Je toto manželstvo?

lara1993
10. okt 2014

Ahojte babi,dufam ze mi poradite...som na materskej 10 mesiacov,mala je ziva a manzel lenivy....pride z prace unaveny pricom obcas v nej len sedi....sex raz za dva tyzdne...(obcas aj castejsie) ....manzel mi maloco pomaha a ked ho proim o pomoc ci s dietatom alebo s domacnostou (napr. vyniest kos,postrazit malu nech si oddychnem...) tak mi povie...ty si na materskej,ja chodim do prace to su tvoje povinnosti...vsetky peniaze ma na svojom ucte vratane mojej materskej...peniaze mi necha iba obcas a aj ked ich miniem na jedlo tak som marnotratna...ze tie veci vobec netreba...chodieva von na pivo s kamosmi ja sedim doma lebo nemam s kym ist von a sibe mi doma...a k tomu vsetkemu urazky nadavkypri....ana,p..a,spr..ta kr...va....,casto mam pocit ze si ma nevazi...aj mne obcas vyleti z ust ale to uzmusim byt vytocena az aztaktiez je casto nervozny a naozaj nema preco o vsetko ma postarane a v praci tiez sa nepretrhne co viem.....obaja fajcime no mne zakazuje pretoze nezarabam (kedze som na materskej) nechava mi z nervami pridelok 4 cigarety skoro na cely den on vyfajci zvysok ....idem ho objat tak radsej sleduje tv...musim mu nadvihnut ruku aby som sa dostala k nemu...a je toho vela zapisala by som cely toaletak :D neviem ako to zvladat...samozrejmä !obcas! mi doma pomoze,aj ma obcas obijme ci postrazi malu..ale je toho malo...a to sme len rok aj dva mesiace manzelia.....poradte mi a povedzte co si myslite o mojom manzelstve?

lady511
10. okt 2014

@lara1993 ahoj,takýto bol aj pred manželstvom?..častuje ta takými uražkami a ty (ako píšeš) maš pocit že si ta neváži?ved preboha niesi žiadny tažný kon aby si bola na všetko sama..pekne krásne si s ním sadne a hod reč lebo toto nieje manželstvo TY SI OTROK!!to že ty nezarábaš,,preto ti nenechá cigarety?..ja by som veru s takým chlapom vyrazila dvere!! objasni mu že materská je dávka pre teba a pre dietatko..a nezarábaš pretože si na materskej..to pochopí každý normálny človek..ako neviem či by som veru chcela mat sex s niekym kto mi nadava do p...krav..a pod..to maš potom aj na neho chut?...

pandora27
10. okt 2014

a pred manželstvom sa k tebe správal ako? Koľko ste spolu? faktom je, že niektorí chlapi si myslia, že v manželstve sa už nemusia snažiť...veď sa snažili predtým a teraz už nemusia, lebo rozvod je komplikovanejší, hlavne pri deťoch, ako rozchod, takže žena väčšinou zatne zuby a drží krok.

lara1993
autor
10. okt 2014

Pred manzelstvom taky nebol...ako bol lenivy...zozaciatku sme byvali u jeho roicov a tiez som tam upratovala po nom aj jeho oblecenie...nenadavali sme si len obcas ked sme uz bili maximalne vytoceny ale len (de..il,k...ava)..sme spolu takmer4 roky...ja som mu hovorila o tych peniazoch to isste...ale povedal ze mi ich da ale mam dat polovicu na inkaso polovicu na uver aj na splatku pracky a ze aj tak mi nic neostane...takze ich ma on a o vsetko sa stara o stravu o splacanie a vsetko...len ked si chcem kupit cigarety alebo nieco tak nemam za co...necha mi obca peniaze ale ked si za ne kupim cigarety ide ho roztrhnut...pritom som ho prosila nech prestane kym som tehotna...lebo som bedela ze znova zacnem ale kaslal na to...a tak som aj znova zacala...

