Ahojte tak veľa vzťahmi som si teda neprešla iba jedným rozviedli sme sa po 4 rokoch manželstva proste vraj som príliš nudná 🤷♀️ potreboval proste sex v trojke atď to je jedno už. Po pár mesiacoch prišiel do môjho života muž stretli sme sa nečakane na jednej oslave on je zo západu našej krajiny ja z východu prežili sme spolu jeden spoločenský večer vymenili si Facebook a potom si týždeň vkuse písali bolo to krásne bol milý chápavý kľudný. Potom sme spolu prežili celý víkend, vylet, aley restika, kino atď atď a takéto víkendy sme si urobili ešte 2 az prišiel s nápadom bývať spolu. Áno zamilovala som sa áno neviem co som si myslela ale bolo mi s ním tak dobre a nechala som prácu odsťahovala sa s prenájmu a išla som bývať k nemu všetko bolo v poriadku prvý mesiac dve ale potom to začalo. Prišla moja rodina na návštevu venovala som sa im rozprávala som sa s nimi a možno mojou chybou alebo neviem sa urazil odišiel do spálne spať keď som uložila rodinu prišla som do spálne a vtedy to začalo. Hneval sa vraj mam odísť ja si ho nevšímam nemilijem ho všetci su mi prednej si ako om. Snažila som sa mu vysvetliť ze som ich dlho nevidela že aj oni su pre mňa dôležitý. Ale prišlo to aby som teda išla s nimi naspäť na východ on ma naviac on si zaslúži ženu ktorá ho hude milovať. Plakala som a obviňovala sa ze slm sa mu v ten večer mala viac venovať. Ráno prišiel a ospravedlnil sa pre mňa to bol ako balzám na dušu tak veľmi som sa bála ze ho stratím. Ako dní plynuli stále viac som si všimla jeho správanie potreboval neustále počuť aký je úžasný muž ako ho milujem. Ak som mu ta to náhodou nepovedala zopár dlhých hodím už som bola za tu ktorá ho nemiluje. Neskôr prišlo to ze prestal robiť čokoľvek nevyniesol sme tie neumyl riad nepomohol s ničím akaj keď taknkoval platiť som chodila ja nákupy proste všetko. Nevadilo to ibaže akosi keď mal náladu bola som láska života ak nemal a náhodou som povedala niečo čo sa jemu nezdalo mohla som odísť. Po čase som musela ist na východ kvôli súdnym veciam nemohol ísť so mnou nedali mu v práci voľno už bolo zle ze idem sama ze tam určite pôjdem za bývalym a takto. Keď som odišla dohodli sme sa ze sa vrátim na druhý den nemala som vodičak chodila som vlakom súdne pojednávanie sa predĺžilo a ja som nestihla vlak v noci som nechcela ist domov vlakom bala som sa. A tak som napísala ze prídem na druhý den ze ma to mrzí ale nestihla som vlak ale ze súdne pojednávanie som vyhrala. Odpoveď bola gratulujem nemusíš sa vracať ostaň si tam ked ti je lepšie je koniec. Ja znovu slzy v očiach a tak ma par hodín ignoroval a ja som mu písala ako ho milujem ze chcem byt s nim ako sa ospravedlňujem potom napísal ze aj on mňa a čaká ma doma. Znovu úľava keď som prišla domov vedela som ze sa niečo deje a tak jedného večera mi povedal ze nechce byť so mnou navždy a ja ze prečo lebo jednoducho nechce nevie prečo ale nechce ja znovu plač a on mi povedal neplač bude horšie smial sa a ja som plakala po hodinách môjho plaču v spálni prišiel a povedal ako si mi mohla uveriť vieš ze xhcem byť s tebou navždy to bola tvoja skúška. Milujem ho chcem byť s ním a takéto niečo sa už nestalo zopár týždňov ale viem že to môže znovu prísť a viem ze to môže byť časom horšie rodina mi hovorila ze ma psychicky tyra tým co hovorí robí napriek aby som plakala a prosila sa mu. Ale neviem so predstaviť byť bez neho milujem jeho dobrú stránku a aj jeho chyby ale toto ako sa so mnoi začne rozcjadzat pre zmeškaný vlak nezvládam slúNedocenena. Proste keď nemal náladu neexistovala som.
nie ste manželia, nemáte deti. nerada, ale fakt jediná rada odo mňa je: utekaj, kým sa dá. je to psychické týranie a ver, že sa bude stupňovať ☹
Rodina ma asi pravdu a celý život nemôžeš ustupovať bpen aby bolo dobre doma a muz co, ten sa nemusí meniť? Porozprávajte sa o tom co sa deje a prečo sa to deje (hľadať príčinu mozno v detstve, v rodičoch a pod.) takéto správanie nie je správaním dospelého vyrovnaného človeka. Obávam sa, že ak by ste mali deti bola by si doma zavretá, nikde by si nemohla ísť pretože by si určite išla za milencom. Počúvaj svoj inštinkt. Diskutovať o probléme nie je hadanie sa, ale postup ako riešiť veci
Nepisala si tu uz cosi podobneho?
