Je vhodné hľadať vzťah, keď má človek psychické problémy?

2. nov 2022

Je vhodné hľadať vzťahy keď človek má psychicke problémy,uzkosti a nevie to sam zvládať s nimi.

Veľa ľudí hovorí že muž môže pomôcť v tomto
Čo si o tom myslite vy?

gelifil
2. nov 2022

tí ludia to odkial vedia?

lintu
2. nov 2022

Podľa toho, čo sú to za psychické problémy. Aj chlapi majú určité limity a nemusia dlhodobo znášať všetko. Plus, čo urobí s človekom také naviazanie sa na druhého, ktorý raz možno niekam zmizne. Nebrala by som to proste ako zaručený fakt. Max. jednu z možností... pri nájdení toho správneho partnera.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jsbb
3. nov 2022

Podľa mna je vhodné vtedy mat vztah. Človek ktorý má psychické problémy nemusí si vedieť vybrať vhodneho partnera a z toho potom môžu byť ďalšie psychické problémy. Človek bez psychických problémov si vyberie za partnera väčšinou správne.

jsbb
3. nov 2022

Oprava nie je vhodne

vlado818
3. nov 2022

Nie.

pragmaticka
3. nov 2022

Nie. Ako sa hovorí, keď nie si šťastná sama so sebou, neurobíš šťastného ani druhého

jana_eyre_2
3. nov 2022

Ja som mala a mám psychické problémy, mám muža ktorý je chápavý a veľmi mi pomohol byť vo väčšej psychickej pohode..

Keď sú psychické problémy, človek potrebuje podporu, pochopenie.. ak sa nájde človek ktorý vie chápať, ktorý vie podporiť, keď ste k sebe uprimni, počúvate sa navzájom a viete sa navzájom podržať, nevidím dôvod vyhýbať sa vzťahu.. je smutné že ľudia sa stále na psychické problémy pozerajú cez prsty a myslia si že najlepšia by bola samota, izolujú sa od seba a potom je to už len začarovaný kruh..

maxxim
3. nov 2022

@jana_eyre_2 plne súhlasím z tvojou odpoveďou. Mnoho ludí má sklon, uvažovať zamietavo a z urcitou dávkou sebareflexie že toto nie...no..málokto vie že sú rôzne typy a stupne ochorenia, ale i tak vidia vzdy len tie najhorsie prípady a varianty. Ak sa niekto dozvie že ten druhý má nejaký problém, hoc i slabú poruchu uz je verejnosť na pozore..

maxxim
3. nov 2022

Ahoj,... či vzťah, priatelstvo, známosť ... Všetko prináša do života čarovné pohladenie. Dôležité je nebyť sám.
Je dobré že o tom píšeš, pretože je to krok tvojho cítenia a túžby. Od vzťahu sa očakáva príjmať ale i rozdávať. Raz to potrebuje on, raz ona. Vedieť sa porozumieť, pochopiť, podporiť. Vedieť sa smiať a vedieť ho odovzdať. Ak túto podstatu ,,nainštaluješ" ako svoju hodnotu, niet sa čoho báť. Naučiť sa nesklamať po neúspechu, zapracovať sa slabých stránkach, pouciť sa. Ako v priatelstve tak i vo vzťahu. Pravá láska , ( človek, ktorý bude chcieť byť tvojou polovicou, )dá silu riesiť svoj nedostatok. Obaja by mali vedieť, čo láskou ( ako nástrojom) docieliť. Obaja vsak tušime ze je to práve ten úsmev, ktorý je najlepším liekom k porozumeniu...

svetlonos
3. nov 2022

Kamaratka trpi panickou poruchou ( albo uzkostou) V kolektive bola vzdy spolocenska, ukecsna, prijemna. Rada som snou travila cas. Tiez povedala ake ma problemy. Mala fajn priatela, teraz muza a on jediny jej v tomto vie pomoct.
Ona ale nehladaladala muza za ucelom pomoct jej. Jednoducho sa jej pacil 🙂
Zalezi od toho co presne mas. Ak by si nasla super muza, moze vam byt fajn. Len on to na cele napisane nema a neviem ako vies odhadnut cloveka ty konkretne. Pokial je ten muz vnimavy a co to v zivote prezil, mohlo by byt fajn. Presne ako pise Jana v prispevku.
Su vsak psychicke problemy, ktore pre mna osobne akceptovatelne ako partnerku nie su. Niektore ps. problemy su take silne, ze trpi velmi aj partner. A to vylucuje mat pekny vztah.
Tebe prajem vsetko dobre 🙂

dadis
3. nov 2022

Vies kolko ludi trpi uzkostami, fobiami, panickymi atakmi, tetaniou, depresiami? Zufalo vztah nehladaj, nie je to cesta z problemov, ale ak pride do tvojho zivota clovek, ktory ta bude akceptovat a mat ta rad, nevidim dovod do vztahu neist.

marianarem
3. nov 2022

Aj ja mam taketo problemy a som vydata a mam aj dieta. Moja skusenost je taka, ze vztah mi s tym nejako nepomaha a skor ze su kvoli tomu urcite komplikacie aj vo vztahu, aj v materstve. Ale to je len jedna stranka veci. Ja som v snahe vyriesit to uz absolvovala roky psychoterapii a skusala som aj kadeco ine alternativne a vsetko mi to pomohlo lepsie zit, byt aj lepsia partnerka a mama, nez by som bola bez toho. Takze ja by som povedala, ze ludia ako my maju vo vztahu vyhody aj nevyhody. Ako uplne vsetci ludia.

loginexistuje
3. nov 2022

zavisi aj od toho ako k tomu pristupujes ak sa liecis tak ano ak dany clovek ma na to kapacitu to zvladat s tebou

titla
3. nov 2022

Myslim, ze na toto neexistuje jednoznacna odpoved. Psychicke ochorenie nie je automaticky dovod, aby clovek bol sam. Je to choroba, ako kazda ina. Druhym faktom je diagnoza a aby dokazal byt tomu druhemu tiez partnerom a nevidel v nom len zachranne lano zo svojich problemov.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jana_eyre_2
3. nov 2022

@maxxim áno presne, tu sa ide vždy do extrému..

luccija
3. nov 2022

Ano, lebo sa nadchnes pre nieco nove, endorfiny, zivotna zmena, nikto nie je rad sam, nove vyzvy.ALE nesmies to ponat, ze ten clovek Ta spasi a nezdravo sa upnut.Iba ty si vies pomoct🙂 Mas uzkosti, lebo nemas vztah?prist na to, co Ti sposobuje uzkosti.Urcite by som sa liecila, chodila na terapie a hladala dovod preco nie si spokojna ci coho sa bojis.Nemozes svoje uzkosti a nespokojnost so sebou ci zivotom hodit na partnera a cakat, ze sa Ti polepsi.On nevie co prezivas vo vnutri.Kto to nezazil nepochopi.
Ale dobry vztah urcite pomoze.Ale ci bude dobry kto vie?cokolvek nove, kde das energiu nadchnes sa pre nieco sport, hobby moze len pomoct...

zmrzlinka2021
3. nov 2022

Co znamena hladat?

Mozno je fajn nevyhybat sa potencialnemu vztahu a uvidi sa, ci ta druha strana ta prijme taku aka si 🙂

maxxim
3. nov 2022

Môžes mi napisať sukromnú spravu?

micusa2222
15. aug 2023

druhá vec, či vôbec niekto bude chcieť ísť do vzťahu, ak im povieš, že máš psychické problémy...