Ako by ste reagovali, keby sa vas manzel chcel ist na veceru a zopar drinkov s byvalou spoluziackou z vysky? A viete, ze sa ju snazil balit este pred vami...
Tak nejak ma to zarazilo, sme obaja dost vytazeni a travime spolu cez tyzden malo casu. Minuly vikend som ho pozvala na veceru a bolo to fajn a zrazu sa ma spyta, ci by mohol nasledujuci vikend von s tou znamou, ze by sa vratil o polnoci. Potom som zistila, ze povodne s nou chcel ist von s tym, ze mi povie, ze ide von s kamaratom, tvrdi, ze to ale zrusil, lebo mal vycitky a hovoril si, ze vsak nic zle nerobi a normalne sa spyta. Nehovorim, ze sa ma to nedotklo, lebo to aj zatlkal, ze mal taketo bocne umysly, az som to z neho vypacila. Pride mi to divne, nikto dalsi okrem nich dvoch tam nebude a vzdy ked idem von ja s niekym, tak volam aj jeho, aby nebol nahodou sam doma a aby sme boli spolu. Sme obaja mladi a manzelmi sme par mesiacov. V minulosti mi dnes uz manzel neverny bol, ale tvrdi, ze sa poucil, hoci asi kazdych 6-7 mesiacov zistim, ze sa s nejakou znamou bavil o erotickych temach a je z toho par dni heavymetal. Okrem tejto veci je to velmi pozorny, milujuci muz, o tom, ze ma miluje ale nepochybujem, valnu vacsinu casu si pekne harmonicky nazivame. Keby som povedala, ze mi to vadi, zrusil by to, ale je mi to blbe, lebo by som bola za ziarlivku - tato jeho znama si robi zarty zo ziarlivych zien svojich kamaratov, ktorym ti muzi musia vymyslat ked s nou idu von. Neviem skratka, mam pocit, ze to nie je vhodne, ma to vsetky atributy randenia, ale neviem ako zasiahnut aby som si zachovala dostojnost.
ste manželmi pár mesiacov a deti asi ešte nemáte, takže máte čas len pre seba. Tak krátko po sobáši by mal tvoj muž tokať okolo teba a nie okolo svojej bývalej spolužiačky, na ktorú mal predtým zálusk. Takže určite by som mu povedala NIE, zvlášť, keď ti už bol neverný.
Nechceš byť žiarlivka, tak sa radšej budeš pozerať na to, ako sa tvoj muž zabáva s druhou?
Ak ste sa vzali, tak by mal voľný čas tráviť s tebou a nie s nejakou spolužiačkou.
Asi by som urobila to iste,aby sa trocha vcitil...Alebo zatrhla,hlavne ak mame na seba malo casu pocas tyzdna.
skrátka by si mu mala do očí povedať to, čo si napísala vo svojom príspevku
Ja by som mu priamo povedala ,že je to nevhodné či si to on ako otec a manžel neuvedomuje aj keď povedie ,že nič zlé nerobí.Ste spolu veľmi krátko ale ak s tým nesúhlasíš daj mu to najavo ,pretože sa môže stať ,že už nabudúce ti nič nepovie a bude to brať ako hotovú vec a pôjde von s tým,že ide s kamoškou a ty sa budeš doma zožierať kde je a čo robí?To je moja rada,môžeš a nemusíš sa ňou riadiť.
a keby si isla takto von s byvalym spoluziakom z vysky, s ktorym ste sa kedysi "balili", a dokonca si mu bola kedysi este pocas chodenia spolu aj neverna, atd, atd.....tak to by ti tvoj milujuci muz bezproblemovo schvalil? hm?
@bloodygood ....milá slečna spolužiačka je asi dosť zúfalá, keď musí chodiť na večere so ženatými chlapmi a potom sa vysmievať z ich žien, že sú žiarlivky 😒
kontrolky by mi blikali, keď mal v pláne klamať o tej večeri...a zvlášť ak už neverný bol
Bože, ja som asi šialená a žiarlivá ženská, ale isto by som ho nepustila, resp. vyslovene by som mu povedala, že mi to vadí a keď chce, tak nech tá jeho spolužiačka dojde ku nám a môžeme si dať vínko trebárs, pokecať, ale čo ja viem, aby sám s ňou niekam šiel....A ešte s tým vedomím, že si "čas od času" popíše len tak s nejakou o erotických témach, podviedol ma...no čo ja viem, ja by som vlastne takého chlapa nemohla mať pri sebe, lebo by som mu v živote neverila..asi toľko.
