Chcela by som pomôcť maminej sestre...je 3roky po rozvode,s exmanželom žijú v spoločnom byte...ten od rozvodu neplatí výživné,neprispieva na bývanie,celú sociálku prepije,vyhráža sa,v noci im nedá spať,zamyká ich,berie im peniaze,mobily...
Ona chodí do práce,stará sa o syna,všetko si platí sama,aby neostala na ulici....samozrejme za pomoci celej rodiny
U právnika,na ktorého si požičala podpísali dohodu,že sa exmanžel vysťahuje...z dôvodu,že dlží exmanželke peniaze...bez nároku na náhradné bývanie....toto však pár mesiacov ignoruje a smeje sa,že sa ho nezbaví,že jej zníčí život...iný právnik označil túto dohodu za zdrap papiera,ktorý ju stál cca 1000eur
Vie mi niekto poradiť,ako postupovať,na koho sa obrátiť,má niekto skúsenosť s touto inštitúciou,teda BEZPLATNA PRAVNA POMOC?
Viem ze tema je neaktualna ,ale ak by niektora mamicka potrebovala tu: http://www.legalaid.sk/faq
@bestmolly Ahoj,rieisili sme s manzelom sice uplne inu vec ktora sa tvojho problemu ani zdaleka netykala,a ja som uz tiez bola bezradna tak som si tu na nete nasla stranky a pisala som na ne,boli to verejny ochranca prav-VOP,Legalaid.sk,tlacova justice.sk,rada europy.sk......z dvoch mi aj odpisali a poradili ale bohuzial uz si nepamätam z ktorych to bolo....
Skuste sa tam popytat ,popozerat....velmi drzim palce... 😵