Je v poriadku povedať bratovi, že sa nespráva pekne k svojej manželke?

11. apr 2022

Myslite,ze je v poriadku povedat bratovi,ze sa nesprava pekne k svojej manzelke. Ja som dost otvorena a beriem to tak,ze surodenci by mali mat otvorene vztahy aj v dospelosti, aj ked maju vlastnu rodinu. Mate to tiez tak, alebo mate uz len diplomaticke vztahy?

andrejkap123
11. apr 2022

Samozrejme, ak to tak citis tak mu to povedz

xiaomi_
11. apr 2022

nestaraj sa do nich

melanta
11. apr 2022

Čo znamená, že sa nespráva pekne k svojej manželke? To je dosť podstatné. Ak je to niečo, čo jej nevadí, tak by som to neriešila. Ak ju bije, obmedzuje ju, je voči nej vulgárny, tak áno, povedala by som. Hoci nemyslím, že by to potom zmenil.

thereisabear
11. apr 2022

Či je to v poriadku neviem, skôr sa bojím, že by to bolo zbytočné. Myslíš, že sa nad sebou zamyslí a zmení to?

andreakg
11. apr 2022

Ja by som určite povedala.

pribinak
11. apr 2022

Samozrejme. Veď ste súrodenci a hádam sa nebudeš tvarit že je všetko ok

aandrea9
11. apr 2022

Zažila som situácie, keď sa nepekne choval môj brat k manželke ale aj situácie, keď sa švagriná nepekne chovala k môjmu bratovi....iba slovne. Kusla som si do jazyka radšej.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
piece
11. apr 2022

Asi je to aj podľa toho aké máte vzťahy, vieš na jednu stranu je to ich vec, a pokiaľ sa nevie ohradiť jeho manželka, tak s tým asi nič neurobíš.

lavinis
11. apr 2022

Ano, ja som to bratovi povedala

ullala
11. apr 2022

Ano povedz mu to. Mozno zachranis jedno manzelstvo. Nevidim ziaden problem rozpravat sa s bratom na tuto temu. Ved to nie je cudzi clovek.

pininka1
11. apr 2022

Ano a som rada ze aj moja svokra povie svojmu synovi ked sa jej nepaci co mi povie. Ja by som povedala, ale ani nemusim, moja sestra vie ze ma doma debila.

sense
11. apr 2022

Áno povedala, a dokonca som sa partnerky aj zastala, síce nadšený nebol ze nedrží pri nom ako pri rodine ale to som tiež veľmi rýchlo vysvetlila

kassandra25
11. apr 2022

Ja nie. Ja by som mu toto priamo nepovedala. Ale rovnako sa chovala k nemu ako on k nej. Presne rovnako.

michellemary
11. apr 2022

U nás toto mamina povedala mužovi svojej sesternice, následne jej sesternica odvetila, že jej to nevadí... Nuž, proti gustu...

radacak
11. apr 2022

Tak ako na jednej strane povedať,a na druhej zas môže sa to otočiť proti tebe že sa do nich staráš, a ešte ty budeš tá zlá nakoniec 🤷

anastasiagrey
11. apr 2022

Asi záleží aj od povahy. Ja mam dvoch bratov. S jedným môžem otvorene hovorit o všetkom, ale ten sa správa k manželke normálne. Druhému by som nepovedala, lebo by sa to otočilo voči mne, vie byť veľmi nepríjemný a ja nestojím o konfrontáciu s ním. To, že sa k nej nespráva pekne vie aj od nej a nič sa nemení. Pre neho je to normálne 🤷‍♀️

katarinka89
11. apr 2022

Ja si myslím, že sa do toho nemiesaj- aj dobre mienena rada môže vypáliť negatívne hoci ste súrodenci. Sú dospelí, je to ich vzťah a ak jej to vadí nech si to rieši jeho zena

spadnutaslivka
11. apr 2022

podľa toho, aké máte vzťahy s bratom. Ale počítaj, že ak ju ponižuje, týra a pod., tak tvoje upozornenie pravdepodobne len zhorší jeho agresiu, lebo sa bude cítiť dotknutý a na nej si to potom vybije.

lintu
11. apr 2022

Zalezi od situacie a ako mu to povies. Niekedy sa ocakava, ze ked uz nikto iny, problematickeho cloveka si "uprace" aspon vlastna rodina.

ullala
11. apr 2022

@spadnutaslivka a mozno si ten brat mysli, ze je uplne normalne, ako sa k nej sprava a neuvedomuje si, ze je to cez ciaru. A prave ked mu sestra "dohovori" alebo mu povie, ze jej by sa nepacilo, keby sa k nej jej partner takto spraval, tak mu to mozno otvori oci.

misinka26
11. apr 2022

Ja mám s bratom nadštandarný vzťah, a teda keď minule už prestrelil (nebudem písať podrobnosti) tak som mu riadne spucovala žalúdok. On si to totiž neuvedomoval a zľahčoval čo urobil. Potom ako som mu to rázne vysvetlila sa až hanbil a ospravedlnil sa manželke. Poznám si brata je to veľké decko a občas potrebuje usmerniť lebo má pocit, že jeho žena preháňa a zveličuje čo vôbec nie je pravda. A zastariem sa aj nabudúce keďže ja som ho skoro vychovala a nebudem sa za neho hanbiť ...

simonkaa27
12. apr 2022

a ako to dopadlo vlastne, aj si mu povedala, alebo sa chystas alebo ? 🙂

melanta
12. apr 2022

Aj sa dozvieme, čo vlastne brat robí svojej žene, čo to znamená že sa k nej nespráva pekne?

autor
12. apr 2022

@simonkaa27 povedala som, vyzeral,ze pochopil, ale ked sa o tom bavil so svojou zenou,tak vysvitlo,ze jej to nevadi 🤔 ona je taka,ze nikdy nikomu nepovie svoj nazor,len aby bola dobra a mna vobec nemrzi,ze som mu povedala to co som povedala. Urobim to aj nabuduce,moj umysel bol dobry.