Môj kamarát ma problémy v rodine, otca nepozná má len maminu ktorá už prestriedala pár chlapov. Teraz má malé bábätko s jedným, s ktorým sa kamarát moc nemusí. Ten s ktorým má bábätko, v podstate nevlastný otec, ho v skratke nenávidí. Má len mňa, človeka ktorému môže veriť, maminu a to malé bábätko. Kamarát mi výprava že tu už nechce byť, že by sa najradšej zabil, čiže o samovražde. Strašne moc mu chcem pomôcť aby nič také nespravil pretože ten človek pre mňa znamená veľa. Prosím poraďte mi, čo mám robiť ? Ako sa mám ku nemu správať ?
@nicolete15 aký má vzťah s mamou? S nou by mal riesit, rozprávať sa..ona môže zmeniť to, aby nemal pocity odsunutia na druhu koľaj, zbytočnosti...ona by mala usmerňovať aj vzťah medzi synom a novým priateľom...vie o tom, že sa trápi? No každopádne aspoň psychológ by nebol na škodu..skus to kamarátovi navrhnúť...nikto sa o tom nemusí dozvedieť..bud mu oporou...
A nemá aspoň starých rodičov ku ktorým by mohol odísť? Určite by to mal povedať matke, nech vie že treba riešiť situáciu....
@nicolete15 najviac mu pomôžes tak,že ho ihneď teraz objednaj k psychológovi,vysvetlí aký je problem a opýtaj sa ho ako mu môžeš zatiaľ dovtedy byť nápomocná, urcite Ti dá nejaké dočasne odporúčania.Trvaj na skorom kontakte,vysvetlí závažnosť situácie....a choď tam s kamaratom,aby mal v Tebe oporu.Povedz mu,že o nič nejde,len chceš aby sa s ním porozprával ,a že on mu určite pomoze
@nicolete15 napadlo ma, ak tvoj kamarat sa o tom nechce doma s mamkou porozpravat sam, mozno by som sla za jeho mamkou ja... a skusila sa s nou porozpravat... skus mu o tom predtym povedat... uvidis ako zareaguje... ale asi by som riskovala aj priatelstvo s nim a pobedala by som jej o tom... podla mna je to vazna vec... aspon by som mala svedomie ciste ze som urobila maximum co sa dalo.... a yen psycholog je urcite dobry napad len neviem ci na to pristupi... drzim palce!
Mne sa pacil ten prvy odpovedovy prispevok. Keby chcel, tak to spravi. Pokusenie sa je opat len demonstracia. Takze ano volanie o pomoc. Len v dnesnom uponahlanom svete nema nikto cas a ked sa len bezne clovek zdoveri nikto ho nepocuva. Tak musi viac na seba upozornit. Psycholog je biznis, aj ten len zarabat chce, vypocuje si, nieco odpovie a vystavi ucet. V tomto svete nikto nikomu nepomoze. Kazdy ma svoje starosti. Kazdy sa zenie za peniazmi.
Ja tomu nikdy nebudem rozumieť ako môže niekto dobrovoľne odísť zo sveta. Co ich k tomu vedie? To je iba rečnícka otazka. Každopádne mi je to veľmi luto. 😪Nech dosiahne Božiu milosť
Kamarát je dospelý?prečo sa neodsťahuje?Správaj sa k nemu normálne a skús ho prehovoriť na návštevu psychiatra.Také zlé to nebude,ak by ozaj chcel spáchať samovraždu,tak to rovno urobí..ak o tom rozpráva,je to volanie o pomoc.