Boli časy keď sme sa milovali....
Da sa po 14 rokoch ....na všetko zabudnúť? Dá veru dá....jeho správanie a alkohol zničilo už jeho druhu rodinu .
Asi mam strach toto všetko čo máme opustiť...asi mam strach ostať sama....ale iné východisko nieje...
Môj manžel holduje alkoholu .. už 14 rokov čo som sním....
Každý jeden deň pije....10 piv pálenku...každý jeden musí mať pivo...papiere ma zobrate už druhý krát...2x na Slovensku 1x v cz
Jediná jeho záchrana prečo som ešte pri nom že nieje agresívny
Opije sa a zaspí....rodinu zabezpečí len financne nič iné. .
Rodinné dovolenky ja sama...lyžovačky ja sama..nevie ani do ktorej triedy chodia deti ..
Keď chcem 100e dá chceme 1000e dá...ale citové nieje nič....nepovie že nás ľúbi
Hrhov prvá rodina asi tiež koly alkoholu skončila
Chlapci dodnes chodia za mnou ....nie za otcom za mnou ...už sú dospelý a jedine co vedia je že nechcú byť ako ich otec
Ja mam 10r a 13 ročne deti samé povedia ze nám je lepšie bez otca ...žiadny vstah nemajú k nemu ....nič...a len koly alkoholu
Je v robíte 2 tyz a 2 tyz doma ale vôbec snami nieje je v práci ďalšej...a potom rovno smer krčma...
Smejú sa s neho všetci...ze je špongia lebo len nasáva
Vždy keď ho stretneme v dedine
A vidia to deti aký he opitý ideme prec...
Prosila som ho ...plakala...vyhrazala rozvodom...nič....nieje stále čím ďalej tým viac dokonca už mame štádium že si nepamätám koľko kde platil komu čo povedal....ze deťom niečo slubil
Ze rozbil pol kúpeľne keď padol...nič...jeden deň si dá 4 piva ďalších 5 dní 10 plus pálenku....vlastne okrem peňazí je nepoužiteľný.....ja ho nechcem opustiť...lebo biem zexto bude jeho dno....ale asi jediná možnosť....ale povedal mi ze si napusti vanu a podreze žily nech mam kľud....som unavená....zničená smutná s toho ze niekto ma 4 krásne deti zdravé...a nezaujímajú ho...ze ma ženu ktorá je pri nom ...ani to...len alkohol...
Rodicia by mi pomohli keby som sama ...aj svokrovci....mam pozemok chcem ho predať a dat mu peniaze...ale nechce odísť ani s dediny .. a ja ho nechcem stretávať opitého a ani aby to videli deti...už...vážne neviem....keď som sama si poplacem ze také skvelé deti...a otec nič....potrebovala som to so seba dostať...ak keď pred cudzími...
Moja blízka rodina to vie ...cudzí si myslia svoje lebo opitého ho vidia...je mi smutno moc
Zober deti a chod preč! Načo ti je taký muž? Zničí ta, zničí deti. Deti ked vyrastu, hned pri prvej príležitosti odidu. Budu sa za neho hanbiť. Začni s detmi nový život, daj im šancu na pekné detstvo, pubertu, nech nemusia denne vidieť otca, ako trosku.
ved odidte aspon docasne k rodicom, mozno to ho nakopne .. ze vas nechce stratit... a mozno ho presvedcite na liecbu... zostavat v tomto stave s nim je peklo pre teba a hlavne pre tie deti...
Keď 14 rokov nič nezabralo,už sa to nezlepší. Načase pohnúť sa ďalej.
Ty prosim Ta, nic nepredavaj a nedavaj mu peniaze!!!
A otazka - odkial ma taky alkac peniaze? Neverim, ze ma normalnu robotu, to ako? Vydrzi 2 tyzdne byt triezvy, ked chodi do roboty, ci ako?
@melanta jaj, tak potom treba prestaň fnukat keď mi prachy stoja zato, že žijem s ozranom, hanbím sa z domu vyliezť, decka majú ozrana ako vzor do budúcnosti, najmä ak má dcéru tak tá vyrastá s tym, že toto je normálne a syn zo bude opakovať, však lebo to muži robia
A ak jej nevadí, že jedného dňa jej začnú klopať exekútori na dvere a skončí s holou ritou
@nevenka vydrží...pije až večer...a dáva si pozor lebo ráno fukaju...pracuje mimo SK..ale doma potom nemá zábrany...lebo vodicak nemá...a tu kde pracuje pracuje na svojom takže...