magic08
10. okt 2014

@lara1993 pekne krasne by som si svoju matersku nechavala posielat na svoj ucet. Su to peniaze pre dieta. Akoze sa ti cudujem, ze si toto vsetko nechas a este s im mas sex. Osobne by som na takeho chlapa nemala chut ani raz do mesiaca. Sice nie som fajciar, ale ma dorazilo ten jeho pridel 4 cigariet na den a pre neho zvysok, pretoze ty nezarabas!!! By som s nim vyrazila dvere, debilom jednym!!! Nech si to vyskusa byt s dietatom 24-hodin vkuse a potom sa uvidi, kto naozaj pracuje a jto nie! Neverim, ze taketo crty nemal uz pred svadbou, ze moje a tvoje. Asi by mu nebolo na skodu, ze manzelstvom je vsetko vase!!!!
Ja fakt nechapem ako niektore zeny nechaju sebou zametat!

whiterosses
10. okt 2014

vy ak omanželia máte byť rovnocenní .. kedže ste sa vzali, mali by ste sa doplňať a pomáhať .. a vy ste presne opak. ja nie som vydatá, ale aj keby že som tak mi pomôže zo všetkým .. ked sa nám narodila dcérka tak ver či never on vstával somnou v noci , kým som ju prebalila on spravil mliečko. chodil na nákupy, aj chodí .. niekoľko krát išiel s ňou sám von, okúpal .. pomáha mi aj v domácnosti .. keby že mi povie, že mi nedá peniaze lebo nezarábam tak by som ho zniesla s tohto sveta .. lebo to že žena nepracuje neznamená že nemá príjem.. povec mu, že nech sa s tebou vymení že ty pôjdeš do roboty . ako sa zatvári, ty doma sa narobíš viac než on v robote .. aj ked on má viac peňazí ako ty .. ale bohužiaľ takýto je tento štát matkám nedá nič navyše. ale to je zas o inom. proste asi nie ste súdení, skús sa s ním normálne porozprávať .. mne ani nepríde že sa milujete .. ako to je ? máte sa vôbec radi? objatie, bozky a to všekto ktomu patrí ja si neviem predstaviť keby že mi doma muž nadáva do všetkých možných a nevážil si ma že som mu porodila dieťa... ja by som odišla, nezniesla by som to

lady511
10. okt 2014

@lara1993 lubiš ho? tak sa opýtam lebo ak by si mala kam...k rodičom..surodencom..všade by ti bolo lepšie..preboha debil.krava to čo je toto..v ed dietatko bude všetko vnímat..ako sa budete ako rodičia citit ked vas zavolaju raz do školky že vaše dieta toto hovorí v školke kamarátom?my doma ked sa pohádame vždy sa snažím to v śebe niako podusit a porozprávat sa ked mala zaspí..aby nepočuvala krik..ale určite nie takýmto slovníkom..to ako možeš naozaj bývat v podnájme..pretože ked by ti bral polovicu na uver..pol na inkasom toto je teda sila..ja akos priatelom niesme zobratý ale nikdy si nepýtal peniaze..ako z materskej platím..internet..svoj paušál (z ktorého dost často aj moj vola kedže mam free minuty) ..a potom nakup..veci pre malu kupujem a pre seba a teraz aj školku budem..ale stále mi moj povie že nechaj si..že materská je mizerná že si mam šetrit pre nás dve..ale zase aj ja chcem prispiet..naozaj pri takomto chlapovi neostávaj..máš kam íst?kde bývaš? (mesto)?

whiterosses
10. okt 2014

a určite by som zmenila účet .. sprav si vlastný

svetluska82
10. okt 2014

@lara1993 manzela si treba vychovat .....

lara1993
autor
10. okt 2014

Lubim ho,casstokrat sa s nim snazim porozpravat ale vzdy ma na iste veci rovnaky nazor ako som uz pisala...povie mi aj on ze ma lubi aj dcerku lubi,vidim to,ale nemam v nom oporu ked nevladzem..nikdy mi nepovie laska mas to tazke aj ty....vzdy mi hovori...sak ty len doma sedis na riti ako mozes byt unavena...s penazi ktore dostavam plati vsetk co potrebujeme...tiez jedlo ci zaobstarava malu...ma vsetko co potrebuje...nebyvame v podnajme...kupili sme si 2-izb. byt v meste na vychodnom Sk...byvam asi 7 km o rodicov...maju v dome mojich troch mladsich surodencov sestru a najstarsieho brata...nemam kam ist...velakrat som chcela odist ale naozaj nemam kam ani peniaze aby som sla niekam sama...snazim sa pred malou nehadat...nechcem sa pred nou hadat ani nadavat...milujem ju a chcem ju vychovat v najlepsieho cloveka...zalezi mi na jej budducnosti co sa tyka nielen nasej ale aj jej rodiny...chcem aby mala otca,kedze ja som ho nemala...mala ale nevlastneho...