A k veci, už davno si ho mala kopnúť do riti za takéto sprostosti a nie ešte plakať a doprosovať sa. Ale keď si chceš posrat zivot nech sa páči ostaň.
@3lenka3 podľa mńa nejde o psychické týranie ale psychické vydieranie - neurobíš čo chcem ja, alebo sa nebudeš chovať ako chcem ja a opustím ťa, môžeš odísť kam chceš....citovo ťa vydiera aby dosiahol čo chce a mal ťa takú ako chce aby bol pre teba stred vesmíru.....moja rada - naozaj od neho "na jeho naliehanie" odíď a buď rada že nemáte deti.....
Zamilovanosť by sa mala klasifikovať ako choroba. U teba to platí úplne. A žiaľ, ženy ako ty s tyranmi a psychopatmi zostanú, majú s nimi deti, poserú život sebe, deťom aj svojej rodine. Tebe asi niet pomoci. Darmo ti budeme radiť, aby si ho okamžite odstrihla zo svojho života, aj tak si urobíš po svojom.
Si hlúpa, hlúpa a ešte raz hlúpa. A doplatia na to raz tvoje deti, ak ich nedajbože s ním budeš mať. Vopred ich ľutujem, aj tvoju rodinu.
Kašli na nejaké debaty s tým blaznom, nohy na plecia a utekaj kade ľahšie! Áno, psychicky ta tyra, nie je to normálne, a ver mi, ani milióny rozhovorov by nepomohli, s týmto typom sa proste nedá vyjsť, rozumne debatovať, ani tvoriť normálny vzťah. Preč od neho.
A ty už jedno decko máš, ako pozerám v profile. No zbohom... bože...., chúďa dieťa!
Na profile máš aj nejaké dieťa, ono s vami nebýva? Si odišla bez nej a ju nechala na východe, že ju tu nikde nespomínaš?
Lepšie to nebude. Utekaj od neho.
@damtiporiti dieťa je v striedavej starostlivosti momentálne keď bolo to najhoršie bola u otca. O moje dieťa tam nejde k malej sa správa slušne nemám mu vôbec čo vytknúť aj mimo toho je všetko v poriadku. Mala ho ma rada. Tento problém sa týka iba mňa preto som ju do toho nezahrnula keďže si oni vychádzajú
Asi tvoj partner nepozná slovenské príslovie : " Len hlupák skúša ženu a sklo ".
ešte zopár takýchto scén a si doživotná pacientka u psychiatrov.....nechcem sa nikoho dotknúť kto navštevuje psychiatra, ale tebe tento človek evidentne k tomu pomáha....
Veľmi by ma trápilo keby niekto takto trápil moje dieťa....
@3lenka3 narcisticka porucha osobnosti??? sestra zila s podobnym 10r a ja som mala podobneho 5r....ano casom sa to bude stupnovat sestru aj mlatil po rokoch
@tripetta ako viete že ostanem? Normálne som sa opýtala či je moje presvedčenie v poriadku? Či to iba ja nepreháňam a nehľadám stále chlapa ktorý bude viac. To neznamená že ostanem opýtala som sa či tak ako to vidím ja to vidia aj ľudia z iného pohľadu. Nemyslím si ze by ste ma preto mali nazývať hlúpou. Hild váš názor
@3lenka3 pozri si toto, ci ho v tom nenajdes:
https://www.zzz.sk/clanok/11072-psychopaticke-c...
Dieťa nie je hlúpe a vidí aj veci, čo si myslíš, že "sú inak v poriadku".
On len nutné potrebuje počuť za každým že ty si ta ktorá ho neopustí a tým ze ty ho v tom usvedčuješ tak sa nechávaš psychicky týrať. Vyskúšaj raz keď ti povie ze je koniec, že sa nemusíš vrátiť, povedať že fajn keď to tak chceš. A uvidíš ako sa zľakne lebo on ta odísť nenechá, je to len psychopat a ziarlivec, musíš sa naučiť ako na nho. A keď niet rady tak sa zober a odid.
