Ahojte baby... mam uz dlho problem a neviem z neho von, tak sa chcem spytat Vas na mudru radu. Mam uz desat rokov velmi dobru kamaratku, spoznali sme sa vramci partie a od prveho dna nam bolo spolu fajn. Zaroven s nou som spoznala i jej vtedajsieho este priatela, dnes uz manzela, ja som si tam casom priviedla tiez svojho priatela a dnes uz manzela, vsetko bolo fajn, roky sme sa kamosili, chodili spolu kade tade a dodnes su z nas rodinni priatelia. Problem je v tom, ze manzel mojej kamosky je zamilovany do mna a ja som rovnako tak buchnuta donho. Raz sme si to povedali, ale rozhodli sme sa nechat to tak kvoli rodinam a kvoli detom. Roky sa nam to uspesne dari skryvat, roky sa trapime, nestretavame sa, len sem tam si napiseme smsku. Snazila som sa tisickrat dostat ho z hlavy a zo srdca, nejde mi to.. jemu rovnako tak. Nechcem rozbit ich vztah a rodinu, ani svoj vztah a rodinu, plne si uvedomujem kde je moje miesto, ale moje srdce je zlomene. Svojho manzela milujem, ale neda sa to ani porovnat s tym, co citim k tomuto cloveku. Co mam robit kocky? Dakujem ze ste si ma precitali a budem rada za kazdy inteligentny a zmysluplny komentar 🙂 ja viem, ze s na svete ovela horsie problemy, ale uz som z toho obcas v koncoch.
@rubyowl svojho manžela určite nemiluješ, pretože by si sa nezalúbila do iného....ked muža milujem úprimnou láskou,nezaujíma ma žiadny iný muž, môže byť neviem aký pekný, mohol by mi strúhať aj neviem aké komplimenty, atd....je len na tebe ako sa rozhodneš,ty vieš čo cítiš
ak je to pravda, ze svojho manzela milujes, prerus uplne kontakt s manzelom svojej kamaratky a vyhladaj psycholodicku pomoc vyslovne zameranu na tento problem, ako ho zvladnut a vyslobodit sa z tohto nezdraveho poviazania.
Tvoj manzel nemusi vediet, za cim chodis na psychologicke poradne, odporucam pravdaze kvalitneho psychologa, najlepsie krestanskeho psychologa.
drzim palce! a ziadne sms tomu muzovi... vymaz si jeho cislo z mobilu, jeho mail... vsetko..
@rubyowl mozno si len myslis ,ze ho milujes..zakazane ovocie najviac chuti 😉 ..no nechcela by som byt v kozi tvojej kamosky ☹
@rubyowl viem ťa pochopiť, nakoľko niečo podobné sa stalo aj mne. S tým rozdielom, že to nebol kamaratkin manžel, ale môjho bratranca najlepší kamarát. Takže sme sa nestretávali pravidelne, ale stretávali napr. na svadbách. No a tam sa to nedalo nejako zakryť, lebo stále chodil za mnou tancovať a pritom už tie pohľady boli veľmi nápadné, takže si to pomaly všimla celá moja rodina a spolu s mojim manželom mali z toho vždy poriadnu zábavu. Mne to bolo dosť neprijemné najmä z toho dôvodu, že jeho manželka bola cudzinka a ešte na potvoru veľmy sympatická a príjemná pani. On sa mi páčil vždy, nakoľko to bol veľmi pekný chlapec a potom muž, ale asi niekto nad nami rozhodol ináč, lebo ja verím, že niekedy ani nemôžeme niečo zmeniť, aj keď chceme , ale nejde to. Moj manžel vie o jeho platonickej láske, dokonca aj jeho manželka , veď nie je slepá 😉 , ale u nás nie je žiadne pokračovanie. Mne to nestojí zato, mám dobrého manžela, vážim si ho, mám krásnu rodinu 🙂 ale niekedy mi polichotí, keď pri náhodnom stretnutí mi povie, že ešte ma stále ľúbi, alebo raz za tri roky nájdem v zamestnaní kytičku, ale to je asi všetko 😀
Ahoj kocky, dakujem vam za odpovede. Ja si fakt uvedomujem, ze v porovnani so skutocne vaznymi problemami je toto iba taka kravina, ale tazko sa mi s tym zije.
