Je toto podľa vás v poriadku?

12. jan 2021

Zdravim a zaroven pekny den prajem. Nechcela som to sem pisat ale rada by som sa dozvedela vas pohlad a mozno aj to ako to mate vy doma a ako zijete, hlavne v tejto dobe, ked je to tazke. Potrebujem nazor niekoho nezaiteresovaneho. Pisem v skratke. Mam brata ktory ma uz svoju rodinu. Ma zenu, 2,5 rocneho syna. Ziju spolu u nasej mamy lebo si stavaju dom a vsetky prostriedky investuje brat do toho domu. To je vysvetlenie preco su zatial u nasej mamy. Ja zijem s mojim partnerom vo svojej domacnosti. Mamu a brata navstevujem casto. No idem k veci. On ma manzelku ktora je zvyknuta ze jej rodicia dali vsetko a mysli si ze nemusi nijak prispievat do domacnosti. Teraz sa aktualne vyhovara na to ze je na materskej s malym a ze ma toho az az. S rodinou teraz kontakt nema iba vraj s jej sestrou. Jej Rodicia nesuhlasili ze si berie mojho brata. Cela jej rodina je povysenecka a pri prachoch. Otocili sa jej chrbtom. My sme ju prijali medzi seba, moj brat drie nonstop v praci, dobre zarabal, nosil peniaze domov, mal firmu ktora mu bohuzial skrachovala nasledkom korony, tak isiel robit ako radovy zamestnanec do jednej firmy. Snazi sa ako vie, no ona mu len vycita kde su peniaze ze stale robi a peniaze domov nenosi. Ona nerobila od vysokej skoly, zivil ju vzdy iba moj brat lebo on je aj tak nastaveny, ze chlap ma zivit. Ano je to spravne, tak by to malo byt. Ale on uz to financne nezvlada. Treba kupovat malemu, domov nakup, jej nejake veci co si objednava ako sialena z internetu lebo sa doma nudi. On by jej dal vsetko. Prednedavnom toto co sem pisem z neho vyslo ked sme sa stretli. Chudak vidim ze je na pokraji sil, dala som mu nejake financie aby aspon nakup urobil. Dalsia vec je, ze uz aj nasa mamina sa navrhla bratovi , ak potrebuju, tak vie maleho postrazit ved nieje batola. Mama je momentalne doma, ale pracu ma. Cize nie je problem so strazenim. Milostiva moze chodit v pohode do roboty, aspon par krat za tyzden na par hodin. Lenze ona je prilis pohodlna. Nevieme co s nou brat mi toto povedal, ze ona ani zaujem nema ist robit len sedi doma hovori ake to ma tazke a pritom jej nasa mama stale pomaha a aj vari a podobne. Je to ich zivot ako to budu mat zariadene ked budu v spolocnej domacnosti, ale na dom nedala ani cent a vsetko co ma jej kupil on a ona len nadava ze nema zaco kupit hento tamto hentamto. Takze chcem vediet vas nazor dievcata. Nesudte, ze sa dotoho staram, je to moj brat a mam ho rada. Dakujem za slusne komentare a komentare k veci

sissy27
12. jan 2021

Nuž ako si ju brat naučil tak má. Je to presne ako s chlapom, ktorý je do 30 zvyknutý na mamahotel, potom mu partnerka zo samej lásky tiež ofukuje zadok a keď prídu deti alebo sa zmení situácia, tak zrazu prekvapenie, že pánko je lenivý a doma nehne prstom. A takúto princezničku si tvoj brat zavesil na krk a miesto toho aby buchol doma po stole a nastavil nové pravidlá, tak sa príde k tebe vyplakať...
Objednávky z internetu prečo platí? Buď nech si madam ide vypýtať od ocka alebo obratom vrátiť. Pindá? No dostala by v Exceli spísané výdavky na život do posledného centu, aj s výpočtom toho, koľko prispela ona. A to môžete čakať, že rozvodové papiere madam prinesie hneď ako bude dom dokončený a bude mať nárok na polovicu v rámci bsm.