@pribinak toho sa nebojím to sa neboj....ze by exekútor klapal....ja mam svoj byt...a peniaze si zarábam sama....ale bojím sa ze dopadne ešte horšie...a bude mi to ľúto ešte viac....
Ja k tomu len napisem, ze on je dospely. Mal by sa vediet o seba postarat.
A ty si zodpovedna za deti. Za to, ako, kde a s kym vyrastaju. Cim skor ich z toho toxickeho prostredia dostanes, tym lepsie pre nich. Neho uz nezachranis, zachranuj seba a deti.
Lepsie hrozny koniec, ako hroza bez konca
Ak pije tak ako opisuješ, tak sa o chvíľu blíži jeho koniec, otrava alkoholom, zlyhanie pečene, prípadne ťažký úraz..... smutné ale veľmi reálne
To je super že sa o majetky nebojíš, ale o deti sa tiež nebojíš? Nebojíš sa aký dopad bude mat toto celé na deti?
@pribinak toho sa bojím najviac...ale aj toho ze keď ho opustime ....bude ešte horšie ho stretávať
Tak nech si podreze žily. Je to jeho rozhodnutie. Mohol by sa rozhodnúť ísť liečiť, ale neurobí to. Prečo? Nech padne na samé dno. Ty sa prečo obetujes? A tahas do toho aj deti?
tebe ho nema byt luto, tebe ma byt luto deti... a seba...
on ma moznost to zmenit, vybral si... deti maju trpiet? tie si vybrat nemozu
Ty si tu už písala niečo podobné aj v máji, že?
Aj tak sa divím, kto alkoholika zamestnáva. Lebo z titulu bezpečnosti pri práci je to veľké riziko. O kvalite jeho práce ani nehovorím. Takže je len otázkou času, kedy o robotu príde.
Očividne ho niečo veľmi trápi. Niekto tu písal, že ho máš nechať, nech si tie žily podreže, že je to jeho rozhodnutie. Podľa mňa nie, on už nie je schopný svojprávneho rozhodovania. Potrebuje pomoc, ale to vieš. Neexistuje nejakš psych. pomoc, ktorá chodí domov za ľuďmi? Viem, že Návrat niečo také robil, ale moźno len pre špecifické rodiny.
Spoj sily so svokrovcami a poslite ho na liecenie. Jedina a posledna moznost…
@bubuzu ak nebude ON chcieť, tak mu žiadna psych.pomoc nepomôže. A zjavne nechce. Autorka prosí, plače, vyhráža sa...je.u stačí povedat: potrebujem Vašu pomoc. Idem sa liečiť...pomocnu ruky by mu podali. príde domov po 2 týždňoch, ide do druhej práce a do krčmy. Autorka nie je povinná obetovať psychiku seba a detí keď on nechce
To najlepšie, čo môžeš pre neho aj pre seba urobiť, je odísť. Je to jediná možnosť, že sa zbadá. Keď bude naozaj úplne na dne. Ak sa nezbadá - tak časom budeš rada, že si už tento kameň zo svojho krku odstrihla. Ak sa zbadá, super, nech sa ide liečiť, ale vrátim sa, až keď absolvuje celú liečbu a vráti sa ako abstinent.
Tebe je ľúto jeho, ktorý dobrovoľne sebe, tebe aj deťom ničí životy! Je ti ho ľúto viac ako vašich nevinných detí, ktoré ste prinútili žiť takýto život! Oni nemajú na výber! Ty ich musíš zachrániť!!! On nech kľudne zdochne, prečo si tak na mäkko z obyčajného ožrana?
Je smutné ze viac berieš ohľad na alkoholika, ako na svoje deti.
On sa rozhodol, ty môžeš, mala by si v prvom rade chrániť svoje deti.
Neskôr ti za to poďakujú.
Keby ho opustis, tak by to s nim islo dole vodou este viac, skus sa s nim porozpravat za triezva a presvedcit ho na liecenie.
No, po 14 rokoch + tie o ktorých nevieš...nuž, každy sme si strojcom svojho šťastia. Je dospelý. Podľa mňa, liečenie nemá zmysel, nakoľko keď odíde do práce, celý čas tam s partiou prepije. Musel by si nájsť inú. Odíď. Človek, ktorý sa vyhráža samovraždu to väčšinou nedokáže urobiť. Je na to slabý. Deti si zaslúžia kľudný domov
Asi by si mala sama sebe zodpovedať otázku čo Tá pri nom drzi…