Dobrý deň . Musím sa trošku vyrozprávať, bude to trošku dlhšie, prepáčte, a toto nie je vymyslená téma. Začnem od začiatku, mám 32 rokov, vyrastala som s mamou a so starkou. Mama pracovala od rána do neskorého večera aby som mala všetko čo sa dá kúpiť. Tým pádom má vychovavala starká. Ona mi dala tiež všetko čo som len chcela. Moja mama sa nie raz vyjadrila že dieťa mat nechcela. Môj život išiel uplne hladko až kým som nebola na intraku. Škola mi išla ľahko ale dostala som sa do zlej partie tak som začala fetovat. Po maturite som išla na výšku,dokončila som ju ale trvalo mi to 8rokov.nevadi. dala som to. Bola som spokojná ale chýbal mi otec. Vyhľadala som ho na FB a to bola moja najväčšia chyba v živote. Viete prečo som ho nepoznala? Pretože bol v base. 20rokov dostal na tvrdo. Na začiatku bolo všetko dobre, ja som už bývala v hlavnom meste a on že či nemám voľné miesto na byte, že by prišiel aj on. Ja som ho pustila. A postupne sa všetko začalo. Veci mi zmizli, peniaze tiež, začal ma psychicky ničiť, z bytu som ho nevedela vyhodiť. On vliezol dnu cez okno, neraz som dostala, nie raz som spala v robote na zemi. Asi 5x som menila prácu a vzdy zistil kde pracujem a chodil tam robiť cirkus. Nie raz ho kolegovci vyhodili. Alebo ma prichýlili na noc. Ja som ostala psychicky chorá, lbola som hospitalizovaná na psychiatrii, beriem lieky. Otec sa mi vyhráža, že ma zničí... Vždy som bola ticho, doma somnepovedala nič, starka mu uverila vždy všetko, takže ona si nič nevšimla a mama je v zahraničí už 15 Rokov. Situácia je teraz taká že ma otec terorizuje, vytrhal mi vlasy a zuby vybil. Ale teraz sa nám vlámal do bytu. Zobral všetky peniaze ktoré mala starká odložené. In vedel kde ich má lebo vždy ich
Tu policiu si mala volat zakazdym a aj bezat na pohotovost ked Ti vybil zuby nech ide pekne spät do basy. Nepomoze Ti strach ale riesenie.
Moj muz je vysetrovatel a nie, nenechaju to tak ked zavolas ze Ti niekto prave vybil zuby alebo Ti prisiel na byt a ublizuje Ti.
Milion takychto pripadov je
To naozaj…. Polícia pomôže “až keď sa niečo stane”😢 bože môj… skus tam ísť, predsa len vás vykradol, ublížil ti psychicky aj fyzicky…
To nenechajú len tak…
Veď máš aj svedkov kolegov, že ti tam robil cirkus v robote
Akoze kým sa nieci nestane????? Ved píšeš, že ti vytrhal vlasy a vybil zuby🤷♀️ bola si u lekára a nasledne podať trestné oznámenie?
@nikol789 vy by ste išli svedčiť proti vrahovi?nešli, nechcú ani kolegovci. Keby idem na políciu tak ma skôr nájde kým ho zamknu. Vymazala som všeky úcty na nete, ale on vie kde bývame, vie nás nájsť. Moja starká plače zo sna, vždy sa jej sníva že nad ňou stojí s nožom. Boji sa zaspať. A ja ako mám ochrániť rodinu?nevidím východisko
🙄 keby si zavolala prave ked Ti vosiel do bytu a ublizoval Ti, ano vzali by ho. Mala si ist pekne na lekarske osetrenie. A ano bohuzial bola som v situacii kedy ma realne jeden clovek chcel zabit a aj si ma odchytil a sla som proti nemu , nic ine mi neostavalo. Tahalo sa to skoro 2 roky, teror hrozny ( psychicky, ty mas este horsie) no dostal trest
Okamzite chod na policiu. Ako si myslis, ze sa odstranuju domaci nasilnici - oni to vzdy robia aby neboli dokazi. Nedavno som cital, ze nejakeho zavreli na 15 rokov za tyranie manzelky nadavanim, ale ty mas vybity zub??? Ale predsa taketo nasilie na zenach nemoze byt tolerovane. Urcite chod na policiu aj ked mozno budes musiet byvat kym ho zatknu niekde inde. Naozaj, na co cakas? Takemu moze hocikedy prepnut a bude neskoro...odhodlaj sa
mne sa to zdá celé vymyslené...však nik nemôže byť až tak mimo aby si nechal vytrhať vlasy a vybiť zuby... žena s vš nevie čo má robiť?
@deti95060810 není to vymyslené. Dám ti jeho meno keď chces a nejak ho vyhľadaj v databáze polície. A pozrite, vidieť na mne že psychicky nie som v poriadku, neverila by mi polícia, nebola som ani na pohotovosti ani raz, bála som sa. Keby môžem, odídem ďaleko, ale starku tu nemôžem nechať samu. Bojím sa že si ublizi
Treba volať políciu, že vás ohrozuje, že sa bojíte. Maš viac rozumu ako on. Netreba to dusiť, on dobre vie, že ťa ľahko vystraší. Pochopiteľne. Ale treba konať a nebyť ticho. Dôkazy máš susedov aj kolegov, tiež treba ísť k lekárovi. Svedkovia môžu byť anonymni nie? Fakt, toto netreba nechať tak, môže ublížiť vám a nebodaj aj niekomu inému.
