Kamarátka mi berie energiu

miska210
28. feb 2020

Potrebujem poradiť. Mám kamarátku ktorá je v zléj situácií, chlap ju podvádza. Vždy keď mu to zistí mi vypisuje ako nič nezvláda atď. Neustále jej hovorím aby sa k nemu nevracala no on jej napíše blbé lúbim ťa a je napichaná ako pubertiak. Za 3 týždne znovu to isté a mne to už neskutočne berie energiu. Neodpisujem jej , napíše mi aj 10 správ... Proste mám dosť svojho a už ma nebaví aby som jej neustále opakovala to isté , lebo tento jej kolotoč trvá dobrých pár rokov a už jednoducho stačí. Som znechutená , doslova vysilená z nej... Nechápe , že ja mám svoje starosti.... Ako jej vysvetliť že už stačí ?

pribinak
28. feb 2020

Dohodni jej stretko u psychológa a keď nebude chcieť, tak už neodpisuj vôbec.

mata1001
28. feb 2020

Prosim ta nepis mi o svojich problemoch, mam dost svojich...Aj tak moje rady ignorujes ....
Napis jej toto, ked ti nabuduce bude pisat ze uz ma toho dost...

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rinsh
28. feb 2020

Normálne jej povedz narovinu ako to vidíš. Povedz jej aj o tom psychológovi ako píše @pribinak a keď si nedá nijak povedať tak pretni vzťah s ňou

miska210
autor
28. feb 2020

Ja ju mam naozaj velmi rada , prosim nemyslite si , ze som nejaka sebecka svina alebo co. Ale fakt to trva cca 7 rokov a uz naozaj som hotova z nej. Pise mi od rana do vecera , posiela mi screeny s jej muzom ako sa hadaju a taketo veci. Uz som jej napisala ze uz staci , a je mi jedno ze ukoncime kamaratstvo ktore trva od detstva..... Nikdy by som neverila ako moze clovek cloveka nicit a hlavne tu energiu... Mam male dieta a aby ma takto doslova niekto vyciciaval uz nie..

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fineta
28. feb 2020

@miska210 napisala som ti sukromnu spravu s vlastnou skusenostou

mata1001
28. feb 2020

@nikolka1986 mas pravdu, mozno som to napisala ostro ale ked to uz trva niekolko rokov a predpokladam,ze zakladatelka jej uz svojich pár rád dala, a myslim ze kamoska jej rady ignoruje, tak jej to treba napisat jednoducho a razne, nech to pochopi...

sandri
28. feb 2020

Moze ist aj o tzv energetickeho upira. Teda o cloveka, ktory svojim negativnym postojom z teba vysava zivot a energiu. Muz mal takeho kamarata. Nakoniec sme ho museli z nasho zivota uplne odstrihnut, lebo dlhe roky sme len pocuvali aky je on chudacik a co vsetko zle sa mu deje. Nase zivoty ho vobec nezaujimali, stale len on a jeho zvelicene problemy. https://zena.sme.sk/c/4190745/kto-su-energetick...

mirgenah
28. feb 2020

Mala som podobnú 🤣😂 roky viedla monológ so mnou len a len o sebe, vkusne, nešla som sa jej zavit, keď prišla, hodinu mlela svoje, ja som sa zmohla len na ....
.a...... mobil som kľudne položila so zapnutým reproduktorom a ona len mlela a mlela, aj 30 minút a ja ani slovo a robila dom si svoje, ani neriešila či majú vôbec počúvam, prosto prenášala svoje problémy mna...... Až mi jedného dňa praskli nervy a povedala som jej svoje s dosť zvýšeným hlasom. Taká som bola na seba hrdá😁 tak dobre mi to v
vtedy urobilo 🤣😂 povedala čo ma roky štve na nej a pravdu som jej splechla priamo do očí aj s psychologickym posudkom i nej...... Odvtedy mám pokoj. Pozdravuje sa, prehodíme dve vety a dosť. Ako dobre. Od takých ľudí ruky preč čím skor, tým lepsie

whatever1
28. feb 2020

@miska210 Najlepšie čo môžeš urobiť je zrušiť kontakt. Uvidíš ako sa ti ulavi keď sa zbavis "toxickej osoby". Ci myslíš ze ti bude chýbať?

