Kde je chyba?

26. jún 2020

Ahojte.. prisla som, aby ste ma ,,prefackali", dohovorili, pripadne dali svoj nazor, skusenost.
Mam pocit, ze uz mi hrabe a neviem kde je problem.
Mam 30, som vydata, mame hypoteku - rodinny dom, male dieta ( rok a pol ).
Problemy zacali skoro, prehliadala som ich.
Este pred svadbou sa muz opil a cele noci sme sa hadali, nadaval mi, vyhrazal sa. Rano si nic nepamatal, prosil o odpustenie a ja som odpustila. Po svadbe vsak zacalo vsetko naberat na obratkach. Zistila som, ze muz berie lahke drogy - travu. Najprv to bolo raz do tyzdna. Namietala som, prosila som, ak nemal toto, tak sa ozral tak, ze sme sa crle noci hadali, trieskal dverami, robil mi zle. Boli aj fyzicke ytoky. Potom zase to iste, prepac a nebudem atd. Postupne slubil, ze prestane pit, ale zacal hulit viac a viac. Zacalo mu z toho prepinat. Nemal nad sebou kontroku a napriek tomu, ze skuboval ze prestane, neveddel. Navstevovala som psychologa, dieta rastlo a ja som bola na vsetko sama. S casom prisiel o pracu. Este som zabudla spomenut, ze ked pracoval, chodil domov nervozny lebo zapchy, sef ho nasral, vsetko bolo zle zle zle a jeho nezaujimalo ako sme sa my mali. Len hulakal, zazeral, neprijemny bol, dieta si ani nevsimal. Mala som upratane, avsak vydrzalo chvilu, oblecenie spinave vsade, naradie vsade, obaly od jedla vsade, proste vsetko co som po nom neurobila, tak ani prstom nepohol. Dietatu sa nevenoval, max mu zapol rozpravky a dal na neho pozor kym rychlo nieco spracem. Prisiel o pracu. O novu zaujem nemal. Zacal brat to svinstvo 5x denne, ked to nemal nasledoval abstak. Krical, nervozny bol, proste cele zle.
Za kazdu hlupost ma vinil. Ze som sa zle na neho pozrela, ze som nenavarila to, na co mal chut, ze jeho oblubene tricko co mal vcera na sebe nie je cerstvo oprate.
A potom mi dosla trpezlivost. Hucal po mne uplne nezmyselne, dieta sa na vsetko pozeralo, hadzal veci o zem.
Odisla som.. k rodicom..
Strasne chcem mat fungujucu rodinu, strasne tuzim po tom o co som sa snazila, ale asi som jedina kto o to ziada. V ociach mojho muza som asi len sluzka, upratovacka, pica a chudera.
Pritom mame pekne chvile, ked zatvaram pred vsetkym oci a robim co on chce, tak je to fajn chlap, ktory ma aj pohladi, aj intimny zivot funguje. Avsak, akonahle nema svoju davku, a je nieco inak ako chcel on, tak som pica ktora ma posluchat.
Hladala som pomoc u jeho rodiny, avsak neuspesne. Urobili debila zo mna. Vraj mi hrabe na materskej. Co nie je pravda, pretoze mam naozaj co robit a stretavam sa aj s kamaratkami, rodinou.
Som hlupa, a mam byt ticho ? Alebo som hlupa, ze to zaslo az sem - drogy, urazky, nadavky ?!
Nikto nie je dokonaly, ani ja nie, chyb mame vsetci ajajaj, len ja uz fakt neviem co je spravne a co nie.
Chlap, ktory cele dni sedi pred telkou a uziva drogy?! asi som si odpovedala na otazku...
Len preco ho do prdele stale mam rada ?!

Dakujem vam za kazdu vasu radu...

anita6666
26. jún 2020

Intímny život funguje??????? ups,fíha,ehm...Odpadla som....

petkaaa
26. jún 2020

Nemáš rada jeho. Nemôžeš mať rada človeka, ktorý ti ubližuje. Máš rada predstavu o šťastnej rodine a tak po nej túžiš, až si ochotná zájsť za hranicu únosnosti. Vykašli sa na neho, rozveď sa, je to človek bez budúcnosti, troska na drogách. Urob to kým je čas a neublíži tebe alebo dieťaťu.

simsalabim
26. jún 2020

Ako moze fungovat intimny zivot? Vsetko ostatne nefunguje, som prekvapena, ze s nim este dokazes... Ja by som si urobila par tajnych nahravok- aby rodina verila - riesila rozvod. Toto nikam nevedie. Je to horsie nez hrozne.

