Kam so životom?

26. sep 2022

Možno sa vám to bude zdať ako blbosť, ale mám pocit, že neviem čo zo svojim životom.
Som mladá žena, no vždy som chcela mať dieťa v mladom veku, dom s manželom. Som veľmi rodinné založená. Vždy keď som mala priateľa, robila som všetko pre nás. Do práce aby sme mali peniaze, aby sme sa mohli odsťahovať, založiť rodinu atď. Avšak nikdy to neskončilo dobre. Dieťa nemám ani partnera. I keď viem, že veľa žien v mojom veku ešte si ani nevie predstaviť mať. No ja neviem teraz prečo robiť veci, prečo bojovať? Prečo ísť do práce, prečo robiť niečo zo sebou. Takto sama mi nič nedáva zmysel. Ako sa cez to dostať? Ako začať žiť? Mať chuť do života? Bojím sa, že nikdy nepoznám nikoho s kým by to vyšlo natrvalo.

andrea_82
26. sep 2022

Privelmi tlacis na pilu. Zamerala si sa len na jeden ciel a ked sa ti ho nedari naplnit, tak mas depku. Viem, ze je to tazke, ale najdi si nejaky sposob, ako si naplnit zivot, ako sa sebarealizovat. Nejaky konicek, mozno dobrovolnictvo, robit nejakemu dietatu z domova kamarata. A ked budes so zivotom ok, pride aj rodina.

viestta
26. sep 2022

Keď vekovo pri meraní chalani počúvali, že všetko robíš len preto aby si si založila rodinu, že to je jediný cieľ, tak sa mohli pri tom cítiť tlačení do niečoho, čo ešte pre nich nie ich priorita v danej dobe.
Netlac na pílu, pretože týmto len odstrasis mnohých potencionálnych partnerov a medzi nimi možno aj otca tvojich deti a ty ostaneš sama, bez rodiny a bez zmyslu zivota

kim2028
26. sep 2022

Nenič si takto svoj život. Je normálne, že niekedy nejdú vecí podľa predstáv. Stávajú sa aj vážnejšie vecí, ako keď sa nesplní nejaký ten životný cieľ. Pracuj na sebe, tak aby si bola pre potencionálnych partnerov zaujímavá a popritom si užívaj svoj život. Si ešte mladučká. Ja mám napr. v 33 rokoch pokazený život, ale kým žijem tak sa snažím. Niektoré vecí som musel prekúsnuť. Na šťastie mám veľa kamarátov a tí ma držia pri živote....

luccija
26. sep 2022

Kolko mas rokov?najhorsie je mat nejaku ideu, ze do veku xy budem mat dieta a dom.Co, ak budes mat dieta v 35 tke?A ako zacat pomalymi krokmi den za dnom a nepremyslat co bude o ....rokov.Najst otca svojich deti nie je lahke.Si cerstvo po rozchode?

zmrzlinka2021
26. sep 2022

Dieta ani manzel, ani dom - proste nic a nikto ta nespravi stastnou.

miadi
26. sep 2022

Preco robit veci ? Preco bojovat preco pracovat? Toto sa pytas mlada zena ? Lebo nevies byt sama ? ! Nie si pripravena na to po com tuzis a ked to nemas tak places ako male dieta. To len ukazuje ze este nie si na rodinu zrela. Ty mas robit veci pre seba v prvom rade sa mas naucit fungovat ako samostatna jednotka. Mladych matiek co sa hodia na krk prvemu co najdu a potom riesia byvanie ziju u rodicov .. vztahy sa im rozpadaju do toho robia dalsie deti Lebo si myslia ze deti su lepidlo co vztah utuzi.. takych tu skoro denne vyplakava viac nez dost. Ze nemaju kamosky Lebo tie bezdetne rovesnicky studuju Alebo si robia karieru ziju busy mimo dom. A oni trcia doma a nemaju $ detom kupit veci. . Nedepkuj zacni sa viac venovat sebe spoznavaj sa. Vsetko bude casom.

estrella5
26. sep 2022

Trošku /dosť, heh/ v tom vidím seba v minulosti 🙈 Pracujem, aby som vedela zabezpečiť budúce deti, aby som nám s budúcim manželom vedela zabezpečiť bývanie... Študujem, aby som bola pre svoje budúce deti vzdelaná, bola dobrým vzorom. Makám na sebarozvoji, aby som dobre zvládala materstvo... Zle, zle a zle... 🤦‍♀️ Takto to nefunguje, nemá to tak fungovať. Všetko toto máš robiť pre SEBA. To, že to v konečnom dôsledku môže viesť k zodpovednému rodičovstvu a manželstvu je druhoradé - môže, nemusí, život je totiž nevyspytateľný. Choď si za svojim snom, pracuj na ňom, ALE nehľadaj šťastie a motiváciu vo vysnenej budúcnosti. Šťastie je tu a teraz. Nájdi si potešenie v aktuálnom živote. Buď vďačná a šťastná v prítomnosti. Prijmi s pokorou čo sa deje teraz a aj to čo sa bude diať neskôr. Ono to znie ako motivačné slniečkárske kecy, ale ak si to človek naplno uvedomí a snaží sa podľa toho žiť, uľaví sa mu. Aspoň ja som to tak mala. Nie je dobré sa tak moc upínať na niečo čo je v budúcnosti a strácať motiváciu žiť ak sa to k tej predstave neblíži ❤

lija22
26. sep 2022

asi teda nastal cas zmenit cestu

ropucha6
26. sep 2022

Naco si davas taketo ocakavania? Netlac na pilu a co ma prist, pride. Najdi si zaluby, konicky, proste hocico, co by ta bavilo, venuj sa rodine alebo kamosom.

marianarem
26. sep 2022

Ja som bola takato na VS, desila ma predstava, ze by som po skole mala zit sama, naozaj som sa toho nenormalne bala a aj ma obcas napadlo, ze to radsej nezit vobec.
No co sa nestalo, rodicia mi dali peniaze na byt, vdaka comu som mohla ist robit slabo platenu, ale vysnivanu pracu. Chvilu som tam byvala so sestrou, ona potom uz s frajerom a ja som ostala sama. A zacali sa velmi zaujimave roky, rada na ne spominam Zacala som chodit k jednej vynikajicej psychologicke, venovala som sa svojmu vnutru, veci vo mne sa postupne pomenil. To by mozno nolo fajn aj u teba Zacala som vela cestovat, kludne aj sana, z toho mam paradne zazitky, spoznala som vela ludi. Nasla som nove konicky. Bolo to take obdobie sebarozvoja, ano boli tam aj pocity osamelosti obcas, ale bol to zaujimavy zivot a mala som pocit napredovania. Az po dlhych rokoch takehoto zivota som stretla manzela, vlastne az ked som si uz myslela, ze kludne takto dozijem 🙂