Kamarátke vadí môj vekový rozdiel s priateľom

27. máj 2023

Sme pracujúce ženy, obe vo vzťahu, kamarátka v dlhoročnom, ja v kratšom. Je to moja dlhoročná kamarátka. Občas vybehneme von na kávu... môjho priateľa zatiaľ nepozná. Vždy je však zvedavá. Vzťah s priateľom máme pekný, rozumieme si, aj chémia funguje. Kamaratka ale stále rieši, že je priateľ pár rokov mladší, vždy mi povie, že jej by to vadilo, jej to vadí, vyjadruje pochybnosti, ale ja si to neželám, znechucuje ma to...myslím tiež stále na to, že raz príde ťažšia chvíľa, lebo to prídu vždy a ona to otočí na vekový rozdiel. Takýchto situácii sa bojím. predtým som zas mala niekoľko rokov staršieho to tiež stále riešila. podľa veku si nevyberám, sú iné dôležité oblasti podľa ktorých si človek vyberá. A hlavne, ja som šťastná, tak prečo ona hľadá chyby...jej vzťah s vpodstate rovesníkom je síce dlhoročný, ale pekne sa k nej podľa mňa nespráva. Riešiť vekový rozdiel medzi dvoma dospelými ľuďmi a pohoršovať sa nie je vporiadku. Mimochodom ten náš vekový rozdiel nie je veľký, ale aj keby....Okrem toho by som sa podľa nej mala vo vzťahu kamsi ponáhľať, ale my sa posúvame pomalšie, chystáme sa skúsiť spolu bývať. Je to moja najbližšia kamarátka, ale vadí mi jej správanie, zdá sa mi nelogické, neviem ani ako na to reagovať, rieši to vždy a ja vždy poviem len, že si rozumieme a máme sa radi, že si podľa veku nevyberám. Mám v okolí veľa ľudí nie rovesníkov, ktorí tvoria krásne, naplnené vzťahy. Jej názor nezmením, zmení sa sám časom....ja mám ale pocit, že tá moja kamarátka potrebuje dozrieť. Ako by ste na ňu reagovali?

lienocka9793
27. máj 2023

Povedala by som jej, ze si neželas aby riešila ten vekový rozdiel a celkovo to ako tvoj vzťah funguje … zjavne máte obidve iný názor na vzťahy a hlavne sa ňou neriad a nenechaj sa zneistiť 🙂

zuza265
27. máj 2023

Opytala by som sa preco stale naraza na vekovy rozdiel a aky s tym ma problem? Ze nech mi povie narovinu. Ja som s tym muzom, lebo si rozumieme a mame podobne hodnoty a par rokov hore dole je nic. A ked to mne neprekaza preco to prekaza jej … ze ma nebavia tie neustale narazky a znechucuje ma to… a cakala by som na odpoved. Ja kamaratku podrzim v kazdom dobrom vztahu kde vidim, ze je spokojna a stastna. A muz je okej… nerozumiem takymto podpichovackam od kamosky.

h2
27. máj 2023

Povedala by som jej, že je mi nepríjemné, keď neustále vyťahuje vekový rozdiel medzi mnou a mojím partnerom, že svoj názor na to už povedala. Že my si rozumieme a sme šťastní, tak prečo nie je šťastná so mnou? Keby o tom ešte aj potom niekedy začala, stopla by som ju, že to už sme prebrali.

danica2711
27. máj 2023

toto je najlepšia kamarátka? Ak ste si ozaj také blízke, tak jej predsa musíš vedieť povedať, že si to neželáš a keď zase začne riešiť vek tvojho priateľa a vôbec tvoj vzťah takýmto spôsobom, tak odchádzaš. A ak nepochopí, začni ty rozoberať jej vzťah, napr. prečo sa v dlhoročnon vzťahu ešte nedoponáhľala so manželstva...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tykat
27. máj 2023

Mna casto prekvapi koho maju ludia za najlepsich kamaratov. Ak to je clovek pri ktorom ten druhy nemoze byt sam sebou tak nechapem naco vobec byt v kontakte nie este ze najlepsi kamarat. Mna by toto oberalo o energiu.

muchotrafka298
27. máj 2023

ja by som s nou vobec toto neriesila, ked ti to vyhovuje tak ako to mate, tak mozes mat vekovy rozdiel aj 20 rokov a druhych do toho nic nie je. Lebo v prvom rade zijes s partnerom ty a musi vyhovovat tebe a nie kamaratom alebo rodine. Toto ja vidim casto, ze druhi ludia sa potrebuju montovat do vztahov inych a davat "dobre" rady, o ktore ich nikto neziada. Ja vztahy kamaratov neriesim ani nerozoberam, kazdy zije ako mu vyhovuje. A povazovala by som s nou debatu "vekovy rozdiel v mojom vztahu" za ukoncenu.

