Kam ste chodili počas randenia?

mimol
29. mar 2016

Caute zeny, viem, ze väcsina z Vas su uz mamicky, ale prosim, zalovte v pamäti a povedzte mi ako to bolo s Vami a Vasim partnerom, ked ste spolu len randili? Kam ste chodili, ako ste travili cas a tiez ma dost zaujima ako ste platili? My mame ten problem, ze priatel ma nechce nechat platit, je skutocny gentleman. Ja sa vsak nechcem nechat nikym vydrziavat a nepride mi spravne, aby platil len on. Preto vzdy zaplatim, ked si ide odskocit alebo dopredu pripravim nejaky vylet, ktory aj zaplatim. Ako to bolo s Vami a Vasimi muzmi?

tyelde
29. mar 2016

Sranda, akurát dnes sme sa rozhodli, že ideme na "rande"....a môj priateľ je presne ten typ, že môžem platiť za hocičo, ale nie za jedlo (v reštikách, v obchode môžem)....čiže to zvyklo byť napr. že on platí večeru a ja kino alebo tak 🙂

tana85
29. mar 2016

@mimol zopar pokusov z mojej strany bolo, ale potom som to nechala tak a platil vzdy partner. ja som ho za to prekvapivala darcekmi, obcas, listky do divadla a tak. ale my sme spolu randili kratko a uz sme zacali spolu byvat a tam uz bolo normalne platit spolocne alebo kto vytiahol penazenku skor

katarinapekna
29. mar 2016

Vždy platil partner, jediné čo niekedy neplatil boli nejaké lístky (vstupenky),ktoré som dostala, aj to sa ešte chcel so mnou natahovat, ale inak platil vsetko a tak to ma byť. Užívaj si, neries.

sissy27
29. mar 2016

@mimol ženy už vlastne od chlapov nechcú nič, nechcú aby za nich platili, nechcú aby niečo urobili doma, nechcú ... preboha nechaj ho byť chlapom-gentlemanom, nerob z neho len nejakú svoju čivavu alebo iný doplnok... aby sa ti nestalo, že o pár rokov budeš plakať, ako si na všetko sama, do práce, domácnosť, deti, ešte večer muža obšťastniť a nikto si to neváži - a ti potom poviem, že ako si si naučila, tak máš...
keď mu to chceš vynahradiť, tak choďte na piknik a upeč bábovku alebo rob premety v posteli, tým ho určite potešíš viac, ako keď budeš zaňho platiť v reštike... nakoniec sa ešte aj môže cítiť blbo, že to pred druhými vyzerá, že si ho vydržiavaš...
inak ešte si mohla natrafiť na lakomca, ktorý si nechá ozaj aj kávu zaplatiť...

myjusiatko
29. mar 2016

@mimol platil všetko a necitila som sa vydržiavaná. Je to muž a tak to má byť.

myjusiatko
29. mar 2016

@sissy27 suhlasim! Môjho muža stokrát viac potešilo, že som mu uvarila dobry obed a napiekla nejakú mňamku. 🙂 Ani by ma nenapadlo sa s nim doťahovať o plateni. Pre neho to bolo naopak potešenie, že ma mohol pozvať. 🙂

uz_nechcem
29. mar 2016

Choď si prečítať nejaké diskusie, kde ženy riešia chlapov lakomcov, a potom hádam aj pochopíš, že by si si mala vážiť to čo máš. A nie sa naťahovať kvôli takýmto veciam. Keď chce za teba platiť, tak ho nechaj. Ty sa mu môžeš odvďačiť aj iným spôsobom, ako tým, že zatiahneš účet v reštike. Je kopec iných spôsobov. Nechápem toto správanie, ako sa niektoré ženské silou mocou bijú do hrude, aké sú sebestačné a emancipované. Tým ale nechcem tvrdiť, že máš byť nejaká pipina, čo sa necháva vydržiavať.
Ženy robia veľkú chybu. Nenechajú chlapa, aby sa cítil ako ozajstným chlapom, a potom tu neskôr na fóre vyplakávajú, že keď sú na materskej, tak im chlap nedá poriadne ani na plienky. Zbytočne zase chlapov v tomto "nerozmaznávajte" 😉
Mala som už aj chlapa, ktorý všetko rozratával na centy, a chcel všetko "fifty fifty", pýtaval odo mňa ešte aj na benzín, ktorý minul, keď išiel za mnou. Momentálne mám partnera, ktorý všetko hradí, lebo ako sám povedal, bolo by mu trápne, keby žena mala platiť zaňho. A obom nám to takto vyhovuje. Ja sa mu to snažím oplatiť iným spôsobom, bez toho aby som vyťahovala peňaženku, a podkopávala ten jeho pocit, že sa dokáže o ženu postarať. Teraz očakávam, že sa tu do mňa nejaké dámy "obujú" 😀

