Žienky poraďte mi, ja už neviem čo robiť. Boli sme po dlhom čase na výlete celá rodina. Ja, manžel, 15r pubertiak a 4r škôlkar. Ja som šoférovala auto. Manžel každú chvíľu vypraval mi do toho ako mám ísť na čo si dať pozor. Fakt mi už liezol na nervy. Bolo teplo otvorila som okno. Manžel kričal nech zavriem že jemu fúka do uší. Pubertiak kričal nech dám hlas že nepočuje hudbu. Škôlkar kričal nech sme konečne všetci ticho. Ja by som tiež najradšej bola ticho a venovala sa len jazde, ale keď manžel do mňa rype ako jazdím a vadí mu stiahnuté okno. Mne zas vadí keď sú okná hore a dusíme sa v aute. Klímu nemáme. Keď sme došli na miesto, manželovi zas vadilo že všade veľa ľudí je a je teplo vonku. Keď sme došli domov povedal že s nami už nikam nejde. Že to sa nedá pri mne keď ja chcem mať otvorené okná a on zavreté. Že radšej bude potit sa než ho má prefuknut vietor. Ostatným nám je dusno v aute tak okná musia ísť dole. Neviem ako toto vyriešiť? Na výlety s deťmi chceme chodiť no nakoniec vždy je z toho hádka.
Môj je tiež taký keď šoférujem ja, preto na 99% šoféruje on ak niekam idem no a pubertáci majú na ušiach slúchadlá , lebo majú rozdielny vkus a nemienim prisť pri nich o sluch
Puberťák do uší slúchadlá a muž vatu do uší.Nabuduce choď bez muža a bude pokoj.Ja chodím s babami a kamarátkami.Muz nech prdi do gauca a chystá večeru😝
kupte si auto s klimou.
Za otvorene okna hubujem muzovi aj ja... neznasam to. Ale my mame klimu. Takze v aute sa nepari nikto. Do auta bez klimy by som ani nesadla... stacilo mi, ked odisla klima na aute a musela som odsoferovat 200km. Skoro som zomrela... u nas klima musi byt. Inak by som ostala radsej doma a nikam nesla..
Ale to hubovanie do soferovania neznasam...
Na výlety chodíme na mojom aute a chcem ja šoférovať mňa to baví, len keby ma stále nebuzeroval. Do budovy som chcela kúpiť si auto s klímou no musím si ešte našetriť naň, to pár rokov potrvá. Keď ja chcem aby sme išli niekam ako celá rodina aby sme mali aj spoločné zážitky. Občas by som išla aj s kamarátkami no ony nemajú záujem, že to by bolo blbé keby išli so mnou na výlet a nie s rodinou ako s manželom a s deťmi.
A preco nesoferujes muzove auto? Akoze chapem ta, tiez by mi vadilo, keby chosim len sama... ale v aute bez klimy ee... a btw na auto nenasetris. Kup a splacaj...
tak chodte vlakom
@guiseppinka Lebo moje je také rodinné auto, manžel má svoj len do práce a na veľké vzdialenosti to nevydá. Ináč jeho auto tiež nemá klímu.
@sara07 Vlakom tiež chodíme aj busom no to len ja sama s deťmi. To zas pubertiaka už moc nebaví, menšieho áno. Ťažko každému vyhovieť.
To co mate za auta bez klimy? Prepac, ale aj v nasej 17 rocnej altei je klima..
vieš čo ja by som zobrala najmladšieho , pripadne aj na vikend
spytala by som sa či idu nejdu , nech su doma,silou mocou držat rodinu na vylete a ešte byt drbaná , tak toto nie
manžel bud si da vatu ,čiapku a sklapne , rázne mu vysvetli že nech spi a nekeca ti do toho, pubertak sluchadla a ked nie že maju kecy , proste chod a uži si s najmladším
v podstate ste spolu fyzicky ale inak nie , a ty ešte utahana
mate patnastrocne dieta.. doteraz vladla u vas v rodine harmonia? ked si zrazu z toho taka na vetve, ze je kazdy s niecim nespokojny? neurobis s tym nic.. s muzom mate kazdy ine nazory a neviete sa dohodnut, respektovat.. muz si asi ide vacsinou svoje a s vami travi cas iba z povinnosti.. ked je schopny povedat, ze uz s vami nikam nepojde, tak spolocne straveny cas isto nie je jeho priorita.. a to nezmenis ziadnymi peknymi zelaniami o rodinnej pohode.. a ze sa deti chovaju rovnako, v akom prostredi vyrastaju, je logicke..
