Ahojte mamicky, budem sa snazit byt strucna. So snubencom mame 13 mesacnu dcerku. Dcerka je uzasna, sikovna, mila, nas smejko. Treba sa jej venovat naozaj 24 hodin denne. Dietatko sme neplanovali, ale samozrejme ked som sa dozvedela ze som tehotna tak sme si ju nechali. Venujem sa jej 24 hodin aj v noci k nej vstavam. Snubenec niekedy vstane rano aby som si este ja mohla pospat. Problem je vsak v tom ze niekedy je toho uz na mna vela. Priatel ma zaluby a konicky a aby bol stastny vzdy sa mu snazim vyhoviet. Lenze mam pocit ze on sa o moje potreby nezaujima. Ide napr. ked obliekam vonku malu a idem sa postarat o seba, vratim sa, s tym ze sedi a nic. Pozriem na malu ci jej dal aspon sveter, nic. Ked sa ho spytam preco jej ho nedal, lebo som mu to nepovedala. Tak je to ale pri vsetkom. Vetrame malej izbicku. Zavrel si okno?NIe. Preco? Lebo si mi to nepovedala. Dal si jej jest? NIe.....A tak dalej. Niekedy mam pocit ze mam dve male deti. Alebo ak mam zlu naladu a nieco si pre seba poviem, uz len pocuvam ako som negativna, stale nervozna. Proste akoby mi vobec nerozumel. A ked mu to poviem tak sa urazi a odide. Ako prave teraz. Som naozaj taka nanic?Je to len vsetko naozaj vo mne? Dakujem za vsetky nazory.
@adriana23c
dohodnite sa 🙂
treba sa normalne porozpravat, necakaj, ze niekomu inému cokolvek napadne. a to sa netyka len muza. bez akehokolvek vycitania, podrazdenia, kludne, s úsmevom.
Presne mi napadlo to, čo tenerifke. Z toho, čo píšeš, nevnímam, že by to bola tragédia, skôr je to naozaj v tom vedieť komunikovať. Mužovi musíš naozaj všetko povedať priamo polopate. Viď na príspevkoch, že "poslala som muža, aby mi kúpil toto, a kúpil mi niečo iné". Im inak funguje mozog. Takže pre teba, keď je samozrejmé zavrieť okno, v jeho mozgu mu nepípa žiadny signál, aby ho zatvoril. Musíš mu to povedať.
@adriana23c 😉normalny chlap. My mame 10 mesacne babo a ked mm nieco poviem tak to spravi inak ani ho to nenapadne. S malym ide von ale ja ho musim poobliekat, napapat a ostatny komfort okolo maleho jedine ja a rano sa ani raz nestalo aby sa postaral o drobca a ja ze by som si mohla pospat aj led v noci vstavam k malemu jedine ja. A 3 krat do tyzdna chodi hravat hokej.
@adriana23c rodicia na pomoc? Co tak ist spolocne so snubencom do kina, na veceru? alebo urobit si 1x do tyzdna aj spolocny program?
@adriana23c Otazne je, ci sa fakt nedovtipi sam od seba...alebo sa na to len vyhovara? Ale neboj, si len jedna z miliona, co ma chlapa, ktoremu treba niektore veci verklikovat stale dookola...a aj tak ich neurobi. 🙂 Ja Ti poviem jeden priklad z nasho spolunazivania...jeho mamicka ho naucila tak, ze ked dojedol, tak sa skratka postavil od stola, kde nechal tanier, pribor aj pohar a siel si po svojom...a ona uz ako motorova mys vsetko poumyvala za neho. Tak toto ja nie som ochotna tolerovat...takze teraz si musi po sebe pomyt...ale aby som Ta upokojila...myslis, ze pomyje aj moj tanier?? ani nahodou...ze utrie stol po sebe...vzdy "zabudne"...ze vycisti drez, ked doumyva...eee. :D Pre mna je vitazstvo uz len to, ze pomyje aspon ten svoj tanier. 😅 Neber to tragicky, v niecom ho prevychovas a v niecom proste nikdy nie, aj ked sa na hlavu postavis. 😀 Tak verklikuj, ako my ostatne a mozno casom sa mu to v hlavicke makovicke usadi. Prajem pevne nervy. 😎
@adriana23c súhlasím so všetkým,čo tu už bolo spomenuté,chlapovi treba presne povedať,čo sa od neho očakáva,na 99% od momentu,ako sa oženia,alebo sa ich partnerke narodí dieťa.my sme s manželom už viac ako 10 rokov svoji,máme tri deti,ale doteraz tie deti chystám von ja.keby som doma nebola,oblečie ich,ale to,čo im nakombinuje je občas úchvatná módna kreácia (teraz nemyslím ladenie farieb 😉 ).