gabrielaslivkova
29. mar 2016

@mimol neviem, či ja som exemplárny príklad, keďže sme po dvoch mesiacoch boli "nútení" začať spolu bývať (nedostala som internát a nezohnala som podnájom, preto som sa nasťahovala k nemu), teda o veľkom randení sa nedá hovoriť. Ale nejaké to rande sme stihli - začali sme spolu chodiť v lete a tak sme boli s kamarátmi na kúpalisku, chodili sme hrávať biliard, chodili sme do kina, boli sme si zahrať minigolf, boli sme na bobovej dráhe, korčulovať, večer sme chodili do mesta, tak rôzne... Vždy platil on, aj keď to neboli žiadne vysoké sumy. Ako som sa k nemu nasťahovala, tak síce on pokračoval v platení, ale už sme začali fungovať tak, že nákupy sme mali spoločné a raz ich platil on, raz ja. Postupne sme sa dostali do štádia, kedy aj naše "randenie" platím raz ja, raz on, už sme manželia, takže to ide aj tak zo spoločnej kasy, ale fungovali sme takto aj pred svadbou. Dokonca, raz som platila dovolenku celú ja, raz sme išli na nákupy do Parndorfu, kde všetko platil on... My sme sa veľmi rýchlo dostali do štádia, že fungujeme spolu, sme spolu, chceme byť spolu, spolu aj hospodárime, teda kto mal peniaze a vytiahol prvý peňaženku, ten platil, tie menšie sumy, pri tých väčších sumách skôr platil on, pretože mal vyššiu výplatu, ja som skôr peniaze odkladala a šetrila, keďže som vedela lepšie hospodáriť (ostalo mi to doteraz a teraz z toho zariaďujeme naše spoločné bývanie).

Asi je to o dohode, nechaj ho platiť, ty si svoje peniaze odkladaj (ale povedz mu to) a v lete choďte niekde za odložené peniaze na výlet, dovolenku,...

jane338
29. mar 2016

ak je teplo, vzdy sme von a tulame sa. sem-tam kino, nakupne centrum,nejaky vylet po okoli. v zime ak sme neboli u jedneho z nas, tak sme zaliezli niekam do kaviarne ci restauracie na caj, cokoladu, pizzu..a plati mi vsetko. zo zaciatku sme sa natahovali, ale potom mi uz prislo trapne sa s nim zakazdym hadat. Je tak vychovany a berie to ako samozrejmost. Snazim sa mu to oplacat prekvapkami a malickostami, ktore ho potesia 🙂

sue
29. mar 2016

Aj svojho syna učím gentlemanstvu ;)

...ja to beriem tak, že ak sa chlap počas randenia o babu nechce starať, tak ako sa o ňu postará, keď bude na materskej?

...táto kvázi emancipácia je fajn pre bezdetné baby, nie pre ženy, ktoré chcú byť matkami... V tehotenstve a s malými deťmi totiž sme zraniteľné a potrebujeme gentlemana...

