Kamarátka a jej nový priateľ

18. máj 2021

Ahojte potrebujem váš názor.
Mám kamarátku (nie, nie som to ja. Práve kvôli nej sem píšem, keďže možno sa obávam zbytočne ale preto chcem váš názor) , ktorá má 18r. Ja mám 20 a pred pár mesiacmi sme sa spoznali s jedným chlapom. Vyzeral fakt dobre a nechcelo sa mi veriť, že má 30. Kamarátke toto moc neprekážalo a začali sa motať. Najprv som to neriešila, vyzeral naozaj dobre, max na 25 a myslela som si, že ju len jednoducho priťahuje. No začali sa veci komplikovať. Začali spolu spávať pravidelne. Kamarátka sa snaží posunúť veci ďalej (vzťah) ale on tvrdí, že by im to dlho kvôli veku aj tak nevydržalo, majú iné priority a podobne. Súhlasím s ním, plus kamarátka ešte chodí do školy a má učiteľa. Tento jej učiteľ a chlap s ktorým začala spávať sú veľmi dobrý kamaráti. Celá situácia je divná. Dokonca nie som si istá, či by im to nevydržalo alebo on by ani nechcel aby vydržalo. Stretávajú sa cez víkendy uňho na byte. Programy nemajú aby ich neuvideli. Takže v podstate sú len uňho, pozerajú filmy a spávajú spolu. Ťahá sa to pár mesiacov a vždy keď jej prichádzajú ženské dni ukončí to s tým, že nemôžu toto robiť ďalej, len si ubližujú a nevedie to nikam. Ochranu nepoužívajú a kamarátka mu vždy napíše, že prišli. Potom si začnú znova písať a takto to ide dokola. Vidím na nej, že fakt verí tomu, že on ju ľúbi len ten vek mu vadí. Možno sa mýlim ale ja som presvedčená, že on ju má len na sex a vekový rozdiel mu príde ako vhodná výhovorka. Čo si o tom myslíte?

sissy27
18. máj 2021

Myslím si o tom to, že by si nemala riešiť súkromné veci tvojej kamarátky na internete.
Je to mladá žaba a zároveň dospelá osoba, nepotrebuje tvoje požehnanie na akýkoľvek vzťah. Potrebuje sa poučiť na vlastných chybách.

sofiella
18. máj 2021

A ty co riešiš????
Nechaj ju zit. Ma 18 a 30tnik si s nou užíva zivot. Ona sa chce vydavat? V jej veku je toto súčasť života.
Jasne ze ju ma na sex a ona je naivná. Bohuzial, dievcatka v jej veku si to uvedomia az oveľa neskôr.
Nestaraj sa. Nájdi si tiez frajera a bude všetko ok

lindous
18. máj 2021

Samozrejme, že mu ide len o sex, ale kým si to ona sama neuvedomí a nezačne jej to vadiť, tak ty nemáš čo riešiť.. Tiež som musela sama padnúť na hubu, aby som sa poučila, v niektorých veciach, aj keď všetci okolo ma varovali... Môžeš sa s ňou o tom akurát tak porozprávať a potom už len čakať, kedy sa ti príde vyplakať..

autor
18. máj 2021

A vy ste sa nikdy "nestarali" do života kamarátkam? To potom ľutujem kamarátky, ktoré máte. Ak všetko beriete štýlom tvoja vec, tvoj život. Mám priateľa, s ktorým bývame roky spolu a všetko jr v poriadku, toto s tým nemá nič spoločné. Nie je len pre to moja kamarátka, aby sme chodili spolu na kávičky. Je pre mňa fakt dôležitá a chcem ju ochrániť, nechcem aby jej bolo ublížené, čo ak máte skutočnú kamarátku je podľa mňa normálne.

