Ahojte. Možno máte niektorá podobnú skúsenosť, dúfam ale, že nie. Mám syna, 5r. Vychovávam ho sama, v 3.rokoch ma dal otecko na súd, lebo aj on má práva, do vtedy buď nič, alebo zriedka záujem. Dostal súdom viac, ako by bolo pre dieťa vhodné, nuž..budiš, musím rešpektovať. Aj napriek tomu, že sa syn po ich stretkách napr.stále pomočuje. Mne robí zo života peklo, za všetko na mňa podáva trestné oznámenia, som na polícii a obvodnom úrade už ako doma, fyzicky ma napáda, naposledy ma udal na sociálke, lebo jeho styk so synom neprebehol, ako určil súd. Opomenul však pri udávaní, že mal vedomosť o synovej chorobe (40tky po očkovaní) a preto som mu ho proste nedala. Tieto situácie rieši tak, že mi sedí pred panelákom, kde ho vidia všetci susedia, vypisuje mi výhražné sms ako ma ide udať, vyvoláva mi na telefón, alebo jednoducho položí prst na zvonček a drží. Mňa to neskutočne stresuje, nedokážem sa koncentrovať, ukľudniť, často ma až trasie od strachu. Je toto obťažovanie? Keď ho upovedomím dostatočne dopredu, že žiaľ, syn je chorý a vonku ho proste nepustím a on aj tak sedí pred našim domovom? Nemám tu rodinu, ani proste nikoho, kto by mu išiel dať "po hlave".
Jak, však ho nechaj nech tam sedí a aj cely deň. Však keď nemá v živote nič lepšie ako sedieť v aute tak je to úbožiak úbohý
Vie kolizna na UPSVaR že dieťa sa po návštevách u otca pomocuje? Riešila si to so psycholigckou?
No nič, treba právnika a požiadať o novú úpravu práv a povinnosti
Posiela ti výhražne SMS? Smer polícia. Len vieš, to že tá udá, nie je výhražne SMS. Výhražne SMS sú: zbijem tá, zoberiem ti dieťa a viac ho neuvidis, no veď počkaj, keď tá stretnem, ….
Ak tá napadol, tak smer lekár a polícia.
On si k tebe dovolí toľko koľko mu ty dovolíš!
Odporúčam obrátiť sa na kolíznu a informovať ju, nájsť si právnika a obrátiť sa napr na organizáciu pre týrané ženy, napr
https://centrumnadej.sk/
@luccija , s kolíznou už nerátam, nepomohla nikdy. Už ani nereaguje na moje maily.
autorka, treba právnika... a nie hoc akého, ale poriadneho čo s darebákom zatočí...
@deti95060810 , súd ma už stál 2500 e, súdna znalkyňa, super právnička,...
Podaj na neho trestne oznamenie za stalking. Ked nemas doveru v policajtov, mozes to spravit aj na prokurature. Donesies vsetky vyhrazne SMS ako dokaz,
Ťažko poradiť, v takýchto rodičovských sporoch na kazdy svoju pravdu a samotné dieta je iba obeťou dvoch dospelých ktorý sa nevedia dohodnúť.
Podľa mna je najväčší pruser keď súd určí nejaké stretávanie a fungovanie dvom rozhadanym dospelakom. Podľa mňa by mali rodicia povinne absolvovať viaceré sedenia u psychologa - mediátora a tam sa sami dohodnut...
Úbožiak debilný.
To je psychické týranie teba to stresuje a čo dieťa?:(presne o tomto som písala seminarnu prácu.To je ťahanie kto z koho a neustály stres.Nic len volat policajtov, poradiť sa s kolíznou máš to ťažké človek si myslí, že po rozchode to bude lepšie a ešte len začalo peklo.