Je to to isté?

3. feb 2023

Začnem tým ,ze som pár rokov uz na RD doma..nemam moc kamarátky, vždy som bola skor do.muzskeho kolektívu.mam skor známych a kamarátov mužov. Lenže ako som sa spoznala s mojím, tie priateľstva som dala.do úzadia.. bolo mi to blbé chodiť von aj s inými chalanmi ked som mala vzťah. A on žiarlil aj ked som si nejakým písala. Ja som tiež ziarlivka, takže som tomu chápala a vzdala sa toho.. mala som dokonca v sebe výčitky ked mi nejaky napísal a komunikovali sme si..lebo môj muz vraj so žiadnou ženou nepíše ani nič. On tvrdí ze medzí muzom a ženou neexistuje priateľstvo ale vždy jeden z nich chce sex alebo čosi viac.

No a teraz som zistila po dlhšej dobe, že ma v práci kolegyňu s ktorou pravidelne chodievajú kade tade, vraj pracivne. On mi to nikdy nespomenul,ze snou niekde bol autom..ze niečo spolu riešia.. pritom o práci mi vela hovorí , spomína aj ine ženy ale najmä mužov..ale tuto mi nejak zatajil. Netušila som ze su až takí dobrí kolegovia a trávia spolu toľko času.

Alo žiarlim jasné ale viac ma

deti95060810
3. feb 2023

to by ma riadne napálilo... už by som mu urobila scénu a poriadnu...
máš to z dôveryhodného zdroja? aby si zo seba nespravila somára.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
irusa
3. feb 2023

základ vzťahu je dôvera....

hilda08
3. feb 2023

Ajaj..podla seba súdim teba

gabriela2952
3. feb 2023

On sa bojí toho aby si ty nerobila to co robí on. Podľa seba súdim teba

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monuska112
3. feb 2023

osobne si presne takto vysvetlujem pojem nevery. nejde o nejaku vymenu telesnych tekutin za sprievodu smiesnych pohybov....ide o narusenie zjavnej dohody, o nerovnopravnost, ked jeden si robi co chce a druhy pod tlakom pocitu viny ci vycitiek sucha doma nohami, vsetko mu unika ale logiku to nedava - hlavne ked ten druhy moze.
vase manzelske pravidla zjavne niekde nefunguju. asi je cas ich prediskutovat nanovo, otvorene aj to co sa zda byt jasne, preniest verbalne do vztahu a spravit novu dohodu. bud obaja mozte, alebo nemoze nikto.

deti95060810
3. feb 2023

no tak v tom prípade by som chlapa na najbližší víkend nechala samého s deťmi... nech si to užije...

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gabriela2952
3. feb 2023

Manipulátor, on môže všetko a ty len sed doma v kúte.

monuska112
3. feb 2023

neviem ako dlho vam to uz tymto sposobom funguje. ale otazka znie ako dlho to mozes vydrzat? ty si typ pre muzsky kolektiv a znamena to teda v praxi pre teba zivot bez priatelov. si dostatocne velky introvert na to aby si to zvladla cely zivot? on ti ju zatajil asi vie preco, zjavne okrem pracovnych povinnosti je tam nieco ine minimalne priatelstvo. ty to vies aj ked on ma inu verziu. je pre teba dolezitejsia pravda alebo jeho pokrivena verzia? si na zaklade nej odhodlana sa obetovat pre ten vztah? zjavne tam nieco nefunguje ak nieco nefunguje treba upravit pravidla. ak on nic upravovat nechce a je spokojny, potom je to tvoj problem a musis ho riesit bez neho.

monuska112
3. feb 2023

@monuska112 a tvoja posledna sprava - normalny gaslithing

lauriik
3. feb 2023

Uplne chapem tvoj hnev. Ja by som ho rozthla jak zabu.
Mna by zaujimalo, ci tebe by vadilo, ze ma kamaratku kolegynu keby ti dovolil chodit s tvojimi kamaratmi von.
A co to znamena, ze spolu chodia "kade tade"? Na sluzobky, ci aj nieco mimo pracu?
Podla mna tvoj muz vodu kaze, vino pije. Isla by som normalne s kamaratmi von a nech si doma ziarli.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hilda08
3. feb 2023