svetluska82
10. okt 2014

@lara1993 zavolaj k malej opatrovatelku( na vychode je to lacne), nech muz cvaka, ty sa vzchop chod do prace, zaloz si svoj ucet, nerob mu full servis, chod s kamoskami na kavu a doma si povinnosti rozdelte...Ak sa k nemu spravas systemom" O prisiel pan "...tak samu ani necudujem, že to zneuziva.

ivet37
10. okt 2014

nie kazdy sa da vychovat no ak mas kam ist tak chod aksi neda povedat dietatu da priklad akosa ma ktebe chovat ak by doslo k rozchodu mozes mat aj vyzivne na seba a budete zit smalickym v klude.

j.a.n.e.7
10. okt 2014

manželstvo to isto je, otázka je skôr, či je to šťastné manželstvo... ale na to si musíš sama odpovedať, neviem, aké si mala predstavy. Manželstvo je o úcte (táto vlastnosť dosť chýba Tvojmu manželovi), láske, vernosti... spoločnej radosti aj bolesti. Nikto to nemá bez obetí a bez kompromisov, nemôže len jeden ustupovať, resp. dávať a druhý zas len brať. Na Tvojom mieste by som nechala pár dní manžela samého s dieťaťom aby pochopil aj Tvoju časť práce pre rodinu, aj keď si na "dovolenke". Nech si teda podovolenkuje on, ak mu to príde také jednoduché. My ženy si nevieme častokrát vážiť čo všetko robíme, stíhame a potom to nevie oceniť ani naše okolie. A k tým financiám... neviem si predstaviť, že by som nemala prístup k žiadnym financiám a niekto by mi niečo "prideľoval", to je fakt ponižujúce.

lara1993
autor
10. okt 2014

@whiterosses zozaciatku ked sme byvali u jeho rodicoch mi pomahal viac...aj teraz miomaha s mlieckom aj ked idem kupat malu tak ju povyzlieka ale neznamena ked ju vyzlecie,urobi jej mliecko ci sa s nou pohra 15min. pred spanim ze je dokonaly manzel...

vika35
10. okt 2014

tak nech si pan manzelik vyskusa to vysedavanie na materskej pekne 24hodin nech sa on stara o dieta, domacnost...

lara1993
autor
10. okt 2014

@svetluska82 Ja by som nikomu nezverila svoje dieta...pockam si dva roky malu dam do skolky a tak zacnem pracovat...ja si to nedokazem predstavit mat opatrovatelku..prestahovala som sa z dediny so mesta a nemam tu kamaratky...tie stare zas maju svoj zivot...cize som stale doma...

lara1993
autor
10. okt 2014

@vika35 aj by som mu nechala malu,lenze chodi do prace a nemoze si dovolit neprist....a ani meviem ci b som mu ju dokazala zverit kedze ju ani raz neprebalil ked bola poka...ana...asi by siel k susede..alebo mozno by sa premohol.... 🙂

svetluska82
10. okt 2014

@lara1993 tak sa potom necuduj, ze je tvoj muz taky,,,,Ked sama nie si cielavedoma, a najlepsie je, ked muz zaraba a zena sa obetuje a je doma. Tak sa potom necuduj, že ti nedava peniaze...Asi spori na dalsie roky, ktoré budes na materskej....aby ste prezili. 3 roky doma si moze dovolit fakt len maloktora zena

radoslava25
10. okt 2014

@svetluska82 svetluska tu musim podrzat stranu lare opatrovatelky lecne nav vychode?tu sa ti neoplati dat dieta ani do jasli lebo ti z vyplaty ostane sotva 100 eur cize radsej berem rodicak 200 ....a na vychode najst pracu kde mas v cistom viac ako 300 eur je fakt zazrak....

mircalla
10. okt 2014

@svetluska82 ale nebud naivna, nie kazdy chlap sa da vychovat

adeala
10. okt 2014

@svetluska82 dovoliť si to može máloktorá, ale zostane doma vačšina 🙂

evelynm
10. okt 2014

@svetluska82 , manzel by snad mal byt dospely clovek, ktorého vychovali jeho rodicia. Manzelstvo hadam nie je o vychovavani jeden druhého...

bonaqa2013
10. okt 2014

Čo si o tom myslím? Že je to ozaj na H...o.