@anile12 so psychopatom nikdy nevyhras ani nevykrutis. Ver mi viem o com hovorim
Ano, je to psychicke tyranie. Moze (nemusí) ist o narcisticku poruchu osobnosti http://www.solen.sk/pdf/49732206d88d1c260543d91... manipulátora...odporucam vyhladat odbornika (pre seba, aby si vedela ako z toho von a nepritiahla si zas podobny typ).
@3lenka3 prečítala som si celé čo si napísala. Je to jednoznačne psychické týranie. A vážne. A keď už aj s rodinnou sa menej stretávaš tam môžeš vidieť, že niečo nie je v poriadku. Možno ho miluješ ale si predstav, že s ním budeš a o 10 rokov ťa vyhodí zas a zas a zas a tvoja psychika o 10 rokov bude naozaj veľmi zlá. Koľko máte obaja rokov?
@3lenka3 ako si neviem/ nechcem predstaviť ako by sa choval ak by ste mali dieťa .... ak by bol niekto na chvíľku viac dôležitý pre teba ako on ... hmm ten by to asi psychicky nedal... dievča utekaj pred takým blbcom stále to bude take stále tá bude takto vydierať bohužiaľ taká je realita on sa nezmení ani po rokoch
@3lenka3 Narcisticka porucha osobnosti/manipulator😉 Skus pogooglit, ci nevykazuje znamky tejto dusevnej poruchy.
Ano toto je psychicke tyranie. Zazila som ako mlada nieco podobne. Uvediem priklad.. mala som 24 narodeniny, chystala oslavu, mala som rezervovany podnik a 30 hosti. Kym som sa ja zdravila s ludmi on sedel skysnuty v kute a ani si nepripil, nejedol.. po hodine povedal, ze mu je zle, ze ideme domov. Ja som nechcela, ze je to moja oslava mam tam rodinu a kamaratov, tak on ze bude vonku cakat kym oslava skonci, sedel v novembri na chodniku dve hodiny, tak ze idem s nim domov nech sa ostatni bavia dalej na moj ucet. V taxiku spravil scenu, ze co som to za partnerku, ze som ho nechala cakat na chodniku a rozisiel sa so mnou, vyhodil ma z domu, ked som odisla hladal ma po ulici, vyvolaval kde som nech sa vratim. Ked som sa vratila povedal, ze este jednu noc mozem u neho prespat. Rano ma s velkym odpustenim prijal, ze mam este jednu sancu. Ja uplakana, rozbita, znicena. A bolo toho viac
Len som ti povedala pravdu. Zopakovala by som to aj sto krát. Zrejme si aj ťažko submisívna. Asi keby ti raz dal facku, tak aj vtedy budeš hľadať vinu v sebe. Jediná tvoja vina je že si úplne prepnutá z toho, aká si zamilovaná. Ľudia ako ty sú bezbreho oddané obete psychopatov. Už z tohto príspevku vidno, že hľadáš vinu v sebe, pomaly ťa odstrihuje od rodiny. K malej, ako píšeš, sa chová slušne. Dokedy?
Je mi tvojej dcérky neskutočne ľúto, lebo ak sebe poserieš život, je to tvoja vec, ale že poserieš aj jej... Nemám už slov na toto. Ak ťa nepreberú tieto komentáre k tomu, aby si sa chovala ako dospelá triezva žena čo myslí rozumom, nie hormónami lásky, tak ti nepomôže fakt nič. Ako ti povedal on, bude to horšie. Tak sa na to priprav, lebo bude. Bude to trvať dlho, prežiješ si peklo a môže to vyústiť do tragédie. Stojí ti to zato?
zaujímavá téma. čo si myslíš ty? robí mu dobre ťa trápiť alebo jednoducho skutočne potrebuje stálu pozornosť? ak je to prvý prípad, je to týranie. ak je to druhý prípad, je to trochu nezvyčajné ale hystriónska porucha osobnosti u muža. myslíš že púta na seba pozornosť kade chodí? potrebuje byť v kolektíve strebodom pozornosti? vyťahuje sa preháňa zážitky zveličuje prípadne si vymýšla? zdôrazňuje svoju mužnosť? ako on je sexi jak mal vela partneriek prípadne ešte by aj mohol mať? vo vzťahu k tebe vyrába stále niečo aby si si ho všímala aby si mu dokazovala aký je nenahraditelný?
Dodávam ešte na záver že od poslednej návštevy mojej rodiny som od nich aka si odtrhnuta asi mojou vinou ale oni s nim nevychádzajú a ja za nimi by som aj išla ale viem ako to znovu dopadne a čo bude vystrajat. Podotýkam že sa nehadame nekricime pretože ja som stále tá ktorá sa nechce hádať a tak radšej 50% toho co mam v hlave nepoviem