Kamarátky sa dištancovali

7. dec 2022

Musim to len napisat...

Som uz niekolko rokov v zahranici, je to ale len jedna zo susednych krajin s SK, som tu uz asi 6 rokov.

V praci pred tymi 6mi rokmi som spoznala 2 baby, s ktorymi sim rada travila cas. Obe ma velmi podrzali pri vztahoch a rozchodoch a verim, ze aj ja ich. Chodili sme na disco, na vino, na vecere, na vianocne trhy, do kina a tak..

Vsetko sa to, ale tento rok nejako utalo..

Obe maju svoje zazite zvyky a psychicke trapenia... Ja som sa minuly rok zasnubila a v lete bola svadba. Jednu z nich som poziadala, ci pojde mne za svedka - suhlasila. Po mesiaci to vsak odriekla, ze by to bolo na nu privela, svedok tak mala ist len ako host. Aj to nakoniec zrusila, nakolko to bolo mimo mesto nadho bydliska a dojazdu.
Pochopila som, prijala som. Ona taka je.

Poziadala som teda tu druhu kamaratku - prijala. Zorganizovali mi skvelu rozlucku so slobodou. V medzicase som im oznamila tehotenstvo.

Svadba prebehla začiatkom leta.

Ta kamaratka, co mi bola za svedka potom sla domov na druhy den. Mama ju odviezla na vlak. Potom sla do prace, na turnus a malo sa ozyvala, az z nej nakoniec vypadlo, ze si odo mna potrebuje oddychnut.

Ta druha, tu som tiez od poslednych svadobnych priprav nevidela. ..

Predcasne som porodila.

Obom som dala vediet, ta svedkyna pogratulovala a je ticho... Je v zahranici? Doma? Neviem, neozyva sa.
Ta nesvedkyna, volala som ju na navstevu, kym je babo male... Nepride... Ma dlhodobo problem s myomom, asi jej vezmu maternicu a hoci asi nechcela deti, teraz ked o to moze prist, tak nechce vidiet to moje...

Ako idu Vianoce myslim na obe kazdy den niekolkokrat... Je mi luto, ze maju svoje zivoty a ten moj im uz do toho nezapada... Dalsie kamosky su doma na SK a ten osobny kontakt mi chyba.

Priatelky a manzelky od muzovych kamaratov su, ale nie su to tie "moje" kamosky.

To je cele..
Porodila som, predcasne.

janetinka27
7. dec 2022

tak myslim, ze ti odpovedali - svedkyna si potrebuje od teba oddychnut, nesvedkyna ma myom a asi jej vezmu maternicu. myslim, ze kazdy ma svoje starosti a trapenia. ty si porodila predcasne, rada by si sa s nimi stretla, prebrala s nimi nejake veci. ale ony nechcu. mozno jednoducho nemozu. nie kazdy je vzdy naladeny alebo schopny byt priatelom. obcas je toho proste nad hlavu a psychika robi vela.

ruzovakrava
7. dec 2022

Myslím že ti dali jasne najavo že už s tebou ako kamarátkou nepočítajú, každá si ide vlastný život tak ako aj ty. Je to smutné ale nevynútiš si to inak, ľudia prichádzajú a odchádzajú. Možno si sa zmenila aj ty, možno im nesedí to že si sa usadila. Myslím že aj tá ktorá ti povedala že si od teba musí oddýchnuť a aj tá ktorá ti povedala o zákroku kvôli ktorému možno nikdy nebude mama, sa zachovali fér a neodstrihli sa len tak z rozmaru zo dňa na deň. Pravých priateľov ktorí zostanú celý život je pekelne málo a postupne ako život plynie sa to samé zariadi, niekto odíde, niekto nový príde.

nique
7. dec 2022

Nechcem Ta sklamat a nemusi to byt Tvoj pripad, ale ja mam v zivote taku svoju teoriu: "Len zli ludia zostavaju sami. Dobri maju okolo seba vzdy niekoho. Lebo viac davaju ako beru."

katkaseiner
7. dec 2022

Som vo velmi podobnej situacii... tiez z roboty kamosky ale 3, ja v zahranici, doma svadba, z 3 kamosiek 2 prisli na svadbu... jedna s muzom a 2 detmi (uz ma 3 deti), druha sama a tretia mala vyhovorky sveta ze opravuje s rodicmi strechu v Giraltovciach (budis). Po svadbe som sa uz stretla len s jednou (ta s rodinou) - raz nam urobili prepadovku a uz sme si aj slubili ze sa znova stretneme... druha co je sama, s tou som sa od svadby videla tusim 3x (svadba bola pred 12 rokmi), ma priatela, a ta tretia nic... napriek tomu z kvazi vdaka nej som si nasla manzela (uplne neplanovane mi posunula kontakt s kym som si potom zacala pisat, stretli sme sa a sme spolu uz 18 rokov).
Od prichodu z UK (uz sme doma 12 rokov) som si take fakt super kamosky nenasla... skor si vzdy niekoho najdem v rozmedzi rodicov mojich 2 deti... ale nie je to ono... obcas nad tym tiez uvazujem, ale neviem to zmenit...
Zamerala som sa na rodinu ktoru milujem a to ze 2 z 3 nemaju rodinu, to ja neviem ovplyvnit... aj s tou tretou kamoskou sa planujeme stretnut dlhsie ale tak vies, je to rodina 5 clenov a 4 clenov... vzdy nieco... ale dame to.
Ono vsimla som si ze casto si ludia vyhovuju vtedy ked maju rovnake strasti, starosti, hobby, pracovisko, atd. Tym ze ty si uplne zmenila sposob zivota, uz mas muza a dieta, tak mas uplne ine starosti a temy ako bezdetne. A este na druhej strane chapem aj bezdetne ktore deti chcu a nemozu/nedari sa... ono to boli ked ty mas a ona nemoze...
Tu cast kde ti kamoska pise ze si potrebuje od teba oddychnut - v tom som sa popravde stratila.
Trochu viac som sa rozpisala, tak hadam si pochopila o co som sa snazila...

