Je v poriadku neupratovanie a zanedbávanie domácnosti?

24. mar 2023

Baby mám dilemu , myslíte ,úprimne ..myslíte že neupratovanie, myslím ozaj neupratovanie , zanedbanie domácnosti , nevarenie cely týždeň , pričom mám doma deti , je v poriadku ? Je v poriadku ,keď jedia len rožky cez deň , okrem dní kedy sú není v škôlke? Že spat na nevlecenych perinach ,bez plachty je v poriadku? Či len ja som taká náročná , že si starostlivosť o deti predstavujem inak? Nechcem sa starať , preto sa pýtam vás ..nestranný názor

kvetinka75
24. mar 2023

myslíte si že keď požiadam o zmazanie témy je to v poriadku?

dskjhfdlkdjhl
24. mar 2023

Ked si bude kazda upratovat vo svojej domacnosti a starat sa o tu svoju domacnost a nebude strkat nos do cudzich domacnosti, vtedy bude raj na zemi😉

autor
24. mar 2023

@kvetinka75 samozrejme

deti95060810
24. mar 2023

ešte si nenapísala časové obdobie...samozrejme že dá sa spať aj pod dekou, aj rožky jesť miesto obeda - dokonca môžu byť aj suché bez masla, len záleží ako dlho budeš znášať tieto peripetie.... pár dní vydrží každý.... 😉

kvetinka75
24. mar 2023

@deti95060810 myslím že celoživotné, asi ďalšia vymyslená téma. Mám aký pocit akoby MK zamestnával ľudí, ktorí vymýšľajú podobné témy. Ak nie, boh nás ochraňuj, čo to tu vyrastá.

autor
24. mar 2023

@dskjhfdlkdjhl ďakujem , máš pravdu, nebudem sa starať , to som chcela vedieť , ďakujem za názor

viestta
24. mar 2023

Si svokra, ci svagrina? Alebo len tak mas potrebu starat sa o druhych?

veselo_neveselo
24. mar 2023

Akoze uplne okey to asi nebude, ale rozky este nikoho nezabili, postel a perinu dieta ma. Ten neporiadok by ma tak trapil najviac, ale pokial to nieje smetisko, tak co uz.
"Nas" standard je asi vyssi, ale ludia ziju vselijak, po svete aj v horsich podmienkach, a deti ziju...
Laska je aj tak najdolezitejsia, ak sa mu dostane naruce, vludneho slova, tak neries.
Ponukni sa upratat, periny obliect, kolacik doniest - skor pomoct ako sa podivovat preco tak a nie inak.

tatisna
24. mar 2023

Pokiaľ máš malé deti do 3 rokov,ktoré Ti nedajú spať ani v noci ani cez deň a nemáš nikoho kto by Ti s nimi reálne, opakujem reálne pomohol, tak zanedbaná domácnosť je dočasne úplne v poriadku. Hlavne ze sú deti živé,zdravé,prebalene, nemajú vsi a pod.

wieruska1
24. mar 2023

Co tak ponuknut pomoc?

autor
24. mar 2023

@tatisna
@wieruska1 pomoc ? Chlapcov má v škôlke v škole, (družine) chodia domov o pol 5..nepracuje , doma je ,nechce sa jej robiť..chodím do roboty, mám svoju domácnosť , deti .myslíte že jej mám pomáhať?

dskjhfdlkdjhl
24. mar 2023

Nie si Ty ta sestra, ktorej vadi, ze mama pomaha druhej dcere s domacnostou?

autor
24. mar 2023

@dskjhfdlkdjhl nie 😅 naozaj nie

dskjhfdlkdjhl
24. mar 2023

Trochu mi to pripomenulo inu diskusiu spred par dni😉

autor
24. mar 2023

@dskjhfdlkdjhl nie nie , neviem o ktorej je reč, nie je to moja sestra ,tento môj prípad.,naši jej pomáhaju to je pravda ,ale kvôli deťom , čo im kvitujem , takže týmto smerom vôbec nerozmýšľam , iba ma štve, že tie deti tak žijú, hoci peniaze majú a aj ona čas .

