Je to psychické týranie?

maminka0000
27. feb 2015

mam 2 rocny vztah z ktoreho mame 4 mesacnu dcerku ktoru jej otec nechcel a vyhrazal sa mi cele tehotenstvo a prosil ma aby som sla na potrat pravdaze som to nespravila a po narodeni sa zmenil o 180 stupnov a malu miluje nadovsetko. Kumne sa tak isto spraval velmi pekne ale po case mi zacal vycitat zevraj som velmi "vychcana" a preto som si malu nechala stale ma obvinuje ze nic nerobim pritom si zarabam aj popri malej vkuse odomna vyciciava peniaze a o tom ze ani dakujem mi nepovedal za malu to je zbytocne hovorit ani kvietok mi nedal este ma vysmial ze som chudacik a ze plati benzin a ze ma minule pozval na obed ze co este chcem a mame ist spolu byvat ja som to chcela velmi lebo som myslela ze to aj pre malu bude dobre ze budeme kompletna rodina ale ja nechcem aby moje male dievcatko vyrastalo v takom istom prostredi ako ja...(ja a moja mama sme 19 rokov zili s tyranom aj preto si myslim ze som si nasla takeho isteho) najhorsie je ze ten byt nam zaobstarali jeho rodicia a vzdy mi to vyhadzuje na oci ze aj preto som si malu nechala lebo som chcela byt a ze mne sibe lebo nic nerobim o nicom sa nebavime iba o jeho praci ani mi nepovie ze ma ma rad dokonca sa ani nebozkavame je to uplne chladne a ja som velmi citliva osoba a moj vnutorny hlas hovori ze mam utekat od neho lenze ja nemam ani kam ist kedze byvam so starou mamou a mojou mamou a z rodinnych dovodov nemozem byt tu a od neho by som nedostala ani ziadne vyzivne kedze je pan "podnikatel" a nezarobi ani chod firmy ja som bezradna neviem kam mam ist co mam robit a stale dufam ze sa zmeni ale on sa zmeni na par dni a potom znova ma ponizuje a sprava sa kumne ako k hovadu

mysicka36
27. feb 2015

velmi mi je smutno z tohto čítania. Je to parchant, ktorý vidí len hmotné a finančné záležitosti. Je vypočítavý a preto je v tom, že aj ty si taká. Máš to ťažké moja.

nadula01
27. feb 2015

Utekaj tak rýchlo ako vládzeš

pribinak
27. feb 2015

Co ta pri nom drzi? Akoze iluzia rodiny? Ak sa nemozes vratit domov k mame, pozri si krizove centra

vika35
27. feb 2015

prosim ta malej aj tebe bude lepsie bez neho :( je to smutne ale je to tak.

katyt
27. feb 2015

Tiež Ti radím odísť a čo najskôr, aj keď je zatiaľ k dcére dobrý, neskôr sa to môže zmeniť a vôbec si ju ani nezaslúži, keďže Ťa nútil ísť na potrat a ona si zase nezaslúži takého otca, čo sa bude k mame správať ako k handre, neskôr by tým len trpela. Obráť sa na nejaké krízové centrum.

anelehka
27. feb 2015

ahoj,tento clovek sa urcite nezmeni,iba ak k horsiemu,sama vies,ake to je zit s tyranom,tak uchran toho vlastne dieta,skus najst inu moznost,si mlada baba,zivot mas pred sebou,je na tebe s kym ho prezijes,ale tento chlap si vas nezasluzi...

kofoluska
27. feb 2015

Je mi luto, co musis prezivat prave v tomto krasnom obdobi, kedy by si si mala uzivat dietatko. Ale je dobre, ze si uvedomujes situaciu.
Ak nemozes ist k mame, tak krizove centrum. Vyzivne ak nebude platit on, mozes ziadat nahradne od statu. Po dobu, co si na materskej/rodicovskej mas tusim narok na vyzivne aj na seba. Treba si pozriet zakon o rodine. Ak naozaj nexces, aby Tvoja dcera vyrastala rovnako ako Ty a nebodaj si nasla raz rovnakeho kretena, tak od neho naozaj utekaj kade lahsie. On sa nezmeni.
Tak isto su aj tu na MK mamicky s podobnymi osudmi, urcite by sa dalo najst a vyriesit nejake spolocne byvanie, aby ste sa delili o naklady. Dievca zlate, utekaj utekaj utekaj. :(

poly2406
27. feb 2015

:( hmmm smutné...
On sa nikdy nezmení, a ak tak k horšiemu!
Ťažké to bude, ale ja by som čím skôr odišla. A to, že ti na malú nič nedá nie je až tak pravda, síce skúsenosti nemám, ale myslím, že súd mu výživne prisúdiť musí.
:( držím ti palce, aby si to zvládla!

ivetlo
27. feb 2015

Určite ber rozum a hrdosť do hrsti a utekaj. S takým chlapom nič neporiešiš a ani sa v dobrom nerozídete, tomu ver. A výživné, neboj dáš ho na súd a určite mu súd vymeria a bude musieť platiť a dokonca pokiaľ budeš ty na marerskej a rodičovskej môžeš požiadať aby platil aj na teba. Aj to ide. Tvoja malinká a ani ty si nezaslúžite také hovado.
Skús s babkou hodiť reč či by si tam nemohla ísť aj s malou, možno budeš prekvapená ako sa zachová tvoja rodina a samé nebudú chcieť aby si takto žila tak pomôžu. Treba komunikovať a nespoliehať sa na to že on s tým prestane.

13091991
27. feb 2015

Velmi mi to je za teba luto...ale musis mysliet hlavne na svoju malinku...a ak nechches aby mala rovnaky zivot ako ty ako si pisala musis urobit vsetko preto aby bola stastna..a ak od zaciatku nemal zaujem o malu nebude to nikdy dobry otec takze nemusis mat vycitky ze bude malinka bez biologickeho otca...ked je k tebe taky chladny moze to kludne znamenat ze ma inu znamost...hovorim ti to len z vlastnej skusensti...drzim silno moc palce..

mala_hobitka
27. feb 2015

ak nechceš aby tvoja dcera vyrastala v tom isto prostredi ako ty...tak od neho odid, co najskor..

k tvojej otazke - ano toto spravanie je tyranim lebo ta neustale ponizuje a uraza

mickao
27. feb 2015

Alebo skus spolocny podnajom s inou mamickou s podobnym osudom. Skus si dat inzerat, mozno sa ti nejaka ozve.

takyna
27. feb 2015

ano je tyran, prave to, ze citi tvoju nervozitu a nerozhodnost, vyuziva situaciu a cicia z teba. Bud sa vzopries a zacnes mu byt partnerom na tej istej urovni, zacnes byt kruta k nemu, zacnes byt sebavedoma, zacnes si verit, vzbudis v nom neistotu a obavy , ze odises od neho aj s dcerkou, alebo ostanes - budes ticho trpiet on ta znici vycicia, ponizi tvoje city...
Zalezi aj to ci k nemu nieco vobec citis ty...
Rozhodni sa ako chces, ale neplac, zabojuj, ver si , zdvihni si sebavedomie..vzdy je moznost volby aj ked zo na zaciatku tak nevyzera...,
a este porozmyslaj, ze zivot je velmi kratky na to , prezit ho takto...
drzim palce 🙂