falbala132
7. dec 2022

@nique to ako co si napisala? preco by mala byt zly clovek? my sme sa s niektorymi kamoskami tiez odcudzili ked oni porodili a ja som zatial bezdetna. niektore mi proste liezli na nervy, tym ake boli prepomitovane matky a davali mi silne pri kazdej prilezitosti pocitit, ze aj ja by som uz mala...

nely1704
7. dec 2022

Chápem Ťa, sú to ťažké životné situácie.. tiež sa mi stalo niečo podobné s najlepšou kamoškou Boli sme spolu denno denne aj cez víkendy. Niekoľko rokov. Zažili sme toho neskutočne veľa.
Zo dňa na deň prerušila kontakt (nijako som jej neublížila, dala by som za ňu vtedy všetko)
dodnes nedala vysvetlenie, že prečo. Už je tomu 10 rokov a ja stále na ňu myslím. Len si hovorím, že asi to tak málo byť...odvtedy som nenašla takú dobrú kamošku.

autor
7. dec 2022

Ďakujem za odpovede.

Je mi skratka luto, ze ta svadba bola posledne co sme riesili aj spolu... Vsetko som si planovala sama. Ubehlo od vtedy 6 mesiacov a nevideli sme sa..

Je to skratka smutne.
Svedkyna sa snad ozve.
Nesvedkyna snad tiez.

Dam vediet, ak temu dohladam po nejakom case.

alenka58
7. dec 2022

takto to dopadlo aj u mňa moja najlepšia kamoška ktorá mi bola aj na svadbe sa následne odmlčala na dlhú dobu ozvala sa až keď sa vydala a mala už 2 deti trvalo to 10 rokov teraz komunikujeme a niekedy sa aj stretneme

viestta
7. dec 2022

Zivot ide dalej. Niektori ludia od nas odchadzaju po svojich cestach, nesu si svoje radosti aj starosti. Do zivota nam pridu ini ludia. Nie, nikto s nami neostane navzdy, hlavne ak sa vzdialime nielen na kilometre ale aj svojimi zivotmi. A vy vsetky tri mate uz ine zivoty ako ste mali za slobodna. Tes sa z toho co ste spolu zazili a nechaj ich ist. Obcas sa ozvi, spytaj sa ako sa maju. Viac spravit nemozes

nicegirl369
7. dec 2022

Volat na navstevu k novorodeniatku zenu, ktorej cerstvo vzali/idu vziat maternicu je trosku mimo, prepac.

lienka.7
7. dec 2022

Chod si vlastnou cestou a hľadaj ine kamosky, ktoré budu o to aj stat. Nic ine ti poradiť neviem

autor
7. dec 2022

@nicegirl369 mozno sa ti to zda necitlive, ale o tychto problemoch sme sa bavili, ako jej to postupuje, este nez som ja vobec ostala tehotna.

Nikdy nechcela deti, ale teraz ked o tu moznost ma prist, tak je z toho nestastna. Co chapem. Je aj o nieco starsia ako ja a ja sama mam po 30ke..
Ale rovnako som ja skratka musela to pozvanie ponuknut.
Je to mne blizka osoba, a chcela som sa podelit aj s nou o ten zazitok.

teleskop
7. dec 2022
nikolka1986
7. dec 2022

@nique To je strašne primitívny názor. Niekedy sa môžeš aj rozdať. Ak niekto do tvojho života nepatrí, alebo máš smolu na ľudí, tak budeš radšej sám než trpieť niekoho takého, len preto aby bol.

valeria_h
7. dec 2022

@nique 🤦‍♀️

nique
7. dec 2022

@nikolka1986, prepáč, ale asi nerozumieš slovám rozdaťsa a nezištne dávať. Ale to je v poriadku. Ak ma človek pocit, ze sa ide rozdať a nevracia sa mu to, tak robí zo seba obeť. Lebo za to rozdávanie očakáva aspoň ďakujem alebo uznanie. Práve úprimne dávanie neočakáva nič. Ani nad tým nerozmýšľa. Proste to robí rado. Nie každý je toho schopný.