Je toto na rozvod?

9. nov 2024

Sme manželia 15r, spolu 17r. Máme 3 deti. Pod dvoch r manželstva sme začali stavať dom svojpomocne, to trvalo 5r. Bývame tu 8r. No manžel sa úplne sústredí stále len na dom robotu okolo domu a auto v garazi...Rodina nula bodov. Odvezie privezie zo školy a tam to haslo. Nezajem škola, úlohy krúžky. Nikoho sa nepýta ako sa má , nemá potrebu sa s nami doma rozprávať duchom úplne niekde inde. Čo sa týka domácich prác, tak urobí len to čo a kedyo on uzná za vhodné. Tj. Povysava pozmyva umyje riad ( to neznamená že to robí iba on, robievam to i ja). Keď ho o niečo poprosím, tak reaguje vetami typu: ja som umyl riad, ja som toto a ty si čo robila, proste ako 5r dieťa. Alebo môžeš si ísť na nákup sama ( keďže robí na smeny a šoféruje iba on, toto je jedi e čo robí výhradne on, ja len sem tam menšie nákupy). Alebo urob si to sama s hnusom. Presne takto reagujú deti, prečo zasa ja atď. Proste nemám na to energiu. Rozpráva so mnou s hnusom. Som veľmi sklamaná a rozčarovaná. A ďakujem za rady typu či som to predtým nevidela. Nie predtým taký nebol. Až keď sa postavil dom.....Ja už pomaly nad poriadkom rezignujem, všetko mi prerastá cez hlavu. Rozumná reč s ním nieje. Nepozrie sa mojim pohľadom na problém. Ja som nenormalna, neviem čo rozprávam atď....

kavasmliekom
9. nov 2024

To len kvôli tomu sa chceš rozvádzať? Či je toho kvôli týmto nezhodám zle aj v iných situáciách? Dáva peniaze, mate vsrtko poplatené, detom sa ako venuje, keď za ním idú? Intímna oblasť v poriadku? Chodí domov z práce? Co robí okolo domu?

deti95060810
9. nov 2024

za mňa nie je...
sprav si vodičský , budeš volnejšia, na nákup pôjdeš kedy ty budeš chcieť.
ak sú deti väčšie, skús nech ti pomôžu aj ony - napr. umyť riad, povysávať, ....

bielasovicka
9. nov 2024

Presne tak. V prvom rade sprav vodičak. A toto co hovoríš, nie je na rozvod. Veľa chlapov je takých. Napísala si veľmi málo nato, aby sa to dalo zhodnotiť.

autor
9. nov 2024

@kavasmliekom deti väčšinou odháňa, ak niekam ideme na výlet je to pre neho zabitý čas, sám s nimi nikam ani na nákup ich nevezme, všetko robí sám. Peniaze máme každý svoje. Ja platím všetko čo sa týka detí on zbytok. Financie sú problém. Vykrikuje mi, prehnane šetrí, deti naháňa nech sa hrajú v jednej izbe nech sa všade nesvieti a pod. Mne peniaze do ruky neda. Horko ťažko deťom keď niečo treba do školy, to akoby mu ruku malo odtat. Hypotéku na dom nemame. Áno chodí domov rovno z roboty, ale deti sú vkuse na mne. Intímna oblasť som už rezignovala, hnusi sa mi, keď tak s hnusom so mnou rozpráva. Neobjime nepodrzi keď treba, nieje oporou. Deti sú v puberte tak ťažšie čo sa týka poriadku a berú si skôr vzor z otca ako zo mňa čo sa prístupu k domácnosti týka. Okolo domu tiež iba čo on uzná za vhodné, a len podľa seba, neriešime veci spolu. Keď som mu povedala že s tým nesúhlasím, že rozhoduje iba on, tak že si mám robiť všetko sama. Proste čo inde funguje ako samozrejmosť u nás nie a mne to berie veľa energie.