sofiella
18. máj 2021

Roky? 😅 az 2 roky?
Ochrániť pred čím? Zlomeným srdcom? Neochranis. Len si ju pohnevas. Povedz jej svoj nazor, ale to je tak všetko. . . Nic nezmeníš a nie je to o tom, aby sme sa nezaujímali,en uz vieme ako to chodí.
Keby išlo o niečo vážnejšie ako sú drogy, ci násilie, tak vtedy by bolo na mieste riešiť to

lintu
18. máj 2021

Ako by si to chcela riešiť? Obaja sú dospelí. To, čo robia, im obom asi vyhovuje.... Čím viac budeš do nej hustiť, tým skôr sa to obráti proti tebe. Predpokladám, že ani tebe by sa nepáčilo, keby sa ťa pokúša niekto odhovoriť od priateľa. V živote si človek musí prejsť niekedy aj blbými obdobiami, aby bol do budúcna múdrejší. Nie každá prekážka je vždy na škodu. Navyše, to, že ty vidíš niečo negatívne, neznamená, že to za také musí považovať aj ten druhý. Občas je fakt lepšie pribrzdiť a nestarať sa.
Kamoške môžeš akurát tak povedať, že sa ti jej vzťah nepozdáva, nech je opatrná a nespí s chlapom len tak bez ničoho...

kitycat
18. máj 2021

Vychafza mi z toho, ze ma sex s dvomi muzmi kedy chce... Ta sa ale ma... Ak uz nechce kondomy tak aspon tu antiku by mohla brat... A mat iszotu ze ti jej si tontiez nerozdavaju zase s niekym bez ochrany... Abby nechytila dajaku infekciu a tak.

Aj ty si najdi niekeho na vybitie a netrap sa kamaratkou je to jej zivot.. Ak ti to vadi nepytaj sa ako zo medzi tymi jej je..

martina1201
18. máj 2021

V 18 rokoch spať bez ochrany s kýmkoľvek nie je ktovie čo. Jasné že ju využíva, ty ako dobrá kamarátka jej porád antikoncepciu. Iné urobiť žiaľ pre ňu nemôžeš. Ona ho ľúbi, on ju využíva na sex. A ak to dievča pochopiť nechce tak jej inak nepomôžeš.....

lindous
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
trixi12
18. máj 2021

nenarobíš nič. Je mladá, zaľúbená, no zároveň je aj dospelá a zodpovedná za svoj vlastný život. Ty vidíš veci, ktoré ona nevidí alebo nechce vidieť, no ak jej začneš hovoriť, čo má robiť, akurát sa na teba naštve, a ešte ty budeš tá zlá. Môžeš jej povedať svoj názor - ak je ochotná si ho vypočuť - ale to je všetko. Poučiť sa musí sama. Ale tú antikoncepciu by som jej rozhodne odporučila, spýtaj sa jej či si je vedomá čo by sa stalo keby otehotnela, a či by bola prípadne pripravená vychovávať dieťa sama keby na to prišlo. Nech na jej naivitu nedoplatí nevinný človek. Ak jej ani potom nedôjde, že by sa mala aspoň chrániť, nuž bohužiaľ :(

ella_price
19. máj 2021

Ty čo sa tu rozčuluješ? 😃 Majú pravdu, nestaraj sa do toho, lebo ty budeš tá najhoršia. Ona ho vidí v ružovom svetle a tebe môže byť u opičej riti, či s ním len chrápe a ublíži jej. Keby jej aj povieš, že je to kekeť, ktorému ide len o jedno, tak ťa pošle do preč, pretože predsa ona ho pozná lepšie jak ty. To, že sa neskôr popáli je už jej problém, každý sa musíme učiť z vlastných chýb.

miadi
19. máj 2021

Jasne mà ju len na sex casom ho zacne nudit a odkopne ju. Jedine co jej mozes poradit je antikoncepcia alebo kondom, Nejak nechapem ze mà ucitela.. ten vztah ich neries to casom pochopi sama . Ale fakt tu ochranu nemat je velmi hlupe a nezodpovedne.. raz by mu napisala ze jej meska 😜by jej otvoril oči. On je o 12r starsi no nechce snou mat vztah lebo mu na nej nezalezi, Moj muz je starsi o 9rokov a ked sme sa stretli a randili sme bol zo mna uplne pat a tych 9r ho nikdy nenapadlo ako prekazka vztahu. .( aj ju to casom prestane bavit tv a sex rutina) ibaze on neriskuje nic maximalne dake $ na vyzivne ona co pojde na potrat alebo bude single mama ? S takym chlapom co mà zeny na jedno idealne ten kondom aby aj nieco nedostala ., kym mà ona kramy kto vie koho on riesi vtedy ., Nech si ona sexuje s kym chce kolko chce ale zodpovedne,

