Aktuálne som na pn 2 týždne a bojím sa vrátit naspat do roboty. Mám chuť dat vypoved zrusit byvanie a ist na ulicu. Strašne mi je zle každý sa mi smeje šikanuje ma. Neskutočná samota nikoh
nemam nikoho. Nikto nevidi ze cele vecere mam nervy placem nic sa nemeni.
Celé vikendy zlosť extrémna vkuse počúvať od ľudí rady trápne nikto nechápe
ako mi je. Ľudia su tak sprostý a primitívny že to ani nemajú čim pochopiť ako
mi je. Človek nema nikde kľud oddych ide do roboty tam mi povedia že somnou
sa neda normalne baviť ze mam svoj svet pridem domov nervy plač nemam
kamaratov nemam komu napisat psychologovia nevedia čo somnou rodina ma
tiez nepochopi a pretvarovať sa nebudem s nimi sa bavit ked viem ake zle bolo
dectvo idem na diskotéku doma pre istotu zabudnem kde som zase zle na
diskoteke si nikoho nenajdem kazdy tam je z niekym len ja sam zase sa vratim
domov z nervami v nedelu mi je na nevydrzanie a pondelok zase od znova.
Nikdy nič pekné není chrbat ma boli strasne dam si tabletky potom som zase
vygumovany toci sa mi hlava obvodna neurologia ortoped fyzioterapeut
rehabilitacie masaze nic sa nevyriesi a zase vsetko odznova. Nebavi ma ziadnu
hladat uz vsetky su rovnake ziadna ma nechce z nikym si nerozumejem. Same
dlhy problemy clovek sa boji co bude nebudem chodit do roboty nebudu
peniaze na platenie pozicky auto byt záhrada. Všade ľudia na mňa brešu jak na
psa u doktoroch na úradoch citim sa jak posledná špina žiadnu hodnotu ako
človek nemám. Celý život sa cítim nepochopený a mám pocit že len môj život je
o obhajovaní seba aby som na tomto svete nejako prežil a strašne ma to
vyčerpáva. Raz za rok dve človek skončí na psychiatrii všetko sa zresetuje a zase
od znova. Človek nemá v čom peknom nabrať silu chel by som normálne žit mat
priatelku rodinu chodit na dovolenky citit sa ako clovek aby si ku mne ludia
nedovolovali a aby ma mal dakto rad. Ako sa ma mať sebavedomie ked človeku
príde vkuse zle a je rad ze neodpadne nie to este bojovať. Nič pozitivne nevidim
vo svojom živote vkuse rozmýšlam vkuse vkuse váham bojim sa pochybujem
nevládzem nevládzem. Na koho sa mám obratit ked neni na koho ked kazdy
pscholog povie neviem co s vami. Komu to mam povedat rodicom ked viem ake
to bolo doma vkuse problemy hadky policie krik. Najhoršie je to že aj tak ma
nikto nepochopite aj ked si to precitate lebo uplkne inak zareagujete ako čakám.
Poviem 123 cakam 456 a pocujem 10 13 40 a nechápem potom tomu vôbec.
Neviem čo vlastne ani chcem od ludi ked viem ze mi nikto pomoct nevie lebo
neviete ako rozmýšlam. Chodim von z hocijakou zberbou len aby som nebol
sam a citim sa otrasne. Musi toto cele sa nejako zmenit lebo sa zblaznim. Každy
si mysli ze som navonok ok vysmiati ale doma ked som sam je to peklo taka
zlosz zufalstvo že normalne penim ! Človek tak straca silu ked roky roky roky je
furt rovnako jedna vec sa zmeni dve sa pokazia. Celý život začal zle a tak sa to
všetko pekne jebe ďalej a čoraz viac. Nechcem počuť ziadne tie sproste reci ze
mas kde byvat mas robotu mas auto zahradku chodis na diskoteky mas ruky
nohy čo by iny za to dali bla bla bla bla nikdy som sa necitil uprimne šťastný.
Nevládzem
@tobias123321 Nebudeš veriť, Tobias, ale rozumiem ti. Nemáš v živote cieľ a nevieš čo chceš. Dočítal som to celé a vidno, že si nasratý na celý svet. Začni svojou hlavou. Nevieme o tebe nič, ale niekde začať musíš. Začni uprataním si v hlave. Choď sa do wellnesu hodiť do teplej vody a rozmýšľaj. Čo chceš dosiahnuť a potom budeš hľadať, ako sa k tomu cieľu dopracovať.
@tobias123321 strasne je ti zle? strasne zle je ludom, co umieraju. netrep blbosti. ak sa ti nieco v tvojom zivote nepaci,tak to zmen.
a nevidis nic pozitivne? tak sa tes ze rano otvoris oci a mas moznost zacat odznova.
ini tuto mozno nemaju :(
si podla mna aj dost unudeny, mas daky zaujem, sport? zacni posilovat ! cvicit behat chod do prirody..
vela ludi zije ako ty, ale sa nelutuje, a bojuje.
si myslis ze si jediny s tymto stavom? vzchop sa. vela ludi prekonava take veci, ze by si sa sam cudoval,aky silny musi byt clovek a dokaze byt clovek. len to musi v sebe najst.
kazdy ma na tomto svete poslanie, urcite treba zmenit myslenie, zacat od seba, uvidis.