qidko
29. mar 2016

Ahoj kedze manzel je o 10r.starsi platil on pretoze ja som vtedy nemala ziaden prijem🙂 a chodili sme casto na Anficko v PO mozno to niektora z vas aj pozna🙂 alebo pameta🙂 ...prechadzky po lese to bolo nase aj nam to ostalo ....boli to nezabudnutelne chvile a najlepsie natom je ze aj deti miluju prirodu a vazia si ju to ma tesi najviac🙂

misel0806
29. mar 2016

Aj moj chlap platil vsetko o tom ze by som mala nieco zaplatit nechcel ani pocut proste chlap ako ma byt teda s velkym srdcom. Ja mu to oplacam drobnostkami nieco dobre mu uvarim upecem atd.. To si vaz lebo v dnesnej dobe sa to nestava casto a gentlemanov sa da spocitat na jednej ruke.. 😀

cawes
29. mar 2016

@mimol ahoj priatel plati skoro vsetko ked ideme na veceru/do restiky/ na rychly obed alebo len na parok v stanku alebo varene vinko vzdy plati on.
Ak ideme do kina kupujem listky dopredu a to platim ja.
Dovolenky plati on ja potom na dovolenke zaplatim vylet alebo tak.
Teraz napriklad pojdeme k moru a priatel to vsetko zaplatil, ja platim ale benzin do auta a maleho. Aj ked on to nechce.

emilia25
29. mar 2016

Joj veru radi aj s muzom lovime v psmeti a pripomíname si co všetko a kde sme zažili.ale co sa týka rsndenis takže mi sme rsndili možno Tak tyzden s tym ze sme sa stretávali v bare dali sme si pivko alebo kofolu a kecsli dlho potom má isiel odprevadit a na schodoch sme sedsvsli az do rána.potom muz zacal chodit k nám tak sme už boli stale u nás.vzdy platil muz dokonca aj nákupy vzdy urobil ked sme išli k nám.bolí sme spolu v kuse okrem 8hodin co som bola v práci.na silvestra sme sli prvý krát k nim.od vtedy sme to striedali piatok u nás to sme sli na disku kde platil muz a sobotu sme boli u nich doma.v marci sme spolu začali žiť v inom meste ďaleko od rodiny ja tsm rok bez prace.muz mi vzdy dal výplatu a nikdy mi nepovedal ze chod do roboty lebo peší sa ťažko chodi bus raz za den auto sme nemali a mesto niekolko km.dedins s jedným mslinkym obchodom a krcmov.

stary_ujco
29. mar 2016

Poznám druhy extrém. Chlap si nechal zaplatiť benzín a amortizaciu auta, keď došiel k frajerke na kus reči. Rozumej na sex.
A nedošlo mu ani vtedy, keď mu ona spocitala, že za každé zasunutie chce 10 centov...

elviku11
29. mar 2016

@mimol
Počas randenia sme chodili - na koncerty, na prechadzky po meste, na ľahkú turistiku do blízkej prírody, niekde si sadnúť na čaj, alebo na nejakú zaujímavú výstavu, na letné kino a na takmer všetky akcie, ktoré boli vonku pod holým nebom. Alebo len tak sadnúť do parku na lavičku. Aj v ZOO sme boli.

loxa
29. mar 2016

U nas je to tak,( vela ludi to odsudzuje, ma to aj svoje nevyhody,) ze teraz ako manzelia mame spolocny ucet..kedze moj manzel zarobi niekolko nasobne viac ako ja, tak to nejak neriesime..obaja mame pristup k uctu, vieme co kupujeme, moj muz mi nikdy nedal najavo ze vsetko plati kedze zarobi viac..je to jedno..ked sme spolu chodili boli sme studenti , platil najprv on a potom som mu povedla ze obaja mame peniaze od rodicov a z brigad, ze si vazim ze sa snazi, ale treba sa o vydavky podelit..pamatam si ze to na neho spravilo strasny dojem 😀 preto sa teraz asi sprava tak benevolentne, uzivaj si gentelmana , obcas ho niecim prekvap

dominika6
29. mar 2016

@mimol
Preco chodit vsade za peniaze?...
Akoze ist do prirody
Ist na bicykel
Na stanovacku
Na prevhadzku
Na plavaren
na disco
......
Nie furt len po restikach a obchodoch...to je uz len romantika..