Mate ponorkovu rodinu. Kazdy si tam zije v nejakom mini osobnom peklicku a sem tam ten tlak preraza na von.
Choďte vlakom 😁 alebo na bicykloch.
Vlakom??? Alebo si daj pred cestou magnezko, pubošovi kúpte slúchadlá, malého treba predtým unaviť 2h na trampoške a starý nech pri tej trampoške vypije čo ja viem zo 4 štamperle borovičky, tiež bude spať jak bábo. Doteraz ti nekibicoval keď si za volantom? Ja proste za volant pri mojom mužovi nesadám, mám to isté v bledomodrom. Keď som bola mladá a sprostá, dával mi kondičné jazdy. Skončilo to tak, že na jednom semafore, keď bola červená, som vystúpila a povedala som, že ďalej už nejdem, nech teda šoféruje on ďalej. A odvtedy už drží zobák. Aj to šoférujem len keď ideme v noci do HR a keď už naozaj nevládze, takže len čo ho vystriedam, zatvorí oči aj ústa a spí. Ináč šoféruje a diriguje v aute on.
@guiseppinka Ja mám 20 ročne auto a manžel má Felíciu a veď nie každé auto má klímu.
@sara07 Aj to ma napadlo zobrať len najmladšieho a ostatný nech sú doma. Ale potom nemali by ani spomienky na spoločné výlety.
@reanda Každým rokom je to horšie sa mi zdá. Áno pre muža není sú výlety priorita. On by najradšej bol len doma a zadarmo. Len ja chcem aby deti niečo aj videli a zažili no to stojí aj peniaze.
@mikadooo Aj na vlaku chodievame, no starší to moc nemusí a manžel na vlak a bus si nesadne.
@vyrovnanaosoba Na bicykel tiež je fajn nápad len menšie dieťa ešte nevie bicyklovať sa.
Neviem, na jednom aute mame pokazenu klimu (este par teplych dni a ide do servisu) a aj ked to auto povazujem za super, od urcitej teploty sa to neda s nim niekam ist bez toho aby sme neboli nervni a nepozierali sa, tak 10 km do obchodu ale je to vykon. V aute, kde sa nepotime ako somari v kufry vieme zvladnut dlhe cesty. Netreba to podcenovat … ani na soferovanie to nie je dobre, kvoli unave a znizenej pozornosti
ano, ty chces.. ale to nestaci.. sama to nestvoris, ked ostatni nechcu.. resp. ked muz nechce.. a ake asi maju deti zazitky z takychto vyletov, ked sa cely cas len pre nieco frfle a nervaci? to fakt nema cenu
@olimuc My chodíme aj 50-150 km od domu na výlety. Viem že lepšie by bolo auto s klímou no teraz nemám na to financie kúpiť si druhé auto. A ako poznám manžela aj na to by mal reči že fúka to naňho.
@reanda Lenže čo máme robiť ostávať len doma? Doma sa deti nudia najradšej len na mobile by boli aj celé dni. A to tiež nechcem.
a to, akym dopravnym prostriedkom na vylet pojdete, na veci nic nezmeni.. keby tam bola tuzba vsetkych travit cas spolocne, bola by tam aj snaha zosuladit rozne potreby jednotlivych clenov rodiny.. takto sa bude akurat vo vlaku ci na bicykli frflat na nieco ine 😝
Máš deti s veľkým vekovým rozdielom nikdy nebudú všetci spokojní.Nabuduce choď s mensim sama.Pubertak asi netúži po rodinnom výlete a pan tata asi tiež nie.