evelynm
10. okt 2014

k vasmu objimaniu a sexu sa nevyjadrim, to je u kazdeho cloveka individualne. To, ako opisujes vase hospodarenie, je vsak ekonomicke tyranie.

http://zena.pravda.sk/rodina/clanok/279896-ekon...

http://zastavme-tyranov.webnode.sk/news/ako-zis...

to, ze si s manzelom vulgarne nadavate, poukazuje na absolutny nedostatok ucty voci sebe. Obaja davate priklad svojmu dietatu, od vas sa uci, ako sa spravat k ludom. Na toto rodicia casto zabudaju.
Pises o tom, ako to bolo pred svadbou a kratko po nej. Uz tam vidno jasne naznaky problematického spravania - vas oboch. Nechali ste to zajst prilis daleko. A ak chces nieco zmenit, cakaj boj na dlhu trat. S neistym výsledkom, pokial nebude chciet aj tvoj manzel. Skus mu navrhnut manzelsku poradnu.

alenka1609
10. okt 2014

je to chudák a ubožiak viac nič ani menej!!! 😠

emilia25
10. okt 2014

No takymto problemom sa vobec nevyjadrujem len ich citam a je tu tychto tem strasne vela.ja nemozem ale pochopit ze muz ma vsetky peniaze to nie je potom rodina.rodinna kasa ma byt spolocna a hlavne kazdy z manzelov ma mat k uctu pristup.tiez nepochopim co to je za chlapa ze si dovoli urazat zenu ktora mu dala ten najvecsii dar v zivote porodila mu dieta.a tiez ale nepochopim aj tie zeny ako mozu zit vobec s takym chlapom.ci to tie zeny tak potrebuju aj tie nadavky a taky zivot.ja toto naozaj nepochopim alebo tiez nechapem ziju spolu to je krasne zariaduju si spolocny zivot teda hypo na byt a dom a potom zas tema o majetkoch.ja toto fakt nechapem ked sa jeden trase o majetok.niekedy ked citam tieto temy dakujem bohu za to ze mam fakt takeho uzasneho chlapa muza otca.a mozno aj preto to nechapem.ale jedno viem nikdy by som s takym chlapom nezila.

digysa
10. okt 2014

@lara1993 Ty by si nikomu nezverila svoje dieta...iba si pockas 2 roky a zveris ju do ruk ucitelkam v skolke...

Ty si trosku hlupucka vsak? Trosku dost vsak?

Tak dalej sed doma a cakaj ako kura na zrno, ak ti ho "manzel" obcas vysype.....
Mas vskutu dobry start do zivota............a dcerke ho pripravujes tiez bajecny. 😖

lauricka
10. okt 2014

@lara1993 Ty mas pocit, ze si Ta nevazi? No, tak to nie je len pocit. Toto bol zly vyber partnera a zrejme z toho nic lepsie ani nebude. Co sa tyka financii, patri to k domacemu tyraniu. Skus sa seriozne s nim porozpravat.

lara1993
autor
10. okt 2014

@digysa myslim tym kym nechodi do skolky...ja sa chcem tesit z kazdeho jej nobeho slova a hlavne chcem vidiet jej prvy krok...asi by som nedokazala zit s tym,keby mi zavolala opatrovatelka...vasa dcerka urobila prvy krocik....fakt mile ze? Hlupucky je kazdy clovek ale v niecom inom...a pytam rady ne urazky...aj tak dakujem....

lara1993
autor
10. okt 2014

@svetluska82 noo nespori na nic lebo mame peniaze akurat od vyplaty do vyplaty,..ide o to ze ja som doma s dietatom a keby sa nieco stalo tak pojdem asi k susede poziciat ....a mne ani tak nejdde o to ze drzi kasu....viem vzdy na co idu peniaze tu ide o pridelky....

lara1993
autor
10. okt 2014

@evelynm pred dcerkou jednoznacne nenadavame...teda ja nie....a manzela vzdy upozornim...ako som uz pisala chcem z nej vychovat dobreho a slusneho cloveka....ale manzel ma privadza uz do sialenstva vecnym kritizovanim....a ja len vdakadcerke chodim s usmevom aj ked sa mi chce plakat ....aj ked odidem z domu von s malou koli hadke rozdavam uusmev a snazim sa ju viest k dobremu 🙂