Ľudia maju bežne kolegov iného pohlavia, to nieje problem, problem je to, ze ju zatajil…a este sa hned zacne rozčuľovať, ze ty si chorá…no roztrhla by som ho, on nie je chorý? Ked ty nemôžeš ani slovo s nikým prehodiť…presne takýto bol moj otec k mame, vystupňovalo sa to tak, ze nemohla ani sukne nosit, nedajbože sa niekomu pozdravila, a on? Zeny len tak lietali okolo neho, lichotil im, koketovali…. Moja mama pri nom ostala ale zničilo ju to.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luccija
3. feb 2023

Zajednaj si tenis s kamarátom tak ako ty musíš prekusnut kolegyňu on kamaráta...no zatajil to, lebo vedel, ze budeš vypočúvať, podozrievať.Ale zase je pravda, že je jeho kolegyna a musia spolupracovať.Ved nemôžeš teraz celý život sedieť doma...musíte sa obaja naučiť so žiarlivosťou pracovať a zit

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luccija
3. feb 2023

Úplne nie, lebo ona je kolegyňa🙂)ale píšeš chodia spolu kade tade tak v rámci práce?brať zle to bude, keď je žiarlivý...

zmrzlinka2021
3. feb 2023

Osobne si neviem predstavit tak fungovat, ak mi niekto nedoveruje. Pretoze nevera nemusi byt len "prilezitost".

Ja som bola na sluzobkach aj cisto s chlapmi / chlapom, aj sme sa saunovali, aj vecer sme vyrazili na pivo... a stale je to a vzdy to bude len kolega a pravdaze si ho vazim. Ani sekunda nebola v mojom zivote, zeby "nieco viac"

monuska112
3. feb 2023

ano mozes je to to iste. nemusis mat poct viny. vy ale ak si budete stale nieco zatajovat akurat vo vztahu stupne nervozita on to otoci nakoniec proti tebe "zatial co on riesi pracu, ty riesis kamarata" aj ked si v prave neda sa to tak dlhodobo riesit, tlak stupa, konflikty narastaju rozvod je blizsie a blizsie. vy to musite otvorene riesit. ja sa citim takto a potrebujem toto, nemyslim si ze je to ine nez to co robis ty....treba upravit pravidla aby to bolo nieco povolene, nie nieco co ti len sposobuje a stupnuje vnutorny stres.

lauriik
3. feb 2023

Lenze on sa stretava s kolegynou a zjavne z toho nema ziadne vycitky a ty si ustrachana si ist s kamaratom zahrat tenis? Ja viem, ze clovek si zvykne aj na sibenicu ale to fakt neni normalne. Ved snad teraz nebudes do smrti sama doma lebo on ziarli 🤦🏼‍♀️ Musite obaja upustit kontrolu. Ak ta bude chcet podviest tak ta podvede aj ked ho budes sledovat od rana do vecera. A plati to aj naopak samozrejme. Zaklad vztahu je dovera. Obaja s tym zjavne mate problem. Plyne to z detstva a da sa s tym pracovat.

cokoladacoko
3. feb 2023

Zijes len raz, chod na turu s kamaratom ak po tom tuzis! Preco sa obmedzujes? Tvoj muz sa zjavne nepbmedzuje, odstavil ta od kolektivu a mam pocit, ze chce mat uplnu kontrolu a moc nad tebou. Zacni sa venovat aj sama sebe, svojim konickom, priatelom.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monuska112
3. feb 2023

mne pride ze ty sa stale len bojis jeho reakcii...asi si naucena sa prisposobovat, nedrazdit hada, chodit okolo neho po spickach. nejak zabudas na vlastne hodnoty a potreby popri tom uspokojovani panovych potrieb. kde su tvoje potreby? co dava logiku tebe? davas do vztahu roznako ako dostavas? bola tato tvoja orientacia vzdy nasmerovana na jeho vlnu alebo kedy to prislo a cim?