Je to vyhorenie?

16. apr 2024

Neviem, či je to vyhorenie, alebo len znechutenie, ale nejak málo som poslednú dobu produktívna. Nejde mi to tak ako by som chcela, veľa vecí odkladám na neskôr, kopí sa mi práca, nebaví ma to, dlhodobo som skleslá. Pozitíva sú, že už je to u mňa rutina. Nie som ten typ, čo zmení prácu, lebo je už v nejakej dlho, v mojom životopise by to ani nevyzeralo dobre, ale cítim sa tak vyhorene. Nebavia ma ani tí ľudia v práci, tie intrigy, podrýpavanie. Pomohla by materská, ale tam sa ešte nechystám. Dajte typy, čo pomáha?

kaktusik007
16. apr 2024

PN. kym sa das dokopy.
A nepotesim ta, takto to zacina. Pokracuje nechutou vstavat, ist do prace. A uplne to zistis ak ti zapipa telefon so spravou od sefky ci kolegyne po pracovnej dobe a ty mas uuuuplnu nechut tu spravu otvorit a nechavas si to nejaky cas neprecitane ;)

domkakvet
16. apr 2024

Poriadne si oddychnut.

autor
16. apr 2024

@kaktusik007 to s tými správami na súkromný mobil, alebo súkromný mail po práci, alebo keď som u lekára, prípadne zaslanie pracovnej úlohy počas PN (keď som ležala s teplotami) som už zažila a bolo a je mi to extrémne nepríjemné.

autor
16. apr 2024

@domkakvet ja mám pocit, že sa to len kopí, mám samé služobné cesty, veľa rôznych pracovných úloh a porád a nie je čas si vziať voľno.

slovenka753
16. apr 2024

u mna to chodi na etapy mozno kazde dva roky. ked mam to obdobie zvyknem si od sefky vypytat priestor na nieco ine ako robim bezne alebo potom pomoze dovolenka. a treba aj znizit tempo.

77nelinka
16. apr 2024

@kaktusik007 ja nemam chut otvorit spravy od kolegyne aj pocas pracovnej doby 😂 Uz som par krat mobil uplne vypla

kaktusik007
16. apr 2024

@77nelinka ano. presla som si aj tymto vyssim levelom ;)

lonely66
16. apr 2024

pomohla by ti materská? nič v zlom, ale keď som prečítala prvé slová, myslela som, že máš tak medzi 40-50 rokov.... a zrazu čítam o materskej... ja som v pracovnom procese 30 rokov a doteraz som nevyhorela... skôr v súkromnom živote sa črtajú nejaké také príznaky, ale fungujem, lebo fungovať musím.

ak však máš prácu, ktorá ťa tak veľmi zaťažuje, čo ti bráni prácu zmeniť?

autor
17. apr 2024

@lonely66 vyhorievajú hlavne mladý ľudia, závisí od práce akú vykonávaš a v akej si spoločnosti. Plat mám krásny a peknú postupku v životopise tiež, práca ma baví.

slovakboy
17. apr 2024

Je to strata motivácie strata citlivosti na dopamín alebo nízka hladina dopamínu spôsobená únavou najčastejšie. Zišiel by sa ti oddych, dlhšia dovolenka. Meditácia jógove dýchanie prechádzky pozornosť na obyčajné veci ktirym si doteraz nevenovala pozornosť.

autor
17. apr 2024

@slovakboy ano, aj strata motivacie, prijimaju kadekoho, bez vzdelania, potom sa ti ludia tlacia vedeniu a vedeniu sa to paci, je to hrozne sa na to prizerat. Okrem toho xy roznych, nezmyselnych uloh a vycitky zo strany zamestnavatela. Nekompetentnost zamestnavatela. Fakt bud hodit za hlavu, ale premyslat kam dalej. Ale clovek si zvykne, ak praca bavi, ak je inak vsetko fajn...ale predstavte si, zetaku veduci budete mat nad sebou este dvadsat rokov

domkakvet
17. apr 2024

Nahlas do predu priklad prvy junovy tyzden si beriem dovolenku, ak tam nieco vyskoci, tak upozorni, ze mas dovolenku a nezucastnis sa.

slovakboy
17. apr 2024

Nemusíš to brať na seba všetky tie problémy druhých. Ty nie si zodpovedná za ich nekompetentnosť za ich amaterizmus za ich riťolezectvo. Akceptuj, že svet je taký, že sú v ňom blbci. Neznamená to, že s nimi suhlasíš a ustupuješ im. Nejaké hranice máš. Niekedy povieš nie. Ale nemusíš na všetkp hovoriť nie. Nemusíš bojovať s ich amaterizmom. Venuj sa sebe a svojim schopnostiam. Ty buď taká akási oni budú takí akí sú. Možno budú z toho mať aj výhody ale ty sa neporovnávaj s nimi. Ty buď sama sebou a buď sama sebe zdrojom motivácie. Nerobíš robotu pre druhých, ale pre seba. Buď sama sebe svojím seba potvrdením. Nevenuje myšlienky týmto problémom druhých. Keď prídeš domov z práce nemalo by ti ani napadnúť venovať im svoje myšlienky. Tak ako si ich nepozveš do obývačky tak si ich nevolaj ani do svojej hlavy. Venuj sa pekným myšlienkam choď do kina choď do divadla. Včera a dnes bol v Košiciach Jaroslav Dušek nabi sa inou energiou. Venovanie pozornosti iným ľuďom ktorí ti robia len smútok nemá význam venuj pozornosť ľuďom ktorí ti môžu niečo dať ktorým môžeš ty niečo dať a budú ti za to vďační. A hlavne venuje pozornosť samej sebe svojmu vnútru.

autor
17. apr 2024

@slovakboy asi mas pravdu, treba venovat pozornost ludom na kt. nam zalezi

autor
18. apr 2024

@slovakboy vies, niekedy, ked zistis, ze ti v praci zatajuju informácie a potom ta strapnia pred kolegami, pricom niekto iny sa vytahuje, kedye od od vedenia informacie mal, zamrzi to. Potom jasne, ze sa citim nekomfortne, ale mas pravdu treba sa nad to povniest a rozlisovat, nie kazdy je lojalny a korektny clovek

slovakboy
18. apr 2024

Niekedy stačí len povedať pekne tichúčko pred všetkými: ty si mi to zatajil ty si to vedel tak je to tak ako to je. A viac reakcie nekomentovať. Posledné tvoje slovo platí a ostane visieť na stene pred všetkými.

nikushka8
21. apr 2024

Zmenila by som pracu. Zažívala som podobnu situaciu v praci posledneho vyse roka- intrigy, nekompetentnost, ritolezectvo, nespravodlivost, dokonca šikanu. Aj ked sa ma to bytostne netykalo,robotu aj blizkych kolegov som mala rada, dokonca som sa do prace tesila,lebo som sa vrátila z materskej a vyslovene si to uzivala, po case ma tie veci okolo zacali strasne psychicky ubijat. Ked necakane prisla ponuka, zmenila som pracu( po vyse 11rokoch). A poviem ti,nemohla som spravit lepsie. Ten pokoj na dusi stoji za to!

mk1111111111
21. apr 2024

Neviem, ci je to vyhorenie, skor mi to pripada, podla dopisanych info, ze sa tam uz necitis medzi kolegami dobre. Najjednoduchsie by bolo zmenit prostredie, teda pracu.