Ahojte, napíšte mi svoj názor na toto prosím:
Manžel pracuje z domu, pracovnú dobu má pružnú, ale väčšinou je to 9-17.
Ja pracujem v kancelárii, tiež pružná pracovná doba, väčšinou chodim od 7-15, mám to 5 min od domu.
Dieťa chodí do škôlky, ktorá je od mojej práce 5 min.
A podľa manžela mám dieťa vodiť z a do škôlky ja, veď lebo aj tak idem už z domu. To znamená, že teda ho mám ráno aj vychystať, kým manžel ešte spí, nakoľko v škôlke majú byť do 8.00. Lebo veď aj tak som už ráno hore.
No podľa mňa je to nespravodlivé, ja si stojím za svojim, že ráno bude chodiť dieťa s manželom a ja budem chodiť vyzdvihovať z práce.
Najlepsie bude dohodnut sa na striedavom rannom vodeni do skolky. Ale tiez neviem kde je problem, ze by ho mohol on odniest a ty vyzdvihnut…
Správne 👍
Ako keby ste mali skolku na kraji sveta 🙄
rano by mal vodit manzel..naco ma dieta byt uz pred 7 v skolke ked ho tam vie on odviest na 8-mu? a poobede ho vies Ty vyzdvihnut....
Úplne zbytočne vstávať s dieťaťom po šiestej, aby bolo pred 7 v škôlke. Vtedy by mohol radšej manžel.Občas môžeš zaniesť aj ty, keď sa ti bude dať ísť na 8.
najlepšie bude zaplatiť opatrovateľku , alebo dieťa dať na krk babke nech ho ráno zanesie ona...😉
Nie je partner sova (nechodi spat velmi neskoro)? Nemate obaja velmi rozdielnu potrebu spanku (povedzme 5-6 hodin oproti 7-8 hodin)? Lebo ked su v tomto partneri nesuladni, moze to po case sposobovat napatia.
Dufam, ze zarabate tiez 50:50 ked chces starostlivost 50:50. ;)
(Ja na mieste tvojho manzela by som v klude dieta rano nosil, to len na margo toho 50:50)
ked sa neviete dohodnut tak sa striedajte po tyzdni a je to - spravodlive pre oboch
@sheila121 a manzel je z cukru, ze nemoze vodit vlastne dieta? Ono asi ide o to, ze to dieta treba rano pripravit aby mohlo niekam ist. A clovek, ktory vstava o 9 tej ma asi viac priestoru rano, ako clovek co chodi na 7 do prace.
Striedať sa je spravodlivé, prečo by si vsetko mala robit sama? To dieťa si si tiez sama nespravila, ci on okrem práce od 8-17 z domu spravi aj nieco ine, či iba spí?
Nejde o to, kde je škôlka. Autorka, pracuješ od 7:00, dieťa chodí na 8:00 do škôlky, muž je doma, pracuje zvyčajne od 9:00. Čo je to za blbosť, aby si ty vliekla ráno dieťa do škôlky na 6:50, alebo skôr, aby si stihla svoju robotu, keď chlap je doma, má čas a môže v pohode dieťa zaviesť, vrátiť sa a v kľude začať pracovať? Popoludní ju vyzdvihneš samozrejme ty, cestou z práce. Toto mi vychádza, ako jediné logické, rozumné a spravodlivé riešenie. A také reči, že "veď ty si aj tak už hore", nech si nechá. Tiež by si vedela spať do pol deviatej, keby si mohla.
Ešte dodám, že škôlka je do 16.30, tak preto som navrhla, aby ráno chodil on a poobede ja. A tiež sa mi zdá fajn, že v pri mojom návrhu by v škôlke bolo len 7 hodín, od 8 do 15.05, keď zarátam moju cestu z práce.
Ze aj je toto vas najvaznejsi problem, tak ste stastni ludia
Ja by som vodila dieta, aj vyzdvihovala. V tomto by som vedela urobit ustupok, kedze ma pravdu, naco vstavat a ist z domu, ked nemusi. Ale prac.dobu by som si prisposobila kvoli dietatu 8-16. Jedine, zeby tam uz po 16 v skolke bol posledny, tak nie.
@tttbb a co to ma s tym, ktory kolko zarobi? Chodia do prace rovnako kazdy 8 hod. Nerobi jeden menej a druhy viac.
@tttbb úplne odveci komentár.... 🙄
Co je alebo nie je spravodlive je irelevantne. Je totalna sprostost vliect dieta do skolky tak skoro, ked je pan doma a v klude ho moze do skolky odviest na 8,00 hod. Ani by som o tom nediskutovala, dalsia vec je, ze u nas to ani nebolo nebolo potrebne - bolo to samozrejme. Muz ani na sekundu neriesil, ze vozit do jasli/skolky bude on.
Nie to voci dietatu fer, hlavne ked rano este funguju v zbernej triede. Pan je otcom dietata?👀
Tvoj navrh je spravodlivy, stoj si za nim. Ved muz moze vstat s potomkom pokojne o 7.15, to maju az az casu na vychystanie a cestu do skolky. Muz pride domov o 8.10, da si kavu, ranajky a akurat je pripraveny sadnut za PC a robit. Nevidim problem.
V tejto diskusii sa presne ukazuje mentalita slovenských žien! Je normálne, že žena drie do úmoru, pán manžel má výrazné úľavy od povinností a keď sa tu jedna normálna žena opýta, či je to spravodlivé, tak sú tu priam zosmiešňujúce komentáre. Ženy, ak ste vy ráno a večer vliekli deti do/zo škôlky/školy, medzitým pracovali 8 hodín a potom doma mali všetko na starosti, lebo pán manžel veľa pracuje a je unavený, je to váš problém. Mne je sympatické, že autorka chce spravodlivé delenie povinností. 👍
no pokial si neni ziarliva a ti nebude vadit, ze tam manzel bude rano stretavat ine mlade pekne mamicky a ty budes brat dieta takmer bez stretnutia niektorej z nich, potom OK, mozte sa dohodnut aj na tvojej variante. Manzel to vsak vidi aktualne pragmaticky, ze sa chce lepsie vyspat, aby podaval vykon a preto kedze ty rano ajtak skoro musis vstavat, tak by si mohla dieta bravat... Drviva vacsina ludi to tak ma.
Spravodlive je podelit si to 50:50 bez ohladu na to, kto ako vstava a pracuje ;)