Ahojte, chcem sa iba vykecať. Stala sa mi taká vec cez sviatky. Mám kamošky, ale ani jedna sa nechcela so mnou stretnúť. Jedna prišla zo zahraničia, písala som jej či je u rodičov, jej odpoveď bola, že je chorá a ide na pohotovosť. Nič viac,nič menej. Ďalšiu som volala na kávu, neodpovedala mi podnes deň.. Prešiel týždeň... Pritom sme pred sviatkami spolu telefonovali a dohadovali sa o káve... No a tretia prišla, iba medzi dvere, ponáhľala sa... Štvrtá mi sľúbila, že príde počas mojej dovolenky, ma na to ešte týždeň.. 🙂. Zamýšľam sa či mám nejaké čudné vyžarovanie, alebo je to iba zhoda náhod? Alebo im niečo na mne prekáža? Nestretávame sa tak často, aby sme mali ponorkovú chorobu, alebo proste nemali čas ani chuť na nejaké stretka? Snáď sa to dozviem. Rozhodla som sa, že ich nebudem kontaktovať, počkám či sa ozvú. Zamrzelo ma viac to, že som im nestala ani za normálnu odpoveď ako to, že sme sa nestretli...
@marci77 deti máme odrastené..
Sú sviatky, všade je zhon a stres. Nemala by som im to za zlé.
mám taku znamu, co nahana stale niekoho, lebo nevie byt sama so sebou, ludi to odradza, mozno je to taj tvoj pripad, nechaj veci plynut
@zobaka ja určite nikoho nenahanam. Sama so sebou viem existovať a úprimne, návštevy mi nechýbajú.. Brala som to ako príležitosť, že sú dovolenky, sme doma, že sa stretneme. Kedy inokedy? Stále sa naháňame, povinnosti, domácnosť, práca. Tá jedna žije v zahraničí. Naposledy sme boli spolu v lete 2hodiny po dvoch rokoch covidu...Vtedy hovorila, že príde na Vianoce. Určite ju neobtazujem, ani nevypisujem... S ďalšou sme tiež sedeli naposledy v lete. Nemyslím si, že niekoho uhanam, alebo sústavne pozývam na návštevu. Ako som písala, zamrzelo ma viac tá reakcia ako to, že sme sa nestretli.. Ak by odpísala, prepáč, teraz nie lebo... V pohode.. Asi mám od ľudí priveľké očakávania.. 🙂.
autor - chapem, ono tie sviatky su vacsinou take, ze ludia nemaju cas, uprednostnuju blizke rodiny, mne to len napadlo v suvislosti s tou znamou, lebo viem, ze tym ludi odradza
@zobaka môže byť. Sú na ťahu, určite sa nebudem vnucovať, obťažovať.. Ako som písala, ja vydržím sama so sebou.
autor - presne tak, pockaj a uvidis
Ahoj, úplne presne viem, ako sa cítiš. Ja som bola takto sklamaná pred sviatkami. Tiež mám kamošku zo zahraničia, prišla pred sviatkami domov, chcela sa stretnúť. Sme partia kamošiek, je nás 6. Doslova denne sme v kontakte cez WhatsApp. Všetky, že áno, super, stretneme sa, tešíme sa... Napokon sme sa stretli len 3, čiže polovica. Dva mesiace predtým dokonca len 2, ja a tá zo zahraničia, tiež tu vtedy bola, len na víkend. Ja sa snažím nájsť si čas vždy. A to mám z nich všetkých najmladšie dieťa, 3 z nás sú bezdetné. A čas si nenájdu. Nechápem a som z toho smutná. ☹️
@h2 ako ja mám spoločnosti dosť, tiež mám rodinu, s ktorou som trávila sviatky, aj blízku rodinu s ktorou sme sa navštívili. A som rada, že si doma užijem pár bezstarostných dní. Len ma to zamrzelo.. A nie som smutná...🙂
No ja som bola aj smutná. A tiež mám svoju rodinu, s ktorou som najradšej. Ale že sa kamošky takto vyvliekli zo stretávky doslova z lenivosti (zrejme) a dokonca 2x v priebehu dvoch mesiacov, tak to ma fakt mrzelo.
@h2 tak to ti verím. My sa stretávame tak občas.
