Kamarátstva sú falošné

buzz5
16. dec 2021

Mame kamarátov ešte zo školy, je to párik, v rovnakom čase začali prerábať dom aj čakali dieťa, mali sme toho dosť spoločne tak sme sa začali stretávať. V poslednom čase je to také ze keď si píšem s nou tak neodpovedá na spravy, že zabudla odpísať, keď ich voláme na návštevu nemajú čas alebo keď chceme ísť my ze nebudú doma. Nechápem čo sa stalo, dokonca sme ich dcérke aj kúpili darček k narodeninám stále im nosíme koláč alebo niečo nikdy neprídeme s prázdnou rukou. Naposledy sme ich volali na prechádzku z deťmi išli až na 3krat, aj to bola ona celý čas ufrflana a chcela ísť domov.... Nechápem ci je chyba v nás?

buzz5
autor
16. dec 2021

@buzz5 potom je tu ešte ďalší párik, spolužiačka zo školy, po skole sme neboli veľmi v kontakte keďže študovala inde, potom sme sa ale stretli v zahraničí keďže sme robili v rovnakom štáte, keď sme sa vrátili domov viac krát som ich volala na návštevu alebo von. Na nie kolky krát sa podarilo dohodnúť, bolo to fajn ozaj sme kecali celý čas mali sme ocom, rozišli sme sa tak ze sa ešte navštívime, no odvtedy nič neozvali sa keď napíšem alebo zavoláme my s mužom povedali ze nikdy nechodia lebo je korona, čo mi príde ako výhovorka.... Sme naozaj tak otravný? Preco sa s nami nikto nechce kamaráti?

buzz5
autor
16. dec 2021

@buzz5 ďalší prípad je švagor z jeho ženou, tiež nikdy neprídu aj keď sú krstný rodičia našich detí. Keď ich zavoláme len tak na kávu nemajú nikdy čas potom sa sľúbia ze prídu napr v sobotu a keď príde sobota ani nezavolajú ani sa neozvu nič.

mamamasama
16. dec 2021

V prvom rade mi prides zlata. Vas problem je,ze ste velmi extrovertni a mate radi spolocnost, no ini to tak mat nemusia. Ja som s manzelom ten opacny pripad. Malokedy niekomu odpiseme, alebo chodime na navstevy. Skutocne je to sviatok ak sa niekam vyberieme na navstevu. Nam je najlepsie spolu. Nemame vela volneho casu a ak sa nejaky najde, radi ho travime sami. Ideme na vylet, hrame sa, oddychujeme. Podla mna si to nesmies brat osobne.

lucilaines
16. dec 2021

No ja ti poviem za mna, kedze casto som skor v tej situacii, ze sa “vyhovaram” a stretneme sa na treti krat, ze problem je v tom, ze naozaj nemame cas. Doba je rychla, cez tyzden nestihame nic, pride vikend a treba navstivit babku, druhu babku, tamtu sesternicu, tam sme dlho neboli , toto treba urobit a tak dalej. A potom ked je chvilu klud, tak proste chcem mat klud. A ano, mam aj ja take kamosky, proti ktorym nic nemam, dokonca by som ich uprimne rada videla, ale napriek tomu ledva sa nam podari najst cas raz za pol roka na stretnutie, niekedy aj menej. Takze ono nemusis byt vobec otravna, proste taky je zivot. U nas vyzeraju tie rozhovory s manzelom takto: zlatko, janka nas vola v sobotu k nim, uz sme tam dlho neboli, aj by som ich rada videla. V sobotu nemozme, treba ist babke pomoct s tou zahradou. Aha jasne, tak dam to na nedelu? Co ja viem, sak rad by som si aj oddychol aspon jeden den a treba ten satnik aj upratat. Ok, tak skusim buduci vikend ci nemaju cas. Lenze na buduci vikend ochoreju deti. Potom su sviatky. A tak sa to odsunie na neurcito. Takychto kamaratstiev mam niekolko, vobec si nemyslim, ze su neuprimne, vsetkych tych ludi mam rada. Len proste v zozname mojich priorit a povinnosti su az na 125tom mieste a kym sa k nim dostanem tak to trva aj ked ma to mrzi.