Musis zacat od seba.. Inak sa neda. Ak mas pocit, ze je cely svet okolo zly, tak bude chyba ... no kde asi ☹..?
Za všetko si môžeš sám, psychológ hovorí čo?
Chce to vypnúť hlavu, nevidieť všetko len čierne, zamestnaj hlavu povinnosťami, umy si auto, poupratuj doma, lebo verím, že tak ako nemáš upratané v hlave, nemáš ani okolo seba a to celé ťa vyčerpáva..
Nikto ti nerozumie a ani nechce, lebo každý má problémov svojich tiež, ale pritom sa usmievajú a nemračia na tento svet..
Začni inak, vyskúšaj to pár dni, usmievaj sa, príhovor sa kolegom ty, nečakaj, že ťa niekto zachráni a pochopí..
Ty nechápeš seba, nemáš záujem chápať iných, to čo zaseješ to aj žneš… musíš zmeniť seba a potom uvidíš aj zmenu okolo seba..
Držím palce
My ľudia sme dobráci, nikto ti vedome neubližuje, nie všetci, len ty to tak vidíš, ale tak to nie je, oni sa bránia len pred tebou, keďže chrliiš okolo seba lávu..
Ja sa tieZ velakrat tak citim. Ale kazdy den nieco tvorim, idembna prechadzku. Vyrabam darceky pre priateľov, ktore im davam.nie preto že majú narodeniny, meniny, Vianoce. Dám im to z lásky a v hocijaký deň. Chodim k psychiatrovi, beriem lieky... Pomaha mi ked som denne aktivna. Drzi .ma to pri zivote... A pomáha mi aj viera v Boha.
Drzim ti palce
tam bude asperger autista, alebo niečo podobne nejaka diagnoza,, tobias už tu písal viac x, a problem je stale totožný, ma hnev, nevie spracovat odmietnutie, problemy so ženami, možno aj nejake halucinácie..tu by skôr doktor vedel..ktovie, na koľko je v tobiasovi chyba a na koľko sa na tom podpisuje odmietanie od ľudí, to je začarovany kruh
@karolinakr nemám halucinacie v živote som nemal ani jedinú vidinu ani hlas nikdy aj keď bolo jak zle
@tobias123321 Čo ťa naposledy potešilo, rozosmialo, pobavilo? Nemusí to byť explózia pozitivity, stačí ľahký závan a treba začať s tým, čo Ti robí radosť a potom to rozvíjať. Môže to byť kniha, vôňa, aktivita, obraz, chuť...
@tanyan nič
@tobias123321 tu je kazda rada draha...
Ked sa konecne zmieris s tym, ze si aky si, ze zivot sa da aj prezit a nie len prezivat a zmenis pohlad na zivot aj na yo s kym sa stretavas len aby si nebol sam, tak od teba prestanu ludia bocit.
Co skusit vencit psa z utulku alebo ist rovit niekam dobrovolnika?
Ja sa nedivim, ze ta kolegovia nemaju radi s tymto eposom, ktory v tebe rastol zase 2roky. Vyzarujes negativitu, umyjes si vobec rano a vecer zuby?
Stretavas sa s luzou? Budes sa tak citit, to si radsej pozri v telke nejake vedomostne sutaze
Skoncis zle
@tobias123321 Mňa napríklad dnes ráno potešilo, že som si ostrihala nechty na nohách. A niekedy ma poteší aj to, že stihnem dobehnúť na WC. 😀
Naozaj je dôležitý uhol pohľadu a ja si niekedy predstavím tie temnejšie alternatívy, aby som si uvedomila, že aktuálny stav je vlastne ešte celkom fajn.
A pomáha orientovať sa na konkrétne malé ciele, ktoré sú dosiahnuteľné.
Tiež by sa mi páčilo, keby som napríklad kráčajúc cestou po chodbe urobila jeden skok vpred a všetok prebytočný tuk by zostal za mnou. "Vyskočila" by som z neho a ďalej kráčala životom bez zbytočnej záťaže. Ale som realista a viem, že aj s tukom sa dá žiť a vôbec to nie je zlé ani nepríjemné.
@tobias123321 prepáč, ale to sa nedá čítat. V prvom rade mas problém sám so sebou... navstob odborníka a nehadz všetko na ostatných. Takých plačkov ako ty fakt milujem. Si uplne negatívna osoba. Všetci sú sptosti, len ty si riaditeľ zemegule.
Všetko je v tvojej hlave. Chceš byť šťastný? Stačí sa pre to rozhodnúť. Začnú mat rad seba, ľudí a všetko okolo teba. Dáš lásku, dostaneš lásku. Dáš pochopenie, dostaneš pochopenie, Dáš súcit dostaneš súcit....