sissy27
12. jan 2021

A ešte teda k tvojej otázke - v poriadku je to, čo vyhovuje obom zúčastneným. Kľudne nech žena nepohne celý život prstom ak jej to muž toleruje a baví ho to, poznám aj také vzťahy.

suge
12. jan 2021

Súhlas so @sissy27, aj také ženy sú, ktorým muž zakázal robiť a ony sa nudia doma v zlatej klietke. Keďže však toto nie je ten prípad, je na tvojom bratovi, aby si upratal pod vlastnou strechou. Tak ako sa vyrozprával tebe, môže sa vyrozprávať aj manželke. Či to niečomu pomôže je druhá vec. Ale snáď vedel, koho si berie.

0silvia0
12. jan 2021

brat musi vysvetlit svojej manzelke, ze peniaze sa investuju do domu... Ale o chvilu pojde manzelka do prace, tak bude penazi viac, bude lepsie, ci?

martinka13
12. jan 2021

Je to výhradne vec brata a jeho ženy. Pokiaľ tým netrpí vaša mama.

rachel36a
12. jan 2021

Ak by mu to nevyhovovalo tak by to asi so svojou zenou riesil. Takzd ne to ich vec ked im to vyhovuje.

autor
12. jan 2021

@0silvia0 No. Praveze ona do prace nejde. Takisto ako predtym nerobila. No moj brat ju tak nenaucil oni sa brali s tym ze ona bola zvyknuta na nejake standardy lebo jej rodicia jej cely zivot vsetko platili a tym ze moj brat mal peniaze lebo mal prosperujucu firmu ktora mu dobre vynasala tak mohol zaplatit cast domu a aj vydavky spojene s nim, lebo to robil pre ich buducnost. Ale odstahovali k mame lebo berie ako zbytocne teraz platit nejaky najom ked mamina je aj tak sama v dome a povedala ze kludne nech su u nej. Ale teraz kedze firma skrachovala a brat robi ako zamestnanec nezarobi samozrejme za mesiac niekolko tisic to je pochopitelne. Cize sa setri kde sa da.

autor
12. jan 2021

A dievcata. Mna len zaujimalo, ci vy keby ste mali manzela a dieta a vidite ze to manzel financne nezvlada, sedeli by ste doma? Ak aj mate kde “odlozit” dieta? Toto bola ta otazka, ktoru som asi nenapisala. Lebo ja osobne nie. Ja mam partnera dlhorocneho nase uspory si delime. Samozrejme sme ina domacnost. Mame to inak nastavene. Ale pracujem ja aj on. Mne by nedalo to ze clovek ktoreho milujem sa trapi lebo nevie z coho ochvilu zaplati jedlo a veci pre dieta. Takto to bolo myslene

autor
12. jan 2021

@rachel36a On s nou uz debat mal tolko ze to by som nezratala uz. Povedal jej ze musia setrit a tak dalej. Ona to berie asi na lahku vahu.

autor
12. jan 2021

@sissy27 No im to takto vyhovovalo, kym brat mal firmu ako som uz pisala. Teraz by aj ju samu to malo napadnut ze sa treba pohnut. Nemoze to cele tahat on. Uz aj mama im pozicala peniaze. A aj ja. Potom nech si ziju ako chcu ked na to bude brat mat. Zivit ju aj dieta sam a este aj riesit vsetko okolo domu financne

elizabet173
12. jan 2021

Je to cisto vec tvojho brata a jeho zeny, maximalne tvojej mamy.

autor
12. jan 2021

@elizabet173 Ano je to ich vec. Ja chcem vediet ci to je normalne a ze ci by ste vy z moralneho hladiska nehali svojho manzela ktoreho lubite nech sa trapi lebo nema ako ochvilu zaobstarat ani jedlo.

autor
12. jan 2021

@elizabet173 A este doplnim ze asi to nie je vec len ich kedze sa mi s tym zdoveril a chcel vediet co s tym ma robit ako to ma riesit.