buzz5
autor
16. dec 2021

@mamamasama @lucilaines asi bude fakt problém v tom, že máme viac času keďže muž nerobí každý jeden deň... To žeby sme boli extroverti by som si nikdy ani nepomyslela 🤷‍♀️ ale naozaj mame radi spoločnosť, už len ako to teraz vyriešiť? Vyplniť čas nejako inak alebo nájsť niekoho do partie kto ma tiež viac času?

desore
16. dec 2021

@buzz5 Ziadna odpoved, taktiez odpoved. Nemaju zaujem. Kto chce, cas si najde..hodinku, dve, tri.
Pokial bola kamaratka ufrflana, evidentne ju manzel donutil, aby ste isli spolu von. Bolo mu trapne ako sa snazite stretnut.
Pochop, ze vela ludi ti do zivota pride, chvilu zotrva a odide. Ja som si moje partacky nasla v skolke. Deti boli spoluziaci a uz sa to taha roky rokuce.
Nepros sa, maj hrdost.

janetinka27
17. dec 2021

@buzz5 ahoj, popravde uz ked som to citala, citila som sa pod tlakom 🙂 ja by som tiez neprisla, s manzelom sme obaja skor domasedi, v praci mame svoje starosti a ked prideme domov, venujeme sa svojim veciam. tiez ma volaju kamaratky, chcu pokecat, kavicka, planuju pravidelne stretavania. mna to stresuje, nechcem sa stale vyhovarat, proste sme taki, mame radi sukromie, pokoj, porozpravame sa spolu, pripadne si zavolame s rodinou, ale chceme svoj klud. neustale vyvolavanie a pocitanie, kolkokrat sme uz sa nechali presvedcit, to by ma privadzalo do zufalstva.
ak sa viackrat vyhovorili, tak to respektujte, ked budu chciet, ovzu sa. nie kazdy je kontaktny a nie kazdy chce chodit von a rozpravat sa s inymi. my sme sa pristahovali, zo zaciatku sme nemali ani dvere na byte, susedia sa pristavili, pokecali a potom uz sa chceli aj stretavat, pridte na kavu, pridte na vino. neboli sme ani raz.
predtym to take nebolo, kazdy vecer som s kamoskou visela na telefone a mala som kopec spoluziakov, kontaktov, stale sme skypovali, pisali si dlhe emaily az prisiel zlom a nevladala som nic. potom sa to pre mna stalo neznesitelnym zavazkom a postupne bolo pre mna tazke vsetkych odstrihnut, vsetko som odinstalovala, prestala som dvihat telefony, nemala som kapacitu. lebo pre mnohych znamych som bola jedinou kamaratkou alebo jednou z mala a tym padom ma casto kontaktovali. vsetko sa zmenilo po svadbe, koniec, teraz mam pokoj. nejde o hrdost, proste hladaj ludi, ktori su viac spolocenski

janetinka27
17. dec 2021

@buzz5 mozno by som to este nejako na priklade vysvetlila - ako ludia sme spolocenske tvory, ale kazdy tu spolocenskost ma na inej urovni. je to sice potreba nas vsetkych, ale niekto toho potrebuje viac a niekto menej. ked sa s niekym stretnes, je to naplnenie tvojej aj jeho potreby. ale ked niekto pride z donutenia, len aby si sa neurazila alebo proste aby uz nebol taky trapny s tymi vyhovorkami, tak vlastne naplni len tvoju potrebu. tu je potrebna urcita rovnovaha, nemozes cakat od ludi, ze budu naplnat tvoje potreby na svoj ukor, musi to byt vzajomne. ak ste spolocenskejsi, tak si najdite jednoducho viac parov, s ktorymi dokopy najdete tu rovnovahu, niekomu bude stacit menej a vtedy zavolate niekoho ineho.

