Ahojte prepáčte že píšem anonymné. Chcem sa poradiť kam sa obrátiť o pomoc. Som matka dvoch detí žijem s nimi sama. Som zamestnaná . No momentálne v ťažkej situácii . Ocitla som sa na PN kvôli operácii platničky. Takže som momentálne len na PN finančné. A ocitla som sa v situácii že si neviem dovoliť kúpiť ani lieky . Niesom žiadna prizivnicka vždy som sa snažila sama zarobiť no bohužiaľ som teraz v situácii akej som neviete mi poradiť kam sa obrátiť.
Zmenila sa ti životná situácia, čiže môžes požiadať súd, aby otec/otcovia deti mali vyššiu vyživovaciu povinnosť
Okrem toho niektoré obce/mesta poskytujú svojim obyvateľom napr jednorazový finančný príspevok. Skús sa informovať u nás na miestnom úrade
Skus oslovit aj Cerveny kriz na jednorazovu pomoc.
Okrem hore spomenutého úradu sociálnych veci a rodiny (na mestskom úrade) skús popozerať rôzne dobrovoľnícke spolky v okolí typu charita myslím že dávajú balíčky s jedlom..a na tvojom mieste poprosím o pomoc (lieky) najbližšiu rodinu , mama, brat, sestra, teta..alebo najbližšiu kamarátku..určite ti neodmietnu kúpiť lieky. Teda ja by som neodmietla. Sú to drahé lieky?
@apolka77 ja už nemám rodičov . A nemám žiadnu rodinu .
A realne, co teda potrebujes? Kolko asi budes PN?
Ako nemôžeš mať žiadnu rodinu. Prepáč , ale tvoji rodičia nemali súrodencov ? A čo starí rodičia? Kamaráti, známi? Neviem si predstaviť nemať nikoho na telefóne komu môžem zavolať alebo zveriť sa s tak ťažkou situáciou.
Aké lieky potrebuješ?
@martinkatinka co s tym ma cerveny kriz?
@mandzula som z KE . Rodičia už dávno nežijú .
@mandzula deti majú 15 a 12
@mandzula nevadí ale ďakujem
@apolka77 mne otec zomrel keď som mala 6 a mama keď som nemala ani 15 . 3 roky sa staral brat no viac som bola zbyta ako sýta. Od 18 niesom s ním v kontakte. Ani nechcem chcem zabudnúť na 3 roky pekla snim . Nechcem rozoberať detstvo bolo to ťažké. Som normálne pracujúci človek . Mám dve deti . Normálne som finančné fungovala . No bohužiaľ má museli operovať akútne kvôli platničke vybrali mi kus ukončenej platničky a mala som ju aj vysunutu . Kopu liekov mi lekári nakazali poisťovne v dnešnej dobe nič poriadne nepreplatía. A už to finančne teraz nezvládam keďže som pn a nemám teraz taký príjem . Radšej dám deťom na stravu. Neviem si teraz dovoliť kúpiť lieky milganna n niečo stojí a tak isto aj aescin.lekar povedal že ich potrebujem brat dlhšie no odkiaľ mám na to vziať. Nemám žiadnu rodinu na ktorú sa môžem obrátiť.
Otec deti by ta nevedel podporiť? Aspoň deti prestravovat na ten cas/ zobrať k sebe?????
@soraya25 niesom s ním v kontakte. Kašle na deti
výživné platí?
Slovenska Katolicka Charita,kontaktuj ich ,urcite pomozu minimalne potravinami a oblecenim.Ak potrebujes dievcenske ci damske oblecenie vel Xs/s pripadne obuv 38-39,napis mi spravu .tiez rada pomozem s liekmi volno predajnymi
@danculka25 ďakujem krásne
Otec na deti kašlať môže, sle výživné platiť musí
Takze ak nemá súdom určené vyzicne, začni to v pondelok rieisit
Lebo vybavenie výživného je systémová pomoc
A aké lieky musíš užívať? Moja kolegyni a aj kolegovia sú po operácii platničky ale tiadne drahé lieky kupovať nemuseli
@pribinak pre mňa aj 15 a 8 eur je teraz dosť
@modrykolibrik tiez poskytuju potravinove balicky, mozno by jej pomohli
Máš výživné pre deti?
15 a 8 eur nie sú drahé lieky, to zas kus zavádzaš a ľutuješ sa.
A ten aescin nie je na predpis?
@martinkatinka je voľne predajný aj milganna n
Ahoj napis mi spravu, kupim a poslem ti tie lieky.
Podla bydliska obecny/mestsky urad. Mestsky urad- oddelenie pre rodiny s detmi -poziadat o vypomoc.