thoughtfulweirdo
12. jan 2021

Tak mne by muž toto netoleroval. Momentálne som na RD a kvôli situácii mi skončil aj čiastočný úväzok, takže moje príjmy sú biedne. Ale máme normálne podelené, ktoré rodinné výdavky platím ja, plus väčšinu veci pre dieťa a samozrejme všetko pre mňa. Keď chcem niečo drahé, tak si šetrím, nepýtam vreckové od muža. A hlavne teda, on by nedal. Takže aj tvoja švagriná bude pýtať len toľko, koľko jej dá. Nech jej pekne oznámi, že peňazí je málo a musí začať prispievať aj ona. A hotovo, žiadne ofukovanie, žiadne platenie jej výdavkov, žiadne vrážanie do domu, keď nemajú. Keď princezná bude chcieť dom a blbostičky, bude musieť zdvihnúť zadok 🤷

makova333
12. jan 2021

Ale nie je podstatne, co by sme spravili my, ale co robi zena tvojho brata a ci to jemu vyhovune alebo nie. Kazdopadne, jediny, kto vie tuto situacou vyriesit je tvoj brat. Nik iny. A asi mu to az tak strasnw nevadi, ked este netresol po tolkych rozhovoroch doma po stole a nedal ultimatum, ze zena musis ist aj ty do prace financne to nezvladam resp.musime prehodnotit naklady, szavbu atd.

autor
12. jan 2021

@thoughtfulweirdo No nechcela som to vytahovat ale naposledy ked jej toto povedal, tak sa mu zacala vyhrazat ohladom ich syna. Ona je totiz dost prchka a s nou sa tazko riesia veci ako mi brat spominal. Vidim ze sa trapi naozaj a takto to dalej nemoze ist. Nikdy sa mi takto nezdoveril ak riesil nejaky problem vzdy iba maximalne mama o tom vedela a od nej som sa potom na navsteve dozvedela ze nieco riesili. Ale teraz sam mi to povedal.

rachel36a
12. jan 2021

Setrit a ist do prace su dve rozdielne veci....tak ked chce aby isla pracovat, tak nech jej to povie narovinu...

autor
12. jan 2021

@makova333 No je dost podstatne co by ste robili vy vsetky, ktore mate manzelstva a vztahy kde je dieta. Lebo na to som sa konkretne pytala. Ze ci by vam zaplo ked niekoho naozaj vazne lubite a mate spolu dieta ze asi treba nieco robit ked vidim ze sa moja polovicka trapi a riesila to uz xy krat bezvysledkovymi rozhovormi

thoughtfulweirdo
12. jan 2021

Nuž ale iné riešenie nie je. Aku si zobral, takú teraz má, tak buď bude celý zvyšok života otrocit v robotach a fuskach, aby mala veľkomozna pohodlicko, alebo si konečne buchne po stole (nemusi doslova😄). My sme mali tieto veci dohodnuté ešte pred zacatim spoločného života, takže bolo obom jasné, do čoho ideme a čo nás spolu čaká. Keby to jeden nedodržiaval, tak dovi dopo. Nechápem, ako môžu ľudia uzatvárať manželstvo a celkovo spoločný život a rodinu, a nemať vydiskutovane tie hlavné body spoločného zivota.

autor
12. jan 2021

@thoughtfulweirdo No ked mal firmu tak mu ona pomahala samozrejme z penazi jej rodicov a ona si asi mysli teraz ze jej to ma odplatit ale on jej vzdy vratil vsetko do centu ak bol nejaky financny problem. Teraz kedze s rodicmi nekomunikuje tak jej samozrejme stopli financie.

annamalaga
12. jan 2021

Ináč a ona ma akú školu vyštudovanú? Ak nejakú dobrú, fakt by nemala problém sa zamestnať. A peniaze vy im nepožičiavajte a nech ani mama nedá, lebo si na to milostivá švagriná zvykne a furt bude pýtať ešte aj od Vás. Ináč ale ja mať takého chlapa ako tvoj brat tak som taká šťastná. Obetavý, robí toho dosť pre rodinu. Určite by som ho v tom nenechala samého. Ale musí v prvom rade on buchnúť po stole a rázne povedať ide sa šetriť a basta. A ona sa mu môže hlupo vyhrážať ohľadom syna!! Prosím pekne, kde ona by šla , keď jej rodina na ňu kašle a peňazí nemá vôbec. Nikde, bola by nahrata. Bez pracovnej praxe a odrobených rokov na rodičáku by nevyžila.

