Kamarátka mi závidí

21. dec 2022

V poslednej dobe kamoška začala sa so mnou porovnávať. Neviem prečo. Hovorí vety že ja sa mám dobre,ja mám len jedno dieťa doma a to je nič. Mám 13 a 3r deti. Podľa nej staršia už môže sama ostať doma,vie sa sama o seba postarať a už nepotrebuje mamu. Ona má 4 a 7 r deti a vyplakava že má malý rozdiel medzi deťmi,že sú zlí robia si napriek bijú sa atď. Že ja sa mám najlepšie lebo sa môžem venovať len menšiemu. Keď jej poviem že staršej tiež treba venovať sa,tiež treba pomôcť starať sa. Ona že to je nič,že ona sa má najhoršie na svete lebo má 2 malé deti po sebe. Že sa nikdy nevyspi pri nich,nikto jej nepomáha s nimi a je z detí na nervy. Vadí jej že sú stále len doma zavretý medzi 4 stenami. Keď jej poviem že môžu ísť von aj keď je zima. Na to sa urazí že mne sa to ľahko povie keď neviem čo to je mať malé deti po sebe. Idú sviatky,pečiem doma s deťmi,posielame si fotky. Že ona nemá čas na pečenie že má malé deti a že nie každý má život bez starosti ako ja. Keď jej niečo poviem že kam ideme alebo barsco,na všetko má negatívne odpovede,ako keby mi závidela. No nemá čo závidieť. Neviem čo a ňou.

sandyan
21. dec 2022

To su strasne malichernosti pre mna :D ..ked ti to tak vadi,ze ti vraj zavidi tak sa s nou nekamarat a hotovo

hilda08
21. dec 2022

Ved to je super, ze ty mas uz taky ľahký život s detmi. Ty si si to tak zariadila. Ona je očividne nešťastná, nespokojná so svojim životom, takému človeku darmo budes nieco hovoriť, vyvracať, musi sa chciet sa na to pozriet z iného uhla. Neviem preco niektorí ludia potrebuju byt najväčší trpitelia na svete. Ked bude najbližšie nariekať ju polutuj, ake to ma ona tazke, pravdepodobne ide len o to. A ked ju budes lutovat prejde ju to.

ckocka
21. dec 2022

No nič s ňou. Sú to jej pocity, ty možeš riadiť iba svoje.

cyberk
21. dec 2022

Vsak normalne sa s nou porozpravaj, ak ste take kamosky. Asi ma len blbe obdobie, tak sa takto lutuje a porovnava no...
Ale akoze chapem.... takyto clovek vie vysat vsetku radost, ked je na vsetko taka negativna :/ ked to ani potom nepochopi tak pomoze uz len obmedzit stretavanie sa

andreja13
21. dec 2022

No tak take "kamaratky" by som teda poslala kadelahsie :D Zavidiet nie je pekne. A ani zavidiet v dobrom nie, lebo take nieco podla mna ani neexistuje :D Odstrihla by som vsetky kontakty s nou jednoznacne :D

autor
21. dec 2022

@sandyan Mne vadí skôr to že má často blbé reči.
@hilda08 Ona si myslí že mám ľahký život,no aj veľké deti sú deti a v puberte tiež dieťa potrebuje rodiča podľa mňa.Skusala som aj ju polutovat no ešte viac začala a ja nemám toľko času stále ju počúvať ako sa má zle. Darmo jej niečo poradím keď nepočúva

kacernakokse
21. dec 2022

Tvoja kamarátka namiesto toho aby išla od seba a snažila sa byť spokojná sama so sebou a svojim životom sa postavila do role obete a vsugeroval si, že ona sa má najhoršie a všetci ostatní sa majú dobre. Skúsila by som jej to takto vysvetlit, a ak by si stále išla svoje tak by som prerušila na čas kontakt lebo takého človeka nikto nepotrebuje mať vo svojom okolí

danulicek
21. dec 2022

Mozno nezávidí, možno je proste len taká. Tiež mam známu, ktorá sa stále stazuje, resp. porovnáva a úplne si užíva rolu obete, ktorá nesie ťarchu celého sveta - ake to ma ťažké s jedným dieťaťom, ako nestíha to a tamto, pritom dieťa v škôlke cely den a ona doma s manzelom, ktorý robí polku veci v domácnosti. Keď bola tehotná, tak si nikto nevedel predstaviť, ako to ma práve ona náročné atd. To iste keď sa babo narodilo, keď bolo väčšie, keď šlo do škôlky… keď nastúpila do roboty, to bola konečná. spočiatku ma to vytáčalo, ale potom som si uvedomila, ze to je len môj problém, že toto vobec riesim. Mna to vysavalo, ju nabijalo. asi si nieco kompenzuje, s čím nie je sama spokojná a ja ako “ťuťko” jej na to slúžim dobre, lebo ju pocuvam a dávam jej priestor si nieco dokazovat. Takze tu nepomôže nic, bud sa cez to povznesies alebo minimalizujes kontakt 🙂 ty si ty, nepotrebuješ nikomu dokazovat, čo robíš, nerobíš, čo máš ťažšie a čo nie, v čom si lepšia a v čom nie. Každý mame obuté svoje topanky a ten druhý nemá ani sancu, ako sa v nich chodi 🙂

nikolka1986
21. dec 2022

Tak ona nie je kamarátka, ona sa potrebuje len posťažovať, nie kukať na fotky vianočného pečenia s deťmi.