Tak nechod na policiu ani pohotovost, neries to a nepomoz tym padom sebe ale uz ani babke 💁♀️. Si dospela, mala a maš za seba/Vas bojovat. Co Ti poviem
Treba ist na policiu.
Nepis tu, ze by ti policia neverila. Pozri ak ti nebude verit, tak nebude...ale aspon to skus. Tiez poziadaj o pomc blizkych a kamaratky. Oznam to aj tvojej mame. Coho sa bojis? Ze ti neuveri? Tak nech...ale nerob domnenky ci ti niekto uveri alebo nie. Musis to skusit aby si to vedela. Ano, prislo do pridaleko - to preto lebo si sa bala. Taki ludia vycitia, ze sa bojis a vyuzivaju to. Maj sa trocha rada. Zivot mas len jeden, to je jedno aky je (uzivat si ho sa da vzdy) - ale vzdy sprav aktivity, aby bol taky, ako ho ty chces. Ty si tam ta obet. Zdover sa mame ta ti poradi a ak nie tak kamoskam...ale najlepsie ist hned. Vsak ty si tu ta obet, tak sa jej zver, mozno ta zoberie na nejaky cas ku nej do zahranicia, kym ho nezavru...Vela stastia prajem
Ty už si tu písala viac krát, však?
Zavolaj toto bezplatne cislo 0800 212 212 oni ti poradia. https://www.gender.gov.sk/zastavmenasilie/2015/...
Kup si psa, vlciaka a trenuj ho na osobnu obranu.
Zavolám na to číslo, a písala som sem iba raz ale toto som tam nespomenula. Psa-no neviem. Bývam v bytovke a máme mačku. Pôjdem na tú políciu keď mi ešte raz ublíži hádam to tak aj bude keď už budeme pritom
Pri každom útoku si mala ísť na pohotovosť a políciu, keby aj "nič neriešili" mal by aspoň záznam. Teraz nemôžu nič riešiť lebo ani nič nerobí, nemajú žiadnu páku.
vzdy si mala volat policiu. Vzdy. Nie ze ak mi znova ublizi, hned volat policiu. KEd niekto sa vlame do bytu, ktory nie je jeho : volat policiu. NIekto sa ti vyhraza, mas z neho strach = volat policiu. A dat si poradit, podat trestne oznamenie atd... PO vybiti zubov si nebola na pohotovosti, u zubara? nemas dokumentaciu, ze ti vytrhal vlasy, fotky?
bohuzial, kym sa ty nepozbieras a nebudes konat, nevyhladas pomoc, nepomoze vam plakat do vankusa. Nech to akokolvek bezcitne znie.
Čo máš robiť?! Polícia, trestné oznámenie, ísť k doktorovi aby si mala záznam o ošetrení!
ak bol v base staci jediny telefonat na policiu a uz aj ho beru tam kde bol..
Ja by som išla na políciu hned a poradila sa, co mam robiť. Keď ide o človeka s kriminalnou minulosťou, tak ta len tak neodbiju. Sa mi nechce veriť, ze ti to nikto z kolegov ešte neporadil.
Ak bol odsúdený za vraždu, tak po prepustení musi byť pod dohľadom nie? Nejaký probačný úradník ho ma na starosti nie? Treba ísť na políciu hneď a nahlásiť všetko.
ale tak ma asi aj podmienku este ci nie?
skus sa poradit na stranke pomocobetiam.sk
Ved chod na policiu- ved sa stalo- napadol ta a okradol na co cakas? Nech ide tam kam patri do basy.
Môj otec bol tiež v base. A fakt by som bola 100x radšej keby bol vrah, než to čo je. A aj tak mi nenapadlo ho nikdy kontaktovať. Stačilo mi, keď som ho istý čas vídavala. Kontaktovala si ho a máš len problémy. Sama si zato môžeš. Už len to, že bol 20 rokov base natvrdo, malo byť teba červenou stopkou. Okrem toho, mala si zakaždým volať políciu, ale ísť rovno na policajnú stanicu. Všetko im povedať. Ved bol v base.
A nečakať na rady od cudzích ľudí.
Mala tam kde aj teraz. A zámok bol vylomeny. Starká dala opraviť a opravár povedal že to urobil profík. V jeden deň tam bola aj so susedou a vchodové dvere sa otvorili. Zase prišiel. Ale keď počul že tam niekto je tak ušiel. Suseda išla na chodbu a počula ako niekto beží dole schodmi. Neviem čo mám robiť🙏ja sa tak bojím, bojím sa že ublíži mojim najbližším. Na políciu nejdem, nepomôžu kým sa nič nestane.
Viem, znie to neuveriteľne ale je to pravda. Čo mám robiť 🙏kam zmiznúť a ako?veď ma nájde 🙏