blondiee83
29. mar 2016

My sme chodievali na rande najcastejsie na vecere a do kina. V 95% platil manzel, raz za cas nechal zaplatit mna, aby som sa necitila blbo 😀 Ale v podstate si myslim, ze ak to chlap mysli uprimne, nema problem zaplatit kino ci veceru - vsak ak chce byt s damou svojho srdca. Ako moja spoluziacka hovori - ak ma problem zaplatit za teba veceru, co vlastne od neho v buducnosti mozes ocakavat?
Samozrejme v pripade, ze by ste chodili na veceru dva krat do tyzdna a tri krat do kina, tak to je asi trosku iny pripad.
My sme zacali byvat spolu tiez po 2m, podobne ako @gabrielaslivkova, vecere a kina nadalej platil manzel, ja som robievala mensie nakupy cestou domov z prace (ked nam nieco chybalo), velke nakupy robil on. Ale my sme sli do toho vztahu s tym, ze po dalsich 2m spolocneho byvania sme zhanali pozemok na stavanie a do 3mesiacov zacali vybavovat projekt.
Takze sme neriesili, kto co bude ci nebude platit - automaticky sa to vyriesilo same.
Kludne si uzivajte spolocne chvile a ak ti je to blbe vzdy si nechat platit, skus to riesit inac ako platenim uctu, kym je na wc, skor nejakym milym darcekom raz za cas (cokoladka, bonbony, flasa vinka, slivovica - vzdy sa nieco najde, co mozes kupit, aby si neurazila jeho muzske ego a bude ti za to ovela vdacnejsi ako za zaplateny ucet 🙂

jana_eyre
29. mar 2016

s mojim muzom sme mali vlastne len jedno naozajstne rande.. a to to prve, ked ma pozval von, platil on.. totiz kedze bol moj dlhorocny kamarat po tomto rande isiel kumne do mojho bytu a uz nikdy neodisiel - takze sme od prveho rande spolu byvali, mali spolocnu kasu a tak sme neriesili kto kedy co platil, neplatil.. 😅 muz ale vzdy zarabal viac ako ja, takze predpokladam, ze ak by som to spocitala urcite vacsie vydavky isli z jeho strany.. ja som ho zas naucila hospodarit 🙂

mam ale aj minule vztahy, vacsina velmi pubertacka - takze par rande na ktore pozyval chlapec a inak sme travili cas vonku a doma navzajom..

prvy vazny vztah - ked sme niekam isli tak to zvacsa platil priatel, lebo to tak chcel a ja ako studentka som mala malokedy - ak ano, tak som sa snazila, ale neuspela som zvacsa.. ale ked sme isli na "dovolenku", ci vylet, kazdy si platil to svoje..

mala som jeden vztah, kde bol muz velmi dobre zarabajuci a ja som bola seda myska z obchodu - stale sme chodili do kina, do restiky - a az ho hnevalo ak som chcela nieco platit.. to som ale prave skoncila strednu, imponovalo mi, ze ma o mna zaujem niekto kto je uz natolko samostatny, tak som sa s nim nehadala, aj ked som sa citila trapne..

nyusika
29. mar 2016

@dominika6 kde je plaváreň, legálne stanovanie a disco zadarmo ?
OK, stanovanie sa dá zadara...ale to ostatné ?
Práveže nákupné centrá sú zadarmo...kým nejdete na kávu

n0mi
29. mar 2016

Vzdy platil partner. A chodili sme do restiky, kina,zoo, prechadzky, vylety na zamky a muzea. Na oplatku som vzdy kupila nejaku drobnost a potesila ho tym.

dominika6
30. mar 2016

@nyusika
A tak je rozdiel zaplatit 1,-na plavaren kde si to uziju ako vysedavat v kaviarnavh za 10,-a pozerat sa na okolo iducich a nudit sa

myjusiatko
30. mar 2016

@dominika6 no neviem, nie, ze by bolavaren zla, ale aby som s muzim sedela v kaviarni a nudila sa? To je asi nieco zle. 🙂

mamica
30. mar 2016

my sme sa v plateni vzdy striedali nikdy som nebola stotoznena s tym ze by mal moj drahy vsetko platit 🙂

zuzikak
30. mar 2016

my sme chodievali do cajovne (platil manzel), na plavaren (platili sme si kazdy zvlast). Pri vstupe na nejaky hrad alebo vystavu to bolo rozne. Velakrat sme len tak vybehli von do prirody, na kopec, roztiahli deku, doniesla som nieco dobre pod zub...Niekedy som si zaplatila sama, niekedy platil on 🙂 Ani si nepamatam, ci som platila niekedy za neho ja. 🙂 Ak ano, tak som mu to vopred povedala, ze by som rada aj ja pozvala jeho, nech mam aj ja dobry pocit a suhlasil.... Ak protirecil, ze plati on, tak som sa nehadala. Chlapom robi dobre na jeho ego, ze si mozu dovolit ukazat vlastnu samostatnost a sebestacnost.

