Kamarátka sa uzatvára do seba

28. feb 2023

Máme deti v rovnakom veku, často sme si dávali rady ohľadom výchovy. Všetko sme prežívali spoločne či pekné chvíle alebo smutné veci. No teraz ju nič nebaví. Jedine čo jej spraví radosť je nakupovanie. Posiela mi fotky čo nové kúpila. Napíšem jej pekne ale napíšem jej aj to nech to nepreháňa s nakupovaním. Teraz jej konci podpora a do práce sa nehrnie. Jasné že sa sťažuje že nevie si nájsť prácu. Volala som ju ku nám do firmy, povedala že ona nebude cestovať k nám busom. Pozerala som s ňou profesiu a našla pár miest, no na všetko mala neaku výhovorku. Že ona nemá vodičák preto chce prácu hneď blízko domu. Pred rokmi som ju povzbudila nech si vodičák spraví, jej muž by jej to zaplatil. Povedala že ona to nespraví že nemá také šťastie aby soravila. Na dohodu nechce robiť lebo to sa jej neoplatí. Radšej bude doma sedieť bez príjmu, samu seba utesuje že není prvá ani posledná čo je doma x rokov. Keď jej napíšem niečo, ona že nech ju neotravujem že ju nič nebaví, nikto ju nezaujíma len ona sama a podobne reči má. Ako ju z tohto stavu dostať von?

alica_matejka
28. feb 2023

no, obavam sa, ze asi jej svojimi recami nepomozes, aj keby si neviem ako chcela. chapem, ze to myslis dobre, ale je zjavne, ze je ten typ ludi, ktori maju svoju pravdu a ty sa mozes snazit ako chces, nepomozes.

evica17
28. feb 2023

Buď má.depresiu,alebo je to typ že nič sa nedá a všetko je nahovno. A k sebe do firmy ku neodporúčam ak je taká,potom budes ty tá, čo tam odporučila takú nezodpovednu osobu ak náhodou.