@kattrin5 s mojim manzelom to bola laska na prvy pohlad, chodili sme spolu tri roky a potom sme sa vzali. Vztah s tym druhym muzom sa rodil pomaly, po rokoch vzajomneho priatelstva.. vzdy sa mi pacil, ale bol to kamoskin frajer a nie som sice svata, ale mam svoje mantinely. Zo svojho vztahu nemozem a nechcem odist, mame dvoch malych syncekov a peknu harmonicku rodinu. Druha strana ma dievcatko a teraz cakaju druhe dieta. Neprichadza do uvahy menit zivot a partnera, mam jasno kam patrim, len nenaplnena laska vonkoncom nie je lahke bremeno 😖 Zaujimavy pohlad na vec s tym poslednym tyzdnom zivota 🙂 fakt. Ked si to predstavim, nie , nic by som nemenila, ale ak by to bol skutocne posledny tyzden v mojom zivote, asi by som mu dala aspon pusu ( zapyreny smajlik 🙂 )
@rubyowl uplne idealne vo vasej situacii by bolo, keby rovnake city ukryvali pred vami vasi partneri 😅 alebo skus vysondovat, ci by nieco medzi nimi nevzplanulo, potom by ste sa len prehodili a zili stastne dalej 😅 😅 😅
No ale ak by takato moznost nehrozila, tak by som zrejme neriskovala rozpad dvoch manzelstiev a vykaslala na pomer s kamaratom, mozete byt skveli priatelia a to teda na inej urovni, len si proste dat zavazok, ze manzelstvo je pevny bod vo vesmire, ktory si budete vzajomne ctit a pomahat si ho upevnovat, ale smelo sa radovat z vzajomnej pritomnosti, zabavat sa spolu, tesit sa z rodinnych stretnuti, preco nie...
Alebo dalsia moznost s kamaratom odist do inej krajiny, spalit vsetky mosty a nevracat sa spat.
@mimka11111 tiez som si vzdy myslela, ze to tak funguje... len bohuzial asi nie 😖 Vyrok "srdcu nerozkazes" znie sice ako klise z cervenej kniznice, ale bohuzial niekedy dokaze celkom slusne skomplikovat zivot. Ver mi, ze som o tento druh citu nikdy nestala, proste stalo sa. A nestruha mi komplimenty 🙂 na to uz sme velki 🙂
nuz, tieto utajovane zamilovanosti su vzdy krajsie, uzasnejsie nez vztah, ktory mame s realnym clovekom.
Preco? Lebo snivanie je krasne, ze? Lebo s nim nemusime riesit kazdodenne nakupy, dohady, kto vezme deti do skolky, kto vynesie kos a uprace spinave ponozky.
Akonahle sa takyto platonicky vztah preklopi do reality, strati svoje caro a bude to rovnake ako s partnerom, ktory bol predtym.
Ano, ktorej zene nelichoti pochvala od ineho, sme predsa obcas trosku marnive, ze? Ale tiez treba respektovat hranice, ktore su v pripade manzelstva jasne dane.
@martina364 je to dlhorocna zalezitost a nie je to len prechodne pobluznenie ci ako to nazvat... je to chlap na pravom mieste a este aj charakter. A moja kamoska... obaja sa jej s cistym svedomim mozme kedykolvek pozriet do oci.
@rubyowl ja ti ale verím, len si myslím,že nie je možné milovať dvoch mužov rovnakou láskou
@rubyowl mala by si dat ruky od neho prec..stastie na nestasti druheho by sa stavat nemalo..draho sa za to plati
@dazdovka diky, fakt dobry uhol pohladu 😀 vymena partnerov by bola fakt sranda, idealne kedby sme vlastne vsetci zili ako jedna velka mnohopocetna rodinka 😀 ale vazne, my spolu nemame pomer, to by uz bol fakt hardcore. To by sa nedalo uhrat. Nase spolocne rodinne stretnutia su super, len v srdci to ma trosku iny podton.
@grettka poznam ho roky a aj v situacii nakupov, starania sa o deti, rannych mrzutych nalad, aj vracania o strom 😀 nie je to ziadny vysnivany romanik. Pozname sa roky, travime spolu letne a zimne dovolenky, zijeme na jednej ulici a pozname sa vzajomne ako slobodni ludia, ako manzelia aj ako rodicia. Nie je to o lichotkach a pochvalach, ako som uz vyssie napisala, na to sme uz velki 🙂
my spolu nic nemame kocky... ani nechceme mat. Nestretavame sa, nespime spolu. Nechceme ublizit nasim rodinam a partnerom. Napisala som sem, lebo som si potrebovala trochu vyliat srdce, nikdy som o tom nikomu nepovedala, je to moja vnutorna vec a obcas je mi z nej tazko na dusi. Keby sa ma tak mohol Merlin dotknut carovnou palickou a povedat , tak a si odmilovana 🙂
@rubyowl velmi sa mi paci ako to cele beries. Inteligentne a zodpovedne. Laska si nevybera, ale preto okrem srdca mame aj rozum. Aby sme zbytocne neublizovali nevinnym ludom. Ja tiez milujem svojho manzela, aj ked musim uznat ze po rokoch to uz nie je taka intenzivna laska ako na zaciatku, ale stale je ta laska dost silna aby sme boli stastni a aby nase manzelstvo mohlo fungovat. Vazim si svojho manzela , mame spolu tri krasne deti. Ale.... Ale ked niekedy snivam, nie vzdy je to o nom.... Platonicka laska je ako korenie ktore spestri nas vnutorny svet. Je to take to posteklenie v nasom vnutri. Na tvojom mieste by som nic nemenila. Snad len to, ze by si sa mohla prestat trapit, ze platonicky milujes svojho kamarata.
