Každodenná otravná únava môjho chlapa. Čo ho nakopne?

20erika07
13. nov 2020

Ľudia, existuje niečo čo nakopne chlapa? Lezie mi to uz na nervy, každý deň muž spí ked pride z roboty. Nevyrobi sa nejak extra vzdy ,ma roznorodu napln prace. Ale on spí aj keď má voľno. Robi osmicky. Ja robim tiez, 12tky a staram sa o domacost deti, zabezpecujem nakupy a vsetko co treba, mala by som byt najma ja unavena. Ja uz neviem co s nim. Je nieco prirodne co by mu dodalo energy?
Chory nie je, chodi na prehliadky. Ani lenivy, on robi rad, len nesmie si sadnut alebo lahnut, uz sa nepostaví, ale rovno zaspi a je jedno kolko je hodin ...

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ifava
13. nov 2020

Kava, treba zistit, ci nahodou nema aj malo zeleza, pretoze vtedy tiez sa to takto prejavuje. Alebo treba zariadit aby mal cely den co robit, nech nema cas si sadnut 🙂

sidicek
14. nov 2020

Pokiaľ to nie je zdravotný problém, tak je lenivý. Ved v domácnosti pri 2 deťoch je vždy co robit, keby mal záujem užitočnú cinnost si nájde. Napr. už len zobrať deti von. Ale vyvaliť sa na gauč a čudovať sa, ze ups, zase som zaspal, keď okolo neho kmita žena po 12tke a deti je pre mňa teda znakom lenivosti.

juliet86
14. nov 2020

otazne ci naozaj nie je chory. daoa by aom ho vysetrit komplet. narkolepsia. stitna zlaza. zelezo. endokrinolog a podobne. naozaj podrobna prehliadka lebo ak spava viac ako tych 8-9hodin ndenne tak je to naozaj zvlastne a ne fyziologicke. niektore vazne diagnozy sa v zaciatkoch prejavuju takto. ak je to len psychicke a rezimove dohodnite sa na zdriemnuti napr 20-30min a naspedne chladna sprcha cerstvy vzduch a ides

evica01
14. nov 2020

Rocky idu, nebude mladsi 😁
Jeho telo si zvyklo spavat. Tam to zacina aj konci. Ma taky biorytmus, bunky si na to zvykli - v skratke.
Cize.. uprava stravy, nakopnut sa najma v hlave, neumoznit mu spat - svietit, hudba nahlas, podniknut cinnost (pod mi pomoct toto podrzat kym utriem prach), nakup nech spravi a pod.
Casom si zase odvykne spavat. Treba to ale udrziavat v kondicke. Konicka noveho nemas v plane? Vela studentov preslo ma tento offline rezim. Nie su kruzky ani kina tak sa spi.

janetinka27
14. nov 2020

@20erika07 cukor ma dobry? hlavne po jedle moze prist brutalna unava

ivkazba
14. nov 2020

Chrápe? Ja som pri poslednom partnerovi riešila podobné, stále unáva, každý deň si potreboval cez deň aj 2x zdriemnuť, zaspal okamžite ako si ľahol alebo sadol do sedačky. V noci brutálne chrápal a občas som registrovala, že akoby prestal dýchať, tak som ho dotlačila riešiť to. V pľúcnej ambulacii mu lekárka dala na jednu noc na prst taký senzor, z toho mu vyšla ťažká porucha spánku, čiže on aj keď spal 8 hodín, nebol vyspatý a organizmus bol unavený. Teraz čaká na termín v spánkovom laboratúriu, kde bude 2 dni monitorovaný a podľa toho nastavia liečbu. Jeho kolega mal podobný problém, po vyšetrení v spánkovom laboratóriu mu dali takú masku na spanie, odvtedy vraj funguje bez únavy, má kopec energie atď... Čiže problém môže byť aj v nekvalite spánku o čom človek ani nemusí vedieť.

