Nevedela som o Tom. Manžel a jeho rodina sú jehovisti. Neslavia Vianoce narodeniny veľkú noc nič. Vraj žena musí byť podriadená mužovi.... Keď išli na schôdzku vždy mi povedali že idú do klubu ja som to neriešila čo je to za klub. Keď som si ho vzala, zrazu to na mňa vyhŕkli. A ja teraz neviem čo robiť. Je to brutálne dosť....
@elenka74 no práve to a keď hovorí o konci sveta
Neidem kritizovať ale koľko si bola s manželom že toto vedel pred tebou schovať? Ja som žila s mužom 6 či 7 rokov kým sme sa zobrali čiže u nás hádam všetky témy sveta prešli (určite nie) ale toto by bolo asi blbé keby "zabudol" spomenúť
...toto celkom nechápem...pokiaľ viem,tak jehovisti nemôžu spolu intímne žiť pred svadbou,to ti nebolo divné?alebo kde ste mali sobáš?
@katkaseiner nespomenul mi to zámerne. A kvôli tomu už mu jeden vzťah skrachoval.
Sorry, ale toto je podľa mňa fake téma, pretože neverím, že možno chodiť a vydať sa za niekoho a nevedieť, že je Jehovista. A ak je otázka ozajstná, tak jednoducho navrhni, že buď bude tolerovať tvoje zvyky a to, že v budúcnosti deti nebudú vychovávané v ich viere alebo rozvod. Žiaľ, v tomto prípade by to asi bol rozvod, lebo oni nie sú ochotní kompromisov. Nie som zástanca toho radiť hneď rozvod, ale toto by bol pre mňa úplne jednoznačný dôvod na rozvod. Zatajenie takto významnej informácie.
@tata1401 no práve on bol kvôli tomu vylúčení lebo bol nemravný.... Ale chová sa stále podľa toho. A vzal si ma preto aby sa mohol vrátiť. No a keď povedal že ide do klubu neriešila som to a šla k mame teraz máme všade časopise a knihy o Tom.
sobáš ste mali kde?
Anulacia manzelstva.
Ak je to reálne tak, neexistuje že jehovistá bude niečo tolerovať,nebude ! Nebude ti tolerovať Vianoce,narodeniny on sa nebude toho zúčastňovať, máme reálnu skúsenosť,môj ujo to tajil 2roky,potom prišiel za tetou že buď bude jehovistka alebo odchádza,boli spolu ďalší rok a potom odišiel , oni netolerujú ako komunita že napr manželka nieje jehovistka, buď muž časom od teba odíde alebo sa budeš musieť pridať,ak sa.pridas časom budeš musieť zabudnúť na svoju rodinu , kamarátov ak sa nepridajú,majú presne pravidlá a kto ku nim patrí musí ich dodržiavať,hlavne si nerobte deti,vykašľal sa aj na syna 👍🙄
Na matrike neprotestovala som ani mňa to nenapadlo rodina kvôli tomu somnou nekomunikuje. Nemám sv. Primanie tak som bola za aby to bolo na matrike. A ku všetkému bol covid. Jeho mama ho v tej viere vychovala ale sama odtiaľ odišla
@didi2102 presné zažívam to isté. Je to hruza
Z tohto nieje iná cesta , žiadosť o anulaciu alebo rozvod , prepáč a čím skôr,tie knihy sú všade lebo ťa chce presvedčiť,to robil tete aj môj ujo,majú nato postupy
A Vianoce sa tváril že uznáva keď si ešte o tom nevedela,?
Prepáč ale ako si niekto nevedomky môže vziať jehovistu? Ako dlho ste spolu chodili? Ak dlhšie ako rok tak si predsa musela zistiť že neoslovuje ani Vianoce a ani veľkú noc. A čo narodeniny? Tiež si žiadne nemala kým ste spolu chodili? Príde mi to fakt ako vymyslené. Navyše si strašné protirečiš. Na jednej strane píšeš že ho vylúčili zo spoločenstva, na druhej že tam s mamou chodil aj počas chodenia s tebou. Tiež píšeš, že ho mama v tej viere vychovala ale že už odtiaľ odišla. Tak ako s ňou mohol chodiť do spoločenstva?