77daniela77
26. jún 2020

.....to je hrozne .....takto ti zivot utecie vedla narkomana,nervaka a lenivca,je hrozne ho mat rada,vpodstate mu obetujes svoj zivot.....liecit by sa nechcel?

marcellka32
26. jún 2020

Keby mi muž povedal že som pica a chudera nesmel by sa má ani dotknúť, nieže sex mat, ...koľko dovolíš, toľko si bude dovoľovať, asi sa nemáš moc rada

daniela1911
26. jún 2020

Nie si hlúpa. Vyskúšala si všetko. Hľadala si pomoc v rodine aj u odborníka. Viac už nemáš čo urobiť pre záchranu. Odpovedala si si - rodinu chceš len ty.
Rozveď sa. Majetkovo sa vysporiadajte (predaj domu pokryje hypotéku a možno niečí ostane). Si mladá, dieťatko Ti rastie. Ak máš pracujúcich rodičov, daj malé do jaslí na pár hodín, a chod do prace. Prídeš medzi iných ľudí, práca na pár hodín ťa zamestná a pomaly zabudneš.
Raz si založíš novú a láskavú rodinu.

autor
26. jún 2020

Ja viem mate pravdu.. pytam sa samej seba, preco ? Preco stale uverim novym slubom ? A ano, potom ked je to fajn, ked uverim, ked slubuje, ked naletim, tak je tam intimita.
Ano, hlupa sprosta..potrebujem facku uz ja..
Momentalne sa mi vyhraza, vraj je zakon na jeho strane a nech pridem domov, aby mi dieta zobral a isiel k rodicom. Na jeho slova nereagujem.
Najhorsie je, ze ta jeho rodina ho vo vsetkom podporuje. Vedia co robi, vedia co berie a napriek tomu mu nikdy nic nepovedali..
Viete co je to zufalstvo ?!
Citim sa strasne..

kiki68
26. jún 2020

Myslim ze jedina cesta pre manzelstvo je poslat muza na Hranicnu alebo Prednu Horu. To su adresy kde mu mozu pomoct. On sa musi liecit, kym to este uplne nevypatle mozog a potom to uz nebude may zmysel vobec ani liecit . Mala som takych spoluziakov, fajn kluci kym ich toto nepolozilo. Po 4 rokoch uz koktali, mozog v stave ako po porazke. Alebo sa na to vyprdni a odid od neho definitivne. Lebo by Ti mohol ublizit a zacni novy zivot. Aj take baby poznam a je im dobre. Proste skusili, neslo to a museli sa zariadit.

majah212
26. jún 2020

Je drogovo zavisly-takemu dieta nikto nezveri. Ak chces mat taky vzor pre svoje dieta-ostan, bude vam vsetkym urcite fajn.
Zajdi opat za psychologom, mozno odhalite preco si na nom zavisla a nevies najst cestu von.
Odkial vlastne berie peniaze na drogy, ked nezaraba....

karolinakr
26. jún 2020

Jeho rodina možno tiež betie drogy ked sa ho zastavaju.Nikto predsa nebude velebit človeka, čo nepracuje fetuje a ventiluje si zlost na manželke

nyusika
26. jún 2020

prestan robit zo seba romanticku hrdinku z cervenej kniznice.
normalne najdi sebauctu a definitivne vztah ukonci.
toto mam byt vzor pre tvoje dieta ?? toto bude povazovat totiz za normalne spravanie a prenesie si to do buducich vztahov.
ocenujem, ze si to neodpiskala hned, ale vyskusala naozaj vsetko.
zial, niekedy je snaha iba na jednej strane.
nenechaj sa vydierat, urcite si zaobstaraj predbezne opatrenie na zverenie dietata do tvojej starostlivosti, poziadaj o vyzivne (nemusite uz byt rozvedeni)

tvoj muz je obycajny zufaly fetak

autor
26. jún 2020

Jeho rodina je slusne vychovana, pracujuca, preto nerozumiem. Kolko.krat som ich prosila o.pomoc s modrinami na rukach.. oni proste zatvaraju oci. Mama mu splni vsetko co mu na ociach vidi, financne ho podporuje.
Odisla som od neho, som teraz prec, vyhraza sa mi, ze ak mu do zajtra nedonesiem dieta, ze zacne konat inak. Zacinam mat strach

nyusika
26. jún 2020

ved nech zacne konat inak, nepomoze si.
prave naopak, moze si iba uskodit.
ty si dieta neuniesla, si na navsteve rodicov. na toto jeho suhlas nepotrebujes.

hned v pondelok chod na socialku, zaobstaraj si predbezne opatrenie na zverenie plus ziadaj o vyzivne.
oficialne, ale necakaj uz.

autor
26. jún 2020

@nyusika dakujem !
Ano mas pravdu.
Ako a kde si mozem vybavit to opatrenie ?

karolinakr
26. jún 2020

Źiadne dieťa mu nedones, lebo už ho neuvidíš

autor
26. jún 2020

Baby a ze je zakon na mojej strane ?
Som vzdelana zena, na materskej sice, cize bez prijmu, nepijem, nefajcim, dieta vzdy ciste vonave.
Ja uz mam strach z neho, coho je schopny, netusim.

nyusika
26. jún 2020

UPSVaR, poradia, kludne si to mozes aj vygooglit
urcite sa nedaj zastrasovat fetakom, komunikuj s nim vzdy slusne, ale iba nevyhnutne a iba co sa malej tyka.
na vyhrazky nereaguj, ale nemaz si ich z telefonu.

mirro
26. jún 2020

Zase téma, pri ktorej vypliešťam oči. Jeho správanie nasáva aj dieťa a bude ho brať ako normálne. Ty máš modriny, častuje ťa vulgárnymi výrazmi,a že funguje intímny život!??!? Odišla si,urobila si prvý krok. Urob aj druhý,aby pochopil,že to myslíš vážne. Alebo .... v rámci udobrovania sploďte druhé dieťa. Je to tvoja voľba ako sa rozhodneš. Ja som asi z inej planéty, ale keby mi RAZ muž povedal,že som p..a, tak by bol koniec.