amelie2017
19. máj 2021

Chapem, ze je to tvoja kamaratka a chces ju ochranit od sklamania, ale bohuzial, ak ide o vztahy s chlapmi, kamaratky su slepe a radsej sa do toho nemiesat. Ja som skoro prisla o tu moju, ona si nedala povedat, ked sme jej dohovarali, nech sa na chlapa vykasle- bitky, nadavky, to ako o nej hovoril v jej nepritomnosti...hlucha, slepa, zamilovana, ....nastastie sa jej po par rokoch otvorili oci, ale skoda stratenych rokov.
Ozaj jej aspon prizvukuj tu antikoncepciu alebo kondom a bud pripravena vypocut ju, ked sa chlapovi zunuje v sexe.

cacianka
19. máj 2021

Chapem ze chces poradiť, ako podporiť kamarátku na ktorej ti záleží, varovat ju aby nebol pruser alebo aspon co najmensi. To robia vsetky dobre kamaratky, poradia podporua a ked treba aj vynadaju. nechápem komenty "preco sa staráš".
Ved ty im pri sexe nesvietiš, len sa tu anonymne radis o anonymnej kamoske.
Co môžeš ? Sadni si s ňou, poriadne sa porozpravajte, porad jej hlavne ochranu, lebo moze byt dieťa alebo choroba. Alebo oboje. A geroja si s deckom nepriputa, ani nahodou. Robi mu matrac a dufa ze on bude s ňou a posuvat vzťah. No hovby. Je mladá, pre neho ,pardon mladé mäso na sex naplno, asi este dosť pubertalna, este nemá ani vzdelanie ukončené, pracovne navyky no nevalne, tak on velmi váha zavesit si takú žabu na full.
Ona je asi velmi nalepena, tak jej iba vysvetli co moze nastať a povedz ze keby mala problem si tu pre ňu. Nic ine uz nevieš, iba povedat realitu a čakať.

thoughtfulweirdo
19. máj 2021

Mám veľmi, veľmi dobrú kamarátku, s ktorej rozhodnutiami ohľadom vzťahov moc nesúhlasím. Dosť ma jej rozhodnutia trápia a často sa obávam, ako to zas dopadne, ale jediný spôsob, ako si veľmi dobré priateľstvo udržať, je citlivo povedať svoj názor a nechať na ňu, aby sa zase rozhodla podľa svojho uváženia. To by som poradila aj tebe. Akurát by si jej mala vysvetliť základ sexuálnej výchovy a rozmnožovania, lebo to bolo očividne vážne zanedbané, keď nepoužíva žiadnu ochranu.

mariejenka
19. máj 2021

Myslim si o tom to, ze dievca sa namotava,a chlap ju ma na sex. A že spia bez ochrany je pre mna kardinálna sprostot, ako ona je trafena v tomto....a az jeden mesiac nepridu jej dni? Co?? Pôjde na potrat,len tak.s kludom, a pohlavné choroby? HPV? Nic? Glupa je,ze sa nechráni!!! To ze si obaja spolu užívajú je o.k...to ze ona by chcela vzťah s nim,je ok,ak chce aj on s nou o.k...ze on necjce a vyhovárať sa na vek, alebo ze jeho kamos,je jej učiteľ, skrátka zápletka jak hovado....
Toto by som s nou presla,to sexovanie bez ochrany, a ostatné nech si robi jak uzná.

