Prosím o radu, najlepšie niekoho, kto to reálne zazil. Manžel je denno dennne opitý. Ja to už nezvládam, chcem odijst. Otázka kam a ako. Mám dve deti, školáčku a skolkara. Chodím do práce, zarobím cca 1300 eur za mesiac.. neviem si predstaviť, či nás sama zvládnem uživiť.
Nepomáha nič, ani po dobrom, ani po zlom... Liecenie odmieta, na mne mu nezáleží...je mu jedno, že nejem, nespím...že sa trápim. Povie mi, že mne d*be na hlavu.
Po hádke sa mi smeje do tváre s poznámkou, že aj tak nemám kam ísť.
K rodičom sa vrátiť nemôžem, žijeme od nich ďaleko + matka bývalá alkoholicka, ich rada pre mňa bola, že mám to pretrpieť je to len obdobie a nemám o takých veciach nikomu rozprávať.
Mám pocit, že sa zbláznim.
Vyžiješ nájsť na začiatok podnájom 1 izbový. Alebo zdieľane bývanie s niekým mať s deťmi jednu izbu. Máš prijem zvládneš to plus dostaneš výživne na 2 deti plus bonus a RP na deti tak vyžiješ.
Našťastie nemám skúsenosti, ale pri takom plate není nemožné sa odsťahovať, keby zo začiatku aj do garzonky...
Nepísala si, že kde momentálne bývate (dom, byt, prenájom), či ste manželia, či druhovia a kto je vlastnikom nehnuteľnosti v ktorom bývate.
Tiež je dôležité, či manžel pracuje (a teda bude platiť výživné), a ci mate nejaké dlhý, hypotéku... Lebo od tohto sa odvíjajú tvoje možnosti.
Ja by som na začiatok hľadala max dvojizbak niekde blízko prace/školy detí
Hned teraz si sadni za pc a zacni hladat podnajom aj ked len 1izbovy...na začiatok stačí...a mozes sa stahovat a podat ziadost o rozvod...takto by som to riesila ja.
neviem koľko máš nasporené, ale na začiatok prenájom a neskôr po rozvode bude hádam majetkové vysporiadanie, samozrejme aj alimenty nejaké a potom sa už zariadiš
Rozvod. Vyzivne. Najom.
@ivangeline ako dlho trvá, kým by nás rozviedli?
Ries čim skôr , aj kvôli sebe aj deťom.
Dáte to , príjem + prídavky + výživné
Ja som bola sama na materskej a s 2 deťmi 💪
a máš niečo nasporené? Ty ho poznáš, možno pomôže odchod do podnájmu na 1-2 mesiace a keď zistí, že o vás prišiel, možno bude ochotný ísť na liečenie.
Len toľko ti poviem môj otec bol alkoholik a to nikomu neprajem čo sme zažívali. Viac ti netreba hádam... Odísť od takého človeka čím skôr
S takym prijmom sa vobec nemusis bat,na zaciatok sa uskromnite,za ten klud to stoji a budes mat este vyzivne od ex manzela.
@sasa1310 citala si tu, ake "lahke" je prenajat si byt s detmi? Takmer nemozne...
No lebo toto je žiaľ súčasť diagnózy alkoholizmu, neschopnosť priznať si to! Žiadny si to neprizná! Až po rokoch. Držím ti palce, zvládnete to, odídte. Zaslúžite si kľud a lepší život. Spíš si výdavky a pomaly hľadaj byt
Pozri, posobis veľmi rozumne, bez zburocnych emocií si pomwnovala Váš problem. Takze- ano, vyzijes. Si silna samostatna zena a hlavne MAMA- ani ty, ani tvoje deti si nezasluzite zivot s pijanom. Zariadit si zatial.podnajom. Neviem, kde zijes, ale na 1, mozno.i 2 izbovy byt mat budes. Podat okamzite navrh na predbezné opatrenie- zverenie deti do.tvojej starostlivosti. A s tym aj navrh na rozvod. Drzim palce!
tak potom rozvod a odchod a dúfať, že súdy budú promptné a bude skoré vyrovnanie majetku
Odísť nič iné nepomôže.. Mysli hlavne na deti nechceš predsa aby zažívali to isté. Moja mama nebola schopná odísť a do teraz jej to aj tak trochu vyčítam
Tak mas plat pekny a co z toho ide na hypoteku? Ano treba sa odstahovat a riesit rozvod, ale co je na pozadi dalsie?
Keby mama nepila, poviem chod tam aj ked je to daleko
@sasa1310 psychiatri hovoria, že protialkoholicka liečba je účinná max u 5% pacientov.... Čiže skôr či neskôr sa takmer všetci vrátia k alkoholu... Nerobila by som ilúzie (už len kvôli deťom nie), že on práve bude tá výnimka. Keď už raz by som zobrala odvahu odísť od neho, tak by som sa už nevrátila.
Mesto v ktorom bývaš nemá nájomné byty napríklad? Ako sa písalo vyššie, treba napísať aj to kde teraz bývate, aká je forma vlastníctva atď... Hypo by som s týmto príjmom a dvoma deťmi asi teraz neriešila...
@hugigugin netreba zabúdať, že autorka už jednu hypotéku má. Čiže teraz hypo s takým príjmom a 2 deťmi určite nedostane. Obzvlášť, keď je ešte stále vydatá, čiže BSM - nehnuteľnosť by vlastnili obaja. V prvom rade treba riešiť rozvod, majetkové vysporiadanie. Snáď im niečo ostane, ak by sa predal dom a vyplatila hypo. To sa rozdelia dvaja a moc jej toho neostane. Netreba zabúdať, že na hypo musíš mať min. 20 % hotovosť. V hypokalkulačke mi to vyšlo, že dostane max. 77 000 eur. Čiže je veľmi otázne, či hypotéka v takej výške jej vôbec niečo aj pomôže
odid , cim skor, v akom meste byvas?
A byt, či dom, v ktorom bývate, je celý len manželov?
To mas krásný prijem, aj na prenajom resp.hypoteku
Čim skôr odídeš tym lepšie pre deti.