cacianka
29. feb 2020

Slušne prehovorit do duše ze si jej poradila uz vela x a ked sa jej tvoje rady nepáčia nech sa stazuje na lampáreň.pomôžes poradis vypocujes ale uz to trva pridlho počúvať to isté o tom istom.
Nedvihat, správy blokovat alebo blokovat ju uplne.
Uz nič ine nepomôže

marca12
29. feb 2020

@miska210 aj ja som mala takuto kamosku. Dokazala uplne hocikedy odveci napisat...zase ma zbil...zase sa hadame proste ani ahoj nic len akoby vykrik do tmy. No a mna to vzdy ranilo,lebo mali male dieta a bolo mi velmi tazko z toho,ze to malicke uboziatko ma takyto zivot. Kamaratstvo je aj o tom,aby sme si pomohli aj v zlych chvilach,vypoculi kedna druhu,ale tiez odtial potial. Ked sa nepoucila zo zivotnej situacie a ani rady nebrala k srdcu,tak pre vlastnu pohodu,som obmedzila kontakt. Odpisala sporadicky,o par dni ako prisla sprava. A uz ma nekontaktuje vobec. S magorom sa rozviedla. Nasla si casom partnera a uz nema potrebu si denne vylievat srdce. To,co robi tvoja kamoska je totalne zufalstvo,ona sa nevidi ako sa strapnuje asi je na tom psychicky dost zle,ked si nevie zachovat hrdost. Takymto ludom aj darmo budes vysvetlovat,oni nepochopia,ze sa strapnuju a obtazuju niekoho,este budes ty zla. Skus neodpisovat. Odpis jej o par dni,ci je uz lepsie. Ona zrejme ani necaka radu,len sa potrebuje vyzalovat.

koralka18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evica01
29. feb 2020

Napis jej taketo:
Napis mi radsej nieco pozitivne. Bude nam obom veselsie 😊😉

cormeum
29. feb 2020

@miska210 Mne sa nedávno v mojom blízkom okolí priplietla taká osoba do života...vždy keď s ňou hovorím ústavične na každého len chyby vyťahuje, kritizuje a len sa sťažuje, veľa vraví hlavne o sebe alebo len negatíva o iných, samozrejme hneď mi došlo, že si primne dobíja baterky, behom jedného víkendu som to rázne stopla. Vyhýbam sa jej, aby ma k sebe nevolala a keď mi volá, že mám ísť na čaj poviem že mám niečo na robote. Ak ťa niekto oberá o energiu, je to na tebe aby si to čím skôr stopla, či sa bude hnevať alebo nie. Takto kamarátstvo nevyzerá.

cormeum
29. feb 2020

@nikolka1986 😀 by ma j.b.l

lujza123
1. mar 2020

@miska210 keď budeš s nou osobne (čiže nerieš to cez mobil, len z očí do očí) vysvetli jej ze si neželás o ňom počúvať, že ťa to nebaví, podviedol ju veľakrát a urobí to znova tak nech sa s tým zmieri alebo nech sa teda rozide.
Predpokladám ze nemá komu lebo všetkým to už ide na nervy. Porozprávaj sa s ňou že takto naozaj príde o všetky kamosky, nemôže ľuďom nakladať dookola svoje problémy ktoré nemieni riešiť, povedz jej ze sa z nej stáva energický upír ktorý proste tie svoje 💩 namiesto toho aby ich splachla v záchode jednoducho vykaka iným pod nos aby ich otravoval. To sa proste nerobi. Ona si to možno ani neuvedomuje co robí.
Proste toto treba prebrať z očí do očí, úprimne ale rázne jej vysvetliť ze máš plne zuby riešenia toho chlapa. Ak chce ostať s tebou naďalej v kontakte tak sa k téme jej chlap nebudete ani vracať, ani ho preberať, ani ho spomínať.