Ja som asi chladne pragmaticka,ale vobec by som sa mu nevyhrazala,ani ho o nic neprosila. Asi si musela vediet,do akehi vztahu ides,sama si s tym podvedome suhlasila,on sa prstenom nezmeni. Ak je milujuci manzel a ostatne je v poriadku a vyhovujete si,tak si vyber mensie zlo a to je podla mna urcite zmierenie (nie rezignacia) s tym,ze on si skor,ci neskor daku bokovku najde (moj nazor,aj ked mu to zakazes,aj ked ho poprosis,..),najdi si aj Ty,no a co? Nebudes sa doma zozierat,ani sa rozvadzat,partner si sa vyjadrila,ze je vyhovujuci.
nič proti, no nikdy by som si nevzala chlapa, ktorý by mi bol neverný ...............
@bloodygood podla toho co pises . Po A ked ta uz podviedol mala by si ho mat pod dohladom kto to raz skusi a zachuti tak to bude robit stale . Ked sa ti to nepaci povedz hned alebo rob mu to iste co on a bude ziarlit . Ked ti chcel zaklamat mal nejake nekala umysli. Radsej by si ho pustat nemala . No ja som ziarliva ale moj muz by si nedovolil pisat s inymi a duplom chodit von kamaratky nema skoro ani kamaratov venuje sa naplno nam . Ja tiez by som si to nedovolila lebo ho milujem a nepotrebuj s inymi ist na veceru. To na tvojom mieste by som nerobila. Mne ked nieco vadi hned to poviem aj moj muz . Verim ze ho nepustis a povies mu to mas narok nesuhlasit uz len stoho principu ze sa mu pacila . Nejaky kurevnik co ???
@bloodygood Ahoj 🙂 tak ja mam uplne iny nazor na to ako baby co ti pisali predomnou... tiez som vydata este len kratucko no uz pocas randenia som sa ja aj moj manzel obcas stretla so svojim byvalym a on so svojou byvalou podla mna to ze sa ozenis vydas neznamena ze tvoj zivot sa ma tocit uz len okolo manzela manzelky,,, to ze ti bol neverny je blbe to priznavam ale to ze chcel ist na tajnaca a mal vycitky a radsej ti to povedal je podla mna dobre znamenie... vztah je predsa o dovere tak ak ti tvrdi ze je to len vecera a pokec tak mu skus verit viem ze je to tazsie ak mas skusenost ze ta podviedol ale ak nepochybujes o tom ze ta miluje tak si myslim ze zakazovat je blbost lebo ked bude mat chut sa stretnut tak sa stretne potajomky a este ho to mozno bude viac podnecovat k niecomu viac ako len k spolocnemu posedeniu...zakazane ovocie predsa najlepsie chuti...ako som pisala moj manzel sa obcas stretne so svojou byvalou a jasne ze ziarlim ved ho milujem ale verim mu a su kamarati tak preco by sa nemohli spolu stretnut a vymenit si info ako sa maju...vzdy si to otocim na to ze ja sa tiez rada stretnem s byvalym ved sme toho spolu dost zazili a rozisli sme sa ako priatelia tak preco by som ho obcas nemohla vidiet s travit s nim nejaky cas a pokecat kto sa ako teraz ma..a nikdy som sa s nim nestretla s tym ze by som chcela nieco znovu riesit...myslim si ze na tom nie je nic zle a ked k sebe budete uprimni nemas co stratit kludne mu povedz ze ziarlis ze ho lubis ale s usmevom jeho rozhodnutie stretnut sa so starou znamou schval...a ak zistis ze ta podvadza tak to proste asi nie je vhodny chlap na manzelstvo a nezabranis tomu aby ta podvadzal ani tym ze mu zakazes tie stretnutia ak ta chce podvadzat cestu si najde
moj nazor je taky ze s kamaratkou sa stretnut moze ale vecera je taka.. a drinky.. vhodnejsi by bol obed pripadne kava poobede. Ja som bola nedavno s kamaratom z detstva, mam dieta a partnera stretli sme sa po rokoch super sme si pokecali, dokonca za nami prisla aj jeho priatelka a kecali sme dalsiu hodinu. kava, ziadna vecera. a bola som aj so synom.@bloodygood
Fuuuu tak prajem sicko dobro po boku takeho bonvivána...dievca mojo, vies si predstavit ako sa budes citit, ked Ti v tehotenstve narastie brušino, opuchnu nohy, hormony pozabijaju vsetky bunky zdraveho sedliackeho rozuma, nebudes vediet ci si stastna, ci nostalgia, ci niekoho nemas predsalen zabit, ci nepojdes ukradnut stokil pomarancov do tesca, ... ale Tvoj Jožko ci ako sa ten nevyzrety parchant vola si bude kavickovat s Jolankou, (ci ako sa ta nedopinava truba vola) ....nechcem vidiet ako sa Ty budes citit...a potom, ked budes kojit a budes zostavat s dietatom doma vecer...myslim, ze si na mna este spomenies.