dzejn80
14. nov 2020

nech sa da vysetrit na spankove apnoe

20erika07
autor
14. nov 2020

Cim viac spi tym viac je unavený. Chrape v kazdej polohe. Niekedy akoby prestal dychat a potom sa tak zhlboka nahlas nadýchne. Jeho problem je aj jeho režim, chodi spávať so sliepkami aj s nimi vstava ako sa hovori. Ked je doma, rano vstane okolo 5-6h ,o 10h by uz spal . Napr vcera vecer zaspal o 19h, vstal o 23h, bol hore do 2h rano, vstal o 7h, a o 10.30h uz spal zase. Deti neboli doma, nemal ho ani kto prebrat, ja som varila.
Teraz cez zimu to bude este intenzivnejsie, cez leto sme von do vecera, alebo robi na dvore.
A lenivy nie je, on robi rad ,prave je niekedy frustrovany ked nema co robit, on bol nauceny robit muzske prace, v domacnosti nebol zapajany nikdy v jeho dospievani. Sem tam umyje riad, to je vsetko. Keby mal svoju dielnu a garaz bol by len tam ,on robi rad take veci.
Uz davnejsie som mu hovorila ze sa mi nepaci aj ako vynechava dychanie ked spi, ze to urcite nie je ok.
On v tom nevidi problem.
Vdaka za komenty, snad sa mi ho podari niekde dostat inde, lebo on a cakat niekde u dr a behat po dr, konec 🙂

dzejn80
14. nov 2020

@20erika07 to co popisujes je spankove apnoe, telo pracuje na kyslikovy dlh, pretoze pocas spanku prestava dychat a preto sa ani nevie zregenerovat normalym spanim, potrebuje ovela viac. Moj muz ma to iste, treba to dat vysetrit v spankovom laboratoriu, ako tu uz bolo pisane, dostane pristroj, ktory ho pocas spanku bude monotorovat a potom to vyhodnotia. Moj ma napr. “lahsiu formu”, pretoze sice prestava dychat casto, ale na kratky cas, je to ovela nebezpecnejsie ak prestane dychat na dlhsie. Ako liecba sa dava kyslikova maska, s ktorou spi celu noc.

kittykat22
14. nov 2020

@20erika07 tvoj muz potrebuje dat dohromady spankovy rezim. Koriguje sa liekmi - co asi nebude chciet pocut. Tento druh prerusovaneho spanku je ale nebezpecny a moze viest k vaznym psychickym problemom. Ja som na to brala sertivan 25mg denne pocas 3 mesiacov a zacala som spavat od 22-07.00 moj zivot vyrazne nabral na kvalite.

juliet86
14. nov 2020

@20erika07 ved to je jasne spankove apnoe. to riesi orl lekar. sup s nim k lekarovi moze to byt nebezpecne. ked si pribpem vyriesi bude mat kvapitnejsi zivot a vy s nim

sidicek
14. nov 2020

@20erika07 tak to bude musieť riešiť, pomohlo by aj schudnúť, ak je obezny a niekedy sa to aj operuje na orl.

cacianka
16. nov 2020

Moj to isté. Nekvalitny spánok, chrapanie, apnoe, astma. Mal 2x 2 druhy meračov na prste cez noc. Vyhodnotene v spankovom laboratóriu ze este ok, iba o par % ma viac, ako by to uz riesili spanim v labaku a pripadne maskou na spanie.
Na nic nálada, urobit niečo viac nejde, a ked sa dá tak spi aj 12hodin ...

dr_smajlik
16. nov 2020

Ďakujem ti za túto tému, môj má rovnaký problém, budeme to musieť riešiť.

22patricia22
16. nov 2020

Ak nemá žiadne zdravotné problémy, tak by som mu ukázala čo všetko musíš robiť ty. podľa mňa to nie je únava ale pohodlnosť a len sa vyhovára, lebo vie, že to spravíš ty