autor
9. nov 2024

@bielasovicka toto leto som začala šoférovať zatiaľ len trasa dom škola, ale ide to. Samozrejme nechodil so mnou, to zabitý čas. Vravím aby šiel so mnou aspoň parkovanie natrénovať tak odvrkol, že ty parkovať nebudeš

kamatopo
9. nov 2024

A ty rozmýšľaš nad rozvodom??? Či chceš len počuť, že je to ok. Ú mňa to ok neni. Neviem si predstaviť žiť v takom manželstve... i keď sú aj omnoho horšie manželstva, kde je agresia, nevera či psychické týranie. Asi by som hneď rozvod neriešila no dáky dialóg musí byť. Takto to budete len hrotit a môže byť aj horšie.

veklipo
9. nov 2024

Tiež sme 15r manželia, prešli sme aj poradňou. Keď vidim, ze sa strácame v denných povinnostiach, kašlem na všetko, zabezpečím deťom niekde prespávacku ( čo je fakt dosť ťažké) a pozvem muža von na rande - kino, večera, čokoľvek, len my dvaja a vypadnúť zo stereotypu.
A zase sa na seba “naladime”.
To, čo popisuješ, je bežný manželský zivot, ktorý sa “nepestuje”. Nie je to na rozvod
Drž sa!

sissy27
9. nov 2024

Ty musis vediet aky zivot tebe vyhovuje. Tu ti baby pisu, ze je to v pohode a pre mna toto ani nahodou v pohode nie je. Ja potrebujem vo vztahu viac ako postaveny dom a zaplatene ucty…
@kavasmliekom moj ty boh, aka asi moze byt “intimna oblast” s niekym, kto sa s tebou rozprava s hnusom?? Strasne nizke naroky na partnera mate poniektore…

zmrzlinka2021
9. nov 2024

Spýtaj sa ho, či mu na manželstve s tebou záleží a či ťa ľúbi... Ak nie, nemá to význam

denisa_deniska
9. nov 2024

Myslím, že autorke nešlo primárne o to, že nepomáha, a že je problém, že nemá vodičský. Myslím, že tam ide najmä o to, že z jeho strany je tam maximálny nezáujem. Treba si to vykomunikovať, určite sa takto fungovať nedá. A načo aj? Zachvíľku ti začne prekážať aj tá najmenšia malichernosť. Či čakať, že sa to zmení? Že jedného dňa sa zobudí a začne sa venovať deťom, tebe, a povie si, že dom a auto nebudú na prvom mieste? Tiež som názoru, že nie hneď rozvod, ale vykomunikovať.. a keď nebude mať záujem, tak už sa budeš musieť sama rozhodnúť, ale lepšie to nebude, ja by som takto nechcela zabiť roky života. Ale občas mám pocit, že tie názory tu sú “nebije ťa, a nechodí každý večer ožratý z krčmy, tak s ním ostaň”. 🙂 držim palce

bonboniera
9. nov 2024

@sissy27 ja tiez zdesená čítam ze toto je akoze normalne manželstvo? Ze chlap ma u riti ženu deti domácnosť a všetko?!? Mam pocit ze pre niektoré je status manželka (aj keď mizerného chlapa) viac ako šťastný a kľudný zivot …

autor
9. nov 2024

@denisa_deniska verte že pokusov o komunikáciu bolo milión. Buď je ticho, alebo argumenty, že sa veď sa stará postavil dom, a ja si to nevážim. Samozrejme že ja to nezvládam. Nikam nechodíme lebo samozrejme peniaze. Návštevy žiadne ani my niekam ani k nám nikto. Keď sú deti choré, alebo ja tiež nezajem. Proste nieje to to čo som si predstavovala....A naozaj dom mi za to nestojí....

deti95060810
9. nov 2024

sa pozri ako žijú svokrovci... nemá takéto správanie z domu?

bluka2
9. nov 2024

“Rozprava sa so mnou s hnusom” pre mňa jednoznačne dôvod na rozvod. Očividne to ani tebe nevyhovuje, keď sa pýtaš…

autor
9. nov 2024

Keď urobím cirkus tak pár dní seká dobrotu a potom zasa staré koľaje.....Bola som 9r na materskej, myslela som si že sa to trochu skludni keď nastúpim do práce, no stále je to o ničom, podľa neho malo zarábam a stále niečo. Syn má vážnejšie problémy s chrbticou potrebuje každý deň cvičiť, totálny nezajem že s ním treba cvičiť., nezaujíma sa ani aké cviky má cvičiť. Proste nič....deti chodia so všetkým za mnou....

