Dobrý večer. Keď sa nám narodilo dieťa od môjho manžela som nedostala ako dar lásky radosti ani kyticu kvetov ani nič iné. Mala som už vyšší vek nebola som žiadna 20 tnicka aj tak som mala vďaka Bohu bezproblémové tehu. Mala som veľa energie vkuse som musela niečo robiť. Byt v pohybe. Jeho brat dal svojej žene po pôrode zlatú retiazku s príveskom srdiečka. Keď som sa pýtala muža prečo mi nedal ani kvety po pôrode. Povedal a prečo ved bratova žena si zaslúžila rodila prirodzene a ty si mala cisársky rez v narkóze čiže žiadna námaha. Dotklo sa. Ma to ved materstvo je predsa celých 9 mesiacov kým je babo v brusku a neráta sa len azda ci žena mala dieťa prirodzene klasika pôrodom. Aký je váš názor na mužov názor?
Pako
Fakt by som chcela vedieť kde sa vzal ten ohromný názor, že cisársky rez nie je pôrod
ze ziadna namaha, mne to pride, ze si to narychlo vymyslel, aby sa nejak obhajil
ked ta to potesi ani ja som nic nedostala a rodila som prirodzene 😂
Fúha, tak toto by sa ma dotklo. Každá jedna žena si to svojim spôsobom odtrpí - niektorá priamo pri pôrode, ak rodí prirodzene, iné zase neskôr, ak rodia cisárskym rezom, keďže je to operácia a tie bolesti sú taktiež hrozné. Akoby si vôbec neuvedomoval to, čo tehotenstvo a pôrod (či už prirodzený alebo cisársky) s telom urobí. Smutné, mňa by to veľmi zamrzelo.
1. Muza mas idiota, co k tomu dodat
2. Za porody som nikdy nic nedostala, ani som nechcela.
jeho názor je síce primitívny... ale ja neviem, ja som tiež porodila dve deti prirodzene a tiež som nič nedostala, ale ani som nečakala, veď nerodila som preto, aby mi manžel niečo kupoval, veď tehu a porod je o niečom inom ako o darčeku od manžela...
Neviem ako ty, ale ja nerodím za odmenu. Nemám pocit, že si zato musím niečo zaslúžiť lebo som rodila dva krát prirodzene. 🙈
Celkovo aj tvoj názor je povrchný. Ale to, čo povedal tvoj manžel je tiež k*k*tné (sorry inak som to nazvať nevedela). Takže na jednej strane, niesi ani ty rozumne zmýšľajúca osoba a tvoj manžel duplovane.
Tak to nás je viac, a to nehovorím že pri druhom teh.. má nazval aj teliatkom a pred pár dňami mi na inú tehotnú povedal že je pekne tehotná , nie ako ja
@bajka16 skvelá odpoveď všetci sme hlupáci...
ja som tiez nic nedostala. ani som nic necakala. prvykrat som sa dozvedela, ze zeny daco ocakavaju za porod az tu na konovi. rodila som 3 dni prirodzene
@lyci ženy nič neočakávajú. Ženy sa len potesia ak ich muž milo prekvapí ved dostať kyticu kvetov poteší predsa vždy nielen pri tak významnej krásnej udalosti ako je narodenie dieťatka.
Ja si zas myslim, ze cely tento zvyk, kupovat nieco za narodenie dietata je hovadina.
Chces retiazku s inicialou dietata? Kup si.
Ze dostali ini, neznamena, ze aj ty.
Mna sa na to muz pytal, ale zatial nemam... Nepotrebujem odmenu za to
Tak mna by kytica nepotesila, vobec nie 🙂
Mna potesilo to, ze ked sme prisli z porodnice, doma bolo upratane a navarene na par dni dopredu (od maminky) 😂
@kitycat ale vôbec nechcem retiazku. Mam 3. A fakt si kúpim co chcem.. Ale je to tu ale...
Vadi ti poznamka tvojho muza, ci to, ze svagrova dostala a ty nie?
Dobrý c.o.c.o.t ... s ním to asi na ružiach ustlané mať nebudeš ... ja som v tehotenstve pribrala 30 kg ako taký malý hroch som vyzerala, môj muž mi ani raz nepovedal, že som škaredo tehotná ... čo sa týka tých darov, nechcela a ani som nečakala "bolestné" ... muž chcel, ja som nechcela ... príde mi to zbytočné ... muž by mal inak žene prejavovať úctu, lásku, vďačnosť ako takýmito, za mňa, gýčmi.
@veronikaszabova poznamka
Neviem no, čo sa týka tých darčekov, asi žiadna žena neočakáva honosné dary a ovácie, ale osobne si myslím, že je pekné, ak dá muž žene aspoň kvety a poďakuje jej týmto spôsobom. Ak by vám vaši muži po pôrode doniesli malú kyticu alebo niečo, čo máte rady a poteší vas to, tak by ste im to hodili do hlavy s dodatkom, že vy nič nepotrebujete a nech s tými povrchnosťami ide do kelu? To je pokrytecké, ani sami tomu neveríte. 😀
Tak k poznamke - hold, bula si si vzala za muza. Mna by tiez taka poznamka urazila. A to som rodila aj aj. Asi by som mu za to vypucovala riadne zaludok.
Ze je to kkt. Predstavujem si ako by mu zaviedli hadicku do vtaka, pichli injekciu medzi stavce, prerezali mu kolko? 7-8 vrstiev koze, zasili, nutili v bolestiach na nohy a sup do ruk dieta a staraj sa, koj, odsavaj, masiruj hrce! A boh ta zavaruj sa stazovat. Ja som veru dostala retiazku co som si vybrala z eppi, +nausnice, doma ma cakalo navarene a upratane. Nepytala som, ale tuzil mi urobit radost ako vdaku za zdraveho syna, pamiatku. Neverim zenam tuto ich prehnanu skromnost, ktorou sa tu prezentuju.
@basulaak no veru tak
Aj si mu na to nieco povedala?
ani nie, na ziadne blbe kvety som ani nepomyslela. len som chcela ist domov. muz bol z toho porodu a prace rovnako zniceny ako ja. neviem, preco mi nutis nazor, ze by ma kvety potesili
Tomu naozaj aj verí či si len narýchlo niečo vymyslel? Možno ten zvyk nepozná.
Lebo chumaj nevie čo cisársky obnáša....a je to chudák, ale to už musel byť aj predtým ako sa dieťa narodilo...
Ze je to idiot. Prepac ale nasral ma.