Je toto podľa vás už psychické týranie?

13. feb 2021

Dobry den, hladam nazor a pomoc.
S manzelom sa hadame,problem je v tom,ze v hadke mi vzdy nadava,aj spinavo,ponizuje a nakoniec vzdy celej hadke som na vine ja. Za cele roky on este chybu nespravil ,neda sa s nim rozpravat,lebo vzdy ma pravdu a ja som zla a nadava mi preto a preto a za to.Vzdy strasne krici ☹(.Mna tie slova strasne bolia a vzdy preplacem celu noc a ked placem,este aj to sa mi smeje. Vobec mu to neni luto. Vzdy ked je nejaky sviatok vianoce valentin,vzdy mi moju radost pokazi,preco som kupila taku vonavku a nie inu,preco detom tolko darcekov a nie menej atd.a tym,ze sa ja to tesim o to viac ma to boli.
A posledny problem,ze nadava a uraza aj deti,niesu jeho,spolu mame jedno posledne. Vcera ked mala uz spala,starsie sa nieco v izbe smiali,vyletel k nim,ci su idoti,nechapu ked spi niekto atd. Deti som si zastala s tym,ze ma pravdu s tym smianim v noci,ale nemal by tie slova pouzivat,zacal na mna tiez kricat ,nadavat,ponizovat ako vzdy,ako je pisane vyssie.
Nakoniec ja som pokazila cely vecer .

Prosim nejaky nazor,potrebujem sa vyrozpravat,pretoze ja mam pockt,ze toto hranici uz s psychickym tyranim☹(
Dakujem

deginko
13. feb 2021

Áno je to týranie a raz by dáky chudák povedal mojim deťom niečo také...idiot je on...a za druhé,oni sú idioti kvôli smiechu...a majú byť ticho a ten krep začne vrieskať na teba a to už je ok, keď malá spí?

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sissy27
13. feb 2021

Je úplne jedno ako to pomenuješ. Podstatné je, či si šťastná a spokojná v tom vzťahu a či takto chceš žiť... bude sa ti to všetko lepšie znášať ak ti napíšeme, že toto nie je psychické týranie, že manžel je len taká povaha?
A inak áno, z môjho pohľadu to je psychické týranie a tvoj manžel je prípad pre psychiatra a liečbu. Čo to pre teba mení?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janickacrazy
13. feb 2021

Neviem ako to máte s bývaním, koľko rokov má najmladšia, či chodíš do práce, či si na RD, či máš rodičov, ku ktorým môžeš ísť, atď. Ak máš možnosť odísť, tak určite sa rozved. Taký muž sa nezmení a bude to len horšie.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janickacrazy
13. feb 2021

No v zahraničí väčšinou majú osamelé matky s deťmi lepšie podmienky ako na Slovensku. Dostaneš možno aj byt zadarmo, prídavky na deti a nejak to zvládneš.

ckocka
13. feb 2021

A nie je to jedno ako to nazveš?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanulienkat
13. feb 2021

Preco si s nim mala dieta? Takto casto dopadnu vztahy,kde rozvedena matka sa snazi ulovit chlapa a poistit si ho dietatom. Ved si musela vcas zistit,ze je to primitiv. Neverim,ze ste sa spoznavali aspon 2 roky. Tvoje deti sa ti raz podakuju za tatinka. Nechapem,preco zena,ked ma 1-2-3 deti ,ma potrebu este s novym muzom mat dalsie dieta. Ved musia tie zeny vidiet,ze ked zostane sama,ze s dalsim dietatom to bude uz len tazsie.

halabolka
13. feb 2021

Ano, je to ukazkovy manipulator a pychicky tyran. Ty si to iba bojis priznat, lebo ta uz natolko zmanipuloval, ze sa citis byt vinna za vsetko, aj za to ze hlasnejsie dychas. Je to blbec, stracas s nim cas a tvojim detom nici detstvo. Takyto su najhorsi, lebo sa na niekoho pricucnu, beru mu energiu, nadavaju, ale odist pritom nechcu, lebo su chudaci a nikto iny by ich nechcel. Prajem vela sil na odchod, nekaz zivot sebe a uz vobec svojim detom kvoli debilovi.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
halabolka
13. feb 2021

