Kde nám čo najvýhodnejšie požičajú 1500 eur?

6. júl 2020

Ahojte baby, prosím vás... Hľadáme s partnerom súrne nájom ale momentálne nemáme možnosť zohnať 1500e na depozit a jeden nájom navyše 🥺 neviete, kde by nám čo najvýhodnejšie požičali?

majkeel
6. júl 2020

Najvyhodnejsia pozicka je americka bezucelova hypo rucena nehnutelnostou. Ak mate prijem, zaroven nemate, kde byvat, viete narabat s financiami (ze nepreflakate vsetko na ucte) a mate dobre vztahy s rodicmi, tak zobrat americku hypo na 3 roky (priklad 20-50k aj do rezervy) na seba, rucit rodicovskym domom a do 3 rokov splatit. Urok 1,3%. Vybavene za 2-4 tyzdnov (ziadost, potvrdenia, znalec, odsuhlasenie).
Ale 1500 eur date dvaja za 2 mesiace na brigade. Akurat preco sa hrniete do draheho najmu a velkeho bytu (dva najmy vopred 1500/2 = 750 eur), ked nemate ani len na depozit.

silviazlat
6. júl 2020

Sú niektorí ľudia, čo dávajú do nájmu aj bez zálohy. Treba hľadať takých. Prípadne choďte do banky pre bezúčelovú hypo. Určite nie nebankovku!!!

autor
6. júl 2020

@majkeel vďaka za odpoveď. Ja pracujem od pondelka do soboty 12 hodín denne. Zarobím síce fajn, ale mali sme teraz nečakané výdavky a nedalo sa nám nejako odložiť... Oni pýtali depozit 1000e, plus jeden nájom dopredu 350e, ale rátala som do toho ešte nejaké nákupy do domácnosti tak som to zaokrúhlila. Byt je do jednoizbový, nič veľké

autor
6. júl 2020

@silviazlat v našom okolí nikto 😔a keď už, vychádza to minimálne 800e...

jeanne14
6. júl 2020

Quatro, mala som 2000€ pred troma rokmi, vrátili sme len o jednu splátku navyše (80€), plus som si ju mohla splatiť aj skôr (dve splátky v jeden mesiac) ak sa mi dalo. Navyše keď už bolo auto na mna prepísane, vrátili mi 100€ po dolozeni technického preukazu. Takze som v konečnom dôsledku vrátila menej ako mi požičali.

juliet86
6. júl 2020

v ktorom meste? ako ste riesili byvanie s priatelom doteraz ? v akej oblasti na aky druh zmluby robis ty a priatel ?

zuzzqa
6. júl 2020

@majkeel rada ako za vsetky drobne 🤦‍♀️ na co by im bolo 20k-50k do rezervy v podnajme??? A rucit rosicovskym domom? Svoje dieťa milujem, ale dom by som mu do zabezpeky teda nedala ani omylom a uz dupľom ked tie peniaze by mali byt akoze rezerva na účte bez zmysluplneho účelu.

Autorka najlepsia rada ktoru asi poxut nechces je najat si takw byvanie na ake mate. 1500 eur aby ich dvaja ludia za dva - tri s prehladom mesiace nenasporili.

majkeel
6. júl 2020

@zuzzqa Dotaz bol, aky je najlacnejsi uver. Najlacnejsi je hypo.
Hypo sa neberie kvoli 1000 eur. Pri nizkom uroku 1,3% a riziku straty zamestnania pri korone ako dnes, nie je zla myslienka zobrat 20-30 k, dat ich na ucet, kludne rodicom, cerpat odtial ako z rezervy dalsie 2-3 roky. V pripade nepotreby nechat peniaze tam a pri konci fixacie (o 2-3 roky) vyplatit potom hypo. Urok 1,3% je prijatelny.
Samozrejme su to nudzove rezervne peniaze a nie na rozdrbanie stylom dovolenka, nove auto,...

autor
6. júl 2020

@jeanne14 ďakujem 🤗

autor
6. júl 2020

@juliet86 bývali sme u svokry, ale to z nás ťahá ešte viac peňazí ako nájom....

autor
6. júl 2020

@juliet86 ja mam dobu neurčitú

hopsadobrandejsa
6. júl 2020

Osobne by som jednoizbak neodporucal. Teraz sa ti to zda ako dobry napad, ale to sa ti velmi rychlo sprotivi. Ja som casto byval v jednoizbakoch ked som bol v zahranici a ked je clovek sam a povacsine v praci alebo vonku je to ok lebo sa domov chodis len vyspat, ale 2 ludia v jednoizbovom byte nie je dobry napad.

Jednoizbaky su pre slobodnych ludi ktorym taky styl byvania vyhovuje pretoze nezatazuju penazenku a sluzia len ako noclah. To su byty pre aktivnych ludi ktori nevysedavaju doma, ale potrebuju mat strechu nad hlavou.

Ak sa stahujes s priatelom, urcite si hladajte aspon dvojizbovy byt.