Vopred chcem podotknúť, že sa nestarám do jej života. Ona sama ma poprosila o radu.
Ja som takéto pocity nikdy nemala tak sme sa rozhodli, že sa nechá poradiť od vás.
Kamarátka nechce pracovať, resp. čokoľvek robiť.
Sama sa priznala, že nechce pracovať keďže často to vychádza tak, že keď je ona v práci, priateľ je doma.
Doteraz študovala dištančne takže mu bola kedykoľvek v dispozícii, no v práci nevie byť.
Trápi ju ak ona je v práci a priateľ zatiaľ ide von s kamarátmi. Prispôsobuje si celý život k tomu kedy má on čas.
Nevedela som jej nič poradiť, keďže ja keď som v práci je pre mňa normálne, že partner si spraví program bez o mňa a nikdy mi nenapadlo hnevať sa naňho alebo nechodiť do roboty kvôli tomu.
Samozrejme nechodiť do roboty nie je riešenie, tu by sa malo zapracovať na jej myslení.
Bojí sa, že sa partner cíti dobre i bez nej a kvôli tomu zisti, že ju vôbec nepotrebuje na to aby bol šťastný.
To je jej zníženym sebavedomm.Mysli si, že keď ho bude mať pod dozorom tráviť s ním čas bude to v poriadku.Mozno jej chýbala láska?Dosiahne akurát to, že mu pôjde na nervy , alebo ju opusti a nebude mať jedinú kamarátku.Taketo typy potom robia všetko preto len, aby bol spokojný...úplne stratí samu seba.preco sa nemôže partner cítiť dobre aj bez nej?čoho sa boji?
Keď ju bude chcieť opustiť spraví to.Ja by som nemohla mať partnera čo tam na mne visí a dusi ma.v každom prípade to nie je zdravy vzťah.
Bud si nájde robotu, aby bola doma vtedy kedy frajer, alebo frajer začne lepšie zarábať a kamoška môže sedieť doma a čakať na svojho spasiteľa.
Nechce pracovat a to ani len nemaju deti? Mala by sa aspon pred svadbou tvarit, ze sa jej chce pracovat, lebo sa k nej ani nedopracuje. Zvlastne myslenie. Praveze zisti, ze taka, co lezi doma a o nic sa nestara, kym on pracuje, ze taka mu je v zivote nanic.
Kludne nech v tom pokracuje a o chvilu sa to vyriesi same - kopne ju do zadku, bude single a bude moct ist konecne pracovat.
Ak s tym chce nieco robit, tak hned zajtra nech zhana dobreho psychologa / terapeuta, lebo nie je normalne byt na niekom takto zavisla. Ak nebude pracovat, nebude mat prijem - to caka, ze on ju este aj bude zivit? Cim skor svoj stav zacne riesit, tym lepsie pre nu.
A ako to bere jej frajer?
ak zisti, ze mu je lepsie bez nej a odide, tak dobre pre nu.. aspon zisti, ze to nebol ten pravy.. nech to berie ako 'tester', ci partner s nou vydrzi, aj ked je vo 'volnom case' s kamaratmi 🙂 .. to si potom moze byt istejsia, ze je to dobry vztah..
a nech sa neboji, ze sa nenajde ziadny, co jej da prednost pred kamaratmi.. ked sa boji, tak nech si na nejaku tu terapku zajde, lebo to nema v sebe uplne v poriadku
Byt na frajera nalepena 24 hodín denne, nedať mu dýchať, byt na ňom totálne závislá citovo a aj finančne, nenechať mu ani kúsok súkromia...kamoška si volí cestu do pekla a garantujem ti, ze ak je chalan normálny skôr či neskôr ju kopne do zadku. Kazdy aj keď je vo vzťahu potrebuje čas aj pre seba, svohd koníčky, svojich priateľov. Ak je na ňom taka zavisla tak je to diagnóza a mala by s tým niečo začať robit
Ja by som jej v tomto vôbec nic neradila. Privlastnit si ho aj tak nemôže a do prace treba chodiť.
Priateľ sa jej venuje, teda vôbec nejde o to, že uprednostňuje kamarátov. Jednoducho im vychádza čas tak, že keď on je doma ona v práci a naopak. Ale samozrejme sú i spolu, týždenne viac krát sa stretnú. Tento víkend od piatku boli spolu, zajtra a utorok kamarátka ide na pohovor a priateľ do práce, v stredu sú tiež spolu a cez víkend tiež. Mne osobne to málo nepríde, ja tiež nestíham byť neustále s priateľom ale obaja máme čo robiť takže sa teší na dni keď sme spolu.