NIKDY sa taky clovek nezmeni. Vzdy bude hadzat vinu na kazdeho vokol, len nie na seba. Vravim ti z vlastnej skusenosti, premrhala som s takym chlapom 3 roky. Vzdy som mohla za vsetko ja, vsetci boli blbci, moja rodina bola zla, kamaratky ma len vyuzivali, atd. Snazil sa ma odtrhnut od kazdeho, kto by si mohol vsimnut, ako so mnou manipuluje. Nerob si zle, odis cim skor.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marcellka32
13. feb 2021

Odchod bude najlepšie riesenie..len mám pocit, že ešte nie si o odchode presvedčená, on sa nezmení, neprestane, jemu totiž to jeho ponižovanie dvíha ego

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danim
13. feb 2021

Ty nie si normálna, keď sa po takých zážitkoch potrebujes ešte toto pýtať. Prečítala som prve 3 riadky a stačilo mi. Kde chodíte na takých magorov?

Je mi luto tvojej situácie. Skús ju zmeniť- ale to sa nedá inak ako bez neho.

kubkovamama
13. feb 2021

Da sa pekne zacat odznova,mala som to iste a alkohol+exsvokra rovnaka ako on bonus k tomu.Vydrzala som 7r,odišla tiez pocas materskej.Neboj sa,nemas sa coho.Bez takého ti bude lepšie.Tes sa na lepsi zivot.Vies ako sa mi perfektne spalo hned prvu noc bez neho??A ten zivot potom a teraz na nezaplatenie.Deti ti budu vdacne.Necakaj a nedufaj,on sa nezmeni iba to bude horsie

karpina
13. feb 2021

Isteže je tvoj manžel tyran a despota a ty to velmi dobre vieš, aj tvoje deti to vedia a ty s ním ostaneš aj nadalej, a budeš znášať jeho ponižovanie a deptanie detí tak, ako to znášaš celé roky. Ale tu sa aspoň vykecáš, niektoré, ťa tu aj polutujú a život ide dalej, no nie?

stanulienkat
13. feb 2021

Prepáč, ale to nie je odpoveď hodna dospelej ženy. Túžil mať dievčatko? Veď ty si bola osamelá matka s tromi deťmi,nič na svete by ma neprinútilo, aby som cudziemu človeku, ktorého nepoznám,len tak dala takýto záväzok v podobe dalsieho dietata. Veď súdny človek musí vedieť, ze so štyrmi deťmi to bude sakra ťažké, ťažšie oveľa ako s tromi deťmi . Ty si mu dala z lasky dieta,bez toho,aby si ho set sakra otestovala? Po troch deťoch by si už mohla mať rozum a nie reči ako sedemnásťročná pubertiačka a keď ďalší otecko bude chcieť synčeka, aj tomu ho z lasky dáš? Uuuuplny gol je,ze nechces odist kvoli detom,ty sa bojis,ze zostanes sama. WTF,srala by som do konca zivota na chlapov a starala sa o huf deti. Preto nerozumiwm,preco niektore zeny obetuju pracu,seba a chcu mat 3,4,5 deti a myslia si,ze cely zivot bude ruzovy,muz bude zarabat,zena 12 rokov na marerskej.... No ked zostanu so 4 detmi same,bez financii,bez pomoci,bez prace, tak to je riadny preplesk od zivota.

maciatkolulu
13. feb 2021

Koľko majú staršie deti?

beronsche
13. feb 2021

Na tvojom mieste by som sa viac bala ako to poznaci deti a tomu ver, ze zivot s takymto clovekom ich poznaci velmi vyrazne, ako bat sa samoty.. taky chlap sa este nenarodil, co by som kvoli nemu nechala deti trpiet...

kitycat
13. feb 2021

Nemas uctu k sebe samej. Ani deti nedokazes ochranit.. Vedia deti ze to nie je ich biologicky otec?

On sa nezmeni, bude sa na vas ventilovat a casom mozes ty ci ti starsi synovia znenavidiet sestričku... Neviem co chces... Lebo odist nechces a trpis roky... Z toho co pises uz vcera bolo neskoro... Chudaci deti 😢

beronsche
13. feb 2021

Este jedna vec, jasne ze sa vyhraza, ze ti dieta vezme.. lebo to je na teba paka, tym, ze sa toho bojis, ta ma v hrsti...
Posledna kvapka padla davno, pradavno, len ty to stale vidiet nechces...