a teda otvorene by som mu povedala, ze ta to jeho spravanie ponizuje a ze on ako muz tymto velmi klesa v tvojich ociach. Ci ti chce nieco naznacit, ked ma poznamky ako teraz na valentina, ze si chce vypit a ak ano, nech ti to povie priamo. Doslova narovinu mu povedz, ze sa ta to velmi dotyka a ze si prajes, aby s tym laskavo prestal.
Neviem si predstavit debila, ktory by aj po takomto rozhovore dalej pokracoval v ponizovani a este pred inymi ludmi. A ak by to znova spravil, normalne pred navstevou mu povedz, ze nehnevaj sa, ale rozpravali sme sa o tom, ze sa ma to dotyka a ze si neprajem, aby si to robil. Nech aj navsteva vidi, aky je neohladuplny. A ked zacne s tym, ze si len vztahovacna, alebo nieco podobne, tak potom by som isla stylom "vracania" ze pozri, ani ja si nerobim srandu z tvojho vtaka pred cudzimi, a pritom sa nemas velmi cim chvalit...

zmrzlinka2021
31. jan 2022

Omielat mu dookola, ze ta to zranuje.
Bud je normalny a lubi ta, alebo je fakt debil

kittykat22
31. jan 2022

Nie je v poriadku co ti hovori. Ale moj nazor je, aby si ho verejne neponizovala. Mozes mu v klude potom doma povedat, ci by sa mu pacilo, keby si ty povedala v spolocnosti, ze nema sumerny penis a z dobreho uhla vypada, ze mu coskoro odpadne. Alebo nieco podobne ... pretoze to si clovek uvedomi, az ked sa to tyka jeho. Nakoniec by som dodala, ze pokial ta nabuduce bude zhadzovat, tak mu to oplatis rovnakou mincou. Tvarila by som sa super vazne. Pravdepodobne by som mu hodila este zaverom o hlavu, ze on ma od dokonalosti tiez dost daleko.