Urcite mu povedz, ze sa citis neisto a ze by si bola kludnejsia, keby ho nic podobne nenapadlo...
To potrebujes rady? Ved odpoved je jasna....
@bloodygood
@bloodygood ked by si o tom chcela viac popisat a zdielat ako to funguje u vas a u nas rada ti to priblizim v sukromnych spravach ;) vztah treba budovat na dovere nie zakazoch niekto moze povedat ze mam malo skusenosti ze neviem co pisem no myslim si ze moznosti vzdy su a urcite je lepsie veci riesit s laskou ako prikazmi a zakazmi ci uz vo vztahu k rodicom detom alebo manzelovi ;)
@tarniah pokiaľ nemá môj chlap s bývalou deti, alebo ja s mojim bývalým, bez ohľadu na to, či sme sa rozišli v dobrom,nevidím žiadnu dôvod na stretávanie. Nechápem, čo tam rozoberate, keď sa stretnete s bývalým, ako ti to teraz skvele funguje s terajším? Mne to príde čudné...
O.k, maju spolocne zazitky, znamych,....maju si co povedat.Nevidim na tom nic zle, ALE jednoznacne by mali by byt automaticke, ze idete na veceru v trojici.Teda, uzijete si prijemny vecer vy ako dvojica ( pred Panom Bohom ste jeden). Tak to by bolo v mojich ociach spravne
@bloodygood Nuz divne to je. Keby to bola jeho dlhorocna kamaratka no dobre ale to nemusi zatajovat. Pokial ale medzi nimi nic nebolo ....co chcu riesit?
@bloodygood vydala si za chlapa, ktorý ti už neverný bol, sem tam si baví s inými ženami na erotické témy a súrne potrebuje ísť so spolužiačkou sám na večeru... čo chceš počuť? už len to, že si nedá toľko námahy, aby pred tebou neveru a erotické debaty s inými ženami zatajil, by ti malo byť dostatočným varovaním... vysmieva sa ti do ksichtu a ešte sa bude hrať na chrumkavého, že mal by výčitky, keby ti klamal, že ide s kamošmi... on si je tebou sakramentsky istý a vie, že si prakticky môže robiť čo chce, pár dní si pobrbleš, vytrestáš ho studenou večerou a pohoda...
inak som tolerantná a môj chlap si môže ísť s kým chce kedy chce kam chce, nejak špeciálne to neriešim, ale zatiaľ mu verím... keby moju dôveru sklamal, tak sa k takýmto aktivitám budem asi stavať inak...
@simculllka hm kolko ludi tolko chuti ja mam pocit ze to nas vztah nijako neohrozuje ani neoslabuje mozno dokonca este posilnuje...mne pride nazor ze sme manzelia tak uz nik nemoze zasahovat do nasho spolocneho zivota obmedzeny ale nikoho za to neodsudzujem kazdy nech robi ako to citi...svojho byvaleho mam rada a vzdy ho rada mat budem stravila som s nim istu etapu zivota a ten cas predsa nejde zmazat a preto ma zaujima ako sa ma a cim momentalne zije takze rozoberame co je nove v praci ako sa mu dari v terajsom vztahu ako sa maju rodicia co planujeme proste vsetko o com sa ludia bavia ked sa stretnu s priatelmi ja sa z tych stretnuti vraciam vzdy s uzasnym pocitom ved byt nonstop len s partnerom a nemoct ani komunikovat s nikym inym lebo sme manzelia je strata dusevnej slobody manzelstvo predsa nema obmedzovat ale obohacovat a rozvijat... a ako mi to funguje s manzelom? na jednotku som asi najstastnejsia zena na svete pri tom co tu citam v diskusiach mam milujuceho chapaveho ustretoveho a obetaveho manzela ktoreho nadovsetko milujem a pri ktorom sa citim byt rovnako milovana nemenila by som za nic
@simculllka aha pardon som to zle pochopila si sa nepytala ako mi to funguje s manzelom ale ci sa o tom bavime s byvalym tak odpoved je ano aj ved on ma ma tiez rad a praje si aby som bola statsna ked to nam dvom nevyslo tak ho tesi ked vie ze sa mam dobre a ze mi to s manzelom klape...
@bloodygood Tak ja si zase nemyslim, ze je to az taka tragedia.. Akoze to skor ta predchadzajuca nevera a pisanie o erotickych veciach.. Ale on nie je tvoj majetok a dovera a sloboda su vo vztahu dolezite.. Aspon pre mna. Akoze netvarila by som sa nadsene, to urcite nie. Ale aj ja mam svojich kamaratov a teraz na nich nezanevriem len pre to, ze som zadana. A v pohode sa s nimi vecer stretnem, ideme sa najest a tak.. Ale tak je pravda, ze sme so ziadnym z nich nikdy nic nemali... To ze sa mu ona pacila tomu mic neprida.. No, takze vlastne ani neviem, co je najlepsie.