@adriana23c Tiež to mám doma a nielen s deťmi, ja mu musím hovoriť, aby si aj za sebou pratal ponožky, nohavice, tričko, kde sa vyzlečie, tam to nechá 😀 A najlepšie je, že keď mu poviem, aby niečo za sebou popratal, tak už sa jeduje, že znova niečo od neho chcem 😀 ........ale nie je to tak stále, niekedy ma sám prekvapí, vysype smetí, vyberie umývačku, pozametá schody.......tých svetlých okamihov je síce menej, ale ako sledujem, chlap je fakt ako decko.........ak niečo urobí, musíš ho pochváliť 😉 a keď uvidí, že máš z toho radosť, možno to nabudúce spraví aj sám od seba.......ale ako ti radili aj ostatné, ak mu do netrtkne samému, tak mu to skrátka povedz - urob to, urob tamto ........ale máš pravdu, je to ako mať ďalšie dieťa 😀
Aby to nebolo vsetko cierno-biele, moj manzel robi aj veci, ktore ini chlapi automaticky nerobia (vecer ked pride z prace tak da do chladnicky jedlo, co je vonku na linke a bolo horuce, ked som isla spat, otvori doumyvanu umyvacku, cez vikend ked este my ostatne spime vyvenci psa, kupi chlieb.....), ale to su roky ucenia a nasledneho vycviku, same od seba by to asi neslo
nepoteším ťa,sme manželia 22 rokov a urobí len to,čo mu poviem 😉 neriešim,už dávno nie....
@adriana23c ja si nemyslím, že takto sa má správať ,, normálny'' chlap. Normálneho chlapa napadne, že deti potrebujú jesť alebo keď sú choré treba im dať liek, a to bez toho, aby im to niekto nadiktoval. Keď bude mať teplotu, nedá liek, lebo mu to nikto nepovedal?? Či radšej ani merať nebude?
@sardinka32 To ako keby si hovorila o mojom chlapovi 😀 Mamička im chodila aj po izbách a zbierala zo zeme špinavé prádlo, obskakovala aj v dospelosti ako malé deti ......tiež som rázne zatrhla, ale prevýchova ešte stále trvá a trvá a trvá.....
@adriana23c uplne normalny chlap. Ja sa svojho obcas spytam, ci nepotrebuje suradnice. 😉 Napr. ked som min. sobotu isla pracovat, pred odchodom som otvorila okna na spalni a drobcovej izbe. Ked som odchadzala- nezabudni zavriet okna. Ani sa na mna nepozrel, "OK". (hmmm, isto pocuval, co mu hovorim 😝 ) O pol hodinu som mu poslala sms, ze "jeho mila pripomienka hlasi,ze okna treba zavriet." Ked ma prisiel vyzdvyhnut z prace, cca o 2apol hod. neskor, tak sa ho pytam- okna si zavrel? "aaaa, ani nie, sms som precital,ale zabudol som." No tak drobcovi trochu nasnezilo do izby. Ale inak pohoda. To su drobnosti majstrov, nepodstatne veci pre muzov. Sveter, sal, rukavice, ciapka? Mnaaaaaaaah, staci bunda, ved aj tak bude vonku behat. Ale napr. knihy spolu citaju, hraju sa- o.i. lego, thomas, auticka. Hraju fucik, mm drobca aj okupe- hlavne teraz, ked som tehu a o 18,30 sa mi zatvaraju oci...
Vzdy som hovorila,ze chcem mat 3 deti. No a mam 1 velke, 1porodene a 1 pod srdcom... tadaaaaa 😀
@karin1811 Skôr by som povedala, že sa v tejto oblasti muž spolieha na ženu. Ak by nebola doma, tak to určite spraví, aj ten môj, aj autorky témy, aj ostatných žien. Skôr ide o to, že väčšina mužov sa v týchto záležitostiach spolieha na ženy - ak sú doma. Dnes napr. naša malá vyzerala choro, manžel sám pomeral teplotu, ale už povedal mne - daj jej niečo proti teplote...........ono to určite nie je len negatívne, sú aj svetlé stránky, ba aj prekvapujúce, ale ide o to, že čo sa domácnosti týka, tak chlap sa väčšinou tvári, že je to práca ženy a nespraví to alebo ono, kým mu to nie je nariadené.......ale ak je tvoj chlap taký, že sa doslova bijete o domáce práce a práce s deťmi, tak to si jedna z mála a gratulujem 😉
😀 sa tu smejem 😀
Precitaj si 2 knihy Zeny su z Venuse; Muzi su z Marsu. Uvidis ako sa nasmejes a ukludnis sa.