autor
24. mar 2023

@dskjhfdlkdjhl takto no peniaze majú , na cigaretu , inak ich naši dotujú , ale kvôli deťom dobre noo,už keď sa jej robiť nechce

lujza123
24. mar 2023

V poriadku to nieje, ale vieš koľko takých sociek žije a ma deti? A z tých detí vyrastú väčšinou podobne existencie....

autor
24. mar 2023

@lujza123 viem veľa veľa ,ale toto vidím a ja za to nemôžem ,ja to porovnávam s mojimi deťmi , tak zato ma to serie

katka700
24. mar 2023

Nie je to normálne. Ak by to trvalo povedzme pol roka lebo dotyčná pani je ťažko chorá a nemá jej kto pomôcť tak pochopím. Ale dlhodobo tak žiť to nie.
Prečo ju rodičia dotuju? Nech si dajú podmienku že musí 2x týždene navariť a 1x upratať

lujza123
24. mar 2023

Pokiaľ ide o tvoju rodinu, blízkych je to ťažké. Môžeš sa skúsiť s dotycnou (alebo skôr dotyčným, predpokladám ze ide o tvojho brata) porozprávať, opatrne a v dobrom, tak aby to nevyznelo ako kritika. Možno doniesť staré obliečky po tvojich deťoch, zo sekáča, že si si všimla ze nemajú...

Zrejme takto vyrástla aj ona a proste vôbec ju nenapadne riešiť nejaké obliečky alebo jedlo, však im chuti rožok/piskoty načo varit..

To co si my vsetci nesieme z domacnosti rodičov sa veľmi ťažko mení. Da sa to iba vtedy ak to sami považujeme za zle, ináč ľudia zvyknú robiť to čo videli doma...

autor
24. mar 2023

@lujza123 ale veď im pokupili nové obliečky naši , plachty , proste majú všetko nové , naši chlapcov obliekajú , keď sú nejaké sviatky , tak kupujeme oblečenie jak najatý, aby mali pekne , nové,lebo ona im oblečie hoc čo ..tam nejde o to,že nemajú ..a boli rozhovory , už aj v dobrom aj v zlom🙈..ona asi ozaj nestarat sa ,ale vieš ja keď to vidím a keď pozriem na svoje deti ,no smutno mi zostane.

ahhola
24. mar 2023

Na ČT chodil seriál.... Nejsem líná, jsem chudokrevna😄
Možno je to darebnica od prirodzenia🙆‍♀️, ale keď ju nasmeruje té k obvodakovi na KO, nic tým nepokazíte. Ja som mala po deťom nízky hgb a ledva som sa vliekla, spätne vidím, ze sa to dalo relatívne ľahko riešiť, keby sa chcelo, na strane Dr. 😢

autor
24. mar 2023

@ahhola nie je zdravá jak repa , bola na preventívne aj krv jej brali aj štítnu pozerali😅 všetko ok, máme zistené 😄

ahhola
24. mar 2023

Tak potom B. 🙃

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
24. mar 2023

@evamarek77 no vidím že podobných tém tu bolo viac😅 nie nie som jej teta😄 svagrina

komplikovana
24. mar 2023

Je to zle, ked doplacaju na to deti, ale tie rastu, mozno casom si povedia aj same co chcu. Bohuzial aj taki rodicia existuju.

misinka0611
24. mar 2023

A nemá dotyčná nejaký psychicky problém? Lebo naozaj je mi divné že majú obliecky, plachty a ona periny neoblečie, že deti sú mi o domu a nič absolútne nič neuprace a deťom dá len rohlík. Možno ma naozaj nejaký zdravotný problém a toto chovanie je volaním o pomoc, nejaka depresia a pod.

nikyball
24. mar 2023

Nie je. Ak si chcem spravit deti, chcem aby bolo o ne postarane co najlepsie.

ejbyk
24. mar 2023

A otec deti sa nachádza kde?