@rubyowl ahojky, píšeš že je to dlhoročná záležitosť, nie len chvíľkové poblúznenie - to si len myslíš. Akonáhle by si dosiahla to, po čom túžiš, skončilo by sa to. Ublížila by si tvojej a jeho rodine a mrzelo by ťa to. A ak sa smiem opýtať, tvoj manžel si nič nevšimol? Lebo neverím, že sa chladne (resp. "normálne") správaš k danému mužovi keď ste spolu na rodinných akciach
@rubyowl Viacere dievcata ti radia psychologicku.. no podla mna netreba problem prilis pitvat (to by totiz robila ona, a tym padom by si sa aj ty musela do toho zavrtat este viac nez uz si..), ale pouzit zdravy rozum a pokusit sa aspon na chvilu odlozit city nabok. Zamyslela si sa uz niekedy nad tym, preco je to vase platonicke pobluznenie take pekne? No prave preto, ze je platonicke..mozes snivat o vsetkom od prveho bozku az..kamkolvek 😀. Ako ked si mala sedemnast.. 🙂. Ale ak by ste to zrealizovali, vsetko pekne by opadlo a ostala by len hnusna realita dvoch rozbitych rodin, zvlast ak tie rodiny a partnerstva stoja za udrzanie 😉. Pekne si snivajte dalej, drzte si odstup, a po rokoch sa na tom este dobre zasmejete🙂.
@rubyowl vaz si co mas doma, mozes mi verit, ze akonahle by ste sa dali dokopy, vsetko by stroskotalo. teraz ste stastni vsetci, potom by nebol nikto, ani vy dvaja. jedine ze by to bol ten spominany posledny tyzden v zivote, ale tak to nebude, vsak? 😉 🙂 viem ze take nieco nemas v plane, ale mozno ti tento moj nazor pomoze k tomu, aby si zahnala take myslienky, lebo urcite ti to beha v hlave 😉 . zachovajte si takyto vztah cely zivot, svojim sposobom je to krasne ked vies, ze este niekto okrem tvojho manzela ta miluje a mysli na teba 🙂
@rubyowl svojho manzela nemozes milovat, ak stale myslis na druheho.. klames seba i jeho
poznas ho usekovite, nie kontinualne. poznas jeho zle nalady, jeho vracanie o strom, atd. ale to su epizody. nie je tam "predtym" ani "potom".
nespis a nevstavas vedla neho kazdy den, ked ma blby tyzden a vsetko, vratane teba, mu ide na nervy a dava ti to pocitit.
poznate sa dlho, ale stale nie natolko, aby ste poznali svoje temne stranky doverne. mozno poznas tie jeho aj osobne (mas uz nejaku tu skusenost), alebo z kamoskinho rozpravania, ak mavate "cierne hodinky", ked riesite aj neprijemnosti s vasimi manzelmi. ale stale mas odstup, nadhlad, stale sa ta to netyka osobne, intimne, stale si mimo, ak ti to nepasuje, mozest odist, vykorculovat z toho, nie si nutena to zniest a riesit.
je ine v tom zit, nemoct od toho utiect a ine o tom pocut, ci obcas s tym prist do styku, ale stale s vedomim, ze napr. na chate sa choval ako debil, ale z chaty odchadzam a tyzden sa neuvidime a potom s odstupom casu uz som k tomu benevolentnejsia, co sa stalo. ine by bolo zazit ho ako hnusneho v zlej nalade a potom s nim este takym ist aj domov z chaty a doma to znasat dalej. proste s tym musiet vyjst a nemoct pohodlne odist do kludu.
preto si myslim, ze hoci ho poznas dlho a v roznych situaciach, vobec ho nepoznas. nespajaju vas spolocne veci, nic intimne, nic take, od coho sa neda len tak odskocit a utiect. nezazila si s nim dusno v jednom byte a ver mi, ze veci sa vidia inak, ked ich hodnotis bez emotivnej naviazanosti na ne.
preco kazda zena zufa, ze ma s muzom take a onake problemy, s ktorymi si nevie rady a preco vsetky okolo vidia riesenia? lebo ona je "dnu" a oni "vonku".
pre toto si uvedom, ze naozaj nevies, co vies. nepoznas ho. stale mas vzdusne zamky a zijes v nich. hoci sa do nich snazis vniest realitu bezneho zivota, jeho negativne vlastnosti a vsetko, je prisposobena tak, aby nenarusala celkovy pekny pritazlivy vzhlad vzdusneho zamku. nekradla ti krasne pocity.