Keď je blbá?? 🤔 takej niet rady ani pomoci. O chvíľu bude bez frajera a môže robiť od rána do rána.
tak ked ma potrebu travit viac casu s priatelom, nech si hlada k tomu adekvatnu pracu a nie ze budu robit na smeny kazdy opacne a doma sa len zdravit medzi dverami.. to je uplne normalne.. nenormalne su dovody, ktore si uviedla na zaciatku, preco ma obavu byt bez neho
Nadpis znie, ako jej pevne vytýčený životný ciel----Nepracovat.
A ona je to motanica s chlapom, zrejme viac ziarlivost, ako lenivosť.
No vo svojej hlave si musí upratať sama.
Alebo sa pracovné zladit s nim, obaja v robote, obaja doma. 🍀
@ahhola nadpis mi bohužiaľ zmenili 😅
Pracovat nie je povinnost, moze ostat kludne doma, ked ju ma kto uzivit alebo ma dostatocne uspory na pohodlny zivot. Ja poznam zeny, ktore desiatky rokov nepracovali, lebo nemuseli. Jedna znama si 30 rokov platila socialne poistenie, takze momentalne dostava aj dochodok.
Moze si hladat pracu, ktoru bude vykonavat z domu (ekonomicke veci, preklady, projekty),tak bude mat aj peniaze na zivot a bude aj sediet pri partnerovi.
Smer psycholog, moze (nemusi) ist o zavislu poruchu osobnosti resp. iné formy závislého správania, co casto ide ruka v ruke s nizkym sebavedomim. A ak ideme az do detstva, s emocionalnym "hladom".
A z coho zije?
Presne s týmto mal problém môj muž. Riešil to s psychologičkou. Kľudne mi napis
Kamaratka by mala navstivit psychologa. To nie je normalne,co doraba. Je chorobne zavisla na priatelovi,neveri si,boji sa,ze ho strati. V prvom rade si musi ona dat hlavu doporiadku,nabrat sebavedomie. Na jednom chlapovi zivot nestoji.
Možno keby si nasla nejakú prácu na doma.
Mne to príde, že je na ňom pricucnutá ako pijavica...Dosiahne presne pravý opak...Nedá mu dýchať a tak ju opustí...
Keby som bola chlap a ta tvoja kamaratka bola vo vsetkom ostatnom najuzasnejsia na svete, zeniem ju metlou kade lahsie!
Co bude ta tvoja kamoska robit, ak budu mat uz vacsie dieta a ona bude mat ist do prace? Zial nie kazdy muz zarobi tolko aby zena bola cely zivot doma a potom zila este aj z jeho dochodku.
Ona je tak zami drakovana, ze uprimne- ani za kamosku by som ju nechcela. Ta potrebuje kvalitnu a dlhodobu terapiu ako vzduch na dichanie. Bez nej nikdy nebude samostatne zivotaschopna. Aby som nesla do prace, lebo som "len"3-4 dni s mm za tyzden, toto svet nevidel.
Nieze by som sa bez prace doma nudila- nudu som nepoznala ani ako slobodna bezdetna.
Ale zial, nenarodila som sa ako dedic imperia, mm tiez nie tak po materskej do orace budem musiet ist. A riest take koniny, to by bol rozvod cakum prask a ani by som sa nedivila, chudak chlap. Ked chce patent na vernost, nech si kupi psa, tam ma 100% istotu, ze ju nikdy neopusti. A moze aj do prace chodit.
@rony2255
Na mna si tiez jeden sef zasadol a mm si chceli nechat. Povedal, spolu sme prisli, spolu odchadzame - tam ale bola sikana cista. Inak si neviem predstavit co pises. Ved ok, nemusi kazdy splnat normy ale nie vzdy je realne najst si spolocne rovnaku pracu. No je to iny svet u takych ludi.
Tu je kazda rada draha. Kamaratka nevie dychat, zit bez pertnera je na neho neprimerane naviazana a nici si zivot, trapi ju ked si on dycha, zije bez nej. A ani to, ze bude na nom vecne prilepena jej nezabezpeci, ze ju nenecha. Myslim si, ze casom dosiahne pravy opak. Mala by sa naucit zit svoj vlastny zivot.