Ahojte chcem sa spýtať je u vás ''rodina,, nadovšetko? Pretože teraz má asi skritizujete ale pre mňa nie respektíve ja to tak neberiem a necítim že by som bola z niekým ''rodina,,V 17 stke som porodila prvé dieťa ktoré som si popravde nechcela nechať,sama som bola ešte decko...Mala som ho s blbcom ktorý doteraz ani nevie čo je cieľavedomosť atď..Po ňom som mala vzťahy kde som bola týraná, využívaná z peňazí,iba na posteľ atď.. Nedávno sa mi narodilo druhé dieťa a to mám už 31 a mám ho s priateľom ktorý je rozvedený u ktorého bola ''rodina,, všetkým lenže pri tomto priateľovi žiarlim na jeho prvú rodinu, lásku atď.. Pretože ja som to ešte nezažila a znova to tak necítim ani pri ňom..Ako partner je vynikajúci ale stále mám pocit že nemám tu svoju prvú rodinu z niekým kto by ju mal tiež prvú..Je tu niekto kto to má podobne?🤔 Pravdupovediac niekedy sa nenávidím za svoju minulosť a svoje rozhodnutia.. Stále to cítim tak že nemám rodinu ale iba detí
@0silvia0 To že som to nezažila a neviem či ešte zažijem ešte neznamená že deti to zažiť nemôžu
Ale ty musíš začať vytvárať rodinu, s tvojim zmýšľaním a prístupom si zostala tam kde si aj v 17tixh začala
Daj si bacha aby si svoje nespracovane traumy neprenášala aj na deti
Potrebuješ psychológa.
ked chces aby tvoje deti zazili nieco ine ako si zazivala ty, tak im pre to musis dat zaklad, treba proste vazit si ich, venovat sa im a budovat si to puto 🙂
Tvoje deti tiez nebudu vediet odovzdat dalej to, co nedostavaju. Tak ako ty. Cize skus urobit hrubu ciaru a zacni budovat svoju vlastnu rodinu so svojimi detmi. Davajte si navzajom plnymi priehrstami to, co ti chybalo a chyba. Skus to.
"...Mala som ho s blbcom ktorý doteraz ani nevie čo je cieľavedomosť atď...."
Hlavne ze ty si bola cielavedoma.
Mozno keby si s nim ostala dospeli by ste spolu a nemusela si robit chlapom matrac, bankomat a boxovacie vrece...aby si dosla do stadia ze s dvomi detmi hladas kde mas svoju rodinu.
Ženy, trochu súcitu. Autorka pravdepodobne nezažila rodinu a prijatie v rodine, ako ju asi má z ničoho nič začať dávať deťom? ... Milá autorka, ako prvé by si mala navštíviť čím skôr psychológa a absolvovať terapie, pri ktorých viac nájdeš samu seba a vyriešiš si minulosť. Pravdepodobne kvôli svojej minulosti už nikomu nedôveruješ a nevieš si predstaviť skutočnú "rodinu" a ako to v nej funguje. Je pravda, že tvoje správanie môže hlboko ovplyvňovať tvoje deti - ťažko im dáš niečo, čo si sama nezažila/nezažívaš. Preto skús najskôr urobiť poriadok v sebe, riešiť tie vnútorné zranenia a ďalej to potom pôjde, ak budeš mať skutočnú oporu a nájdeš lásku k sebe a potom aj k druhým, tak možno pochopíš, čo je rodina a bude ti to viac prirodzene. Je to ťažká cesta, ale dá sa to.
Držím palce v hľadaní vnutorneho pokoja. 🙂
@tykat Nechcem sa vyjadrovať vulgárne ale ten blbec bol alkoholik ktorý chcel žiť čoz aj žije u svojej matky zo svojím bratom pretože ja mám priveľké nároky na to aby sme spolu dokázali vybudovať vlastne bývanie atď 🙂ja 17 a on 28nebol dospelý ani predtým a nedospel doteraz
Ja byt tebou neriesim svojich ex, ale pozerala by som do buducnosti.
Podľa mňa strašne vysis na minulosti a veľa veci si asi nespracovala. Ja by som na tvojom mieste riešila nejakú psychoterapiu a nechala si pomôcť preniesť sa cez tie všetky veci.. lebo ak na to stále myslíš, podľa mňa si sa cez to nepriniesla ešte. A psychoterapeut alebo psychológ nie je vôbec hanba. Pomôže ti to aj vylepšiť vzťahy napr s partnerom a detmi.. aby si im dokázala dat to, čo si sama nemala
To ze bol alkoholik a velke decko si zistila az po tom ako si s nim otehotnela?
Veď máš rodinu, čo za hlúposti riešiš? Lebo vôbec netuším, čo myslís tym"prva rodina ". A ze chceš niekoho, kto tiež ma" prvú rodinu "
Prečo sa stále s ním porovnávaš? To tá nijak neposunie vpred. Akože sa utešujes s tým že si lepšia ako on? Nerozumiem k čomu je to dobre
Už nerieš minulost, pozeraj dopredu
Treba dať tvojím deťom iný základ, lepší pre rodinu ako si mala ty. A budú v dospelosti potom aj oni inak pozerať na to 🙂
si na najlepsej ceste odovzdat svojim detom tvoje "nerodinne dedicstvo"... uvedomujes si vobec, ze im robis to iste? Ved tvoje deti su teraz tvoja najdolezitejsia rodina...