zooeynka
19. máj 2021

Jedine co jej mozes poradit je, aby nezabudala pravidelne jest antikoncepciu....inak ju neries

maminkadeticiek
19. máj 2021

Je to normalna vec,nenormalne je jedine ze sa ty do toho staras.Velmi sa mylis v tvrdeni ze na toto su kamaratky.Kamaratka ma byt dovernicka,ktora vypocuje,ak je zaujem na druhej strane max upozorni ze davaj si bacha aby si neostala v tom,uzivaj si s rozumom, ale to je tak vsetko.V jej veku som mala 2 "partnerov" starsich o 11 rokov (nie naraz,po sebe 😁😁) Bola to zabava,uzivali sme si,sucast dospievania,dozrievania...Kamosky o tom vedeli ale ani jedna sa mi neplietla do zivota ani nemala potrebu o tom pisat na nete preboha 🤦‍♀️ Ak sa doma nudis ze sa jej potrebujes starat do zivota a nemas vlastne starosti tak si takeho najdi aj ty a hotovo.

sense
19. máj 2021

Pozri ona je do neho zalubena preto súhlasím s tým co on chce, čiže mat len sex a vek z jeho strany je len výhovorka....

Keby ju ľúbi tak sa s ňou neskrýva a ona hlúpa že s ním spí a nechráni sa, bohvie koľko takých ešte ma...
Ako kamarátka by som jej názor povedala ale vaic sa nestaral lebo ako najhoršia vyjde z toho ty že jej nedoorajes...

vilma7
19. máj 2021

Tiež som názoru, aby si sa *nestarala*, pokiaľ ťa o to tvoja kamarátka nepožiada.
Ty nie si jej anjel strážny, ona má vlastný rozum a zrejme od teba žiadnu radu nepotrebuje.
Skôr by som jej zdôraznila, keďže ti každý mesiac vypisuje, že menzes prišiel, aká dôležitá je ochrana pri sexe. Do iných veci sa ozaj nestaraj, lebo budeš čochvíľa ex kamarátka.
A to že u nej umiera nádej ako posledná, nie je nič nové. Mnoho žien začínalo vzťah cez posteľ a niektoré to dotiahli dokonca do manželstva. Takže zrejme dúfa s verí aj ona, ale oči jej môže otvoriť len ten dotyčný pán.
Radšej tu buď pre ňu potom, keď sa bude potrebovať vyplakať.

sissy27
19. máj 2021

Jedna vec je pomôcť, poradiť kamarátke. Ale riešiť jej súkromné “problémy” verejne s cudzími bez toho aby ťa o to požiadala je niečo iné a za mňa ťažko cez čiaru. Ale môžeš nám napísať niečo viac k tomu, ako by si jej chcela touto diskusiou pomôcť 😃 dáš jej prečítať, čo si o jej vzťahu myslia cudzie ženy? No asi budete už len bývalé kamarátky ...

autor
19. máj 2021

Nad niektorými komentmi sa ani nepozastavujem. Silou mocou chcete riešiť mňa, kľudne môžme. Ju už aj tak nemá zmysel keďže mi ráno poslala test

mariejenka
19. máj 2021

Ale! Je tehotná!! A jemu tiež uz volala?

sirka9
19. máj 2021

autorka: iba jedna rada: stoj pri nej. nech sa rozhodne akokolvek, v čomkoľvek. kde sa tretí mieša do dvoch, vyjde z toho on ako blbec. lebo láska je slepá. aj ked sa o nu bojis, co s nou bude alebo nebude, nesnaz sa ju odhovarat, mozete sa to obratit proti tebe. radsej pri nej stoj ked pride to zlomene srdce. nevrav jej: "ja som ti to hovorila" - iba proste bud pri nej. je to to najlepsie co mozes pre nu urobit

autor
19. máj 2021

Zatiaľ sa objednala len k doktorovi na krv, keďže test pozit. Keď už bude mať potvrdené od lekára, povie to jemu. Zatiaľ s ňou idem ja a stojím pri nej ja.

martina1201
19. máj 2021

Autorka mrzí ma, že si jej nedokázala pomôcť skôr než sa stalo to, že s ním otehotnela. Teraz pri nej stoj, podstup s ňou ak to bude možné návštevu lekára a nech už sa rozhodne akokoľvek buď jej oporou.
Dúfam že nádejný otecko sa k tomu postaví čelom a nebude z neho nezodpovedný človek čo utečie pred problémom ktorý spôsobil hlavne on. Bol starší a mal byť múdrejší a nepichat bez ochrany..... Aspoň dúfam že ona to neurobila naschvál.