@bloodygood
no aky by bol rozdiel medzi tym co planuje a nejakym obedom s nou, ci kavickou? 😉
ze bude tma? 😀 😀 😀
myslim si, ze ty si uz mala tych kontroliek viacej, aj napriek tomu sa sa vydala.... takze pocitaj so vsetkym... Ono nevera, nikto nie je dokonaly... ale aj pisanie o sexualnych temach s inymi zenami je nevera, lebo toto ma muz preberat s muzom, alebo s manzelkou, nie s inymi zenami.... podla mna dost "rizikovy" clovek v tomto.
Hovor mu urpimne ako to vnimas....komunikujte o tom spolocne
@bloodygood Nastajluj sa a šup ...šup....vonku s nejakým kamarátom 🙂 Či sa mu to bude páčiť....A chystala by som sa v rovnakom čase, ako on 🙂
ja by som ho nechala ale by som mu urobila nacas zo zivota peklo🙂Ale nie take ocividne ze zacnes po nom kricat alebo sa s nim nebudes rozpravat...ale akoze nahodne stretnutie s kamosom...(z roboty prides neskor-aj keby si mala kruzit 2 hodiny po nakupnom centre)Potom by som sa zacala viac starat o seba ako o domacnost, sem-tam si kup ruzu a dones ju domov "akoze" si ju dostala od nejakeho ctitela(napr.ze ti ju poslal do prace)...zoparkrat si schovaj mobil pred nim...nos ho pri sebe🙂A pri vsetkom si zachovaj usmev na tvari,super naladu a tvar sa ako naivna 15-tka ked sa ta opyta preco hento-tamto🙂Staci 1-2 tyzdne a chalan sa bude skvarit vo vlastnej stave!Vzdy lepsie zahrat taktiku ako mu vyplakavat preco ide s "kamoskou" z vysky na veceru!Chlap musi byt non-stop v neistote, lebo ak si je moc isti zacne sa nudit a vymyslat!Nezabudaj, on je sice hlava rodiny ale ty si ten krk co vsetkym hybe🙂
mne osobne by to vadilo a velmi.. mna rozculuje uz len to, ked take nieco citam - myslim, ze som take nieco uz do podobnej diskusie pisala.. neviem ci som len taka divna, ale podla mna ma byt zivotny partner ten najblizsi kamarat, ktory nepotrebuje sukromne rozoberat nieco s inou zenou..
moj muz ma tiez kamaratky - ale su to nase spolocne kamaratky, stretavame sa spolocne.. keby mi len naznacil, ze sa chce stretnut s nejakou len tak sam, tak mu pekne vysvetlim co si o tom myslim.. lenze moj muz vie, ze taketo nieco pri mne nikdy nebude fungovat, nastastie to aj chape a nema potrebu sa takto stretavat.. toto sme si vyjasnili uz na zaciatku vztahu..
ja len nechapem jednu vec, prosim neberte to nikto zle, ale preco sa tak vela zien boji, ze ich budu povazovat za ziarlivky.. Ci ma niekto bude povazovat za semetriku, alebo nie - nebudem len tak ticho akceptovat nieco co mi bytostne vadi, len preto aby si nejaka kamaratka zomna nerobila srandu.. jednoducho uz tolko prispevkov som citala v podobnom duchu "nechcem mu nic povedat, aby som ho nedusila" ze mam pocit, ze ja som strasne divna - totiz podla mojho nazoru ma byt medzi partnermi jasno - kazda strana ma vediet co druhemu vadi a neprekracovat hranice..
@jana_eyre Každý mal nejaký život pred tým, ako stretol svojho partnera. A to teraz kvôli tomu pretrhnem všetky väzby? Akože áno, však sa môžme stretnúť aj dohromady s partnerom, ale naozaj nechápem, prečo by som sa už nemala vidieť s mojím dobrým kamarátom, ktorého poznám od 16tich. A to isté môže mať aj on. Ale tí dvaja si musia veriť. To je základ. Ak by ma muž podviedol, už nikdy by som mu neverila (ak sa to teda dozviem). Ale dovtedy? Nech si ide so spolužiačkou aj každý mesiac. Jasné, ak o nej prehlási, že ju chcel zbaliť, to je zas iná káva. Ale inak na takom stretnutí nevidím nič zlé.
Podla mna je to dost divne a sproste.keby mne manzel toto povie,moze si zabalit tasku a ostat rovno u nej 😉