ahojte mam taky problémik
s manželom, polročnou dcérkou a svokrom bývame na dedine v domčeku. to by bolo ok, ale situácia je taká že sa k nám má prisťahovať švagriná s dvoma malými deťmi (1 a 2,5 roka) .máme so švagrinou normálny vzťah, dobre vychádzame takisto aj manžel, aj jej deti sú v pohode. Miesta by bolo aj dosť, to tiež nie je nejaký veľký problém. mám však z toho trošku obavy lebo neviem čo môžem čakať. má niekto podobnú skúsenosť? zaujíma ma najmä aké sú vaše vzťahy či sú rovnaké aké boli,lepšie či horšie? čo môžem očakávať? som nekonfliktný typ ale aj tak si nie som istá či to bude ok... poradí niekto? čomu sa vyhnúť, či si treba určiť nejaké pravidlá alebo niečo podobné.
Dakujem za všetky rady, postrehy
najlepšia svokra a aj švagriná je tá ktorá býva všade inde len nie v byte(dome) kde bývam ja a samozrejme nie na spoločnom dvore.
@wewerqa ahoj,ver tomu,že sa váš vzťah zmení k horšiemu.predsa,je iné sa stretávať raz za čas a iné byť dennodenne spolu.aj keď si nekonfliktný typ,ale spory budú,treba si určiť pravidlá hneď na začiatku.A ešte sú tam aj deti,či tvoje alebo jej,aj to môže byť dôvod na hádku.my sme v podobnej situácii,ale my bývame s maminou,ktorá je 2 týždne preč z mesiaca a s mojou sestrou,ktorá je síce slobodná,nemá deti ale aj tak sú konflikty.moja sestra a mm mali úplne iný vzťah keď sme spolu nebývali,teraz si vidíme do "tanierov".....nehovorím,že majú zlý vzťah,to nie,v pohode ale je to už iné ako volakedy
ahoj, píšeš, že sa k vám presťahuje s dvoma deťmi. T. j. bez muža? Čiže sa ocitla v určitej situácii, ktorá ju donútila prísť k vám? Ak áno, je mi jej ľúto a pravdepodobne ani ona nie je sto krát nadšená, že bude bývať s xy ďalšími ľuďmi v jednom dome. Každopádne sa nezameriavaj na to, aké to bude hrozné, ale ako si vychádzať dobre.
tak to ti fakt nezavidím a ozaj preco byvate so svokrom a nie samy?keby ste byvali samy tak sa svagrina k vam nenastahuje takto ma na to plne pravo kedze je to aj jej dom ak spravne chapem aj ked si dobre rozumiete moze sa to zmenit aj skrz deti lebo viac detí viac konfliktov aj medzi nimi no ja si neviem predstavit ze by sme mali byvat so svagrinou to by bol pruser lebo ked su deti spolu tak sa v jednom kuse biju 4chlapciska no hruza a des ja by som asi velmi rychlo prisla do konfliktu so svygrinou lebo neviem si predstavit ze by jej zakerny syn v jednom kuse neustale bil mojho syna no nam by to neklapalo ale mozno tebe to bude rozhodne drzim palce a zachovaj si chladnu hlavu aj ked druhym sa to lahko hovorí ze ano
ja som si to skúsila , a či sa ti to bude páčiť , alebo nie, nezhody prídu - hlavne na deťoch
poradila by som ti - hlavne mať chladnú hlavu
ale zas , možno budete tie najlepšie švagrinky 😉
prajem pevné nervy 😎
@wewerqa ahoj 🙂 ja som bola v podobnej situácií, ale z druhej strany 😀 ja som sa nasťahovala do švagrininej domu, bývali sme spolu tri roky a teraz bývame len cez "záhradu"...ale si rozumieme. netvrdím, že sme sa nehádali, ale nikdy nie do krvi...tak ako tu bolo spomenuté.mali sme nejaké pravidlá, ktoré sa časom zavieldi..každá varila pre svoju časť rodiny, teda pokial sme sa nedohodli, že budeme spoločne niečo, riadili sme na striedačku, pralo sa spolu, ale taká zaujímavosť, veci v chladničke mala vždy podpísané 😀 lebo jej brat, mm jej stále vyžieral...ale v pohode sa dalo žiť, mne to teraz ešte aj chýba 😀 viac ludí, viac zábavy. 🙂 samozrejme, rozdielne povahy si to asi moc neužijú 🙂 akaždopádne držím päste 🙂
A viete co povedal dnes vecer mne moj priatel?Volala som jeho mame, chcela som sa jej spytat ako sa ma.A zdvihla mi to moja nadejna svagrina ze vraj svokra je v zahrade ze ci mi ju ma odovzdat.Povedala som ze nie.A ona sa spytala ci mi ma dat k telefonu mojho priatela.Povedala som tiez ze nie lebo som 5 minut pred tym dotelefonovala.A ona ho isla nakoniec zobudit aj tak a mne on povedal ze preco telefonujem jeho mame a povedala som mu ze som chcela vediet ako sa teta ma.A neviem co ma znamenat ze nevesta zdviha telefon svokre.A moj priatel mi povedal ze co sa robim spros....Tak akoze mozem sa vas spytat ci mate podobnu skusenost ze vasa svagrina zdviha mobil vasej svokre ked jej telefonujete?