77daniela77
26. jún 2020

.....a ak by vystrajal a prisiel za tebou k rodicom tak nevahaj zavolat policiu....zastrasovar sa urcite nedaj,on to dieta normalnou cestou nemoze dostat.

vikusjk
26. jún 2020

presne o toto mu ide, aby ti nahnal strach. Nedaj sa. Si na materskej, na materskej mas taky prijem, ako kazda mama na materskej, a to bud matersku, alebo rodicak. Ze sa staras o dieta riadne moze potvrdit aj pediater podla toho, v akom stave chodi dieta na vysetrenia/kontroly. Neboj sa, nic ti nemoze. Urcite ostan u rodicov a nevracaj sa, ublizis tym sebe aj dietatu. Pod vplyvom drog moze on hocico spravit. A neboj sa, urcite raz stretnes normálneho muza, s ktorym potom budes mat to, po com tuzis, cize krasnu fungujucu rodinu, este si mlada. Ale tuto kapitolu s tymto muzom musis uzavriet a vyriesit, aby si mohla pokracovat v zivote silnejsia dalej.

korunka1
26. jún 2020

Pytaj späť prachy za tie sedenia u psychologa.
To fakt nemas svoj vlastny zdravy rozum?
Co si to nahovaraš?

nyusika
26. jún 2020

@korunka1 urcite ma vlastny rozum, ale ma aj strach.
je to pochopitelne.

je super, ze si uvedomuje vaznost situacie, tak ju radsej podpor, ako takto zvoz pod zem.

luccija
26. jún 2020

Si spoluzavisla vieš o tom?Čo na ňom tak miluješ veď je to chudák a časom bude z neho troska, ktorá dieťaťu predá TV.Lubis ideu o šťastnom manželstve už si tak zmanipulovana, ze pochybujes aj o sebe.Nic Ti nemôže a priprav sa aj na horšie.Napis o rozvod, pories dieťa, veľmi by pomohlo trestné oznámenie na polícii kvôli tomu, aby nevybojoval dieťa.Chod sa poradiť na úrady.Stratila si úplne sebaúctu prečo?????

luccija
26. jún 2020

Chyba je v tebe nech Ťa nenápadne uveriť fetackym rečiam, že bude abstinovat, liečiť sa...

autor
26. jún 2020

Ste super baby dakujem za podporu. Dodali ste mi odvahu. Kazda z vas. Aj tie ktore ma odsudzujete. A mate uplnu pravdu. Hej strasne sa bojim, viem ze ma caka dlhy a narocny boj, ale mate pravdu, prisla som o vsetku hrdost..
A este sa chcem opytat, mozem mu dat zakaz na stretavanie s dietatom bez mojej pritomnosti ?

autor
26. jún 2020

@luccija sama si neviem odpovedat preco som klesla tak hlboko :(

gabi000
26. jún 2020

Mňa zaujíma z čoho žijete a platíte si hypotéku keď manžel nepracuje a ty si na materskej 🙂

jaskolka
26. jún 2020

No zbohom... Ešte si s ním? Žiješ s ozranom, fetakom, agresorom, psychopatom.... Tomu nikto dieťa nezveri, to sú len jeho blaboly,aby ta zastrasil. Bud chceš reálne to riešiť, odídes, dáš žiadosť o rozvod a definitívne sa toho človeka zbavis, nech sa aj zfetuje k smrti, alebo budeš trpieť, trápiť sa, dieťa bude mať otrasný vzor a detstvo v p... deli. Vybav si predbežne opatrenie o zvereni dieťaťa, zajdi na upsvar.toto,co máš doma, je strateny prípad... Len si neurob ďalšie dieťa, keď "intímny život funguje"...

kiki68
26. jún 2020

O predbezne opatrenie poziadas sudnou cestou, kontaktuj centrum pre tyrane zeny v nudzi, pomozu to vybavit, maju aj pravnikov. On je fetak a decko mu urcite nezveria, ani Minho nedavaj. A pricina zavislosti je jeho rodina ( prve nie tam nikdy nepadlo, ani v dospelosti) . Jednoducho deti, co nemaju hranice a tie on nedostal a ani nedostane mozu takto dopadnut. On tak zial dopadol. Neviem preco ta rodina zatvara oci, je to totiz take pohodlne riesenie ignoracie problemu. Asi cakaju, ze to prejde ked to nebudu riesit.

autor
26. jún 2020

@gabi000 mame odklad hypo a zvysne veci ( elektrina, nakup, telefony ) platime z mojho rodicaky, plus miname zasoby nasetrene