janeninka
12. jan 2021

Pises ze takto to dalej nejde - no iba tvoj brat s tym moze nieco urobit bez ohladu na to ake budu dosledky, mozno nebude dom, mozno pride ich vztahova kriza, mozno rozvod. A mozno sa princezna spamata..

thoughtfulweirdo
12. jan 2021

No a ako boli dohodnutí? Ak sa dohodli, že on bude všetko platiť, tak bohužiaľ, tu má následok. Ak sa dohodli, že ona bude prispievať, treba jej pripomenúť dohodu. Došli peniaze od rodičov, nuž tak si musí nájsť nový zdroj, tak nech začne rozmýšľať, ako na to, keď sa jej nechce robiť. Skrátka to nevyrieši nikto nijako inak, len jej musí brat dať jasne najavo, že on už nemá a je rad aj na nej.

sissy27
12. jan 2021

Ale prečo by ju malo napadnúť, že má šetriť s pracovať? Lebo tak rozmýšľaš ty alebo 100 iných? Ale ona to tak nemá. Ani z pôvodnej rodiny a ani z manželstva. Nikdy jej nepovedal “nemám nedám nezaplatím”, vždy sa išiel vyplakať mamičke sestričke a prachy doniesol. To už je jeho chyba, že je z nej posraný.

elizabet173
12. jan 2021

No pozri sa, co si zobral, to ma. Na jeho mieste by som prispela mame na byvanie, teda dufam, ze to robia, nakupila potraviny a jej by som do ruky nedala ani cent. Ked si nebude mat za co kupit ani nohavicky, mozno svoj postoj prehodnoti.

mandarinka555
12. jan 2021

Nechcem byť zlá, ale bude on ešte plakať, keď ho tá Xantipa oberie aj o ten dom, na ktorom maká ako otrok.

makakova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
12. jan 2021

Inak, to, co by sme robili my, problem tvojho brata nijako neriesi. Prepac, ale vy mate zvlastne myslenie cela rodina. Tvoj brat necha hospodarit s peniazmi svoju zenu, ked vidi, aka je? Zatrhnem jej pristup k uctu a s financiami narabam sam. Vybavene. Tvoja mama vari aj im? Nejako som to nepochopila. Preco to robi? A tvoj nazor je, ze ma muz zivit zenu, ze tak to ma byt? No to si mysleli vsetky tie zeny, ktore tu teraz vyplakavaju. Zena musi byt vzdy schopna sa uzivit sama. Samozrejme, ze pocad MD a najma RD je to najma na muzovi, to povazujem za normalne, zena sa viacej podiela na chode domacnosti a vychove deti, ale inak byt financne zavisla muzovi dobrym rozhodnutim nie je.

hanka1505
12. jan 2021

Nie nesedla. Pracovala som skor pri prvom aj druhom dietati skor a to manzel zarobil nie tisice mesacne ale nemusela som ist skor do prace. Teraz cakame 3babenko, mame nasetrene ja som pracovala, proste na svoj standard mame a to manzel je celkom narocny a ja detom tiez nedam napr oblecko z pepca a spol( samozrejme neodsudzujem nikoho kto kupuje, ale mne ta kvalita nevyhovuje). Cize ja mam postoj ako ty, jedna vec je vychovavat deti a starat sa o ne, druha pomoc monzelom s prijmami, plus tento rok externe koncim VS, aby som sa lepsie uplatnila po navrate do prace. Je smutne ked niektore zeny sa tvaria ze materstvo je absolutne najtazsia vec na svete a vsetko prenechaju na muzoch:( neuznavam tento postoj a som rada ze moj manzel si to na mne vazi❤️

makakova
12. jan 2021

Potrbeujes pocut od nas ze ano je to hnusoba a zle si bratcek vybral? ... Pride mi to tak ..zi so svoj život a nestaraj sa do jeho, on so to zariadil a asi keby je nešťastný tak by riešil rozvod.. si nezainteresovana osoba v tomto, je to čisto ich vec.