Dobrý deň,
Rada by som poznala názor nestrannych ľudí.
Sme zmiešaná rodina. Vychádzame v celku v pohode. Smejeme sa, tešíme ale aj povadime. Náš dôvod hádok su vo väčšine deti. Máme zmiešané deti, ale aj vlastné. Môj manžel ma u seba syna. Majú s ex striedavu, ale nedodržiavajú tie intervaly, keď jeho ex je "unavená" tak ho máme 2 týždne aj dlhšie, neriešim nech bude... čo mi vrcholne vadí sú tie rozdiely, ktoré manžel robí. Naše deti a aj moje majú pravidlá a musia sa ich držať, jeho syn neustelie...nevadí stále mi "šplechne" do očí, že asi zabudol...keď si spomenie a hodi špinavé prádlo do koša teším sa, ale jasne, že plné vrecká servítok...stalo sa, že som ponáhľala hodila do pračky a vyzeralo to "krásne" on prach nemusí utierať, vysávať taktiež nemusí....on príde a výlučne je na tablete, alebo von na na bicykli...moji a naše deti maju "voľno" keď porobia čo im nákaze...je u nás už 3 roky, ale nemá žiadne pivinosti a už keď sa celkom nahnevam tak mu dá vyniesť smeti alebo podobnú malichernosť...keď ešte k nám chodil na víkendy nerobil nič...môj manžel mi sľúbil, že keď bude na striedavu bude ho zapájať do všetkého..."ostatné" deti mi stále a aj otcovi hovoria, že keď on nemusí ani oni nebudú a potom na nich nakriči, že či dostanú niečo v živote, zadarmo a aj on musel..ja už niekedy neviem ako reagovať
Otázka je prečo Ťa to tak štve? Koľko máte tých svojich detí a koľko ich je Tvojich? Ake úlohy majú podelené? Tak urobte rozpis na celý mesiac, aby to aj jemu vyšlo rovnako, čiže vlastne o polovicu menej, keďže pol mesiaca je u matky.
Koľko ma ten chlapec rokov?
u mňa by to dvojaký meter bol... nespravodlivosť , ktorú vidia aj vaše a tvoje deti. Ja by som asi len dohovárala manželovi že takto to ďálej fungovať nebude...a ani nesmie...
Tiež by ma zaujímal vek toho chlapca...
Pochopila som správne, že 3 roky toleruješ, že všetci okrem jedného majú povinnosti? Tak v tom prípade je toto tvoja obrovská chýba a zlyhanie, že si s tým 3 roky nič neurobila a dávala zlý príklad tvojim a spoločným deťom, že máte (áno aj ty, tým že to toleruješ) na nich dvojaký meter.
neakceptovala by som to
@nnnuuunnn Máme spoločne dve, ja mam dve a on jedno s ex
@pribinak má 9 rokov
@melanta netolerujem...a vadí mi to vieš koľkokrát som môjmu doovarala? Aj chlapcovi peknú mu dohovaram, že keď si spraví budem rada a môže sa hrať a pod. chlapec mne nič nepovie, ale môj manžel hi vozí do a zo školy a vtedy sa mu na mňa sťažuje, že u mamy nemusí a jemu sa nechce...môj mi povie, že on je ešte malý...lenže naše spoločne majú 12 (dvojičky), moji sú starší tak beriem, že majú byť samostatnejší a viac pomáhať....aj dnes dvojičkám nakazal muž polievať a aj "svojmu čo ma s ex" on začal ale o 5minút už bol v dome ale dvojičky všetko museli samy polievať....muž povedal, že "jeho" je už unavený....
cize vy ste zili spolu mate spolocne 12 rocne a on ma potom svjho 9 rocneho ? a tvoje maju kolko rokov
a muzovi by som povedala ak zije s nami tak dodrziava nase pravidla rovnake pre vsetkych
Nefungujem sice v rodine s viacerymi druhmi deti, ale ano, vadilo by mi to. Asi by som muzovi razne povedala, bud vsetci alebo nikto. Ked chlapec nenapadne odide z cinnosti, dala by som volno aj ostatnym detom. Bude to sice o hadkach a o dotahovani sa aj pred detmi, ale ked si tvoj chlap neda povedat🤷♀️
@loginexistuje Muž ma podviedol....nechcem o tom písať
jasne chapem no proste urob rozpis povinnosti podla dni maldemu pridel tiez jeho ci nosti vysavat smeti umyt wc a pod a ked je u vas tak to proste robi ak neurobi vyznacit a ukazat proste muzovi ze je to nespravodlive ak ini robia a on nie
proste ak zije u vas tj mate striedavku ma sa on podriadit
Si silná žena, muž ta podvedie, dosikuje dieťa a ty sa o neho staras.