isis234
21. dec 2022

Tvoje uši nie sú kôš na smeti.... Jej sťažnosti ti nedodajú radosť. Ona sa musí zmeniť a prehodnotiť svoju situáciu. Nájsť riešenie. Lebo.. komu niet rady, ani pomoci. Skús pár dní nekontaktovať sa s ňou... ako bude ragovať... ak bude nahnevaná, skonči s takým kamarátstvom

lucka_ke
21. dec 2022

urob z nej bývalú kamarátku a pokoj

lienka.7
21. dec 2022

Popraj jej pekne sviatky a posli par koláčikov... ze vieš aké to ma ťažké😉

aaadkaaa
21. dec 2022

Energeticky upir....ja,ja, ja, jenom ja...to mam na hovno a vy ostatni sa mate skvelo...obmedzila by som kontakt na minimum, ona sa nezmeni....teraz ma male deti, potom pride skola, zle znamky, puberta....a tebe bude zase dobre,lebo uz mas velke deti.... ona si vzdy nieco najde...

tehulka2011
21. dec 2022

Teraz som si uz fakt ista. Tieto trapne temy pise stale ta ista osoba, bud ma psychicke problemy alebo je za to platena.

lenuska9999
21. dec 2022

Prečo sa stretavas s takou negatívnou osobou?

mandzula
21. dec 2022

Mala som jednu taku, podotykam, ze mala. Ja uz mam 16-rocnu dceru, a ked som jej vravela, ze mame tazke obdobie, lebo dcere prave diagnostikovali celozivotne ochorenie, stale bolo len, ze mne je sveta zit, lebo ona ma teraz 2 male deti po sebe, ze blablabla. Skoda, ze si neuvedomila, ze kym si ona uzivala mladost, ja som uz prebalovala, co, samozrejme, nelutujem, len nemam rada tychto vecnych vyplakavacov. Odvtedy uz na nu vobec nemam chut a ani mi nechyba.

saxana000
21. dec 2022

Odstrihnut sa od nej

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
21. dec 2022

@tehulka2011 🤦jasné celý koník píše len jedna osoba 😃

autor
21. dec 2022

Skúšala som sa odmlcat na pár dní,potom sa mi ozvala ona že čo je so mnou že sa nehlásim. Inokedy keď sme spolu alebo si píšeme stále sa všetko točí len okolo nej. Minulé ma tak vyviedla z miery že som jej povedala že kedy sa opýta ona ako sa mám ja. Nedala odpoveď,ale otočila tému zas na seba,že ona má všetko aké ťažké a sama na všetko nikto jej nepomáha.

viestta
21. dec 2022

ked ma blbe reci, ktore ti vadia preco si s nou v kontakte?

moze
21. dec 2022

Ved jej neodpisuj, sadni si k jej spravam 2x do tyzdna, odpis dve strucne vety a potom zas 2-3 dni nereaguj. Ju to prestane bavit. Alebo ked ti povie, ako sa mas super, povedz, ze ano, ze sa mas mega a ze si to fakt uzivas a dopriala by si to kazdemu. 🙂

h2
21. dec 2022

Ty si sem už kvôli tomuto dávnejšie písala, však? No tak sa s ňou prestaň stretávať, keď ťa to tak trápi, že už druhú diskusiu tu o tom zakladáš. Alebo jej povedz: "Áno, máme sa super, chválabohu. Nemohla by som žiť, ako ty, čo si stále s niečím nespokojná a nezvládaš svoj život." A prestane sa stretávať ona s tebou. Problém vyriešený.

ema22270
21. dec 2022

Tak sa s nou nebav, lebo to sa nezmeni, to bude stale to iste, - ked jej to budes chciet vysvetlit, nepochopi, zas to otoci opacne, proti tebe... skus si pohladat inu kamaratku, 😊 a chapem ta, tiez by ma to vytacalo.

lujza123
21. dec 2022

Tiež mám takú kamošku. Poznám ju už hrozne dlho, sú chvíle keď je s ňou fakt sranda, pokecas si ale 90% je presne to co popisujes.
Sebalutost, negativizmus, vyplakavanie, vkuse nejaká dráma v živote.....
Ja som sa musela úplne odstrihnúť, prerušiť kontakt aj keď mi to bolo ľúto, ale ja som ju už naozaj nedávala s takou povahou. Jasne ze to nebolo lahke utnut po toľkých rokoch, no zo mňa to proste vysavalo energiu.
Častokrat som sa pristihla ako ju ľutujem, hľadám riešenia pre jej problémy, trápim sa koli nej... A potom si poviem moment, ved ja sama som zažila xxx všelijakých s*aciek, aj iný kamaráti zažili kopu s*aciek ale všetci sme to prežili, nepotrebovali sme s tým takto zaťažovať okolie. Každého občas nastvu decka (partner, práca) , ale kto potrebuje o tom neustále rozprávať iným ľuďom?

Takemu človeku nikdy nebude dobre. Keď ma deti je zle, keď nema deti je zle, kým sú malé sú zlé, keď su veľké su zle. (a samozrejme zle sú ich deti, nie ich výchova)
Mýlia si kamarátstvo s psychoterapiou, nepotrebujú rady, iba poslucháča ktorý bude prikivkavat ich tragediam. To je proste také nastavenie osobnosti, nevedia sa zmeniť ani keby veľmi chcú.

ahhola
21. dec 2022

Podobná neschopna chnipa tu bola v lete, s deťmi len okolo baraku, inak v byte si zrali nervy.

aurora33
21. dec 2022

Poznam ženu ktorá ma dve deti do jedného roka. Jedno sa narodilo v januári a druhé v decembri v tom istom roku. To su deti po sebe a nie jej trojročný rozdiel. Odporúčam prerušiť kontakt, alebo aspoň minimalizovať.