myslim ze toto opisane je klasika🙂 u nas tiez obdobne. celkom sa mi osvedcilo ze s nim jednam ako s nesvojpravnym🙂 napr. daj malemu toto- pichnem mu bundicku do ruky a este sa ho opytam co som povedala a on mi to musi zopakovat, lebo niekedy mam pocit ze zivot u nas bezi mimo neho... tak nech viem ze zaregistroval co som povedala.
viem ze to znie divne ale aspon takto fungujeme a aj manzel sa zapaja a nehadame sa zbytocne. tiez som si kedysi myslela ze je to kravina davat muzovi kontrolne otazky ale teraz viem ze je to velmi ucinne.
Ja som raz taka zufala a vytocena strcila mm mladsiu v kociku do ruky so slovamu, nech s nou ide aspon na 1/2 hodinu von. Presne za 30 minut bol doma s vitazoslavnym pohladom, aky je skvely. Podotym, ze to bolo jeho jedine kocikovanie mladsej.
Takze oni su naozaj Marsu... 😀
@adriana23c a to co mu povies ze ma urobit vacinou urobi a v rozumnom case? tak to si mozes gratulovat 😀
to ze mu to samemu nedojde je malickost 🙂
@adriana23c no a to je problem,ze mu davas priestor na konicky.nevravim,aby chlap nemal volnu chvilu,ale keby si ho zapriahla do chodu domacnosti,ver,ze by nemal energiu na nejake konicky.zasadna chyba,ktoru zeny robia,ze nevyzaduju od muzov,aby pomahali a potom im prepina.to som si vsimla v jednej teme,kde som sa stazovala,ze moj nepomaha,vsetko mu musim hovorit.a zeny na to,ze je to normalne,ze aj ich chlapi su taki...no ale prrr nebudem ja predsa zo seba robit sluzku a milostivy sa bude vencit,kedy sa mu zachce a este sa bude cudovat,co som nervozna.tak to teda nie.ja sa rada staram o inych a obskakujem,ale musim vediet byt trochu panovacna,inak by mi preplo zo vsetkych povinnosti.sme rovnocenni partneri a nebudem ja predsa chodit nervozna po svete,ofucana a uhundrana a poloviciak vysmiaty a odpocinuty.musis mu hovorit,co ma robit.prosim ta povaruj malu,prosim ta nacisti zemiaky,vyvesaj pradlo,nakrm malu atd.vsetko musi prezit s tebou,potom pochopi,preco si nervozna.
tak ja si myslim,ze chlapi su taki... kamoska mala opacny extrem - chlap jej rozkazoval, co malej obliekat, dirigoval ju, nikto malu nemohol vziat do ruk bez jeho povolenia, no total psycho, takze bud rada,ze mas takeho akeho mas. Mozno je to aj tym, ze si nevyspata, trochu v strese, stale na nohach, preto si podrazdena, co je vsak normalne....
Myslim si, ze ten tvoj sa to jedneho dna nauci a bude samostatnejsi pri starostlivosti o vase dieta. Daj mu cas, nech sa to nauci a nech si na to zvykne. Ukazuj mu, co ma ako robit, pochval ho ked to spravi dobre (chlapi potrebuju casto chvalit a musia sa citit potrebni).... a nenechavaj to na nahodu, ked chces aby nieco spravil, povedz mu ze to ma spravit (chlapi nevedia citat medzi riadkami a nevedia citat myslienky)... cize, ak nieco chces jasne mu to povedz, aby sa nemal na co vyhovarat.... Ja mam doma tiez podobneho chlapa, tiez mu musim vsetko povedat, inak by to proste nespravil... tak ale zase ma aj kopu dobrych vlastnosti, tak sa to nejak vyvazi....
@adriana23c to je normalne, chlapi proste nedokažu čitať medzi riadkami... povedz mu čo ma spraviť a snad aj spraví(ten môj dakedy ani vtedy) .... skus ho ty zapajať k vám, a trochu sa venuj aj jemu... samozrejme viem čo je mať dieťa, moja ma 4r a je hyperaktívna takže vyžaduje pozornosť každu chvilu, odmalička je taka, ale zapoj aj chlapa, povedz mu nech je svami, nech ti pomôže stym alebo shentým.... vždy mu niečo nájdi( ale zase žiadny teror 😀 ) .... je to plne normalne....chlapi su niekedy horši ako male deti...mne pomohla zmena myslenia, nepreživam už všetko tak ako kedysi a snažim sa povzniesť nad všetky banality...