Mne to znie ze pre nich nie si kamoska len znama ktoru stretnu 2x za rok . Ocividne tebe zalezi na tom stretnuti viac ako im. Ja mam kamosku na Svk a vzdy sa snou stretnem hoci uz pomali 17r tam nezijem a mame male deti .. kto chce sa stretnut vie 😉
@miadi s tými ostatnými sa stretávame častejšie, nie iba na môj podnet. S tou zo zahraničia naposledy v lete.. A možno máš pravdu, že už asi nie som kamoška, tých 17r. Sme sa stretavali tiež intenzívne. Ona je v zahraničí už 27r. Mali sme malé deti a vždy prišla či v zime, či v lete. Ozvala sa keď šla na Sk. Bez toho aby sme si vypisovali.Nemyslím si, že som niekto koho iba trpí.. Ale je fakt, že tu dva roky nebola. Možno sme sa odcudzili. Každopádne som to prežila 🙂. My sa nestretávame všetky naraz. Oni sa medzi sebou nepoznajú. S každou máme inú intenzitu stretávania sa. Len to takto blbo vypálilo.
Celkovo mám dojem že dnes vzťahy v mojom okolí dosť ochladli, ľudia sa od kovidu prestali viac stretávať a zaujímať sa.. viac sa zamerali na seba.. ešte aj jednu vec som si všimla - povedala by som že ešte aj niektorí extroverti začali mať introvertne črty 😅
Ja som introvert, v kontakte som len s pár ľuďmi, ale chápem ako toto dokáže zamrziet hlavne keď sa to stane naraz.. tiež mám obdobia keď mám dojem že vlastne nikoho nezaujímam, tak úprimne že ja konkrétne.. ak má niekto vyhľadá tak len pre vykecanie sa ale ja som len akýsi nástroj, lebo zväčša počúvam.. neviem poradiť, jediné čo robím ja je presne to isté čo si sa rozhodla urobiť ty - proste sa prestanem aktivne ozývať a zaujímať.. vtedy to dosť preriedi vzťahy, chvíľu sa cítim hrozne ale aj to prejde časom.. mám jednu jedinú kamarátku, od ktorej cítim úprimný záujem, ale aj to nie vždy.. beriem to tak, že nič nie je navždy..
Nič si z toho nerob. V poslednej dobe mám tiež také pocity z mojich kamarátiek. Málo kedy sa stane, že sa ozvú samé od seba, čo ma teda dosť mrzí, keďže viem, že medzi sebou komunikujú a pritom som medzi nimi najdlhšie. Ale prestala som to nejak riešiť, hlavne kvôli sebe samej. Nerobilo mi to dobre
@jana_eyre_2 ďakujem. Cítim to rovnako ako ty. Ja som tiež introvert, ale rada sa občas stretnem. Tiež mám iba jednu najlepšiu z týchto 4. S tou sme v intenzívnom, kazdodennom kontakte aj napriek tomu, že sme sa nestretli.
@truthy ďakujem za pochopenie
Nie je to tebou, je také zvláštne obdobie, všeobecne.
My sme vždy takto cez sviatky pozývali kamarátov k nám, či už na Silvestra alebo medzi sviatkami tento rok nič, ochoreli sme, nič vážne ale človeku sa proste nechce s nikým kecať skôr piť čaj a pozerať film. Boli sme pozvaný na chatu, aj návštevu, tiež sme odmietli.
Vždy sa stretávame na vianočných trhoch väčšia partia, tento rok nevydalo, každý mal niečo.
Mám kamošku co chodieva na sviatky domov, tento rok neprišli. Ďalšia mi hovorí ze mali mať väčšiu návštevu z rodiny, neprišiel nikto, naposlednu chvíľu ochoreli a ďalším sa pokazilo auto.
Tieto sviatky mam skratka pocit ze stretávaniu nepraju.
Som v podobnej situacii a to mam male dieta a cas by som si na stretnutie nasla ale nikto nema cas. S jednou (a jej muzom dietatom) sme sa mali stretnut na vianocnych trhoch, nevydalo, nemali cas. K dalsej sme mali ist na navstevu, zrusila na poslednu chvilu a nenavrhla dalsi termin. Dokonca mam “najlepsiu” kamaratku s ktorou som sa v roku 2022 videla len raz a to byvame v jednom meste a tiez je na materskej. Stale nema cas a len sme si stale pisali co ma uz prestalo bavit. Stale nieco ma nejaky dovod preco to nejde a vzdy len ved potom. Uz som rezignovala na nu. Uz aj keby chcela sa s nou nestretnem. Nepotrebujem byt v kontakte s niekym kto si na mna za rok nenajde chvilu cas na osobne stretnutie. Skus prehodnotit tieto kamaratstva ci vobec stoja za namahu.
