Ahojte, mam 20 nasla som si priateľa sme spolu rok , vsetko je super no je tu jeden problem -rodicia. Mojim rodicom vadi vek mojho priatela . Je o 19 rokov starší. Mojou otazkou podstate je - stretol sa niekto s takym problemom? A ako ste to riesili ? Verim , ze sa najdu aj negativne názory, ale rada si vase nazory precitam . Dakujem 🙂
@michaelaur tak zlatokopka urcite nie 😅
Ale dakujem 🙂
..vek je len číslo, ak si dvaja ľudia rozumeju aj pri väčšom vek.rozdiele...nevidím žiadny problém a myslim,že ak rodičia zistia že si šťastná, tak to prestanú časom riešiť..držím palce
@olinecka53 rob ako to cítiš a myslíš. Určite neber do úvahy, čo povedia iní.Užìvaj si to 😂
@michaelaur chces mi povedat ani nazor rodicov?
Neboj nic, casom sa ti zmeni pohlad na tuto lasku. 🙂
Poznam pary, v ktorych je vekovy rozdiel aj tych 20 rokov, ako pises ty...po case tento vekovy rozdiel zacal byt problemom..predstav si, ze mas 40 a tvoj partner 60...ty budes v tych najlepsich rokoch a tvoj partner uz bude naozaj stary pan
Asi by som sa zamyslela nad tym, kde je problem..ked si mlade dievca najde chlapa, ktory by jej mohol byt otcom a ked si chlap najde dievca, ktore by mohlo byt jeho dcerou...nehovorim, ze ste neni normalni..to v ziadnom pripade, ale pri tychto vztahoch sa hovori, ze chlap si v skutocnosti hlada dceru a zena otca...
@olinecka53 keď som mala niečo cez 20, chodila som s oveľa starším mužom. Vtedy to problém nebol, zdal sa mi úžasný. Dnes má 65 rokov. Neviem si predstaviť byť s mužom jeho veku teraz. Ja mám 42 a cítim sa ešte mladá a fit. On neviem, ako na tom je, nie sme v kontakte, ale je to už proste starší pán, dôchodca. Vek nie je len číslo. Každé obdobie je niečim charakteristické, človek sa pozvoľna mení, dozrieva a starne. Ako skúsenosť to môže byť výborné. Starší muž môže byť skvelý partner pre mladú ženu, môžeš sa od neho veľa naučiť. Ale nejaké záväzky, deti a veľké plány by som na tvojom mieste neriešila.
Keď sa chce tak sa dá... Môj partner je 16 rokov starší a v pohode... Aj keď niekedy je ten rozdiel dosť cítiť a je to o nervy
.. zamyslala som sa nad tym aj tak ,
@alaguema
@alaguema raz som sa s nim aj rozisla ale vratili sme sa k sebe .. takze preto sa uz pytam druhych ludi ... viem ze to je spravne ..
@olinecka53 a dôvod rozchodu?
Píšeš, že máš jeden problém a to sú rodičia. Problém je však veľký vekový rozdiel medzi Tebou a priateľom. Máš rodičov, ktorí Ťa iste ľúbia, ktorí už všeličo zažili aj videli. Chcú aby si bola vždy šťastná. Si ešte veľmi mladá. Osobne si myslím, že vekový rozdiel je dosť veľký. Teraz je to asi v pohode, ale neskoršie asi nebude. Teraz je to zaľúbenosť, intimita.Tá sa časom bude vytrácať. Ak Ťa úprimne ľúbi, tak aj on by mal vidieť ten vekový rozdiel a vysvetliť Ti, čo to v budúcnosti môže priniesť. Pribúdajúcimi rokmi začnete vekový rozdiel určite pociťovať. Toho sa Tvoji rodičia obávajú. Poučné sú aj príspevky, ktoré Ti tu už boli napísané.
@alaguema kvoli tomu ze keby mame nahodou deti tak by umrel urcite skor a nechal by ma sam s deckami
Takisto ako aj preto ze budem mat 40 a on 60 a nvm ci to bude oono mozno budem chciet byt vonku uzivat si a on doma
A dalsi dovod co ked ma to prejde o par rokov ..tak si uz zenu nenajde ked bude moc stary ..
@mdb ja ti velmi pekne dakujem naozaj si to vazim
@olinecka53 poznám manželov s rovnakým rozdielom. Sú spolu 22 rokov. Za ten čas vystriedali obrovské množstvo priateľov. Raz to boli jej rovesníci, s ktorými si on nemal čo povedať, potom zase starší jeho rovesníci, ktorých ona považovala už za starých. Inač radi sa majú stále, o tom nepochybujem. Teraz, keď deti majú veľké, by sa ona rada zabávala, chodila po dovolenkách, po kávičkách. Je veľmi spoločenská. On má zdravotné problémy, najradšej sedí doma, má rád svoj pokoj. Takže ona sa prispôsobuje jemu. Ten vekový rozdiel je viditeľný aj po fyzickej stránke. A to nielen teraz, ale odjakživa. Jej sa zvykli cudzí ľudia pýtať, že "otecko je doma?" , alebo otecko sem, otecko tam.