marcellka32
17. dec 2021

Tak mne príde divné, že ani neodpíšete na správu či nezdvihnete telefón, stačí pár sekúnd na odpísanie...ja mám rada tiež svoju rodinu, ale stretávam sa aj s priateľmi občas

janetinka27
17. dec 2021

@marcellka32 neviem, na koho ste reagovali. ak na mna - ano, zdvihnem, aj odpisem,ale uz mi chodi minimum sprav, minimum telefonatov. ale ta miera sa posledne roky musela uplne zmenit, nemala som cas denne vypisovat na x e-mailov a sprav na skype alebo neskor na viberi. ak vam denne pise kopec ludi a pisu vam siahodlne emaily a cakaju, ze budete na to reagovat s pochopenim, tak to rovno mozete odist z prace a opustit rodinu, lebo to zabera neskutocne hodiny dna. to sa neda. a este kopec telefonatov a kazdy len problemy riesit. kazdy ma teraz kopec problemov, financie, rozvody, deti, zla kolegyna.... a co ja? akurat som si choroby navodila, vztahy s rodinou obmedzila kvoli znamym a priatelom, lebo kazdy sa chcel stretavat a rozpravat, analyzovat. a dost...

marcellka32
17. dec 2021

@janetinka27 nie, nemyslela som konkrétne teba a samozrejme, že mi nepíše denne 20-30 ľudí s pozvaním na kávu či návštevu, myslela som len krátke odpovede typu teraz sa mi nedá stretnúť... siahodlhé emaily o svojom živote mi nikto tiež nepíše ani o svojich problémoch, na stretnutí s priateľmi nepreberame kto má aké problémy (každý má nejaké), ale rozdávame si dobrú energiu (aspon ja sa stretávam len s ľuďmi s pozitívnou energiou)...radím ti nestretávat a nekontaktovat sa s ľuďmi, pri ktorých cítiš negatívnu energiu alebo si po stretnutí či telefonáte unavená

janetinka27
17. dec 2021

@marcellka32 vacsinou tiez vztahy zacnu fajn, su to kolegovia, kamarati, spoluziaci atd. ale casom sa zacnu hrotit nejake ich problemy a staci jeden-dvaja, ktori ta stale potrebuju, lebo nezvladaju zivot. potom sa prida par takych, co chcu len prehodit v pohode par slov atd 🙂 ja som zazila nieco ako vyhorenie abo ako to nazvat z tychto kontaktov a ked uz som sa vydala a ked som si tieto balvany doniesla do manzelstva, musela som s tym seknut. manzel mi sam po case povedal, aby som odstrihla najlepsiu kamaratku, lebo sa uz na mna nemohol pozerat, mala som voci nej vycitky svedomia a pritom sama som mala zdravotne problemy. uz roky bola na dne a nepomahalo nic, cokolvek som jej povedala. tak teraz ked zazvoni telefon, pipne sprava, znervozniem, proste to cloveka poznaci, obcas sa mi aj sniva o nej a mam vycitky.
tym som vlastne chcela povedat k tejto teme, ze ono za tymito stretkami/nestretkami moze byt viac, moze to byt urcite pretazenie, ale trebars aj vazne problemy, o ktorych sa tazko hovori a preto sa nam nechce s nikym stretavat a zamlciavat problemy alebo proste niekto je len menej spolocensky 🙂