Zacni športovať , zdravo zit a čítať motivácnu a sebarozvojovu literatúru 🙂
@kitycat ty tomu absolútne nerozumieš
@cecilia29 mám mať rád tých falošných ľudí na okolo ? Mne je zle na nich pozrieť ne to ich mať rád.
@harrisson nebudem čítať knihy od dakoho čo nič neprežil len teoretik zdravému sa dobre píše
@lienka.7 nerozumieš tomu
@tanyan klamete sami seba
@tobias123321 ja napríklad ta aj chápem , ale to ti nepomôže. Pomôcť si mozes hlavne sám. A chápem ze keď nie si tak naučený si pomôcť sám tak je to ťažké. Ale veľmi by ti podľa mňa odľahlo keby si prestal.hadzat vinu na druhých a pripustil si ze musis zacat od seba. A v podstate nie si na tom až tak zle, sám si napísal co všetko máš. Píšeš ze nikto ta nechápe, ze ľudia sú sprostí a primitívny ze ani nemajú čím pochopiť ako ti je, čiže jeden problém vyriešený. Píšeš ze si sám ale na druhej strane ta otravujú ľudia radami čiže dobre ze si sám, ďalší problém preč. Psychológ nevie pomôcť, lebo sam nechceš aby ti pomohol. Ďalší problém vyriešený. Nechceš chodiť do práce rozmýšľaš ze budeš bezdomovec , to tiež nie je ťažko zrealizovať aj keď ja by som do toho nešla.
@tobias123321 V čom konkrétne?
@tanyan ľudia sa tvária že ich potešia maličkosti chvíľku ich to drží a potom sa aj tak zosypu poznám to. Keď raz človek není úprimne šťastný nespasi ho to že si ostriha nechty na nohách
Uz vo viacerych diskusiach , kde sa psychicky chory clovek chcel vyrozpravat ste niektore z vas ze ved nemas rakovinu,.nie si smrtelne chora.. podla mna psychicke choroby velmi ovplyvnuju zivot cloveka. Ak sa mu nepomoze, zufalstvo ho dozenie k tomu ze skoci pod vlak alrbo inak ukonči zivot! Netreba to brať na ľahku vahu a este viac cloveka dat dole.
Tobias drzim ti palce.
Ja sa ani nečudujem, že nikoho nemáš. Keď si takýto ako tu vypisujes. Ďalšia tvoja téma, len vyplakavat ľutovať sa, ale žiadna snaha zmeniť sa. Všade vidíš všetko zlé, každý je nejaký, všetci tí ubližujú. Vieš prečo? Lebo si si to vymyslel vo svojej hlave. Tam to nemáš v poriadku, všetkých len obvinuješ. Tak s tým už láskavo prestaň, lebo už ani nás to nebaví tu čítať. Ľudia ťa majú v paži, chápeš? To si len ty vymýšľaš ako ti len všetci ubližujú a celý svet je zlý.....alebo skôr ty neschopný tak všetko hadzes na druhých. Všetko čo sa dalo sme ti poradili v predchádzajúcich témach. Čo z toho si spravil? Nič. Lebo ani nechceš lebo to by si musel TY a to je problém. Najnovšie koho obviníš za to ako žiješ? Mňa?
aby sme ti lepsie pochopili uved vsetky diagnozy
Ja som raz citala v Slovenke o mladuckej babenke, ktora si v Irsku kupila kona a doviedla ho domov peso... Jasne, ze cez more trajektom, tusim kusok aj vlakom, ale gro peso. Ta bola nadsena z ludi, kde zastala, doniesli vodu v kybli pre kona, seno, noclah, jedlo... obdivovali jej guraz, uplne neuveritelny clanok, lutujem, ze som si ho neodlozila a to vsetko pred erou mobilov a vsadepritomnej wifi... No asi zila na inej planete, ako ty na zemi zloduchov🥀
@tobias123321 Ale život sa skladá z maličkostí a tá chvíľa je príjemná. Keby bol človek trvale šťastný a spokojný, tak si to neuvedomí, lebo nemá s čím porovnať.
@lija22 generalizovana úzkostna porucha s panickymi atakmi,ocd ,depresívna porucha,akútna stresová reakcia s agresivitou,syndróm závislosti, tikova porucha plus derealizacie depersonalizacie a sebaposkodzovanie
Úprimne, nedočítala som to. To sa nedá ani. Ale jediné, s čím musíš začať je zmeniť svoje zmýšľanie. Všetci dokážeme napísať dokonca aj dlhšie slohovky ako na hovno život máme a nič nás nebaví. Ale tak treba sa pozbierať. Načo chodíš do barov? Choď na turistiku, skupinové behy a iné miesta, kde ľudia sú a chcú byť komunitní.
Tvoj problém tkvie v tvojej mysli. Nikde inde.