kukuk29
27. máj 2023

Ved jej povedz ze ona ma seberovneho takze ju to trapit nemusi a ty si si vedoma plusov a minusov 🙂 A ked jej to nejde do hlavy nech si najde aj ona mladsieho a moze porovnavat a mudrovat 🙂

milanemila
27. máj 2023

Vobec nemusis svoje rozhodnutie byt s mladsim partnerom obhajovat tu a ani pred kamaratkou. Mne to pripada, ze sama nie je vo svojom vztahu spokojna a vidi, ze nie je idealny, tak ako keby “nedopraje” ani tebe a snazi sa najst problem tam, kde nie je. Co je dost smutne, lebo ako kamaratka by ta skor mala podporit 🤷🏼‍♀️ teraz jej vadi, ze mas mladsieho, predtym zas, ze si mala starsieho. Neviem ci je to az taka super kamaratka.

zmrzlinka2021
27. máj 2023

A povedala si to kamoška, že ti to vadí, čo hovorí?

zmrzlinka2021
27. máj 2023

@tykat problém je neschopnosť komunikovať, čo mi vadí. Je ok mataj odlišné názory ale vždy si hranice nastavujes ty.

babulkomale
27. máj 2023

U zsom to sem raz pisala: mala som kamosku co toto iste riesila. Mala som mladsieho. Strasne jej to klalo oci.
Potom som si nasla rovesnika. Ten sa jej neskutocne pacil.
Pointa 1 - od nej bol mladsi 😃
Pointa 2 - ona mala o 16 rokov starsieho manzela.
Pointa 3 - ked som sa rozisla s rovesnikom, zbalila ho a podvadzala s nim manzela 😂😂😂

lujza123
27. máj 2023

Prečo jej to nepovieš?

Veľa žien (ale aj mužov) si hrozne komplikuje život tým ze nevedia hovoriť na rovinu a jasne formulovať svoje názory, postoje. Keď mi niečo naozaj vadi treba to skrátka povedať, žiadne náznaky, omáčky okolo...

Normálne ju popros aby prestala dookola riešiť váš vekový rozdiel pretože tí to veľmi vadi...A pripomeň jej to zakaždým keď túto tému načne...

Samozrejme záleží aj od teba, nedávaj jej žiadny dôvod na vyťahovanie vekoveho rozdielu. Pretože aj toto je taka hlúpa vlastnosť veľa ľudí ze sa dookola sťažujú kamarátom na svoje polovičky. Keď je niekto takovy alebo makovy rieš si to s partnerom, nie prísť za kamarátkov a dookola sa sťažovať na chlapa.

michellemary
27. máj 2023

Povedz jej, nech sa ti do vzťahu nestará.

ckocka
27. máj 2023

Má to byť tvoj partner alebo si ho budete s kamarátkou požičiavať?

taminka1986
27. máj 2023

Povedala by som jej ze ma nezaujima co si mysli,je to moja vec a vybavene. Povedala si svoje,beriem na vedomie a tym to hasne,urobim si podla seba

tykat
27. máj 2023

@zmrzlinka2021 ved hej, opytat sa, vypocut je ok ...ale co ma co takej kamaratke vadit ze ma autorka mladsieho? Akonahle mi niekto zacne opakovane manazovat zivot tak obmedzujem kontakt a aj prisun informacii o tom ako zijem.

zmrzlinka2021
27. máj 2023

@tykat Ale niekedy staci len komunikovat to, co mi nevyhovuje. Ak by som mala tak radikalne pristupovat k ludom, ako pises, nemala by som nikoho. Proste ludia maju rozne postoje, len niekedy si clovek nemusi uvedomovat, ze je to nevhodne, ze presiahol istu hranicu. Ale ak je pri zmysloch a upozornis ho na to, tak by s tym mal prestat.
A hlavne, kedze ja u nemam 20 - naucila som sa v zivote aplikovat pravidlo NEBRAT SI VECI OSOBNE. Stale sa to ucim a velmi ma to oslobodilo od velmi vela veci.

Inak, mimo veci, ak niečo sa nas velmi dotyka, nemame to v sebe spracovane. Keby autorka tejto temy bola OK s tym, ze ma mladsieho partnera, tak by sa na tom zasmiala, mavla rukov a absolutne neriesila.

muchotrafka298
27. máj 2023

Niekedy nie je lahke na rovinu povedat ludom veci, pretoze vieme, ze sa urazia a moze to byt koniec kontaktu. ALe v tomto pripade by som jej povedala, ze proste je to moja vec a hotovo. Mne osobne vekovy rozdiel neprekaza, ale ani to nekomentujem a myslim si svoje. Jedna vec mi pride sebecka, ak je zena vyrazne od muza starsia, ona uz napriklad deti mat nemoze (vek nepusti) alebo nechce a toho muza "obera" o sancu mat vlastne deti. Toto je ale priklad naozaj rozdielu, ze zena ma trebars 50 a jej partner 30.

monillia
27. máj 2023

Povedala by som jej presne to čo si tu napísala. Je to tvoj partner,tvoj život, ona s vami žiť nebude

ibajaanikiny
27. máj 2023

Reagovala by som tak,ze by som jej toto vsetko,co si napisala rovno povedala. A zakoncila to tym,ze ak to nevie prekusnut,tak sa o vztahoch nemusite bavit vobec. Bodka

miadi
27. máj 2023

Ved jej povedz ze ten jej pan uzasny je len o 2 roky starsi od nej a tiez to nie je mega super ked Podla teba sa k nej nechova pekne.