kamatopo
17. dec 2021

My s manželom sme vaše kópie😂. Tiež sa radi vidíme s ľuďmi. A tiež som sklamaná keď mi niekto neodpise ,alebo nepríde. Zo začiatku som to až moc prežívala a cítila som sa aj urazene. No postupne možno rokmi, možno touto dobou už skôr vyhľadávam len tých čo majú záujem. A viac chodíme na výlety skôr ako rodina. Už nikoho nenútim aby išli s nami. Ideš - nejdeš. A tak som si aj pretriedila kamarátov . Jedných voláme na plesy( teda ešte keď boli)😂😂😂, iných máme zas zarezervovanych na letnú dovolenku. Druhy majú radi grilovačku a naj kamošku mám na každodenné písanie. Potom sú tu kolegyne s ktorými ideme posedieť a poohovarat polovičky🤭. Proste dám návrh a padla. Napr. teraz v lete sme kolaudovali. Kdo chcel ten prišiel a kto nie ten sa áni neozval a keď ich stretnem ani ma nenápadne aby som ich druhý krát volala. Nebud smutná ,ľudia ti do života prídu a aj odídu. Ale vždy tu dáky sú aj pre vás.ved nemusia to byť stále tí rovnakí 😉

marcellka32
17. dec 2021

@janetinka27 chápem ... tá tvoja kamoška ti brala energiu, teba to doslova vycucalo...zažila som tiež, rázne som ju odstrihla a mám pokoj, nemôžem za cudzie problémy a riešiť ich (nech si zavolá psychologicke), si zrejme veľmi obetavá ako aj ja, ale odtiaľ potiaľ, tento rok som ukončila 2 kontakty úplne a je mi sveta žiť 🙂 len to musíš dokázať ukončiť, vymazať, nekontaktovat, lebo takíto ľudia z teba sajú dobrú energiu, im sa lepšie žije, ale tebe nie..

marcellka32
17. dec 2021

@kamatopo presne tak, tiež som spoločenská a len raz dám návrh na stretnutie, neprídeš, neozveš sa, nevadí mi to už..mám ľudí, s ktorými si rozumiem, takisto 3 skutočné kamošky (viac mi ich netreba)

kamatopo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marcellka32
17. dec 2021

@kamatopo a veď mi mohla ísť len kamoška bez muza...ale nevadí, prídu ti ďalší ľudia do života, ja som sama odstrihla tento rok dvoch ľudí a je to tak lepšie pre mňa, ja sa väčšinou stretávam s kamoškami bez ich mužov, muž zase s kamošmi na pivo občas skočí ( nie je veľmi spoločenský), ako pár sa nestretavame s iným párom, to vždy niekto nemôže alebo nechce, tak načo to siliť ...teraz počas korony sa dosť kamarátstvo ukázalo v pravom svetle, kto sa ti ozve len tak, a kto vždy len keď niečo potrebuje alebo len keď sa ty ozveš...preto som aj pretriedila kontakty a pokoj

kamatopo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marcellka32
17. dec 2021

@kamatopo ale zas keď si vy dve rozumiete prečo sa nestretavate bez vašich mužov? Kvôli tomu nemusí skončiť vaše priateľstvo

kamatopo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kamatopo
17. dec 2021

@marcellka32 proste v skratke ľudia nám do života prichádzajú a aj odchádzajú. Niektorí sú tam dlhšie ,niektorí len chvíľku no myslím že vždy sa niekto nájde s kym nám je dobré. A po skúsenostiach viem že niekedy stačí raz za pol roka a je to úplne perfektne kamarátstvo . Poniektorí čo nás stretávajú častejšie nadobudnú pocit že nám môžu organizovať či posudzovať a neraz aj odsudzovať nás život a naše zmýšľanie.

cicinkova
17. dec 2021

@buzz5 ahoj toto čo si napísala nepoznám nikdy som nemala kamarátov s ktorými by som len tak pokecala. Teda aby som nebola taká že žiadne kamošky tak jednu som mala celé roky a myslela som si že je to navždy že jej môžem povedať hocičo ale mýlila som sa a tak od určitej doby už kamoška nieje. Ja sa nestretávam ani z rodinou a to ju mám dá sa povedať že veľkú. A občas mi také stretko pri káve vínku čajiku chýba ale beriem to tak že to je život a nieje mi to súdené. Prajem ti aby ste našli kamarátov na stretnutia o akých píšeš lebo nato nieje nič zlé ale dnes je uponáhľaný svet.