@malinovka333 Aj ja mam hnusnu a zakernu svagrinu
Malinovka333
Aj ja mam hnusnu a zakernu svagrinu.
@ruzovaopica ja by som dvihla svokrin mobil ked viem ze vola svagrina a nebola by svokra v dosahu, keby to nebol niekto z rodiny tak samozrejme nie ale takto sa mi to nezda divne, ved je to v rodine
@babulina NO dobre a isla by si do izby svagrovi ktory obvykle spi alebo je v postelinahy?Napriek tomu zesom jej povedala ze nech mi ho nedava k telefonu?Tak na to by som ja zaludok ani odvahu nemala.
Ja byvam u svokry v jednej dedine kde mam aj rodicov.Kupily sme tu aj doma ale este ho prerabame tak neviem kedy sa budeme stahovat.byvam tu uz 2roky a skoro oproti byva svagrina.No aale byvaju v bytovke tak su tu kazdy den.Nieze by my vadila ale ja chcem aj sukromie a tu to nejde nehovoriac a jej synovi co je o rok starsi od malej a stale na nu vikrikuje a no detske hadky a bitky.Ja ti nezavidim uz chcem od tialto zmiznut.Aj ked je ona v pohode a ani svokry nieje zla ane od rana do vecera je velmi zle.pevne nervy Ti prajem.
@ruzovaopica ano aj moja svagrina dvíha mobil svokrin a poviem ti je to divne lebo ja by som si to nedovolila iba ak by ma on ao to poprosila lenze ona nema mores kym som ja bola v porodnici tak ona sa nastahovala ku svokrovcom a samozrejme nas z tade vystvali ale to je na dlhy rozhovor tak aj take szu svagrine ked potrebujem postarzit deti tak ona rychlo svoje natisne svokre aby nemohla príst ku nam a ked prideme na navstevu raz za cas tak jej pangharty mi drzo povedia nech uz konecne ideme domov ako keby to bol ich dom tak sa spravaju sopliaci
@katecameron ty kokso to je drzost.
@wewerqa ja osobne by som do toho nesla. nehovorim, ze mame s mjou nastavajucou svagrinou zly vztah, vobec nie, ale sme uplne rozdielne povahy a viem, ze tak ako ona, aj ja mame svoju predstavu o vedeni domacnosti, zivote apod. Nech su vztahy akekolvek dobre, ako tu uz bolo spomenute, dve gazdine v jednej kuchyni nerobia dobrotu.
Ak ste rovnake povahy, resp. si rozumiete ako super kamaratky, mozno je to o inom, i ked... no neviem, toto je moznost, ktorej by som sa ja pre zachovanie vztahov vyhla.
@ruzovaopica a ked jej syn rozbil mojemu chlapcovi hlavu tak ona tam sedela jak kvargla a stary sa na tom rehotal ze aky jej frajer ten je hajzlík moj syncek ma teraz jazvu na hlave asi 3cm kratr1cm taka ploska kde mu vlasy nerastu koli tomu a ona sa tvarila ze akoze moje decko nic on muzikant tak ja ako matka by som rpinajmensom svojemu vysvetlila ze to nesmie robit ale ona sa tak tvari vzdy ze jej detvaky sa jej osoby netykaju ved ich len na svet priviedla a hodila na krk svokre 😝
ahoj..no neviem ale ja by som zvolila hned od zaciatku povedat si pravidla..a hlavne nemaluj hned doperdu certa na stenu, ono to mozes aj privolat.nechaj tomu volnz priebeh..snazte sa navzajom si pomahat a bude dobre. drzim palce...a este na margo toho, ze tu niekto pise, ze rodina ma byvat sama..suhasim, ale nie vzdy sa to da..nie kazdy ma tu moznost, a ked uz treba zit v jednej domacnosti s viacerymi ludmi, je lepsi zit v mieri a pokoji...aleje to tazke.
otazka je, koho je ten dom - ci uz Vas ci stale svokrov. Zrejme odisla od muza a nema kam ist....ale urcite by som si na zaciatku sadla a dohodla ako budete fungovat, akto kolko prispievat - energie, jedlo, ak budu treba nejake vacsie opravy / investicie..pracka, chladnicka. Kto bude ako upratovat....
na jednej strane si mozte pomoct - s detmi, atd. na druhej - ak ste kazda iny typ a mate ine predstavy o domacnosti a jedle - treba si to asi odkomunikovat
@wewerqa dve gazdine, jedna kuchyna, to nikdy nerobi dobrotu. hned od zaciatku treba dohodnut pravidla. presne a pevne. inak si ako zeny mozte vzajomne dost pomoct, a viac deti pokope, to je hned vacsia zabava, ale pre tvoju malu aj viac chorob...