urcite je to dvojaky meter. Je jedno, ze nebyva s vami stale, ale ten cas co je u vas, musi dodrziavat vase pravidla. Co robi, alebo nerobi u svojej mamy nie je vasa starost. Toto si musis poriesit s manzelom, inac sa mu to pekne vypomsti. Ci je to ten typ otca, co nechce byt za zleho, a preto nic nepovie? Co mu potom chce odovzdat do zivota? Ze veci sa robia same?
Nie jedna téma je tu o tom, ako NEfungujú tieto multi rodiny....Ona má deti...on má deti....potom ešte spoločné deti.....Deti sú z toho potom v prdeli a nevedia, kde je sever....A mužovi normálne povedz, že budú pravidlá platiť aj pre malého, no a keď nie, nech ide naspäť ku matke (keď vedela rozťahovať nohy ženatému chlapovi, nech sa vie aj o dieťa postarať), no a tvojom mužovi radšej pomlčím ☹
Jedine sa ešte raz porozprávať s manželom. Takýmto správaním akurát dosiahne to ze chlapca nebudú mať ostatný súrodenci radi a ani otca - pretože preferuje jedno dieťa pred ostatnými.
Normálne by som mu pohrozila ze keď sa nezačne chovať ako spravodlivý otec prestaneš byt spravodlivá aj ty a o chlapca sa nebudeš viac starať
Ináč je to des ze 9 ročný nema doma u mamky žiadne povinnosti, no stáva sa to dosť často, hlavne pri chlapcoch ze ich niektoré mamky vychovávajú ako urodzenych grofov. Žiadne povinnosti iba ich obskakuju
@lujza123 U mamy nech žije a robi ako chce...ja som svojich z prvého manželstva učila od mala, že majú aj povinnosti...ja som s nimi ostala sama, keď mali rok a tri roky...môj prvý muž zomrel...oni sa ani nesťažuju vedia to patrí k životu...postarať sa o svoje izby, škola, záhrada...dvojičky to berú ťažko, že tato ma radšej ich brata...oni to pociťujú ako nespravodlivosť
Problem nie je dieťa, problém je muž. My sme príklad, že aj multibrodiny môžu fungovať, ale musia všetci rodičia ťahať za jeden povraz. Chlapov (vtedy) pubertak sa bránil len raz, že u mamy nemusí. Chlap mu vrazil do ruky telefón a hovorí, že tak jej volaj, že radšej budeš žiť s nou než u nás vysávať. Nie ze by odvtedy nadšene lietal s vysávačom, ale proste sa zmieril s nezmeniteľným. Ale nikdy nenastalo, že ja chcem jedno, otec povie druhé a matka tretie. Alebo že jeden nemusel a ostatní áno. A vzťahy zostali dobre (chlapove deti sú dávno dospelé a samostatné a stále sa k nám vracajú ako domov)
Striedava starostlivost adetsko mas niekedy navyse ty? Ajti to jeho mater preplati?
Nepomaha doma? No tak ked si nevyprace z vreciek, tak mu spinave pradlo neoper. A ten tyzden,ked ma byt u matere by som mu nie ze neprala ale ani nevarila. Nech si omasti chleba ak vie.
Sopliak si srandy robi z vas. Nic nepomaha a este bude kydat na teba fotrovi. Nech sa stara foter, ked robi rozdiel.
Ano, je to dvojaky meter a deti to vidia a bude zle. Ja mam 3 chlapcov 10,8,6r...aka to nepravost, ze najmensi nemusi (pozametat....) a oni musia. Cize kazdy nieco musi pomoct. A tiez u nas plati, ze najprv povinnosti a az potom hry na mobile.
Musis sa s manzelom porozpravat ze co takymto pristupom chce syna akoze naucit...ze nic nemusi robit? Vikend je kratky, ale ked chodi na tyzden, tak tam by mal pomahat ako kazdy. 9r to sa este da naucit, o par rokov s nim uz asi nepohnete.
vytriedit mladeho oblecenie a hodit muto na postek na kopu .. a az manzel bue mat cas na syna nech mu popere ... nechce pomahat -nech mu manzel navri nech po nom sprace .. nehla by som prenho prtom kym s nezapoji .. ano je to dvojity meter a nieje to fer voci detom ..