Čo správa od teba to protirečenie si ohľadom už napísaného....
@ninka99865 neviem či mám veriť príbehu ale aj ten môj ujo tie 2roky sa tváril že oslavuje všetko , teta o ničom nevedela, až ku koncu sa.jej zdal divny,myslela si že má milenku tak vyšiel zo všetkým von,to bol on v procese zasvacovania či čo a potom ten posledný rok čo bol a tetou,už neoslavoval nič nepretvaroval sa a mal rok nato aby ju presvedčil,proste keď to mám blbo napísať keď chcú niekoho prilákať tak sa tvária v pohode 😄
nikdy ti nebolo divné, že chodia do nejakého klubu? ty si kde vtedy bola? nepýtala si sa, nezaujímala si sa? o čom boli vaše rodinné debaty? nepoznala si jeho rodinu, prostredie, v akom vyrastá? akože za ten čas, čo ste spolu, ani raz neoslavovali Vianoce a ty si si to všila až teraz? nechápem, alebo je to naozaj nezmyselne založená akože vtipná diskusia...
@didi2102 to je dosť masaker 🙈
@tata1401 áno on vstúpil počas manželstva , predpokladám že ak to je pravda tento príbeh,tak svadba prebehla rýchlo po zoznámení , neviem či predstaviť žeby má nezaujímalo do akého klubu chodí a ze nasledne by som si nenašla kto sú jehovisti iba žeby sme boli krátko spolu,on by mal svoj plán ako má nahnať k jeho istom,čiže rýchlo si ma zobrať a všetko ututlavat, zlahcovat... Keďže viem čoho sú tí ľudia schopní
ale ak sa jej toto ozaj stalo, tak to je prúser riadny,hlavne kôli tomu, že ak by to bol echt jehovista toto by sa nestalo, pristupujú k podmienkam ich presvedčenia veľmi zásadne...mne to príde, že v ich prípade je jehovista iba vtedy keď mu to pasuje
@7lenka11 vela zien aj zatvara oci a obhajuje muzov. Kolegynu muz okato podvadza a keby si pocula tie vyhovorky ako ho obhajuje to ani zmysel nedava😂😂len aby sa nemusela pozriet pravde do oci a zacat riesit. Mbe divnr nepride kedze robim s ludmi ze neriesia zakladne veci. Aby nemusela riesit aky klub , co za kkub, dufa ze bsetko bude casom ok a hotovo. Take typy muzov si vacsinou hladaju submisivne zeny. Tie zeny sa nerozhybu a ak tak az rokmi. Zrejme ten muz dufal ze ked jej to povke az v manzelstve ze vstupi k sbedkom aj ona aby zachovala rodinu
Svatba nebola v Kostole , takze pred Bohom je neplatna....to je dobre. Teraz staci aby on sam prisiel na to ze ta chce opustit...zacni sa angazovat za darovanie krvi a najdi v sebe neskoru pasiu pre krvavnicky
Pises manzel a ked ste spolu len chodili, tak si o tom nevedela? Obhajovat ho v tomto nemusis, vela ludi a ja patrim medzi im nechape a raz ak by som chcela travit vianoce klasicky, tak by ma nik nepresvedcil o opaku
Štýl textu ala Marek z 3.B. Tam by som sa ani nečudovala, že by si ho zobrala nevedomky 😆😆
stačí povedať na zdravie po každom kýchnutí, pri každom napití z pohára...
Urob si Vianoce pre seba alebo pre deti, ak nejaké máte. Poznám viacerých jehovistov, banda skrachovancov, synovu spolužiačku natoľko zmanipulovali, že nešla na VŠ, ale radšej sa vydala.