zmrzlinka2021
9. nov 2024

@bonboniera nie je to o žiadnom statuse, ale o snahe a nádeji na fungujúcu rodinu.

zmrzlinka2021
9. nov 2024

Prečo máš s ním tri deti?

denisa_deniska
9. nov 2024

Tak treba povedať, že kvôli VAŠIM deťom si ešte urobíte Vianoce ako rodina, ale že už si aktívne začínaš hľadať bývanie (príp.že má ten mesiac a pol na to, aby dal nejaké návrhy, ako vyriešiť materiálne veci, ako dom, atď., koľko by chcel prispievať na deti,..). Ty už nevidíš iné východisko. Toto nie je normálne fungovanie, možno to niektorým ženám vyhovuje, čo je v poriadku, ale preboha, prečo takto žiť?

sante81
9. nov 2024

Ja by som sa rozviedla.
Ale tebe držím palce aby sa stal zázrak a našli ste k sebe opäť cestu.🍀

kavasmliekom
9. nov 2024

Máš vodičak? Tak si zaplať skúšobné jazdy keď on nemá ochotu.

kavasmliekom
9. nov 2024

A on vie o tom, že uvažuješ o rozvode?

kavasmliekom
9. nov 2024

@denisa_deniska keby napísala toto všetko, čo v ďalšom komentári, tak asi napíšu viaceré, že je to na rozvod.

kavasmliekom
9. nov 2024

@sissy27 tak ale v prvom príspevku nepísala nič, len ze chodí okolo domu a robí nákupy, sem tam pomôže...no tak zase všetko je o komunikácii. Ja nevravím, že by som s takým mužom spala, pýtala som sa jej, ako je to u nich, lebo častokrát len to, že muž je ticho a robí okolo domu radšej ako jej sa motá v kuchyni ci tancuje s vysávačom ešte nie je dôvod na rozvod.
To, že spolu nespia, nemajú spoločne financie, neprišla poleva jej, nechodia nikde, nikto k nim atď, že si nadávajú, už dôvod na rozvod je.

pikachu999
9. nov 2024

Ja by som s a rozviedla a deti pekne na striedačku

sissy27
9. nov 2024

@kavasmliekom bud sme citali kazda iny uvodny prispevok alebo jedna z nas ma problem pochopit pisany text 🤷‍♀️ lebo v tom, ktory som citala ja, je jasne napisane, ze ho nezaujima ani ona, ani deti, a ak sa s nou bavi tak len s hnusom, nie je s nim rozumna rec…a stale to v tom uvodnom prispevku vidim, tak skus ho precitat este raz, mozno sa to tam objavi aj u teba 🤷‍♀️

annm81
9. nov 2024

Ženy, to ozaj považujete za banálny problém, ak sa o vás a vaše deti muž nezaujíma?? Nechápem, v akých vzťahoch to žijete. Autorka, treba si s mužom vyhradiť čas, keď vás nik nebude rušiť (deti v škole, alebo už v posteli) a začať vážny rozhovor - kto si ako predstavuje vzťah a čo by sa dalo zlepšiť - ale vôľa musí byť na oboch stranách.

kavasmliekom
9. nov 2024

@sissy27 tak nezaujíma ho, neznamená, že nefungujú v inom

sissy27
9. nov 2024

@kavasmliekom ty si fakt uplne mimo 🙈

marianeta
9. nov 2024

Toto by som asi ani ja neustála. Možno by som prekusla nezáujem o mňa, ale čo sa deti týka, to nie. Možno sa skús aj s deťmi porozprávať ako to vnímajú, či im vadí, že tatko je taký chladný. Dala by som posledný pokus o konverzáciu čo sa vášho spolužitia týka a ak nebude ochotný niečo zmeniť, tak asi bude na mieste uvažovať nad rozvodom, lebo už teraz v podstate žiješ bez partnera a deti bez otca.

pinkgirl
9. nov 2024

Choďte do poradne.