Keď sa budete mať radi tak to pre vás problém nebude . Moj manžel je o 19 rokov starší, sme spolu 17 rokov a máme 11 ročného chlapca a 9 mesačnú dcérku. Ja mám tento rok 40... nuž vek si uvedomujeme, riešime zdravotné problémy moje, detí, mužove, aj názory na rôzne veci sú odlišné.. môj manžel je "stará škola" nečakám od neho polovičnú deľbu v prác v domácnosti, a on nečaká že ja budem živiť rodinu..aj keď som si v pohode mohla a aj budovala svoju karieru a uživila by som nás keby to bolo len na mne. Všetko je to len o kompromisoch a viacej u mladšej manželky, ale ty musíš vedieť či sa ty na to cítiš.. pre teba to bude časom ťažšie..Pre mňa v tejto dobe je 17 rokov spolu slušné číslo, je to smutné ako rýchlo to mladé rodiny a páry vzdávajú pri prvých problémoch.
@olinecka53 neviem č ťa ak nemu ťahá .. ale v 19 rokoch sa viazať na 38 ročného chlapa nie je dobré . To čo ho k tebe ťahá je tvoja mladosť, neskúsenosť , naivita .
Ja byť tvojou mamou , tiež som proti a kategoricky . A vieš prečo ? Pretože každá normálna mama svoju dcéru ľúbi a vidí aj dopredu . Ja si neviem vedľa seba predstaviť 60 ročného muža , to neviem ako veľmi by ma jeho badžet musel motivovať , ale že brutálne moc 🙂 .Inak ani za svet.
Mne je niekedy veľmi smiešne ale aj smutno z toho ako si ľudia myslia že mladšia že na môže byť so starším mužom len za riadny badžet. Peniažky sú dôležíté ale veď aj žena si predsa dokáže na seba zarobiť. A toľko mladých bohatých mužov je na svete a ani sa nevedia k ženám správať, majú ich len za pekné bábiky, striedajú ich ako na páse. Mne bolo vždy jedno čo si o mne cudzí ľudia hovoria, môjmu otcovi ale napr. trvalo 3 roky kým sa zmieril že mám takého manžela.. my sme to ustáli, lebo sme chceli a pracovali na vzťahu. To musíš aj so seberovným partnerom.
Podla mna je to super citis oporu citis pochopenie a ten pocit byt milovana ;) a taky muz ta miluje nie je to len teen poblaznenie. ALE kym ty budes este dlho mlada a on uz ide k starobe mozze sa stat ze ten vekovy rozdiel vyusti do ziarlivosti az majetnickosti. Bude ta brat za svoj majetok ktory si bude chranit sposobom ci tebe prijemnym ci nie. Nemusi yo tak byt ale ja som to tak zazila. Vedela by som si s nim aj teraz predstavit zivot ale ta ziarlivost z neho urobila cloveka ktoreho som znenavidela ale inak bol fajn.
a on je slobodný alebo rozvedený?
myslím že ak si viac rozumieš so staršími mužmi vôbec by to nemal byť problém.
ale prikláňam sa k názoru viacerých mamičiek, že po 15-20 rokoch budeš možno túžiť po mladšom mäsku, a vaše názory sa môžu odlišovať.
ale samozrejme je to individuálne. si mladá tak teraz s ním môžeš byť a uvidíš čo vám život prinesie.
ja som sa zalubil do 19tky ale nechcela ma kvoli veku 😀😀😀
@sunny8 pridavam sa k tomuto nazoru, moj byvaly partner ma casom zacal vnimat majetnicky, kedy uz ochrana sa zmenila na dusenie a ovplyvnovanie, pretoze on bol ten skusenejsi. Svojho casu bol nas vztah super, ale posledne 2-3 roky to bolo na moj ukor, moje prisposobovanie sa, jeho zivot. Mali sme sa radi, ale som rada, ze som to skoncila.
@olinecka53 ahoj ja keď som mala 16 dala som sa dokopy s 36rocnym.zo začiatku som nevedela koľko má rokov.aj keď som myslela že 32 bolo to dosť. 3roky sme boli spolu, ja už myslela že s ním budem navždy.moji rodičia -iba mama vedela ktorá bola ako tak ok oco nehrozí, jeho rodina to rozdychala...isla som do grécka v 19 na prax, narazila si greka.uplne to zmenilo moje zmýšľanie po 3mesiacoch.uz som sa nevedela vrátiť k tomu môjmu aj keď " by ma bral"..odvtedy som vystriedala dosť chlapov.Musím povedať za tie 3roky som si užila, nikdy som sa s ním nehadala, ako s mojim skvelym manželom niekedy :D ja odporucim uži si to pokiaľ ťa to bude baviť len nerob deti 🙂 myslím že ťa to omrzí o pár rokov. Dozries a začneš si uvedomovať rozdiely.
Ps aj keď som bola študentka vsetko som si platila a chodila na brigády kde sa dalo...
@olinecka53 ešte toľko že viac som bývala u neho ako doma a zo začiatku má išli sestry ukrizovat či mi sibe. Že so starým.mne to bolo jedno ja som si uživala život a kamošky to tiež neskôr pochopili on bol taký párty man. Nemenila by som ten čas vtedy.teraz mám muža o 8rokov staršieho. Good luck
@olinecka53 tak asi tieto myšlienky neprichádzajú len tak...Asi im treba venovať pozornosť.
@lukyazojka ak si narážala na mňa o tom "badžete " , tak som hovorila čisto o sebe. Neviem ako veľké motivačné by to muselo byť u mňa ..ale teda nehorázne veľké aby som išla do takéhoto vzťahu .
To vôbec nemusí platiť pre teba.
@olinecka53 pre mňa je vek len číslo.Ak si ,rozumiete a ste šťastní ,tak to nie je problém.Ale osobne si neviem predstaviť, že by som spávala s "otcom" ... Dnešná doba by to pomenovala , že si zlatokopka 😉