@adriana23c vitaj v klube, draha 😎
nebudem opakovat, co Ti pisali uz ostatne, ale pridam napr historku z mojho manzelstva. Dcerka mala horucky, ja som bola v praci,manzel s nou doma. Pridem, ona uz skoro 40 stupnov, zakryta dekou, samozrejme. A ked sa pytam manzela, ze ci jej nejako znizoval teplotu, ze ano, prikladaj jej svoje studene ruky na brucho. Nevedela som v tej chvili, ci plakat, ci sa smiat 😖
Pamatas si, ked si citala vsetky mozne clanky a knihy o materstve, o detoch, o strave, atd? Cital to aj on? A preco asi?
Takze zial, zvykaj si, a postupne ho veci nauc.
A este jedna podstatna vec. Zial, na toto prichadzame trosku prineskoro, ale videla si niekedy, ako sa spravaju Tvoji svokrovci? STaral sa niekedy svokor o deti? Kazdy z nas mame nauceny urcity model spravania z vlastnej rodiny a on mozno len kopiruje to, co videl doma
TAkze sa nanho nehnevaj, on za to fakt nemoze, ze je taky trulo. 😵 Jednoducho mu to musis 100X opakovat a ked si to nezapamata, tak dalsich 100x.
@adri266 tak to mas 100% pravdu.... treba sa vzdy pozriet na svokrovcov, vztah svokor-svokra, ako to fungovalo u nich, ci svokor pomahal a pod... drviva vacsina chlapov sa presne podla tohto vzoru sprava (cest vynimkam)...
Je to uplne normalne a kazdemu vyhovuje nieco ine. Niektori spravia co vidia na ociach, inym treba povedat. Ak si inak rozumiete, tak asi treba povedat, ze potrebujes aj ty vypnut. A co sa tyka obliekania a podobnych veci, moj tiez radsej caka, lebo by som urcite pindala, ze dal zlu bundu, alebo inu ciapku :DTakze toto radsej poviem a necakam. U nas sa to aj vekom maleho zlepsilo. Ma teraz 2,5r. a uz teraz je aj manzel skusenejsi, vie kde ma veci, ake ma veci a uz mu maly aj sam povie, ze mamina dava toto, alebo tamto...Predsa len 13mes. a z toho väcsinu casu je babo zavisle od teba, este nemal tolko casu sa zaucit a samozrejme mu treba dat niekedy aj viac prilezitosti, aby sa zabehol do takychto praktickych veci 😉 PS: Niekedy zavidim takym kamoskam, co maju doma takych tych ockov, co vedia komplet biorytmus od kakania po papanie a kedy aku vyrazku mali a aky kremik dali, ale zas ked som videla v reali ostatne vlastnosti, tak by som s nimi nevedela zit... 😀
ja sa tu prave strasne smejem.......s temou to suvisi...mm....uplne nadherne neschopny, ked mu poviem, spravi...co nepoviem, neurobi...hovorim, daj si ten tanier po sebe do mycky.....pred chvilou ju otvorim a aha....ale uloha splnena...je v mycke? je.....ale zasa aby som mu nekrivdila....nakupy ma na starosti on, s malou chodi von, hraju sa, rano spim, da jej ranajky...naposledny kus salamu a rozok do ruky 😀
@sednaja Vies co, zo zaciatku som robila chybu aj ja...kedze som vedela, ze moj drahy nie je taky dosledny, ako si ja predstavujem, tak som to (napr. vysavanie, utieranie dlazky...) radsej urobila sama...teraz uz taka šiši nie som...necham jeho a potom to bud este dorobim alebo...odkedy mam dieta...mam na haku, radsej si oddychnem. 😀 A prave to je to, co si spominala...ze chlapi sa na nas casto spoliehaju...lebo sme si ich na to naucili. 🙂
aaale prosim ta…
ja som vydata 30 rokov a mm sa ma dodnes kazdy den spyta, kde mame maslo. 30 rokov byva vzdy na tom istom mieste v chladnicke. a toho by bolooo 😀
zopakujem - muzi su z Marsu, zeny z Venuse… co nenadiktujes, to sa nestane. booze, keby toto bol najvacsi problem spoluzitia. nema to nic spolocne s laskou, respektom, uctou… ak je tam toto, tak je vsetko v poriadku.
@adriana23c nie si nanic, a mas pravdepodobne skveleho chlapa, lenze zeny su z Venuse a muzi z Marsu....proste mu to musis povedat, a on to spravi....jemu samemu to netrkne, nema na to mozgovu vybavu, s tym nic nespravis....