Fiiii "vlak nemusí" a "na vlak nesadne" 😄. No ja by som s nimi do auta nesadla druhý krát, tak ti poviem. S kľudom angličana. Ten štvorročný ešte budiž že nevie čo a ako. Ale hentí dvaja... Nech si idú chlapi sami na výlet a ja by som dojuchala vláčikom a knižkou za nimi vysmiata jak lečo 😁.
tak nech deti same navrhnu, co by chceli robit a kam a ako ist, aby sa nenudili.. vymyslajte aktivity spolu a potom budu aj spoluzodpovedne za to, ako sa na tom vylete citia a nie len sa stazovat na mamu 'organizatorku', ze to zle zorganizovala.. ci sa do tohto sposobu bude chciet a dokaze zapojit aj muz, neviem.. to by bolo idealne..
Aj keby si mala najluxusnejsie auto s klímou , stále bude niekto nespokojní , lebo 4 ročný a 15 ročný majú iné predstavy o tráveni casu . Ale teda , keby mne niekto otvoril okno na aute , pošlem ho dokelu - veď by som ani krkom nedokazala pootm otočiť .
hlavne, ze si chces dat vyrovnat zuby za 5000 ;)
Skusim konstruktivne: do auta bez klimy sa treba umerne tomu obliect (aj ked je vonku pod 20 °C, ale slnecno): kratasy, tricko a sandale. Daj si vatu do usi ty, ze momentalne mas citlive na ventilator v aute (a tvar sa, ze manzela nepocujes). Pubertaka nenapadne namotivuj na sluchadla (muzika, videa alebo film). Kedysi nam na autach bez klimy dost pomahali sklenene vyklopne stresne okna domontovane za rozumne peniaze v autosklo firmách (ale je pravda, ze sa bolo treba trosku starat o tesnenie - obcas poriadne vycistit a osetrit pripravkom na gumu; a v chladnych dnoch niekedy na tom skle skondenzovala voda a obcas odkvapla). Nedal by sa muz niecim nenapadne zamestnat/zaujat - nastavovat navigaciu (zapchy, radary, skutocna rychlost auta), vyhladat cez net nejake zaujimavosti, atrakcie ci restauracie na cielovom mieste?
Keby to nebolo okno, je to ako radis rychlosti, ako sa rozbiehas... Preco si sa podujala na nevdacnu ulohu vas odviezt, nech vas vozi ten mudry chlap. Pride mi ti, ze sa s vami neciti dobre, tak vyrypovl, , aby nemusel nabuduce nikam-nikdy. Ked sa ti este podari ho vytiahnut na vylet, vystroji ti este vacsi skandal, aby si pochopila, ze z uz ziadne obete pre rodinu, nic nebude. Rada sa budem mylit. 🌞
@reanda Tak starší povie že jemu to je jedno kam pôjdeme nech si vyberiem ja a menšieho baví skoro všetko ako zvieratá zoo ihrisko hrady múzea. Tak si vyberiem z každého žánru niečo.
@madeincssr Asi budem musieť manžela nejako zamestnať počas cesty, navigáciu nastavíme ešte pred odchodom doma a potom len sledujeme kade nás zavedie a ako ďaleko je cieľ.
@ahhola Lebo rada šoférujem a mám na to málo príležitostí tak vždy keď niekam ideme tak šoférujem ja aj cez tie buzeracie.
Tak zober deti bez muža asi si oddychnete
Ja mam doma toto iste, len s jedlom. Ten neje syr, ten paradajky, ten nechce maso, ten zas zemiaky, iba ked su to hranolky, dcera chce cinu, syn nelubi cinu, decka chcu vysmazany syr, dospelak nelubi syr, takze ja som tiez na konci s nervami, ked mam cez vikend riesit stravu. Chce to len pevne nervy
Ak mužovi fúka do uší nech si vezme čiapku teraz vážne... Samí sebci v tom aute sedia a ty si to odserieš...