80% a 20%.
milujes svojho muza, lebo ti dva 80% toho, co na uspesny partnersky vztah potrebujes. naplna ta.
druhy dava 20% toho, co ti chyba k uplnej spokojnosti. preto pocit, ze milujes aj jeho.
kazdy osve by ti nedal vsetko.
ostava na tebe porozmyslat, kto z nich ti kolko dava a kolko by ti dokazal dat osve. a ci ti stoji za to za tym lkat. ono, platonicka laska je krasna len tym pocitom, ze nebude nikdy naplnena. ani obaja vlastne zvycajne netuzia po naplneni. lebo vsetka exkluzivita tych vzdusnych zamkov by tym vyprchala.
(vzdusny zamok neber ako negativne pomenovanie).
skus s nim uplne prerusit kontakt
ahoj,
no tazka situacia ale si myslim ze by si mala zabudnut na manzela kamaratky a vyckat
laska (vedecky dokazane) je len chemia , to prve zalubenie alebo zalubenie ked nemozete mat jeden druheho,
tato "laska" sa po 2ci 5 rokoch vytrati e nahradza ju prava laska, priatelstvo a rodina
kto ti zaruci ze ak sa rozvediete budete zit spolu 5 rokov vasa "laska"- zalubenie nevyprcha??
ved to by sme museli vsetci menit partnerov kazde 2 roky a o tom to neni a nikdy nebolo
ako pisu baby , prerus kontakt a zameraj sa na tvoju rodinu, za 10 rokov bude ci s tvojim manzelom ci s tym druhym uplne inak
pozeraj do buducnosti
drzim palce
menit nechces.hovoris,ze ho poznas-ale bohuzial len ako priatela,nie partnera.nezdielali ste spolocnu domacnost ani postel,neprala si mu spinave trenky atd.nevies aky je,ked je nahnevany(alebo ano?),neprezili ste spolu ziadnu krizu,neprekonali choroby.vyhlasit teda,ze je to muz na spravnom mieste a charakter,no neviem.s cistym svedomim sa kamaratke rozhodne do oci pozerat nemozes.nie ked citis toto.ako vies,ze citi to iste?ked sa nekontaktujete?mam v tom chaos.zda sa mi,ze lietas privysoko.co vlastne chces?cakaju druhe dieta,tak to asi nebude take zle medzi nimi?a na komplimenty clovek nie je nikdy velky🙂 to si mozu povedat manzelia po 50r.,nie dvaja ludia,ktori spolu ani nespali...
@moonlight1210 ty si šťastná osoba keď tak dobre poznáš svojho manžela, pretože ja mám niekedy dojem , že ten môj je z inej planéty, že ho vôbec nepoznám a pritom manželmi sme už niečo viac ako pár rokov 😀 . @seraa láska sa ani po 2 či 5-tich rokoch nevytratí, vytráca sa tam, kde možno ani nebola. Láska v dobrom manželstve sa utužuje, alebo ?
@ritusuk nerozumiem:a na komplimenty clovek nie je nikdy velky to si mozu povedat manzelia po 50r.,nie dvaja ludia,ktori spolu ani nespali... to keď ja niekomu poviem, že vezará dobre, alebo vyzdvihnem, že sa mi niečo na ňom páči tak to sa už musím s ním vyspať? 😕
Ahoj, prepac ale pises ze svojho manzela milujes ale si buchnuta do kamarata...hm tak koho vlastne milujes? Neviem co by som ja robila na tvojom mieste ale moj nazor je ze clovek ma robit vsetko preto aby bol stastny, ak je clovek sam stastny dokaze robit stastnych aj ludi okolo neho..zijeme len raz a clovek nikdy nnevie kedy bude ten jeho posledny den preto by sme sa mali snazit byt uprimni...ja ked sa nachadzam v situacii ze neviem co ako si predstavim ze mam poslednytyzden na tomto svete..a robim tak ako by to bolo naozaj...sama si musis uvedomit ci si stastna, ako chces zit, koho vlastne lubis a s kym chces svoj zivot stracit...lebo mozno za 20-30 rokov si budes vycitat ze si si zila a zaroven vobec nezila, lebo len laska dokaze naplnit nas zivot.