Je to už závislosť na telefonovaní?

19. máj 2022

Zdá sa Vám normálne keď muž denne ,cez týždeň pretelefonuje súkromne aj 4 hodiny s kamošmi ,bývalými kolegami ?cez víkend cca 1-2 hodiny .Telefonuje počas pracovnej doby ,po ceste domov keďže má 250 km denne do práce,doma už len stručne .Sú to vždy kamoši ,telefón má voľne položený kedykoľvek môžem nazrieť .Na Whatsupe si denne posielaju x-správ ohľadom spoločného hobby a záujmov .Keď sme spolu za minútu im zloží alebo im zdvihnem ja keď niečo práve robi .Ked mam ja čas,uprednostní mňa a zavolá radšej mne .Je pravda ,že je veľmi komunikatívny a priateľsky .My spolu tiež denne hodiny rozprávame .Len teda trosku sa mi zdá ,že už je závislý na telefonovaní .Ďakujem za názory.

a_alexandra_a
19. máj 2022

Keď denne najazdí 250 km tak aspoň si spríjemní cestu komunikáciou s kamošmi a rýchlejšie mu to zbehne. Ak to nerobí na úkor času stráveného s tebou, tak hľadáš problém kde nie je 🙂

tanalyn
19. máj 2022

Podľa mňa je to ok, jednoducho pri toľkých km by som asi aj ja stále s niekým telefonovala 🙂

luccija
19. máj 2022

No tak rád sa vykecava🙂musí byť trpezlivý cestovať 250 km

autor
19. máj 2022

8 rokov už takto denne jazdi .Je extrémne ukecaný a obe cesty pretelefonuje ,plus ešte i z roboty alebo keď ide na nákupy .Ak sa nevykecava s kamošmi ,prihovorí sa hocikomu a prehodí slova i s cudzími.Je extrovert a komunikácia s ľudmi ho nabija.Netelefonuje keď sme spolu a keď niekto vola ,rychlo to ukončí.Len teda keď už to robi denne zdalo sa mi už je akoby závislý na tom .A nechápem čo si môžu každý deň kolom dokola rozprávať .

alexandra2010
19. máj 2022

moj chodi tiez 250 km denne. Hlavne cestou naspat vola aby od nas nebral doma cas a aby nezaspal. Nevadi mi odvtedy , ked som brala deti sama 600 km , parkoviska plne na dialnici , vonku 40 st., a on so mnou 3 hodiny volal aby ma podrzal.

mandzula
19. máj 2022

Pokiaľ vám to nezasahuje do partnerského vzťahu, rodinného život a do rozpočtu, tak by som to ako problém nevidela. Ja osobne by som nevedela toľko bľabotať, ale ak to jemu vyhovuje, je to ok. 🙂

autor
19. máj 2022

@mandzula On je ukecaný veľmi ,miluje rozprávať s ľudmi a neznáša ticho .Tak som ho spoznala pred rokmi .Ja som skôr opak.A čo je zsujimave ,vždy má o čom .Väčšina jeho kamošov je tak isto komunikatívnych .Ani jeden z nich nieje introvert čo ledva povie 5 slov .

autor
19. máj 2022

@alexandra2010 Tiež rad rozpráva tvoj muž ?Pre môjho je ticho za trest .Cca 3 hodiny cesty,niekedy viac ,podľa premávky pretelefonuje .A ešte i v robote súkromne telefonuje .Doma ked ma robotu už ,nevykecava,je to taká povaha.

zanka777
19. máj 2022

Tak ako píšeš takto si ho spoznala takto ste sa asi dali dokopy taký je ber ho takého a keď ti to doteraz nevadilo tak to nerieš určite ho nezmenis...to je proste on a buď ho budeš brat a mať rada takého aký je alebo jednoducho od neho odíď

mrva
19. máj 2022

podla mna v pohode. Aspon sa neciti sam.

beata110
19. máj 2022

Ty nehovoris o mojom muzovi?😆uplne to iste😂

autor
19. máj 2022

@mrva Tiež si myslím ,že keď sa cíti sám má potrebu volať .Akonahle nemá čo robiť ,hľadá mobil .Nudí sa tak sa ide vykecávať..Nastastie má roboty okolo domu ,na záhrade až -až tak to kompenzuje pri šoférovaní ,v práci ,keď ide na nákupy do mesta.