@duppka13 tak tej čo je v zahraničí sa už neozvem, pokiaľ sa ona neozve. Tá čo neodpísala ani čiarku rovnako. S naj ķamoskou 1ks sa určite stretneme. A tá tretia, ak nepríde na návštevu, ktorú avizovala, tiež ju už nebudem kontaktovať. Ja som zas typ človeka čo sa nevtiera, nepripomína. Ako pozvala som ich po dlhom čase a to ako sa oni k tomu postavili je ich vec. Ja dokážem bez nich žiť, nakoľko nie som na ne nijako odkázaná, ani závislá...
A ty od nás čakáš že ti povieme či máš zle vyžarovanie, alebo si čudná alebo neviem čo keď ťa vôbec nepoznáme? Odkiaľ máme vedieť aká si a čo vadí tvojim kamoškam na tebe???????? Reálne čakáš od nás nejakú reálnu odpoveď?
@gertrudaosem nič nečakám. To ma iba napadlo, či nemám nejaké čudné vyžarovanie.. 🙂
Neviem čím to je ale príde mi, že dnešná doba vzťahom nepraje. Ludia sú celkovo povrchnejsi a nechcem písať falošní ale viac im záleží na dojmoch a vonkajšom pozlatku než na skutočných vzťahoch. Neviem či ma chápete, ale som už doslova alergická na ľudí, čo zakaždým hovoria 'mohli by sme sa stretnúť' - lebo sa patrí prejaviť záujem ale v skutočnosti je ten záujem o stretnutie nulový a nikdy nemajú čas. Radšej keby boli ticho. Môžno je to aj prípad tvojich 'kamarátok'.
@katka700 čas ukáže.
Aha tak si si odpovedalA- len to tak blbo vypalilo. Cize to chces pocut. Uplne zbytocne si zalozila dramaticku temu. Len chces pomojkat ze ano maju ta radi len to blbo vypalilo. Ach zeny. Ale ozvat sa prva “ kamoskam” a vykomunikovat si to s nimi to uz nie . No sak o nic nejde uvidite sa v lete.,
Teba mrzia kamarátky, z ktorých zostali psie cumaky.
Moju kamarátku odpalila švagriná... Majú dvoch bratov. Ta kráľovná získala všetko vydajom, 3p.dom síce zo starými, ale bezpracne, ti jej odvarovali deti, peru jej, zehlia,platia el., plyn....madam seka kariéru. Druhý syn bol len záložník a jeho žena tiež, aj keď bola skorsia nevesta v rodine, ale ta 2 došla a opanovala všetko. Starí aj prídu zo svojim názorom, ale odídu s tým jej.
@miadi nie, túžila som, aby si mi tu múdro vypisovala.
Určite nebudem nikomu písať ani volať, jej , prečo si sa neozvala, bola chorá? Alebo prečo si prosím Ťa neodpovedala podnes deň na správu na mesingery, keď sme dva týždne pred Vianocami volali a dohadovali sa o káve? Ja som sa ozvala, vydierať sa nebudem. 🙂 Mňa nemusíš ľutovať Ty, ani nikto iny. Nie som žiadna chudera. Pointa bola v tom, že ma to v tej chvíli zamrzelo. Nerúcam sa z toho psychicky, ani nemám potrebu im znovu písať. Nesedim a nenudim sa, nečakám kto sa ozve, aby som hneď skocila...Tá jedna je už zrejme naspäť v zahraničí a teda zrejme som jej naozaj nestala ani za telefonat. Ale ja s tým dokážem žiť 🙂. Druhá čo sa neozvala, veď sa ozve... a keď nie, tak nie. Raz sa odmlčala na 7 rokov. 🙂. A nie, nekontaktovala som ju viac. Povedala, že sa ozve a ozvala sa po 7 rokoch s tým, že sa chce ospravedlniť a vysvetliť dôvod prečo sa neozvala tak dlho. Vypili sme sme dve fľaše sampana a pokračovali sme tak ako pred tým... Poznáme sa viac ako 30r. Jediné čo som napísala, že ma to zamrzelo, že som v priebehu dvoch týždňov dostala 4odpisy. Neľutujem sa tu, ani na nikoho nenadávam. Ty jediná máš potrebu si tu niečo dokazovať a urážať.
@miadi a nemusíš reagovať a drať klávesnicu na úplne zbytočnú dramatickú diskusiu, Nemusíš ma ľutovať, súdiť, urážať, ani poučovať. Realizuj sa inde.
no nepisete v akom ste veku, ci vy alebo kamosky uz mate deti
ak ano, asi maju surnejsiu pracu okolo deti pripadne rodinnych navstev
ak su vsetky slobodne, mozno sa im iba nechce .....tazko povedat😅