A od tohto momentu ak ti o ňom napíše správu odpis jej ze ste sa dohodli ze o ňom nebude písať a viac nereaguj. Vždy keď ho začne spomínať povedz ze ta to nezaujíma a nech o ňom nehovorí. Ak si nedá povedať kľudne polož telefón, idid zo stretnutia.

Zažila som podobnú situáciu a naozaj pomohlo to takto radikálne riešiť, téma o ňom bola absolútne zakázaná. Už s ním našťastie nieje. Myslím ze osobe uvaznenej v takomto toxickom vzťahu pomôže keď sa jej okolie, kamoši, rodina otočí chrbtom a prestane ju ľutovať ako chuderku, ako obeť. Minimálne jej to otvorí oci

miadi
3. mar 2020

To Nie je kamoska vymaž ju zo života. Je to velmi jednostranny vztah ktory ti nic nedava iba Ta niči. Robis jej butlavu vrbu no ona sa v tom svojom sebou vybranom a vytvorenom trapeni vyživa. Je to egoista. Zazila som viem ako sa citiš. Mala som kamosku 10rokov vzdy bola popularna charizmaticka vecne busy s niekym a ja spm bola taky plan B. No posledny rok mala zly vztah kazdy den mi pisala na msn ako svoju partnerku miluje a ich hadky a ako ju Ta mala v prdeli. Kazdy den aspon hodinu. Ich hadky od slova do slova kto komu rozbil mobil žiarlivost. Ako ju vyhadzovala z bytu.. potom raz na silvestra som bola s mm na sk a chceli ist kuknut ohnostroj no ona mi od 8 do 12 pisala aka je sama ze Ta jej pizda isla na male divy so svojou ex Lebo to kupili vraj rok dopredu Este ked boli spolu .no proste som koli nej zanedbala mm utešovala ju volala ju nech ide snami von ..ohnostroj sme ledva stihli. .. a potom ked som mala ja narodky Tak si ani “nespomenula” hoci to fb pripomenie . Ked som jej to vytkla odpisala ze ona je busy a moje narodky nie su zas extra doležite.. čim ma potesila že sa ukàzala a s lahkou dušou som ju vymazala na Fb a od vtedy skoncil kontakt a vobec mi nechyba. (Ako nesledujem to uplne ked niekto zabudne na moje narodky ale clovek co mi piše kazdy boži den svoje sračky by mal mat aspon tolko slusnosti povedat prepac nevšimla som si ., ale take co su same “ ja ja ja.” To ani nenapadne ze svojimi negativnymi kecami cloveku kazia den. Že ti tej kozy este bolo luto a chcela si aby bola konecne štastna.. vymazat zablokovat dovi dopo.

lintu
3. mar 2020

Uff, sedem rokov... Tak to je pre ňu hádam už aj zvyk. Neumlčíš ju. Už si to skúšala. Neúspešne. Musíš to s ňou radikálne seknúť. Až keď nebude mať divákov a bude na svoje problémy sama, možno sa spamätá. A možno aj nie.
Neviem, ale ani v kamarátstve nemusí byť na škodu sa občas pohádať a byť trebárs chvíľu od seba. Človek tak prichádza na nové myšlienky. Je to obohacujúcejšie, ako keď ti stále len niekto pritakáva a snaží sa byť s tebou za dobre. Navyše to fajn filtruje vzťahy, keďže touto skúškou dokážu prejsť naozaj len málokto.

liljana
18. apr 2022

Povedz jej normalne, ze hocico ine s nou preberies, ale toto s nou uz viac nechces riesit. Ze ti to to zobralo uz dost energie a casu, nic ste envyriesili a ze mas aj svoje vlastne problemy. Ked sa jej nebude pacit, jej problem, zrus ju.