autor
19. máj 2022

@beata110 Mne to už niekedy leze na nervy .Chcem niečo ,volám mu a vždy má obsadené .Je ako telefónna ústredňa.Horšie ako klebetna stará baba.

autor
19. máj 2022

@zanka777 Hej len vekom sa to stupňuje .Taký extrém to nebol ako poslednú dobu .Možno to súvisí aj s tou robotou a tými km do práce .

vilma7
19. máj 2022

Ja nechápem ľudí čo stále s niekým telefonujú. Telefonujú....a telefonujú. U mňa je telefón potrebný na nutný hovor a nie hodinové vykecavanie. A čudujem že aj tí jeho kamaráti tiež toľko volajú a neuberá ich to o voľný čas. A pri šoférovaní by sa mal asi skôr venovať premávke, aj telefón aj keď je Hands-free, dokáže veľmi rýchlo narušiť koncentráciu. Takže ja by som sa skôr obávala, že sa raz na tých cestách niečo stane.
A závislí teda je lebo podľa mňa to normálne a ani zdravé určite nie je.
A hlavne keď spomínaš, že sa to stupňuje. To už je istá forma závislosti.

andreatytler
19. máj 2022

No mozes odskusat ci je to zavislost. Dohodnite sa ze bude 1 den bez telefonu. Ak dostane zachvat a nebude schopny fungovat, tak je zavisly.

jahodka11
19. máj 2022

uprimne, tiez mi to nepride zdrave... tolko telefonovat... keby pocuval hudbu, audioknihu alebo co ja viem...ale zasa je pravda, ze ja som introvert, ja sa nemusim s nikym ani stretnut cez den a nevadi mi to...takze mozno mu ani nerozumiem.... pokial a teda evidentne,to nie je na ukor teba a rodiny, tak nevadi,nie?

karolinav
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
19. máj 2022

@vilma7 Tak to sú už starší muži ,niektorí už doma na penzii ci podnikajú doma ,tak sú radi keď im zavolá ,jeden je starý mladenec ,jeden či dvaja sú šoféri tak si tiež radi krátia cestu telefonovaním .A všetko veľmi ukecani .Bežne aj hodinu s jedným prevolá.Majú spoločne hobby ktoré je ich prácou súčasne .Keď nieje telefonovanie tak sa vykecava reálne .On ústa nezavrie asi len keď spi 🙂

autor
19. máj 2022

@jahodka11 On by najradšej mne volal no ja nemám toľko času a ani nemám čo stále rozprávať .Keď porobi na záhrade ,dvore zase sa mu usta nezavrú ,takze nepotrebuje m ešte celu cestu z roboty volať .Nieje to na úkor mňa.

autor
19. máj 2022

@karolinav Len ti kamoši ,kolegovia,susedia sú tak isto ukecaní ako ženské.Tiež vyvolávajú mu.Introvert nieje ani jeden ,ten to ani nepochopí .

marseillefan
19. máj 2022

On je extrovert... bodka... nič viac za tým nehľadaj, telefón je len nástroj na komunikáciu. Keby tí ľudia sedeli pri ňom v aute, kecal by s nimi a telefón by mu nechýbal. Ja som introvert... praskla by mi hlava, keby som mal toto robiť každý jeden deň v takom rozsahu.

autor
19. máj 2022

@marseillefan Ja som sama introvert aj keď som sa mu časom prispôsobila a dokážeme hodiny prekecať,no niekedy ma to už unavuje .A áno keby sedeli pri ňom ,či v aute ,ci v kancli,či v restike telefón nepotrebuje .Proste nedokáže tichom ,hudbou relaxovať ale komunikáciou s ľudmi .

alexandra2010
19. máj 2022

ano, ale doma uz nie. jasne som mu povedala ze si to nezelam, zly vzor pre deti. Napriklad zakaz vstat od stola kvoli telefonu. a cez vikend vypiname.

beata110
19. máj 2022

Presne to iste mam ja 😂😂😂 ale my sme spolu uz 17 rokov takze som rada ze svojimi dristami zatazuje inych nie mna aspon mam pokoj😝

alexandra2010
19. máj 2022

@beata110 😂