sandrasstini
30. mar 2016

aj kde su tie casy a zaciatky :D ked sme boli mladsi chodili sme najma v lete krizom krazom po meste, na prechadzky, na hrad, na zmrzku alebo sme len tak sedeli v parku na lavicke a dlhe hodiny sa smiali a rozpravali. v zime to bolo horsie, ale napriklad kino sme mali radi, ale prechadzky vzdy bodovali ci bolo teplo ci zima. a potom rozne vylety do inych miest. s tym platenim je to individualne. ale vsetci moji ex vzdy chceli vsetko platit, po istej dobe dotahovania kdo bude platit som to uz nechala tak. ale zobrala som listky do kina, do divadla a potom sme sli ako prekvapko, alebo som povedala ze ideme na veceru ale platim ja 🙂 ked sme spolu zacali zit davali sme peniaze na spol ucet a z toho sa platilo vacsinou vsetko, ale ked uz tam nic nebolo priatel nemal problem zaplatil a aj chcel. aale mala som znameho, ktory si v zmrzlinarni vypytal kopcek zmrzky, a povedal kazdy plati zvlast a potom som si ja vypytala svoj a aj zaplatila. :D poviem vam vtedy som ostala v nemom uzase ze 1,50 som si zaplatila sama. nechal sa aj na veceru pozvat a tak. ale bol to super chalan az na to ze bol az prilis zgrlavy. vo vseobecnosti to berem tak ze ak nato partner ma a nema s tym problem nech to zaplati s tym ze obcas sa aj prestriedame. ale aj tak si myslim ze prevlada vacsina tak ze muzi platia

cickamon
30. mar 2016

@mimol ked si vezmem nase zaciatky s mm - ked sme chodili este na strednu tiez chcel vsetko platit a prislo mi to ako zdieranie lebo kedze vtedy este ani jeden z nas nezarabal brala som to ze mi to vlastne platia jeho rodicia tak sme sa dohodli ze kym nebude zarabat sam ale budu ho zivit rodicia ideme 50:50, potom pocas vysky sa to nejak postupne samo upravilo kedze sme byvali vacsinou spolu a uz aj mali vlastne peniaze tak ze v restike na rande platil ako genteman on (alebo ak chybalo nieco malo z drobnych tak som dohodila 1-2 eura zo svojich aby nerozmienal zbytocne velke bankovky) a na intraku pri donaske koho penazenka bola skor po ruke 😀 a tak to plati doteraz 😀

dominika6
30. mar 2016

@myjusiatko
plaváreň je pre páriky zábavnejšie ako vysedávať pri káve...z môjho pohľadu,,,ale v dnešnej dobe chcú byť baby iba za pekné,vymachlené,vyobliekané a robiť dojem po nákupných centrách...

vika35
30. mar 2016

@dominika6 jasne , ze aj kupaliska ci plavarne su fajn. ale zas neviem kde v Bratislave mas plavaren za 1euro. ale na korcule na zimak by sa dalo tam je to tusim okolo 2€.

my sme chodili rozne ked bolo pekne vatsinou na prechadzky, sedeli sme pod hradom, ci pri Dunaji na lavickach a kecali, sli sme do ZOO, Botanickej, sem tam na nejaku vystavu alebo do muzea, obcas divadlo, kino alebo vylety do inych miest. a ano chodili sme aj na disko a do kaviarni ci krciem.....

s platenim to bolo no s ako ktorym frajerom. ale nikdy som nemala takeho, ze by mi nic nezaplatil alebo to rozrataval presne 50:50